Вход
София
Времето в София 26 o C

САМО В ПИК! Вицепремиерът Каракачанов: Гейтовете с апартаменти и "пълзящият преврат" са свързани с избора на нов главен прокурор

САМО В ПИК! Вицепремиерът Каракачанов: Гейтовете с апартаменти и "пълзящият преврат" са свързани с избора на нов главен прокурор

на 19.04.2019
39612
10
САМО В ПИК! Вицепремиерът Каракачанов: Гейтовете с апартаменти и "пълзящият преврат" са свързани с избора на нов главен прокурор
Автор: Симо Русев
19.04.2019
10
39612

Вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов коментира акциите на МВР срещу ало измамниците и анализира проблема с циганизацията у нас, а и в Европа. Той  изрази и своя версия по темата „Апартамент гейт“ и дали тя не се използва през президентството за реализиране на „пълзящ преврат“.  

 - Министър Каракачанов, как ще коментирате разкритията ни за „пълзящ преврат“ през президента Румен Радев и през скандалите „Апартамент гейт“, които се експонират в публичното пространство?

- Не знам дали нещата са свързани с президентската институция, но за мен – това, което наблюдавам, отвежда в няколко посоки. Освен дискредитирането на знакови политически фигури, голямата цел всъщност е да бъде ударена съдебната система.

А това в голяма степен е свързано с предстоящия избор на главен прокурор. И това е по-важната част от тези скандали. Защото ролята на главния прокурор е изключително важна.            

Листата на ВМРО за предстоящите европейски избори все още не е официално регистрирана, но вече е ясен водачът – Ангел Джамбазки, а и на имена като режисьора Андрей Слабаков и това на генерал Димитър Шивиков. Какви бяха критериите за подбор, не рискувате ли да ви заподозрат в търсене на екзотика?

- Листата ще я представим официално цялата утре при регистрацията в ЦИК от 10 часа. Правилно сте разбрали. Режисьорът Андрей Слабаков и ген. Шивиков присъстват в нашата листа. Самото конструиране на нашата листа не е на партийна основа. Търсили сме личности, които години наред са отстоявали национални каузи и имат авторитет в обществото и в сферите, в които са ангажирани. Безспорният ни водач е Ангел Джамбазки. Той е най-активният български евродепутат, откакто България изпраща свои представители в парламента в Брюксел. Той е от първите 10 най-активни български евродепутати, откакто вече 12 години сме в ЕС. Затова е и водач на нашата листа. Оттам нататък ще представим предимно млади хора и хора, които отстояват каузите, за които се борим.

- Ще видим ли по тази логика в листата имена като Александър Сиди и Юлиян Ангелов?

- Очевидно искате да научите всичко преди представянето. Вие в ПИК и без това научихте всичко предварително, което е маркер, че ви работи много добре разузнаването.

- Можете ли да се ангажирате с твърдение, че Ангел Джамбазки ще е кандидатът с най-много гласове от всички регистрирани и представени листи с оглед на точно този огромен опит и авторитет, който натрупа по отстояването на национални каузи като противостоенето на превозваческия пакет „Макрон“, на Истанбулската конвенция и на Пакта за миграция?  

- Г-н Джамбазки за времето си в Брюксел и Страсбург действително се бореше за много български каузи. И не са само превозвачите. Той наистина беше евродепутатът, който преди година и половина сезира премиера Борисов и външния ни министър Екатерина Захариева за проблема, който ни предстои с подготовката на пакета „Макрон“. Беше юли 2017 година. Това доведе до категоричната позиция на правителството, ангажира се и транспортният министър. Проблемът е от изключителна важност за българската икономика. Темата за Истанбулската конвенция, по-позната като Джендърската конвенция, също влезе във фокуса на вниманието на Джамбазки. Той алармира, че в нея има текстове, които залагат проблеми, които ние не бива да допускаме. Това наложи и моята интервенция срещу приемането на тази конвенция на заседание на Министерския съвет още през януари 2018 г. Джамбазки се ангажира и срещу Глобалния пакт за миграция.

Питате ме дали Джамбазки ще събере най-много гласове. Българите сами трябва да решат. Алтернативата е да изпратим в Брюксел евродепутати, които при възлови за България гласувания предпочитат личната си почивка и комфорт, а не професионалните си задължения. Знаете за тримата наши евродепутати, които провалиха превозвачите. Ако искат, хората могат да си изберат такива представители, могат да гласуват и за хора, които ще развяват червеното знаме и ще коват световния социализъм.

