САМО В ПИК! Депутатът Георги Марков избухна срещу Корнелия Нинова: Унесена от вихъра на вътрешните битки, говори нелепици! През Лукановата зима умряха повече българи, отколкото от коронавируса

Политика

САМО В ПИК! Депутатът Георги Марков избухна срещу Корнелия Нинова: Унесена от вихъра на вътрешните битки, говори нелепици! През Лукановата зима умряха повече българи, отколкото от коронавируса

191340
на 29.06.2020
САМО В ПИК! Депутатът Георги Марков избухна срещу Корнелия Нинова: Унесена от вихъра на вътрешните битки, говори нелепици! През Лукановата зима умряха повече българи, отколкото от коронавируса
Автор:   Георги Марков

Лидерката на БСП – уважаемата г-жа Корнелия Нинова, унесена от вихъра на вътрешнопартийните битки, през уикенда наговори небивалици: С десетгодишното си управление, ГЕРБ ни довел до най-бедната страна в ЕС, разградил държавността и предал институциите на паралелната държава и т.н.

препоръчано

Този месец се навършиха не 10 г. от първите свободни и демократични избори, а 30 г. – 10-17 юни 1990 г. И тъй като съм единственият в настоящия парламент избран във Великото Народно събрание и то мажоритарно, а и депутат от 36-ото Народно събрание и конституционен съдия в периода 1994-2003 г., съм длъжен да кажа някои факти. А когато фактите говорят не само боговете, но и социалистите трябва да замълчат.

1. ПАРАЛЕЛНАТА ДЪРЖАВА

ГЕБР я завари. Тя беше създадена по много подъл начин от БСП и ДПС през 1992 г. ПОДМЕНЕН БЕШЕ ВОТЪТ НА ГЛАСУВАЛИТЕ НАД 80% БЪЛГАРСКИ ИЗБИРАТЕЛИ. Чрез преструктуриране на политическото пространство бяха свалени председателят на парламента – аристократът Стефан Савов и един честен премиер като Филип Димитров. „Плаващото парламентарно мнозинство“ – патент на БСП и ДПС, създаде паралелната държава и правителството на задкулисието – това на Любен Беров.

След неговата оставка, един умен и достоен премиер като Ренета Инджова, възкликна: „Това е било правителство на „Мултигруп“!“. И беше права. Ще добавя – това беше правителство и на останалите силови групировки, които за нула време ни направиха европейски шампиони по показни убийства.

2. КОИ ИНСТИТУЦИИ ПРЕДАДЕ ГЕРБ НА ЗАДКУЛИСИЕТО, КАКТО ТВЪРДИ Г-ЖА НИНОВА?

- ГЕРБ няма как да предаде парламента на задкулисието по простата причина, че няма дори мнозинство да направи кворум поради калпавия избирателен закон. ГЕРБ управлява в коалиция и то с коалиция.

- ГЕРБ няма как да предаде президента на задкулисието по простата причина, че той не е гербаджия, а ярък представител на БСП и ДПС. Те си го избраха. При това държавният глава свали подкрепата си от кабинета, само дето не го е избирал и назначавал.

- ГЕРБ не може да предаде на задкулисието Конституционния съд, защото неговият председател не е бил в ГЕРБ, а е бил дългогодишен съветник на червения президент – уважаемия г-н Първанов. При това е внук на члена на Политбюро Борис Велчев (Бог да го прости, много помагаше на Левски).

- ГЕРБ не може да предаде на задкулисието председателя на Върховния касационен съд г-н Лозан Панов. Видно от политическите му речи, дето не му е работа да ги прави по Конституция, той е ярък фен не на ГЕРБ, а на „Да, България“.

- ГЕРБ няма как да предаде на задкулисието главния прокурор по простата причина, че той беше издигнат с огромно мнозинство от 2/3 от ВСС. И тук трябва да посоча, че парламентарната квота от 11 човека в това ВСС, бе избрана от настоящия парламент с небивало за прехода мнозинство от над 200 гласа за всеки член поотделно, с активното гласуване и гласовете на депутатите от БСП.

