Вход
София
Времето в София 7 o C

САМО В ПИК! Георги Марков с ексклузивен анализ за бъдещето на ЕС: Идва политическото земетресение и край на либералите

САМО В ПИК! Георги Марков с ексклузивен анализ за бъдещето на ЕС: Идва политическото земетресение и край на либералите

на 20.06.2019
103146
17
САМО В ПИК! Георги Марков с ексклузивен анализ за бъдещето на ЕС: Идва политическото земетресение и край на либералите
20.06.2019
17
103146

Евроизборите потвърдиха очерталата се политическа криза на стария континент. Европа 2019 е коренно различна от Европа 2014. Така отреди европейският глас народен и Божи при незапомнено висока избирателна активност от 20 г. насам на евровот. Налице е политическо земетресение и промяна, подобна на тази от 1989 г.. Но сега промяната обхвана и Западна Европа. Вижте фактите:

САМО В ПИК TV: Депутатът Георги Марков с разбиващ коментар за евролидерството на ГЕРБ (ОБНОВЕНА)

САМО В ПИК TV: Депутатът Георги Марков с разбиващ коментар за евролидерството на ГЕРБ (ОБНОВЕНА)

Депутатът от ГЕРБ Георги Марков гостува в студиото на ПИК...

на 26.05.2019

1. ДУМАТА ЛИБЕРАЛ ПРЕЗ 2019 СТАНА МРЪСНА, КАКТО КОМУНИСТ ПРЕЗ 1989 Г. – изглежда пресилено, но как да си обясним, че в този толкова пъстър европарламент, с толкова много парламентарни фракции, нито една няма наименование „либернална”. Нещо повече – прочутият „Алианс на либералите и демократите” (АЛДЕ) изведнъж се покри! Изведнъж се покръсти и се отказа думата либерали. Промяната се наложи поради настояването на френския президент Макрон, който като остана без прогресисти, отиде в АЛДЕ. Според него обаче махането на думата либерал, Е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО. Тъй като във Франция и света се променя като БЕЗСЪРДЕЧЕН УЛТРАКАПИТАЛИЗЪМ. Прав е френският президент, но бих добавил, че като чуя името либерал, си представям РОДИТЕЛ ЕДНО вместо мама и РОДИТЕЛ ДВЕ вместо татко, дядо Мраз вместо дядо Коледа и люксембургският премиер оженил се за мъж. Така либералите се прекръстиха в „Обновена Европа” – така се казват вече.

2. МНОГО ОТ ТРАДИЦИОННИТЕ, СИСТЕМНИ ПАРТИИ В ЕВРОПА, БЯХА РАЗГРОМЕНИ – не е за вярване, но е факт. Френските социалисти, потомци на славния президент Франсоа Митеран, се сгромолясаха на 6%. Няма грешка читатели на ПИК – едва 6%! Френската партия от ЕНП на т.нар. „Републиканци” на президентите Жак Ширак и Никола Саркози, също е нокаут – едва 8%. Ако през 2014 г. бе казал, че това ще се случи сега, щяха да го мислят за луд.

Да продължим с най-развитата и мощна икономика – Германия. Една от най-старите социалистически партии в Европа – германските социалдемократи, паднаха на незапомнените 15%, а лидерката Андреа Налес подаде оставка. Италианската партия от ЕНП – тази на г-н Берлускони, слезе на последния вот на нивото на френските си събратя – 8%. В Англия консерваторите на такава могъща политическа фигура като Маргарет Тачър се сринаха на 9% (Желязната лейди сигурно се е обърнала в гроба от резултатите от изборите). Германия, Франция, Италия и Англия са с население сигурно повече от половин Европа. Земетресение и още как!

3. ЗА ПЪРВИ ПЪТ ЕНП И ПЕС НЯМАТ МНОЗИНСТВО В ЕВРОПЕЙСКИЯ ПАРЛАМЕНТ – и двата интернационала загубиха от по над 50 евродепутати. Сриването им е факт от срива на традиционните техни членове в напредналите демокрации, за които стана дума по-горе. Европейските социалисти отдавна не са представители на трудещите се в Европа, а са глашатаи на Истанбулската конвенция, Пактът на ООН за миграцията, джендър идеологията, гей-браковете и прочие. ЕНП в желанието да има повече евродепутати е разтворила широко врати за партии от кол и въже, в това число и социалдемократически. Там е и нашият Радан от ДСБ-то, дето уби СДС-то и дето викаше „бай Х*й” на един от малкото останали премиери от ЕНП. Всъщност, агонията на двата интернационала ще продължи, защото между ПЕС и ЕНП на практика няма разлика по всички глобални теми, засягащи европейските граждани.