БОМБА ЗА ЕВРОВОТА: Андрей Слабаков влиза в листата на ВМРО

БОМБА ЗА ЕВРОВОТА: Андрей Слабаков влиза в листата на ВМРО

Зам.-председателят на ВМРО Искрен Веселинов разкри, че...

на 18.04.2019

Ако искат такива, които ще се борят за гей браковете и за родител 1 и родител 2, имат „Да България“, „Не България“. Да си изберат Радан Кънев, Тафров.

- Трябва ли покрай дебата за това каква Европа искаме да се проектират и теми от вътрешно-политическия за България дневен ред – за циганизацията, за това защо са възможни Габрово, Войводиново?

- Проблемите с циганизацията ги налага самото време. ВМРО и аз от много години говорим за тези проблеми. Отделно – за демографската криза. Обществената нетърпимост става все по-силна във всяко населено място. Затова тези теми неизбежно ще съпътстват изборите. Но подобни проблеми има в цяла Европа. Някъде е проблемът с циганите, другаде – огромните компактни маси нелегални бежанци, емигранти, ислямски фундаменталисти.

Така бъдещият Европейски парламент е изправен пред една дилема – дали Старият континент ще поеме по пътя на разграждането и самоунищожението, или ще тръгне по нов път и ще се закрепи като институция на суверени държави, които имат своята идентичност, история и култура. Това се все ценности, които трябва да се защитават, а не джендаирзъм и крайно леви. Става дума за сблъсък на два типа цивилизации. Радикалният ислям настъпва. Той не жали и не подбира средства, за да се налага. Срещу това виждаме крайно либерална и антиевропейска, антинационална, антисоциална политика. Ето това е проблемът на Европа.

- Вашата концепция за интегриране на ромите би ли могла да се транспонира в Европейския съюз като модел за справяне с този тип проблеми, за които говорите?

Концепцията, която аз съм разработил, има за цел преди всичко да решава проблемите в България, но в нея няма нещо, което да противоречи на европейското законодателство, включително на международното право. Ние сме стигнали праг, откъдето нататък не можем да продължаваме. Аз и днес съм в Габрово и говоря с хора, които са активни по протестите. С нормални хора, не с такива, които хвърлят камъни по полицаите. Те получават телефонни заплахи, че като се изтегли жандармерията, „ние ще се върнем и тогава ще ви изколим и изнасилим“. Това нормално ли е? Този проблем съществува и държавата трябва да влезе в ролята си това да не се случи.

- Няма как да не ви попитам за преговорния процес по придобиването на новите изтребители Ф-16, има ли новини оттам?

- Преговорите текат, ако не всеки ден, то всяка седмица. Идните вторник и сряда в София ще има делегация от „Локхийд Мартин“. Това е фирмата, която произвежда самолетите. Те ще водят преговори и в Министерството на отбраната, и в Министерството на икономиката, и в министерството на финансите. Преговорите си вървят в работен порядък. Стремим се да договорим индустриално сътрудничество. Имаме доста смели идеи. Предлагаме на „Локхийд Мартин“ разработването на учебно-разузнавателен самолет, който да се произвежда в България, както и международен център за обучение и квалификация на пилоти в Долна Митрополия.

Преговорите, които водим в момента, са в тази посока. 10 процента от цената, която ние ще платим за самолета, трябва да е под формата на индустриално сътрудничество. Имаме амбицията срещу тези 150-180 милиона лева да имаме нещо, полезно за българската икономика, и което да е свързано с авиацията. Защото в крайна сметка сделката касае самолети. Ще се види дали им е изгодно, или не, но всичко е въпрос на преговори и убеждаване, а на последната фаза и на политически разговори.

            

 

