Вход
София
Времето в София 8 o C

САМО В ПИК! Вицепремиерът Валери Симеонов скочи за оставката на ген. Петров: Засегна интересите на фармацевтичната мафия! Това разследване беше съшито медийно активно мероприятие, не трябваше да се оттегля

САМО В ПИК! Вицепремиерът Валери Симеонов скочи за оставката на ген. Петров: Засегна интересите на фармацевтичната мафия! Това разследване беше съшито медийно активно мероприятие, не трябваше да се оттегля

на 30.10.2017
81631
37
САМО В ПИК! Вицепремиерът Валери Симеонов скочи за оставката на ген. Петров: Засегна интересите на фармацевтичната мафия! Това разследване беше съшито медийно активно мероприятие, не трябваше да се оттегля

Поръчката във ВМА е изпълнена перфектно и е с най-ниската цена, което е в полза на държавата

„Според мен генерал Петров не трябваше да подава оставка. За тези 6 месеца в качеството си на министър той направи всичко, което беше по силите му, за да се опита да въведе ред в може би най-трудния сектор  - здравеопазването.” Това заяви ексклузивно за агенция ПИК вицепремиерът Валери Симеонов и лидер на НФСБ по повод подадената по-рано оставка на проф. Николай Петров от министерското място.

ИЗВЪНРЕДНО В ПИК! Борисов прие оставката на ген. Петров

ИЗВЪНРЕДНО В ПИК! Борисов прие оставката на ген. Петров

Министърът на здравеопазването ген. Николай Петров подаде...

на 30.10.2017

По думите на Симеонов не би трябвало по медийни съшити активни мероприятия да се решават съдбите на хора с достойнство, богат професионален опит и доказали се през годините. Според вицепремиера това е активно мероприятие, защото на зрителите е било внушено, че едва ли не ства въпрос за добре замислена конспиранция и ощетяване на държавата.

„Първо - държавата не е ощетена и това е най-важното.

Конкурсът за обществена поръчка е проведен и е спечелила фирмата с най-ниска цена. Това не се подчерта и не се разбра.

Държавата в случая има най-голяма полза точно с тази фирма да сключи договор, тъй като тя е предложила най-ниската цена. И лично за мен като прагматичен човек няма никакво значение дали зад тази фирма стои някакъв близък, или далечен на тогавашния директор на ВМА. Важното е, че поръчката е извършена, даже самия тенденциозен репортаж не беше казана нито дума за това как е сключена поръчката, има ли закъснение, има ли отклонение в качеството. Самият факт, че не споменаха означава, че поръчката е изпълнена перфектно. С други думи интересите на държавата са защитени”, заяви вицепремиерът.

Лидерът на НФСБ допълни, че дори и при проверка на прокуратурата не е установено никакво нарушение.

Другото внушение, което Симеонов изтъкна е, че договорът на ВМА е сключен с измислена фирма – фантом, което не е вярно.

„Това е гражданско дружество, а те нямат регистрация, имат само фирмите, които участват в тях, а те са изброени, нямат и по ДДС. Така, че в случая бяхме жертва на нечистоплътни внушения, че едва ли не фирмата е измислена, а тя си е финансово сдружение, което е описано”, заяви Симеонов.

На въпрос откъде според него идват тези атаки, вицепремиерът заяви, че не може да се ангажира да гадае, но допълни, че всеки последователен министър в сферата на здравеопазването, си създава силни врагове.

”Когато се засегнат основно интересите на фармацефтичната мафия, която продава в България едни от най-скъпите лекарства, когато се засегнат интересите на управителите на болнични заведения, които крадат като за последно, голяма част от тях и вкарват лечебните заведения в тежко финансово състояние, когато се засегнат интересите и на самото лекарско съсловие, съвсем нормално е да се очаква реакция.

Чисто по икономически причини има много сериозни атаки и действия срещу министъра, който си върши работата. А пък дали дали зад тези икономически причини има и политически, лични, това вече не мога да гадая”, заяви пред ПИК Симеонов.

Вицепремиерът не пожела да коментира решението на премиера Борисов да приеме оставката на ген. Николай Петров, тъй като той е част от коалицията, а това е решение на ГЕРБ. Все пак Валери Симеонов заяви, че ако е бил на мястото на Бойко Борисов не би приел оттеглянето на ген. Петров. 