4. ФАРАЖ, ЛЬО ПЕН, САЛВИНИ, КАЧИНСКИ И ОРБАН – НЕВЕРОЯТНИ ПОБЕДИТЕЛИ – уважаемият френски президент г-н Макрон се закани да направи движение „Прогресисти”, с което да победи посочените по-горе и квалифицираните от него „националисти”. Движението „Прогресисти” така и не се състоя, а Макрон претърпя знакова загуба от партията на г-жа Льо Пен.

Фараж направи на пух и прах лейбаристите и консерваторите в Англия; в Италия Салвини е пред социалистите с над 15%; Качински в Полша би с над 40%, а Орбан отново е номер 1 в Европа с 52% победа. Победите на „националистите” , които са чиста проба християнски лидери над „прогресистите”, е земетресение отвсякъде.

5. ЗЕЛЕНА ВЪЛНА С ЧЕРВЕНИ СЪРЦА –  Германия, Франция, Бенелюкс и скандинавски страни бяха заляти от зелена вълна. Статистиката показва, че с колкото падат социалдемократите в Германия като процент, толкова скача резултатът на зелените. Изсмукването в зелено е очевидно.  Зелените успяха да изкарат на преден план проблемите с екологията, глобалното затопляне и т.н. Трябва да признаем, че в Германия например, намериха млади и гиздави лидерки. Част то емигрантите също гласуваха за тях. Надигането на партиите като „Алтернатива за Германия”, франкистката партия „Vox” в Испания, „Форум за демокрация” на Боде в Холандия и други, стегнаха мигрантските редици. Неслучайно, когато дойдоха над 1 млн. ислямски преселници през 2015 г., Орбан каза: „Ето бъдещия ляв електорат в Европа”.

6. ФРАНЦИЯ ОТ „ЖЪЛТИ ЖИЛЕТКИ” КЪМ „ЧЕРНИ ЖИЛЕТКИ” – месеци наред Франция бе под натиска на „жълтите жилетки”. Заприлича на гражданска война. За съжаление при стълкновенията с полицията последваха доста непремерени акции и нанесени тежки телесни повреди на мирни граждани – дори жена остана без око. Запален бе любимият ресторант „Фуке”, в който отсяда Ален Делон (за радост на холивудските джендъри, които още не могат да преживеят, че получи златната палма в Кан и това, че нямат мъж и артист като него). Тъкмо „жълтите жилетки” позатихнаха и на международната аерогара се появиха „черни жилетки”, които реват: „ФРАНЦИЯ НЕ Е НА ФРАНЦУЗИТЕ!”. Интересно е какво ще мисли по въпроса новият европарламент и новата европейска комисия или ще чакат и лозунга на „черните жилетки” от цветнокожи граждани „Вън французите от Франция!”. Думите на бившия вътрешен министър Жерар Колон, че Франция не е на девет планини от гражданска война, не изглеждат пресилени.

7. РАЗЛИЧНАТА ЗАПАДНА И ИЗТОЧНА ГЕРМАНИЯ – Германия, слава Богу, се обедини, но отново е разделена политически на Западна и Източна. Според г-жа Меркел ислямът вече е част от Германия. Източногерманците обаче не желаят миграцията на ножа и на евроизборите го показаха. „Алтернатива за Германия” е първа политическа сила в бившото ГДР. На предстоящите на 1 септември избори в Саксония – Лайпциг, Дрезден и Кемниц (бившият Карлмарксщад), „Алтернатива за Германия” ще спечели изборите. Да не забравяме, че източните, а не западните немци свалиха Берлинската стена през 1989 г.

8. ВИШЕГРАДСКАТА ЧЕТВОРКА – НЯМА ДА СЕ ПОДЧИНЯВАМЕ НА ФРЕНСКО-ГЕРМАНСКИЯ ДИКТАТ – на срещата Орбан-Моравецки-Пелегрини и Бабиш стана ясно, че вишеградците ще държат на националния си суверенитет, националната си идентичност, етническата хомогенност и християнството и няма да се подчиняват на разни лудости като за квотите – Брюксел да заселва мигранти в суверенни държави, които сами решават с кого искат да живеят в своя дом. Вишеградците ще излязат с нова платформа за реконструкция на европейския договор. Това стана ясно след последната среща помежду им в Будапеща.

9. ВЕБЕР И ТИМЕРМАНС БЕЗ ШАНС – и двамата се различават само физически, правилно отбеляза Орбан. Европа се нуждае от решаване на проблеми, а те са част от проблемите. Единият беше заместник-председател на ЕК, а другият шеф на парламентарната група на ЕНП. Вишеградската четворка отхвърля и двамата като възможни кандидати. Същото го прави и френският президент Макрон, според който шеф на ЕК трябва да е човек с опит – бил поне премиер и с харизма, която да отговаря на новите изисквания на Европа. За отбелязване е, че в предизборната си кампания нито един от двамата – Тимерманс и Вебер, не спомена думата християнство и затова вишеградците казаха: „Искаме председател на ЕК, който да си счупи езика и най-после да каже, че Европа е християнска и който ще уважава националните правителства”.

Аз гласувах за ЕНП от лоялност и уважение към Бойко, но не бих го направил ако изборът за шеф на ЕК беше пряк (а така е редно).

10. ЕВРОПЕЙСКИ СЪЕДИНЕНИ ЩАТИ НЯМА ДА ИМА – Макрон призовава за дискусия и е прав – същото го казват и вишеградците. Едни страни – западните, искат повече интеграция и се примириха да са християно-ислямски. Други – централноевропейските, плюс Италия, Естония и други, не искат да им се изяжда повече суверенитет и искат да са етнически хомогенни и християнски. Вероятността на има промени в договора за ЕС е много голяма.

Много гняв е натрупан в Европа, констатира правилно френският президент Макрон. Остава да чуем кой предизвика гнева и кой е виновен.

*Георги Марков е депутат от Великото Народно събрание и бивш конституционен съдия, а понастоящем е народен представител в 44-ия парламент от парламентарната група на ГЕРБ. Коментара записа Ивайло Атанасов