Сподели:
свързани новини
ОТКРОВЕНО: Актуалният кандидат на ВМРО за евродепутат Андрей Слабаков изповяда 20 свои гряха ОТКРОВЕНО: Актуалният кандидат на ВМРО за евродепутат Андрей Слабаков изповяда 20 свои гряха
Режисьорът Андрей Слабаков, който е известен със своите...
на 19.04.2019
Напиши коментар »
(10)
1
„Това е позор за съдебната ни система, гавра с правосъдието, съпроводено с публична инквизиция и унизителна реабилитация на превзелата ни политическа престъпност. Този акт ме изпълва с отвращение и погнуса, напомня за средновековие, Вишински и „Народен съд". Възможно ли е изобщо да има право в превзетата от олигархична диктатура държава? Нима не съзнавате, че законът днес е превърнат в цинизъм, мракобесие и отмъщение. Законът се превърна в пожеланата и практикувана перверзия на управляващата каста. Закон за закрила и утеха на управляващата сган.“ – 17.04.2019 г. (www.dnevnik.bg/analizi/2019/04/18/3421435_velislav_minekov_bih_jelal_broiat_na_grajdanite_da/?ref=home_layer2)
2
Май наистина се взема насериозно?!
3
ТИ СИ ПРЕСТЪПНИК -ПАДНИИИИ..ПО ШКЕМБЕЕ..
4
Лозан Панов: „Мpaĸoбecнитe вpeмeнa в бългapcĸoтo пpaвocъдиe тeпъpвa пpeдcтoят. Главният прокурор Coтиp Цaцapoв вeчe ce e пpицeлил в ĸpecлoтo нa глaвния cъдeбeн инcпeĸтop. Taзи инcтитyция щe ce пpeвъpнe в пopeднoтo cpeдищe нa oлигapxични интepecи, ĸaĸтo cтaнa c пpoĸypaтypaтa. Cпиcъци нa „вpaгoвe“ и „пpeдaтeли“ виcят пo вecтницитe, ĸceнoфoбиятa и oмpaзaтa ce пpeвъpнaxa в нaциoнaлнa пoлитиĸa.“ ++ „Цацаров е доказан в съдебна зала симулант. Семейство Цацарови сключва сделка за покупка на овощна градина и я изповядва на цена 1000 лв. След време възниква проблем с продавача. Случаят влиза в съда, където семейството показва т.нар. документ контралетер, чрез който разкриват симулативната сделка. В контралетера стои цена от 61 хил. евро. Така 120 пъти е измамил фиска. - Финансовият министър Владислав Горанов трябва да провери чрез НАП Пламен Георгиев. Само преди две седмици Георгиев провери Горанов и той излезе абсолютно изпран, ухаеш на омекотител.“ - Елисавета Панова пред БТВ, припомняйки проверката дали е в конфликт на интереси Горанов затова, че живее в апартамент на неговия кръстник.“ ++ „Пловдивският нотариус Меглена Цацарова, съпруга на кандидата за главен прокурор Сотир Цацаров и нейната колежка Адела Кац-Бояджиева, съпруга на адвоката Иван Бояджиев са закупили два общи имота през 2008 г. По взаимно съгласие с продавачите те записали в нотариалния акт 120 пъти по-ниска цена от реално заплатената за всеки имот: 1000 лв вместо 119 151,11 лв. Така те са „спестили” над 5000 лв. от местен данък и такси за вписване. Деянието е наказуемо с глоба по Чл. 125 от Закона за местните данъци и такси. Информацията за тези сделки е изнесена още през 2009 г. от в. 24 часа и е потвърдена с данни от Агенцията по вписванията, съдебно решение на ОС – Кърджали и имотната декларация на самия Цацаров, който е отбелязал за 2008 две имотни придобивки на своята съпругата по 59 604 лв.всяка.“ - https://bivol.bg/cacarov-imoti.html
5
Шкембе -Войвода.....шеф на ПАСПОРТНАТА Мафия и човек от Малката Шайка......АЙ СИКТИР ЕШЕК ГИБИ
6
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
7
Шкем.бе войвода стига лъга като дърт сига.нин. Щото много крадете заради това е кризата. Има ли някакви паспорти за продан нещо?
8
Ислямската държава одавна победи у нас . Направи си ог- ромен брой хареми . Пълна харемизация на съдийската част от съдебната част от държавата. ВКС всъщност е кодовото наименование на Високо-Квали- фициран Сарай , т.е. - харем, действащ под прикритието, на действуващия под прикритието на юридическото лице със същото наменование правораздавателен орган, който постоянно, по един тарикатски, но противо-конституционен начин (натресен ни от чуждите ислямистки служби), се пълни със постоянно обновяваща се свежа женска плът . От 72 (седемдесет и два) броя граждански и търговски съ- дии , 58 (петдесет и осем) от тях са жени и само 14 (четири- надесет) са мъже, с един султан (или султанат, то е все едно) над всички тях . Точно такова е съотношението жени / мъже в харемите на ислямистките държави . 58 наложнички, или заложнички (не знаем каква е разлика- та межу двете думи), 14 броя, щъкащи край тях създания от мъжки пол, които ги обучават на нуждите на султана(-та) . Сега разбрахте, защо в този ни писмен акт, за заемащите съдийската длъжност човешки създания си служим с жен- ския род на думата – „съдийки” . ( Мъже няма !) Още по-харемиризирано е положението например в Мон- танския Окръжен съд – 6 : 0 (жест на нула) в полза на же- ните . Същото е това катастрофално за мъжете съотношително положение във всичките съдилища в страната - А как става номерът с харемизацията на Върховния харем и постояния приток в него на свежа женска плът, с такива „перфектни” юридически и граматически познания, та чак децата от втори-трети клас са в потрес от актовете на ИВСС, с които той е констатирвал колосалното празног- лавие и пълната непригодност (недееспособност) на някои от тези прелестни създания ? - С командировки ! - Командировката му е майката ! УВАЖАЕМА Г-ЖО ПРЕДСЕДАТЕЛ НА НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ , Тъй като Парламентът не е предвиден да работи само с половината си депутати , другага половина избягаха, кое- то напълно затормозява работата на този най-висш и осно- вен държавен орган : Молим да ни командировате (30-40 човека) за работа като депутати в Народното събрание ! Сама виждате, какви комплексни качества притежаваме и с наша помощ Парламентът бързо ще дръпне напред , и ще си приема законите качествено и в срок ! Ние сме общински съветнички, имаме правото да използ- ваме местната законодателна власт, така, че може да ни командировате на едно по-високо ниво на упот- ребление на народната законодателна власт – цен- тралната такава . УСЕЩАМЕ, ЧЕ ИСКАТЕ, ДА УДОВОЛЕТВОРИТЕ МОЛБАТА НИ, АМА НЕ МОЖЕТЕ ! Конституцията не е предвидила и не позволява такъв „ко- мандировачен” начин (способ) за сдобиване с правото да бъде използвана принадлежащаща на суверена (народа) (централна) законодателна негова власт . - Ами тя не е предвидила и не позволява и такъв „команди- ровачен” начин (способ) за сдобиване с правото да бъде използвана принадлежащаща на суверена (народа) вър- ховна-съдебна негова власт . - Но точно по такъв узурпационен начин са се сдобили с правото да я използват три-четвърти от върховните съдий- ки, които са станали такива през последните десет години, поради, която фактическа узурпация на тази част от нашата власт и поради, която брутална дискриминация на мъжете, Ви обещаваме мощни и безкрайни протести с палатки, с басейни, яхти, таксита, магарета, мулета, бикове, расо- ви коне , кучета и котки, тигри и лъвове от мъжки пол до падането на този узурпационен модел, за кражбата на нашата съдебна власт и за връчването й все в женски ръце . Като от командированите да се сдобиват с върховната ка- сационна длъжност човешки създания, ДЕВЕТДЕСЕТ про- цента от тях са от женски пол и само десет процента са от мъжки пол . Така се осигурява постоянния приток на свежа женска юри- дическа плът във върховния харем . Главатарите на ВКС са все мъже и те си командироват на върховните съдийски длъжности все жени . Тези Върховни Главатари надали биха си „дръпнали” за съдийки жени, които не споделят мирогледа и щенията на върховните Главатари . И тези жени в знак на благодарност служат първо на миро- гледа и щенията на върховните Главатари, като например - печелят СЛУЖЕБНО делата на приватизаторските и други актуални в съответния момент сили, и чак след като свър- шат всичко това, АКО ИЗОБЩО МОГАТ, служат и на зако- на .
9
Андрей Слабаков ,като евродепутат, най-много да върне пушенето в закрити помещения. Поне ще имаме най-пушешия евродепутат ( ако не го изгонят от залата за пушене).
10
ХОРА НАПИШЕТЕ ДВА РЕДА ЗА АПРИЛСКОТО ВЪЗСТАНИЕ
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Кого предпочитате за кмет на София?
Общо гласували: 12654
архив

- Заради тебе любима, направил бих всичко - през буря и ураган! Морето ще преплувам! Планината ще пребродя! С две думи - чакай ме! Идвам утре, ако не вали, разбира се.

няма нови новини
Днес: 241
hot
най-четени новини в момента
сега
3116
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: Кошмар на "Цариградско шосе" - три мелета затапиха булеварда, колоната е километрична (СНИМКИ)
x
ЗВЕЗДИТЕ ГОВОРЯТ: Овните да се пазят от изкушения, Раците - от интриги
x