Сподели:
свързани новини
Напиши коментар »
(37)
1
Давай тогава да си определяме само наши фирми. Нагли!!!!
2
Плаща с червени пари за омаскаряване на всички, които не са от БСП! Войната, обявена от г-жа Лъжа и Грипен се вихри на всички фронтове! Партизаните са се стегнали за бой последен по пътя на властта. Всички средства са позволени за БСП, лъжата на първо място, очаквам и въоръжена борба да подемат, а и мандрите да ограбят, само да се начеше крастата на Биволицата Нинова за власт!
3
Ердоган-Симеонов си пази заплатата шведската маса това ,че го возат секи ден поста и тнт но падне ли правителството и неговото време ще дойде а министъра е за затвора и да върне 2 та милиона
4
омаскаряване , когато фактите са на лице ! А колко са такива като него.......
5
Това, което ще прочетете по долу аз не съм го изсмукал от пръстите си. Това са фактите след посещението на 3-ма влиятелни еврокомисари в събота .------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Трима плюс един еврокомисари се засякоха в края на миналата седмица в София, за да говорят приблизително едно и също на българските управляващи. Тръгнаха си с резултат, който щяха да получат и ако не бяха идвали. Комисарката по правосъдието Вера Юрова (Чехия), комисарят по вътрешните работи Димитрис Аврамопулос и комисарят по бюджета Гюнтер Йотингер (Германия) плюс българската еврокомисарка по цифровите технологии Мария Габриел навестиха високите етажи на властта над жълтите павета, колкото да констатират, че и като председател на Съвета на ЕС БЪЛГАРИЯ ЩЕ СИ БЪДЕ ВСЕ ТАКА БЕДНА, КОРУМПИРАНА И НЕПОПРАВИМА. Факт, който няма да се промени след поредния доклад на Еврокомисията през ноември и който трябва да се приеме с философско търпение. Трогателно бе усилието на европейските комисари да стъпят на поне мъничък здрав терен в България, който да ги окуражи, че не са били напразни 10-годишните усилия на Брюксел да поправи грешката си, КАТО Е ДОПУСНАЛ В ЕС ДЪРЖАВА С ТЕЖКИ ПОРОЦИ В СЪДЕБНАТА СИСТЕМА И КРАДЛИВ МАНТАЛИТЕТ НА РЪКОВОДНИТЕ СРЕДИ.
6
Много е болна г-жа Лъжа, а и този тежък климакс направо я подлудява! Много жалко за БСП, които мислят шизофренията и за комунистически плам, просто не си пие необходимите хапчета, а и голям страх я тресе за корупционните простъпки от близкото минало, за Кико Добрев само митниците му са в главата, нали е специалист-контрабандист!
7
Стига сте плакали червени олигофрени. Аз си приватизирах 2 фирми и за мене никой не пише.
8
Пфффф............. ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха!!!! Черкезинът забравя, че колкото и богат професионален опит да имащ, фанещ ли се с П.П. ГРОБ, флизащ във една фуниевидна спирала надоле и за професионалното ти донстойнство, това е танца на смърта!!! ДА!!!!
9
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
10
Може ли някой да го оспори ?
11
А концесията на летище София тръгва.Май друго не ни остано,освен земята.Дано не го дадат на Саудитска арабия за 100 години
12
Млад човек съм но поне 70 80 процента от младите хора не харесваме вола и правителството му заради такива крадци а той печели избори заради измами и тнт държавни служители гласуват за него цигании тнт а министъра си е за затвора и да върене 2 та милиона гроб са олигофрени и крадви и мутри да се свали правителството и в затвора и герб прокурора същи и оня с 7 те апартамента и тнт и Каракачанов и Симеонов и тнт
13
