САМО В ПИК! БСП затъва в съдебни битки. Не се знае кой има право да реди листите за новите избори

Акценти

САМО В ПИК! БСП затъва в съдебни битки. Не се знае кой има право да реди листите за новите избори

172182
на 07.07.2024
САМО В ПИК! БСП затъва в съдебни битки. Не се знае кой има право да реди листите за новите избори
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Социалисти от страната и София, които са членове на Националния съвет на БСП, обжалват в съда вписването на Атанас Зафиров като временно изпълняващ функциите на председател на БСП. Те се позовават на разпоредба в устава на БСП, че конгресът на партията трябва да констатира оставката на Корнелия Нинова и докато това не стане - няма друг председател, а Зафиров е само временно изпълняващ функциите, без право на подпис. А конгресът е насрочен чак за ноември.

препоръчано

В подобна ситуация партията вече е била, когато Корнелия Нинова се оттегли, за да участва в пряк избор и тогавашният й заместник Владимир Москов не е вписван в съда като председател.

“Дори и съдът да впише временно Зафиров, отново ще обжалваме", заканиха се социалисти пред ПИК.

Сблъсъкът на лобита за овладяване на партията след оставката на Нинова, както и бунтът в структури по места срещу временното ръководство рискуват партията да не може да се подготви легитимно за избори. Въпросите и вълненията кой ще реди новите листи : старото или временното ръководство стават все повече. Интересите на различните групички по места допълнително изнервят ситуацията и на приказките за нов курс, обновление и голямо ляво обединение никой не обръща внимание.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Телците да не помагат на безотговорни колеги, Раците да не дават заеми САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Телците да не помагат на безотговорни колеги, Раците да не дават заеми
ПИК TV x
УНИКАЛНО ШОУ В ПИК! Колтуклиева направи на салата Бареков насред центъра на София: Как не те е срам! Целуваше задниците на... (ВИДЕО) УНИКАЛНО ШОУ В ПИК! Колтуклиева направи на салата Бареков насред центъра на София: Как не те е срам! Целуваше задниците на... (ВИДЕО)
ново
Днес: 68
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК