Вход
София
Времето в София 19 o C

САМО в ПИК! Гърми жесток скандал с хора на БСП! Вижте как задължават общински служители да гласуват за кмета си! (документ)

САМО в ПИК! Гърми жесток скандал с хора на БСП! Вижте как задължават общински служители да гласуват за кмета си! (документ)

на 06.08.2015
8467
25
САМО в ПИК! Гърми жесток скандал с хора на БСП! Вижте как задължават общински служители да гласуват за кмета си! (документ)

Разпоредително писмо, за кого да се гласува в конкурса Кмет на годината са получили на електронните си пощи почти всички общински структури в Павликени, научи ПИК.

Скандалната депешата е подписана и разпратена от началника на отдел Хуманитарни дейности в Общината Катя Димитрова и е адресирана до кметства, читалища и общински звена.

 Освен обидните за адресатите инструкции как да влязат в различните категории на сайта, организатор на конкурса, и какви отбелязвания да направят, получателите на писмото са и изрично инструктирани за кого да гласуват. Според разпореждането на общинския служител всеки получател на въпросния имейл трябва да гласува за Пламен Чернев – кмет на Сухиндол, Емануил Манолов – кмет на Павликени и за Кольо Милев – кмет на Сливен, съответно в категориите малка, средна и голяма община. Не е никакво съвпадение, че и тримата градоначалници са от Българската социалистическа партия.

 

 И нямаше да бъде кой знае какъв проблем ако електронното писмо на общинския шеф имаше пожелателен и агитационен тон, тъй като само след два месеца предстоят местните избори. За подобно „дребно” нарушение дори и кметът на Павликени би си затворил очите. „Препоръките” на г-жа Димитрова обаче не се свеждат само до разпращане на опорни точки, а задължават всеки адресат, след като гласува, да се отчете лично пред нея, представяйки обратния имейл от сайта в кабинета й в срок до 31 юли тази година. Според регламента на сайта, организатор на конкурса, чрез този обратен имейл, всеки гласувал има възможност да види за кого е дал гласа си и да потвърди своя вот, а ако е допуснал грешка да я коригира. Надали създателите на регламента на конкурса са допускали, че представянето на тези обратни имейли могат да станат част от служебните задължения на общински служители в червени общини.

„Един началник отдел не може през главата на кмета да разпраща подобни писма. Катя Димитрова е съгласувала разпореждането си с кмета на община Павликени Емануил Манолов”, твърдят получатели на депешата и основателно се страхуват какво би станало ако не се отчетат с обратните имейли. Те негодуват, че въпросното разпореждане е не само до тях, а и до техните подчинени, тъй като в писмото на г-жа Димитрова изрично се казва, че е желателно да гласуват всички служители, тъй като „от един компютър може да се гласува с различни имейли”.

С това писмо кметът на Павликени опорочава един толкова мащабен и безпристрастен конкурс, който дава оценка за управлението на всички общини в България, негодуват задължените да гласуват. Те обаче са убедени, че този отчаян ход на БСП е признак на страх от изборните резултати през октомври.

Сподели:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Кой трябва да подаде оставка?
Общо гласували: 24778
архив

- Сине, кой предмет ти харесва най-много в училище?

- Звънецът, тате.

няма нови новини
Днес: 20
hot
най-четени новини в момента
сега
2467
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Радев отговори на Борисов: Доверието в управляващите е изгубено! (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
x
Самоуби се младоженец - жена му дала обет да не спи с него
x