СПЕЧЕЛИЛА Е ФИРМАТА ДАЛА НАЙ НИСКА ЦЕНА Т.Е. ТИЯ С ПО-ВИСОКИТЕ ЦЕНИ СА ЩЕЛИ ДА НИ ОКРАДАТ! ДАЛИ Е НА БСП ИЛИ НА ГЕРБ ЗА НАРОДА Е ВАЖНО ДА НЕ ГО КРАДАТ. И АКО ВСИЧКО ПО ПОРЪЧКАТА Е ИЗПЪЛНЕНО АКУРАТНО ЗАЩО БЕШЕ НУЖНО ДА ОЧЕРНЯТ ЧОВЕКА? ЗАЩОТО НЕ Я Е ДАЛ НА ЧЕРВЕНИТЕ, АЛЧНИ ФИРМИ ДА Я ИЗПЪЛНЯТ ЗА 2 МИЛИОНА, А НЕ ЗА 1.6 МИЛИОНА? И ТУК ИМА ГРИПЕНСКИ ПРИВКУС!
14
ЖАЛКО ЧЕ ИМА ТАКИВА ХОРИЦА КАКТО ТОЗИ ОТ № 16 . КАКВИ ХОРА ТОЙ ИСКА ДА ДОЙДАТ НА ВЛАСТ : НИНОВА И ГЛУТНИЦАТА ОКОЛО НЕЯ. ДА ОТВОРЯТ БЕЛЕНЕ И ДА Я НАПЪЛНАТ С ВСИЧКИ ТЕЗИ КОИТО ГОВОРЯТ ЗАПАДНИ ЕЗИЦИ. ДА ЗАТВОРЯТ ГРАНИЦИТЕ И ПИЛЕ ДА НЕ МОЖЕ ДА ИЗЛЕЗЕ , КАМОЛИ ЧОВЕК.
15
Като е толквоа честен как точно на проституираща си дъщеря и праскача и даде хаха поредния крадец за затвора но преди тва да върне 2 милиона и дъщеря му да се маха от министерството също .До 13 и 14 по добре Нинова пред волове мутренски крадливи щели граница да затвора пхаха ок стойте си с боко и 200 лева пенсия 460 заплата а Габриел с 50 бона заплата и пенсия
16
Кво се джафкате бе?Нарушен ли е Закона-нарушен е!Точка. Валери мтого да не знае,че и той като си иде от властта кой знае кво ще лъсне.Сега да видим продължението на сагата ВМА към днешна дата.Щото нещата си продължават-нищо че Петров не е там.Има и други у кереча.Па не само там.Я вижте Бойко-щом замирише на горела гума-червен картон за бушона за да не стигнат и до него.
17
Чакам заглавие "Народът прие оставката на Борисов и правителството му заради корупция (суджуци, обществени поръчки и п)
18
А кога ще поемете политическа и морална отговорност за рошавата Султанка , галопираща из студията и цвилеща Простотии. Султанка- антибългаристанка измисля нова медицина и робски хомот за българите . Според министър, д-р, фелдшер , мед. сестра Султанка Петрова някои болести не са болести .Според нея това са дерматичните , бъбречните , неврологичните и боледуващите от тях и лекарите -специалисти са измамници и престъпници.Подготвила ханъмата новите правила за ТЕЛК и ще ги обявява за здрави, а спестените пари за циганките. Султанка пише нова медицина и ревизира всичко до сега.Напра"о за Нобелева награда.А бре Султанке , а бре патриотарке - МВРОтке , тая работа , не е като онази работа в която си професионалистка !Ние я избрахме , за да прекрати популацията на мургави , "Самотни" и многодетни "майки".Те и семействата им са превърнали радането на малолетни в бизнес , дай Боже да се роди урод и да получават за него 950 лева плюс останалите благини. За това Султанка не смее да пипне или не се сеща.Ще се спре раждането на 12 годишни , когато това не се стимулира. Защо нещастната българка , вместо да става майка и да възпитава свои деца , които да я издържат , когато остарее , ще плаща за кефа на разгонени малки мургавели , а нейните деца ще поемат издръжката на нейните многолюдни катуни. Сега циганите започват да растат в геометрична прогресия /да се удвояват /на 12 години. Докога господа управляващи . Защо убивате гостоприемника , вместо да вземете мерки за ограничаване на паразитите.Да не би да имате поставена задача на унищожите българската нация. Кой ви я постави ? Трябва всеки да носи своята отговорност. За малолетните "деца-майки" отговорност да носят техните родители. Ние българите не сме им длъжни за нищо. На нас ни е отредено да ни бият и убиват , да ни ограбват 4 пъти , ние човешки права нямаме ли или само да работим за циганите?. Да каже управляващата ни МАФИЯ -законодателна , изпълнителна и СЪДЕБНА ВЛАСТ , КОГА ЩЕ БЪДАТ ОТГОВОРНИ ПРЕД СВОЯ РАБОТОДАТЕЛ , А НЕ КЪМ ЧУЖДИ И ВРАЖДЕБНИ ТЪМНИ СИЛИ ?