Вход
София
Времето в София 13 o C

САМО В ПИК! Бившият депутат от НДСВ Станимир Илчев разкри истината за сагата с царските имоти и възможно ли е Симеон да отиде в ново изгнаничество

САМО В ПИК! Бившият депутат от НДСВ Станимир Илчев разкри истината за сагата с царските имоти и възможно ли е Симеон да отиде в ново изгнаничество

на 30.08.2018
67802
34
САМО В ПИК! Бившият депутат от НДСВ Станимир Илчев разкри истината за сагата с царските имоти и възможно ли е Симеон да отиде в ново изгнаничество
30.08.2018
34
67802

Сагата с царските имоти достигна своя връх, след като Софийският градски съд реши, че дворецът "Врана" е държавна собственост. Решението предизвика бурни реакции в страната. По традиция едни потриват доволно ръце, че е "натрит носа на царя и най-после ще си иде в Мадрид". Други са изумени от поредния удар срещу него. 

Самият Симеон II призна, че се чувства омерзен. "По времето на изгнанието се стремяхме да повдигаме духа на българщината в чужбина, минаха 75 години, и ето сега в края на живота ми така да ме изтезават и мъчат с някакви изцяло измислени предпоставки и претенции, е тежко. Мислех си колко би било грозно да ме принудят и то при една демократична България към второ изгнание”, каза той  след панrхидата за 75-та годишнина от смъртта на Борис III в Рилския манастир.

Очаква се още в началото на септември защитата на царското семейство да обжалва съдебното решение в Апелативния съд в София.

Потърсихме за коментар бившия народен представител от НДСВ Станимир Илчев.

Интервю на Албена БОРИСОВА

- Вече десетилетия България се занимава с царските имоти. Каква е причината за този откровен негативизъм срещу царя? Кой се страхува от него?

Царя омерзен след решението за двореца "Врана"

Царя омерзен след решението за двореца "Врана"

Симеон Сакскобурготски коментира, че е омерзен след...

на 28.08.2018

- За страх в буквалния смисъл едва ли става въпрос. Има неприязън, която придобива уродливи форми. Политиците просто не искат да ги сравняват със Симеон II. Някак ако може той да не е в България, да не се говори как сме влезли в ЕС, ще им е по-добре. Та да могат те да си продължават напред спокойно. Тези, които така брутално се отнасят към него, просто искат да си осигурят място в историята. А никой не може да издържи конкуренцията на царя. 

- За първи път царят си позволи по-остър тон тези дни в Рилския манастир. Личеше, че е обиден...

- Така е. Острият му тон показва, че е преляла чашата и на неговото търпение. Той назова нещата с истинските им имена. 

- Защо години наред губим време, за да повтаряме като мантра, че Симеон II не е цар? 

- Той каза, че на откриването на европредседателството са го поставили в някаква ложа. А не там, където му е мястото - при президентите. Защото също като тях и той е държавен глава, макар че е бил малолетен. Но ние сме такъв народ. Това е.

- Каква е истината за царските имоти?

- За нас тя е известна отдавна. Уморихме се да я обясняваме ние от НДСВ. Платата, т.е. заплатата, на монарха е била управлявана от интендантството. Все едно вие да си наемете иконом. Той се занимава с вашия имот, защото вие не можете да мислите за всичко. Съдът в случая с решението си за двореца "Врана" е повлиян от други нагласи. Силно се надявам следващата инстанция да анулира това решение. 

- Царят сам подсказа, че е възможно да отиде на ново изгнанничество. Допускате ли това да се случи?

- Част от хората са против решението на съда, други го приветстват, не са малко индиферентните. Малка е групата на искрените привърженици на царя. Страшни са индиферентните, които казват: "Какво ме интересува царят. Не ми пука дали ще му върнат имотите, или не. На мене всичко ми взеха". 