Сподели:
Напиши коментар »
(17)
1
Да се внушава : " ЕС всеки момент ще се разпадне " !! Добрите тролски практики повеляват - Едно и също да се набива в главите на масите докато полудеят !! Заиграйте по чевръсто тролчета изроди мои !!!
2
Ти , другарьо , цял живот си с тези , чрез които си на далавера !
3
Как бе финансирана кампанията на Румен Пъпката, нали Бенчовци, Герговци, Арабаджииви, Баневци и стотици други червени мафиоти и бандити, дариха чрез малоимотни цигани и бабички пари!?!? Е и КГБ даде няколко милиона, затова че червената милионерска Импексова БСПдирадска партия, водена преди от СС Момата, сега от Импексовата курабия, винаги е разчитала на парите от червената олигархия и мафия, проблема им е че много от спонсорите им са следствени и в затвора, и не могат да кихат за източената им от Импексовата курабия партийна каса!! Лесно е на ГЕРБ, те нямат като нас, толкова много червени маймуни на хранилка на Посрано, нито лъжлив вестник, който никой не чете, нито Гейска телевизия, която никой не гледа, И всичко това е пълно с червени БСПдирасти и корвети, на издръжка от субсидията на данъкоплатците!! ...................................................................................................................................... Затова ще продължавам да питам Импексовата Курабия, Румен Пъпката, Омбоцмана Мая Костенбродска и СС Момата “ЗАЩОТО СА ЦОЦААЛИСТИ“, как така крадливата кучка Йо има три къщи за гости с БАСЕЙНИ, а аз нито една. Как така Импексовата курабия открадна десетки милиона от Импекса, а аз не. Как така Румен Пъпката, си назначи любовницата на две държавни заплати, а аз не получавам нито една. Само защото не съм цоцаалистка или съм глупава ли, неможах да се вредя или защото не съм близала сладоледа на нечий премиер, или руски КГБ генерал!!
4
А, пак сте включили унгарската радио и телевизия. Еми тяхната програмна схема се състои от две-три пропагандни тези. Унгарците не знаят чужди езици, така че това им е достатъчно. Не защитавам Сорос или Изстамбулската конвенция, просто като включите коментарите на Георги-Николай Марков, той си повтаря едно и също, с подобаващия апломб.
5
georgi-nikolai otkri amerika s glupavia si komentar za nesta,koito i dezata znajat.
6
Той Георги Марков за европейската либерастия е прав,но лошото е,че тук в България представя желаното за действително. Войко Ворисов е либераст по и във всички dупки и няма нищо общо с Европа на нациите,нито с европейските консерватори,нито с патриотичните партии. Борисов е sвиня - п = рвеню.
7
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
8
Тоя деградирал ужас от прехода!
9
Субект без ценностна система и липса на морална хигиена ! И тоя на народен гръб легнал ?!
10
О, здрасти бе, доноснико Николайчо! Цели два два те нямаше в този толкова "обективен" сайт, където "цензурата е забранена"!
11
Обикновено се величае първия в държавана докото падне от власт, след това на село да гледа офце.
12
Ах мили мои, партии любими, аз ще съм със таз, която е на власт! Все едно НЛО пее за самият Николайчо!
13
Аз му дадох името "Николай". А колегата о.з. полк. Жечев го прекръсти на "Стефан". От Николай-Стефан-Георги Марков по голям мръсник беше само Константин Тренчев - "Павлов". Обърнете внимание, по онова време ДС имаше над 80 000 сътрудници, 16 000 от тях към Шесто управление, а от тях около 4000 към Шести отдел. Точно в този отдел бяха така наречените "доносници". Всички останали до 80 000 нямат връзка с доносничеството. "Николай" и Павлов" смогваха да вършат работа колкото за 2000 други агенти, при това само срещу 20 лева месечно. "Стефан" успя да съсипе живота на десетки млади хора в периода 1972 - 1991 година. Той донасяше за приятелите си, за познати и непознати, за Стефан Савов, предаде жена си. Беше на път да предаде майка си и баща си, но партийният преврат на 10.11.1989 година му попречи. Както вече споменах, по голям мръсник от него беше само "Павлов". За повече информация можете да се обърнете към о.з. полк. Жечев.
14
Абсолютно правилен коментар - личи си прецизната мисъл и логика на Марков. Един достоен коментар , а не лигавщините на социолози и пишман анализатори ! Трезвият анализ и коментар е показател за зрялост и разум ! Добре е да забравим другарите ,учили-недоучили ( и вербувани ) в Москва !
15
СЛЕД СДС И КОНСТИТУЦИОНЕН СЪДИЯ ПРЕДСЕДАТЕЛ НА РЕД ЗАКОННОСТ СИГУРНОСТ - РЗС С ЯНКЯ ЯНЕВА ОТ САНДАНСКИ.
16
отговор на коментар
адолфинче,понеже всяка година карам ски в Австрия в повечто случаи в сходни хотели и ще ти светна лампичката,че там масово персонала им е от унгарци(те си ги имат още за част от империята си) и знаят перфектно немски а и английски та ти си стой на село и копай компирите с тия твои познания
17
Те могат да знаят, затова работят в Австрия. Другите, които не знаят, си седят в Унгария. На летището в Будапеща на английски не можеш да се оправиш. Пък и имаше университет на Сорос, верно там имаше много хора от Казахстан Монголия и България, но може би някои от камериерките да са завърщили там? Въобще, турист нещастен сноб що ме занимаваш с дребнотемия. Ходел в Австрия, и кво? Кой те спира? Карай си ските и аре у лево. Ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха, ДА!!!!
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
За кого бихте гласували за кмет на София?
Общо гласували: 22019
архив

2060 год. 
Връщаш се вкъщи от екскурзия до Марс.
Сваляш екзоскелета, казваш на ваната да се напълни. 
Телепортираш се в хола.
Копираш от мозъка спомените и качваш снимки във фейсбук.
Накрая влизаш във ваната, а водата ледена!!!
Съвсем си забравил че топлофикация прави профилактика.

няма нови новини
Днес: 34
hot
най-четени новини в момента
сега
1968
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
Да ругаеш и блъскаш полицаи, а премиерът и МВР да ти се извинят? Може, ако си журналист в "Клуб Зет" и "Свободна Европа". Пияният Боришев към униформени: "Тъпанари, боклуци, тумбаци, ушеви, мразя ви! Освен че съм пиян, съм на наркотици!" После блъска униформен и... вика адвоката на Иванчева (ОБНОВЕНА/ДОКУМЕНТИ)
x
Тези зодии имат нечовешка интуиция
x