ДОКОГА , НАРОДЕЕЕ.....§ 22.....Паричният Фонд ще взема от инвалидите , за да дава на циганите. ЗИХУ -Закон за интеграция на хората с увреждания.Според него за дете - инвалид с решение на ТЕЛК ,държавата плаща месечно следната добавка : За І група 950лева ;за ІІ група 450лева ;за ІІІ група 350 лева .Детските отделно , ако неслучайно е "самотна" майка в двоен размер . За "майка" с нулев базов доход , огромна социална помощ. Те се молят да се роди дете -урод и да си живеят царски.Наблюдавайти между 15 и 20 число всеки месец банкоматите , където има цигани , какви опашки правят .Същото е и в супермаркетите , където препълват количките с храна и всевъзможните екзотики. А пенсионерите , пенсионерите да го духат , гледат и се кръстят с техните покупки -хляб и кофичка мляко .Сега рошлата "д-р" Султанка от МВРО -зам. министърката на соц грижите галопира из студиата и цвили как имало много инвалиди и как някои заболявания не били болести -бъбречни /тя няма бъбречни кризи/, дископатии , кожните автоимунни с гарантиран артрит и деформации на костите -пемфидус /гарантирана смърт до 40 год възраст/, лупус и псориазис /трайно увреждане и деформации на кости и стави , увреждания на вътрешни органи и системи , заболявания на сърцето и диабет , 30% по - висока заболеваемост от рак .И това го говори с компетентността на дипломирана фелдшерка от ХЕИ , където е отговаряла за отровата за мишки , влизала е в складове и магазини , гледала е на каква височина са поставени термометрите , влизала е с празна торбика и е излизала с пълни дисаги , за да не пише актове. Актовете ги е правила на своите шефове с разкрачени обятия.С еВан към прогрес .Шмембе паша ,или я крий на Пиротска 5 или ще ядеш дебелия на следващите избори , мръсни доносници на Д/П/С и лапачи от КТБ.Да ви се връщат , всички болести , които според болните ви неграмотни мозАци не са болести , да ви видим тогава и да ви се радваме , негодници!
19
Валери Симеонов в случая е абсолютно прав. По опасна от мафията в здравеопазването няма.
20
а нещо за хотела си и ограда да каза,балевски
21
Как си личат комунистическите тролчета.Дълго и напоително обиждат Валери Симеонов, Бойко Борисов и всички,които не са комуняга.Явно госпожата,която на двадесет и шест години се е сдобил с голямо богатство не ги дразни!Ще дойде време и вие платени драскачи ще си платите!
22
Аз стотинка не съм взел от Нинова и бсп а ти си платен ясно е а бб си е от бкп комунист ти и герб троловете в затвора и ще си платите иизмет долна проста крадлива не ви е срам хората уморихте от глад роват в кофите а вие с 50 бона заплата Габриел и крадете 2 милиона министър лекар
23
Ти наистина ли се имаш за нормален с това написаното - "...Дълго и напоително обиждат ................., Бойко Борисов и всички,които не са комуняга." Ха,ха,ха!
24
Много си тъп и злобен! Не си взел стотинка, защото кой знае какъв си помияр и никой не те бръсне за нищо!
25
Алооооооо Пик .Ами какво стана Дилян Добрев.Защо мълчите.КОМЕНТИРАЙТЕ НЕГОВИЯ СЛУЧАЙ. Този генерал е човек с достойнство и чест.Добрев е човек без морал чест .Заради такива крадливи елементи България никога няма да влезе в шенген.
26
КОЙ ПСУВА КРУМ ЗАРКОВ ГОВОРИ НЕМСКИ И СЛУША МЕТАЛИКА, БОЙ ДО СМЪРТ И ПРАЗНИЧНО ЗА ХЕЛОИН НА СФИНЕТЕ У СКРАВЕНА, А ЧЕРЕПА МУ У МОЗЕЯ НА ТОТАЛИТАРНОТО ИСКУСТВО С КРАВЕЩКА ТОР ВЪТРЕ И ДА ГО ЛАЗЯТ СКАРАБЕИ. И ПОСЛЕ ДА СЕ ПРЕХВЪРЛИ С ДАРЕНИЕ КЪМ "МУЗЕЙКО" ШЕ СТАНЕ ХИТ ЗА ДЕЦАТА.!!
27