- Не подхождаме ли с двоен стандарт по отношение на Симеон II? Всички си получиха имотите навремето...

- Да, абсолютно. Някога ще стане ясно защо е станало така. Един ден, когато някой от съдийския състав остарее много или се разболее, може да проговори. Обикновено в такава ситуация хората започват да мислят по-трезво и да правят самопризнания. 

- Как царят прие новината от съда? Видяхте ли се с него?

- Да. Каза същото, което сподели и пред журналистите в Рилския манастир. Призна, че е омерзен и неприятно изненадан. А моето мнение е, че най-добре е да го оставят на спокойствие. Той е на 81 г. Да спрат да го преследват и да му приписват несъществуващи вини. 

Сподели:
Напиши коментар »
(34)
1
Тоя псевдо „Цар“, нали не искаше нищо ?? Не стига че продаде възлови и стратегически отрасли на икономиката по време на управлението му заедно с ония измамници Велчев и малкия Мук (Николай Василев), а сега пак иска да пълни гушата си Симо-крадеца, дъртия рептил !!! Някой да е чувал ли в някоя друга страна да са връщали на царя имоти-няма !!! Това, само в колонията Бандустан може да се случи !!! Тия, които го докараха, се облажиха и изпълниха целта, а сега се изпокриха като лисугери !!! Какви дворци какви пет лева -всичко е на бившата държава, а сегашна колония Булгаристан, а така наречения „цар“ да се покае, че излъга месното туземно населени, и да каже, че няма претенции към Булгаристан и да върне горите(парите) за 200 000 000 евро !!!
2
Що ли ми се струва, че от над седемдесет и четири години се водим Република, "Народна" и не до там "Народна", но това е друга тема!!! Я все пак да му вземат кръв, за всеки случай, и да види дали е синя и ако не е, веднага да престанат да го наричат "Цар"!!! А може би тогава това ще му остане като прякор, на този охлюв ???!!!
3
Аз съм доволна от Симо. Облажих се с милиони покрай него и и г-н серГЕЙ
4
Не в изгнание, а на майната си да върви този комарджия и измамник. Да излъжеш цял народ и на всичко отгоре да довлечеш крадливите си юпита за да я опоскат, този заслужава точно такава участ. Цял живот по казанита и купони и на дърти години пак си е същия. Стига се е правил на жертва, след като превърна в жертви всички българи
5
Тоя няма ли да пукне най-накрая? Пълна трагедия и пародия като баща си.
6
Тоя псевдо цар да се маха от дьржавата прди време тои изльга много хора
7
Аз пък си мастурбирам и хич не ми е до царя.
8
Защо все крадци и мошеници ни управляват?!
9
Станимир Илчев. Наследник на известната Бургаска комунистическа фамилия, Бивш заместник-партиен секретар на Добри-Джуровия вестник „Народна армия”,член на БКП и комунист по наследство, „журналистът” с пагони Станимир Илчев – днес е монархокомунист! 36-годишният Владимир Станимиров Илчев е оправдан по обвиненията за нарушаване на правата на чуждестранни граждани и за склоняване към проституция. Така приключва съдебната сага, продължила 11 години и половина. През 2010 г. прокуратурата в Алмерия поиска за него да заплати 20 000 евро обезщетение и общо 10 години затвор заради двете обвинения - 6 по първото и 4 по второто.
10
Царя-комунист-агент дс
11
