Вход
София
Времето в София 22 o C

САМО В ПИК: Безработната Мая Манолова с нов луксозен офис в топ центъра на София - кой й плаща хиляди левове и защо (СНИМКИ)

САМО В ПИК: Безработната Мая Манолова с нов луксозен офис в топ центъра на София - кой й плаща хиляди левове и защо (СНИМКИ)

на 27.11.2019
347754
63
САМО В ПИК: Безработната Мая Манолова с нов луксозен офис в топ центъра на София - кой й плаща хиляди левове и защо (СНИМКИ)
Автор: ПИК
27.11.2019
63
347754

Псевдо поборничката за светлина и прозрачност Мая Манолова отново се оплете в схема за много пари, които не е ясно откъде прибира. Става дума за поне 10 бона, които е извадила от раз за няма и седмица, за да наеме, предплати и обзаведе огромен в офис в топцентъра на София. Но откъде пари? 

Манолова обяви, че днес отворила собствен офис, където след заявка и записан час ще приема граждани и ще изслушва проблемите им. За решението им и дума не може да става, понеже тя вече е аут и от политическия, и от партийния живот, и няма никакви механизми са помогне на хората, с каквото и да е. Всъщност целта й, както винаги, прозира - да ползва хорските драми, за да си прави пиар, грачейки срещу институциите и държавата.

Затова и няма жив човек в новия й офис и видно за всички вече е ясно, че макар да опитва да дублира работата на омбудсмана Диана Ковачева, това няма как да се случи и за Манолова всяка врата е затворена отдавна. 

По-скандалното е обаче кой плаща за скъпия офис и напъните на провалената кандидат-кметица и бивша депутатка, отритната от БСП, да се прави на поборничка за граждански права? Огромната приемна е в топ центъра на София, на пл. „Славейков” в София, с адрес: ул. „Дякон Игнатий” 4.

Справка на ПИК в агенции за недвижими имоти сочи, че Манолова ще дава минимум 2000 лв. на месец, като е извадила още пъти по толкова за депозита в началото. А тя е безработна от няколко месеца, не получава пари от никаква дейност официално и така въпросителната около солидните суми, с които разполага, е още по-драматична. Кой, защо и с каква цел налива пари в нея? 

Припомняме, че след провала на изборите пишман политичката обяви, че нямала притеснения за работата си и още не е решила как ще се издържа. Съмнително е това да стане като адвокат, тъй като медията ни разкри още по време на кампанията подробности за образование й, като се оказа тя е завършила комсомолско училище в СССР. А като юрист не може да се похвали с никаква кариера в бранша.

С днешна дата тя може само да се прави на защитничка на угнетените и бедни хора, но как - със скъп офис, шофьор и автомобил, чанти и костюми за хиляди левове... За които също не е ясно от къде взима пари. 

Припомняме, че така и не стана ясно и как Манолова си финансира кампанията. Въпросните дарения, които уж трябваше да са публични, така и не бяха обявени изцяло, а само отделни дребни суми, за които обаче е ясно, че вне стигат да разточителствата, които тя ползваше в кампанията си.

През цялата кампания бившето червено острие препращаше журналистите искащи информация към нейния сайт, там пишело всичко. Когато се влезе в сайта обаче има линк към НАП, където информация за харчовете и най-вече за приходите на Манолова няма. Така финансирането за скъпите билбордове, шатра в центъра на София за поне 200 бона, реклами в определени медии и още куп други неща, остана опасна и скандална мистерия, защото не стана ясно кой плаща и от кого е зависима.

Припомняме, че безработните Манолова и Ангел Найденов обслужват и още един скъп офис - ползван под наем на мъжа си, а всъщност собственост на дъщеря й. Както първо ПИК разкри, той е на още по-луксозно и централно място - на ул. "Алабин" 56 и още преди години е купен съмнително изгодно на почти половин цена срещу 200 бона.

Затова е редно преди да се прави на омбудсман в сянка да обясни на хората с чии пари ще ги брани, кой й плаща, какво й поръчва и с каква цел.

В противен случай е редно НАП и останалите компетентни органи да направят тази проверка и да осветлят обществото за подбудите около напъните на Манолова. И без това в прокуратурата вече има достатъчно сигнали около придобиването на имоти от нея и семейството й с пари с неизвестен произход, включително докато е била на държавна заплата.

Сподели:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Смятате ли, че президентът Радев трябва да подаде оставка заради секретаря си Пламен Узунов и заради аферата със СРС, свързана с жена му?
Общо гласували: 15137
архив

Един поп много пиел и биел жена си. Попадията в отчаяние застава пред иконата и се моли:
- Господи, направи нещо!
В този момент попът се връща от кръчмата.
- Ха, мръсница, и на началника се оплакваш от мене!

няма нови новини
Днес: 5
hot
най-четени новини в момента
сега
1504
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
ГОРЕЩО В ПИК TV: Борисов разказа за инцидент в джипа: Влезнах в дупка и Горанов си тресна главата! Вече не нося телефони - сутрин снимам чекмеджета, дрешници, гардероби (ВИДЕО)
x
САМО ЗА МЪЖЕ: Как да си поискате секс с гарантиран успех
x