Валери Симеонов е прав, че ген.Петров не трябваше да си подава оставката. Жалко е, че Борисов е приел тази оставка. Още по-жалко беше изказването му за морален акт и как той не бил допуснал това и ощетил дъщеря си-просто да го ожалиш. С това си изявление се сравнява по някакъв начин с ген.Петров. Жалко! Явно Борисов е забравил дейността си, като собственик на охранителната компания "ИПОН" и кои са били клиентите му. Иска да забрави и "Швейцарския доклад", макар че никой не сигурен какъв е този доклад и не е ли и той поръчка.Тъкмо да реши човек, че Борисов прави и хубави неща, а той вземе да се изцепи. Жалко Борисов, жалко. Вземи та говори с ген. Петров и оправи тази глупост иначе ще дойде някой недорасляк, като д-р Константинов.
28
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
29
Генерал проф.Петров е един достоен човек.Не трябваше въобще да се захваща със здравното м-во.Там всеки се проваля.Липсата на стратегия кара всеки министър да опитва нещо на парче, но не става.Превръщането на болниците в търговски дружества, т.е. те трябва да имат печалба от здравето на хората е в противоречие с Конституцията.
30
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
31
Защото са водени от истински пИдал, специалист по големи и дебели шлангове А-ХА-ХА-ХА-ХА-ХА
32
Може да е прав В.Симеонов. Тоя човек изглежда свестен и възпитан. Нищо чудно да е засегнал фармацевтичната мафия. Въпроса е, има ли и ако има защо държавата търпи тая мафия?
33
АВЕ НЕБЕСНИ ....КУГА СЕ ПУДАВА ОСТАФКА ....НЕ !....СЕ !....КОМЕНТИРА !....ШО НЕ Е ВАША РАБУТА !....НЕ СТЕ ЗАПУЗНАТИ С ОСТАФКИТЕ ....ШО НЕ ПУЗНАВАТЕ ДЕМУКРАЦИЯТА !.....А ......Д Е М О К Р А Ц И Я Т А !.....НЕ Е ЗА СЕКИ.....СТАЛИНИЗ !.....И НЕ РЕВЕТЕ ЗА ТОЯ ЖЕНЕРАЛ ДОКТУР ШО НЕ Е ЕДИНСТВЕН !.....И НЕ ГУ ПРАИТЕ ГЕРОИ !.....ШО НЕ Е !....А ЗА НЕГУВАТА ШУРОБАЖАНАШИНА СИГУРНО НЕ ЗНАИТЕ И НЕ ИСКАТЕ А ГУВОРИТЕ !.....АИДИ КООЛКУ ПОВИЧЕ ОСТАФКИ ПО ДУБРЕ !.....НАУЧЕТЕ СЕ ДА РААЗБИРАТЕ Д Е М О К Р А Ц И Я Т А !.....ТЯ НЕ Е ЗА БЕДНА ДААРЖАВА КОЯ Е КЕНЕФ И МАНДРА ЕНОВРЕМЕНО !.....ТА ТОЯ ЖЕНЕРАЛ НИКИ А СИ ОДИ !....БИЛО БОЛЕЗНЕНО !.....МА ОСТАФКАТА НЕ БОЛИ БЕ ПЛЕМЕ !.....
34
Крадливото цигане от Долни чифлик участва в трафика на мигранти през страната ни.
35
А ДАЛАВЕРИ БАЛЕФСКИ ДАЛИ МОЕ ДА ПОСВИРИ И НА МОЯ ДУДУК, ТОЯ ШИБАНЯК НЕДОКЛАТЕН! Защо да свири само на пИдал бОКО ТРЪТКАТА все пак, малко разнообразие не е лошо!
36
ПРЕЗ 1945 ГОД. СТОЛЕТНИЦАТА У Б И ЦВЕТА НА НАРОДА БЪЛГАРСКИ. ПРЕЗ 2017 ГОД. СТОЛЕТНИЦАТА НАЧЕЛО С КОРНИЛИЯ НИНОВА ЗАПОЧНА УНИЩОЖЕНИЕТО НА СЪВЕСТНИТЕ ХОРА С КОМПРОМАТИ И ЛЪЖИ.
37
Е това вече е верно !!!Но пита се в задачата ::::ВСИЧКИ ЛИ КОИТО НАСТЪПВАТ МАФИИТЕ БОРИСОВ ГИ ГОНИ????И АКО Е ТАКА БОРИСОВ НЕ Е ЛИ МАФИОТ ?????ТОЧНО ТУК , БОРИСОВ ТРЯБВАШЕ ДА ЗАСТАНЕ ЗАД МИНИСТЪРА СИ , АКО МОЯТА ЛОГИКА НЕ Е ТОЧНА!!!!
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
За кого бихте гласували при парламентарни избори днес?
архив

Двама психолози обменят опит:
– Като ми дойде нов пациент, винаги го питам дали играе шах. Ако не играе –
казвам му да започне активно. Ако играе – казвам му веднага да спре.
– Защо?
– И аз не знам защо, но помага в 80% от случаите.

няма нови новини
Днес: 46
hot
най-четени новини в момента
сега
2039
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
ПЪРВО В ПИК TV: След екшъна в Сливен, вътрешният министър категоричен: Няма да позволя нападение над полицай
x
МИСТИЧНО: Този светец видял едно от най-големите чудеса на света
x