...на този му пукаше за България , щеше да се държи по съвсем друг начин ! Всеки път , когато го попитат за някоя далавера , той ни обясняваше , че " не бил възпитан по този начин "! Да сте чули поне един от синовете му да дойде и да каже " Добър ден" на български! Титуловат се с разни титли в Лондон и Мадрид, а тука по- добре да изсечем някоя друга вековна гора из Рила,че да им платим масрафа! Който се е захванал с комунистите , винаги накрая е бил изиграван ! А и Симеончо да не се прави на толкова " омерзен", доста завлече...
12
БЪЛГАРСКИЯ СЪД Е КОМУНИСТИЧЕСКИ ДО МОЗЪКА НА КОСТИТЕ . ЗА ПРОКУРАТУРАТА ДА НЕ ГОВОРИМЕ .ДА НЕ ИМ ПОПАДАШ В РЪЦЕТЕ АКО РАЗБЕРЪТ ЧЕ СИ СЪС ПРО ЕВРОПЕЙСКА ОРИЕНТАЦИЯ.НАРОДЪТ Е РОБ ДО ГРОБ НА ЦЪРВУЛИТЕ И ТЕХНИТЕ НАСЛЕДНИЦИ СРАМ СРАМ СРАМ .
13
Да видим - какво е дарил царя на държавата - в знак на уважение към българската държава - например така правят наши емигранти живяли над 50 години извън страната и носят в сърцата си обичта към Родината.Последния случай българина живял в САЩ дари два млн долара на училището в което е учил в Лом.Откакто е дошъл царя непрекъснато четем как с алчната си сестричка водят битки в съда да си връщат имоти.Дали този отгоре не гледа?
14
Аз обичам Мони. Покрай него и аз станах милионерка и си живея живота, а не като бедните булгаристанци да мизерствам
15
Царю, айде стига с това черногледство .Все пак по-добре двореца да е на царя, защото е част от историята ни. Там(така или иначе) ще се инсталира някой друг цар , а и за поддръжката му е необходима цяла армия хора и средства.
16
По негово време (200-2001г) промениха трудовото законодателство със закон с обратно действие във времето- да докажеш трудово правоотношение само ако пазиш трудовия договор. Шест години обикалям да си оправя стажа и не успях.
17
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
18
баба му Клементина, дядо му, лелите му, майка му строят и даряват болници, санаториуми, детски домове на деца без родители, но видите ли не са се сетили да си построят жилище! Ама обещал да оправи България за 800 дена и не го направил? Сегашните първенци, деца на бивши комуняги сега имат хотели, банки, фабрики, футболни отбори, Българските управници много пъни по 800 дена ни оправят, ама плътно до картофите. Всеки народ получава такива управници, каквито заслужава. Симеон не е съвършен, ама нима тези, които го лижеха когато се върна ,са перфектни?
19
баба му Клементина, дядо му, лелите му, майка му строят и даряват болници, санаториуми, детски домове на деца без родители, но видите ли не са се сетили да си построят жилище! Ама обещал да оправи България за 800 дена и не го направил? Сегашните първенци, деца на бивши комуняги сега имат хотели, банки, фабрики, футболни отбори, Българските управници много пъни по 800 дена ни оправят, ама плътно до картофите. Всеки народ получава такива управници, каквито заслужава. Симеон не е съвършен, ама нима тези, които го лижеха когато се върна ,са перфектни?
20
Прави са тези ,които пишат, че олигарси ще купят и ще се нанесат във Врана.
21
Е.БАН РОШКО- Е.БАНИЯ LZ1RGD--- Росен Георгиев Димитров ЕГН 7309296664...Напиван и Е.бан от руски тираджии преди 8 години в Холандия(екип двама) ... София квЛозенец улКричим№3 вхВ ет4 ап32 .. тел...0877 58 38 45....0889 67 66 78 ..http://roshkovip.snimka.bg/