- Стигнахме и до местната власт. Как да предаде ГЕРБ кметовете на задкулисието, като те са избрани мажоритарно? Та кметът на Враца получи 72%, с което подобри рекордите на Тони Блеър и Виктор Орбан!

Г-жа Нинова призова на всеослушание, миналата есен да броим пилците на местните избори. Подканих я в парламента, че пролет идва да ги броим, а то дойде и лятото…

Благодаря на агенция ПИК, че ми дава възможност да направя публично броене на пилците. ГЕРБ разгроми БСП в: София, Пловдив, Варна, Бургас, Стара Загора, Нова Загора, Габрово, Сливен, Ловеч, Севлиево, Тетевен, Угърчин, Монтана, Лом, Свищов, Дупница, Кюстендил, Сапарева баня, Петрич, Хасково, Харманли, Ивайловград, Симеоновград, Бяла, Поморие, Силистра, Търговище, Шумен, Асеновград, Казанлък, Велико Търново, Бяла Слатина, Мизия. Другарки и другари – това е разгром! Нима в тези градове тържествува задкулисието, а няма задкулисие само в Перник, Троян, Разград и Русе? Това са ви пилците – четири.

На местните избори през 2015 г. уважаемият президент Първанов се обажда на г-н Борисов с думите: „Откъде ги намери тези добри кметове?“. През 2019 г. той вече не задава този въпрос. Очевидно е, че ГЕРБ си създава кадрите.

Препоръчвам на другарите от БСП да видят снимката на председателката на Общинския съвет от ГЕРБ в град Лом. Тази 36-годишна умна и красива българска учителка, е вече втори мандат председател на местния Общинския съвет (парламент). Тя може да прави чест на парламента на всеки европейски град. На урунгел от задкулисието ли прилича Христина Христова или е ангел?

3. А СЕГА ЗА БЕДНОСТТА

Как да сме богати, когато мнозинството и то абсолютно във Великото Народно събрание ни донесе Лукановата зима? Умряха повече хора, отколкото днес от коронавируса. Нямаше храна и мляко за децата, нямаше дори бензин за линейките, мигахме като светулки на газени лампи и свещи, хората умираха по опашките…

Докараха ни по-късно и Виденовата зима – с 400% инфлация, 4-5 долара заплата на конституционен съдия и държава, с която нито един посланик не искаше да говори.

Все още БСП не се е извинила на българските избиратели за СЪСИПАНИЯ СТАРТ на българския преход. Къде се случи такъв погром на прехода? Унгария, Полша, Чехия, Словакия? Извинявайте, другари социалисти, но днес заплатите при ГЕРБ са в много пъти повече от тези по ваше време, когато дори в съня си неможехме да мислим, че ще ходим на море в Гърция.

След девет месеца, ако няма чума, идва поредният рунд ГЕРБ-БСП (на парламентарни, евроизбори избори и избори за местен парламент). Резултатът досега е 8:0 за ГЕРБ. Предстои 9:0. То си е истински политически нокаут. Да се надяваме, че в следващия парламент БСП, която отново ще е вицешампион, няма да прави лудости, както онова напускане на парламента заради машинното гласуване, за което беше наказано от избирателите. Защото, ако следващият парламент стане лудница, ще танцува САМО ЕДНО ЛЯТО. И следват избори до дупка, при което същата година, ГЕРБ може да се събуди с юбилейна победа 10:0. Изборите до дупка ги предрекох 1990 г. и ги познах. Сега не съм далече да мисля същото.

коментара записа Ивайло Атанасов

Сподели:
Бомба x
ИЗСЛЕДВАНЕ: Сексът с космати жени е неповторим ИЗСЛЕДВАНЕ: Сексът с космати жени е неповторим
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV: Борисов и кабинета подпомагат общините с 3.7 милиона лева: Действаме максимално бързо за справяне с щетите от наводненията (ВИДЕО) ПЪРВО В ПИК TV: Борисов и кабинета подпомагат общините с 3.7 милиона лева: Действаме максимално бързо за справяне с щетите от наводненията (ВИДЕО)
ново
Днес: 3
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това