22
ЦАРЮ ЧЕСТИТИ,НЕ ЗНАЕШ ЛИ,ЧЕ АЛЧНОСТТА Е ПОРОК? НЕ МОЖЕШ ЛИ ДА СИ КУПИШ ЖИЛИЩЕ СЪС ЗАВЛЕЧЕНОТО/КОГАТО ТЕЧАХА 800-те ДНИ/? НЕ РАЗБРА ЛИ,ЧЕ ЗАРАДИ СРЕБРОЛЮБИЕТО И ЛИЦЕМЕРИЕТО ТИ ГОСПОД ТИ ВЗЕ ПЪРВОРОДНИЯ СИН? АКО ТОВА НЕ СИ РАЗБРАЛ,КАКЪВ ЦАР СИ ТИ,ПО ДЯВОЛИТЕ?
23
Вън от България за този мошеник който ограби стотици милиони от българския народ !!!
24
Вън от България за този мошеник който ограби стотици милиони от българския народ !!!
25
Това военно-волнонаемно соц журналистче що не вземе да се скрие, че ми писна от всеобхватната му информираност.Жена му Светла Петрова поне беше журналист, ама и двамата попиваха дивиденти, тъй че не ми се слушат нравоучения от него.И защо го изваждате от забравата, а!?
26
По време на царското премиерстване бяха отнети детските надбавки на голяма част от българските деца. Сложи се праг на доходите на родителите и така останаха само циганчетата да получават детски надбавки. Останалото - всеки да си прави изводите.
27
Ако евентуално заведе дело в Страсбург , би трябвало на всички реститутки да им върнат земите. Цяло село е земя на моята мила Y, а сега са едни от най бедните на село. А и в градовете, на приятелката ми К, срещу градският часовник, земята/парка е на дедите на Кети ... Нищо против Царя, но не може за едни да има, а за друго закони ... Давай ББ , па тогава нашият адвокат и той докато е жив да не скромничи, видяхме със скромност до къде ни доведохте всички ни, до цигания, българи по някои региони ... nasalsan, kina ste
28
СИМЕОН И ЮПИТЕТА ИМАТ ГОЛЯМА ВИНА ЗА БЕДНОТИЯТА В БЪЛГАРИЯ. ПО СКОРО ДА СЕ МАХА ОТ БЪЛГАРИЯ , ДОКАТО НЕ Е ОСЪДЕН.
29
САКСА и ЮПИТАТА - МИЛЕН и джуджето НИКИ ни разбиха от крадене !!! От тогава БГ не се е съвзела !
30
Бойко Борисов: Аз пък съм много доволен от дядо Симо. (Не казвам, че iъм благодарен - аз не знам що е това благодарност - но съм доволен). Защото му бях прислужник (както и на Тодор Живков), но пък неговите роднини и приятели - евреите - ме оцениха и ме направиха (абе, не ме направиха - аз съм си пак нищожество), ама ме поставиха на поста министър-председател
31
А Бе , " прислужник" бил Бойко Борисов ,само че през негово управление държавата си върна своето, пък когато Мунчо властваше, с Позитанци и ДъПъСъ-то, се надпреварваха кой повече да налапа!
32
Н.В.ЦАР СИМЕОН ||, В МИНАЛОТО Е НАПРАВИЛ ГОЛЕМИ ДАРЕНИЯ ЗА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД.....Я МИ ОТГОВОРЕТЕ КОЙ КОМУНИСТ Е НАПРАВИЛ ТАКИВА А?
33
ДО НОМЕР 32: МОЖЕ ЛИ ПО-КОНКРЕТНО? ОСТАВЯМЕ НА СТРАНА ЗОЛУМИТЕ НА ДЯДО МУ,КОИТО ПЛАЩАМЕ И ДО ДНЕС.
34
това плешиво комунистическо джурналистче на снимката кога и то стана царистче, бе неговата мама
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Бихте ли гласували за партия “Няма такава държава” на Слави Трифонов?
Общо гласували: 11218
архив

Учителят пише забележка на своя ученичка: "Марийка говори много!".
На другия ден момичето връща бележника на учителя си. Баща й е написал: "Да бяхте чули майка й!".

няма нови новини
Днес: 24
hot
най-четени новини в момента
сега
1844
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
САМО В ПИК TV: Алексей Петров застана зад Марияна Николова (ОБНОВЕНА)
x
Тези 3 зодии са душата на купона
x