Вход
София
Времето в София 10 o C

САМО В ПИК! Депутатът Таско Ерменков: В парламента действат временни мнозинства по интереси. Рекетът с радикализъм е недопустим

САМО В ПИК! Депутатът Таско Ерменков: В парламента действат временни мнозинства по интереси. Рекетът с радикализъм е недопустим

на 14.03.2019
47154
23
САМО В ПИК! Депутатът Таско Ерменков: В парламента действат временни мнозинства по интереси. Рекетът с радикализъм е недопустим

ГЕРБ даде заден ход като се отказа от опрощаването на дълговете и реши сумите да бъдат отсрочени. Близо 8,2 млн. лв. са борчовете, от които над 8 млн. лв. са само на мюфтийството. 

Решението за опрощаването на дълговете предизвика бурна обществена реакция. БСП дори обвини ГЕРБ в коалиция с ДПС. И поиска отговор на въпроса как евентуално неопрощаване на дълговете застрашава националната сигурност.

Цветан Цветанов обясни, че още в петък ГЕРБ е готов да внесе промени с отсрочката на задълженията в деловодството на парламента. Държавата поема ангажимента всички вероизповедания да имат равен старт.

Потърсихме депутата от БСП Таско Ерменков, който беше първият народен представител от опозицията, който коментира остро в кулоарите на парламента готвеното опрощаване на дълговете на вероизповеданията.

Интервю на Албена БОРИСОВА

- ГЕРБ направи крачка назад. Изненадан ли сте, г-н Ерменков?

- Не, изобщо. Имайки предвид, че ГЕРБ е изключително последователна в действията си. Имам предвид това, че те непрекъснато си менят мнението. ГЕРБ не знае как да реагира на провалите си. И става все по-смешен. Не знам дали ходът е заден. Когато Корнелия Нинова обяви миналата сряда, че има сделка между ГЕРБ и ДПС, Цветанов излезе и обясни, че опрощаването на дълговете е въпрос за обезпечаване на националната сигурност. Та, питам аз сега - националната сигурност промени ли приоритетите си? Какво стана?

ГОРЕЩА ТЕМА: Цветанов разкри подробности за "крачката назад" на ГЕРБ за дълговете на мюфтийството

ГОРЕЩА ТЕМА: Цветанов разкри подробности за "крачката назад" на ГЕРБ за дълговете на мюфтийството

Видяхме как реагират политическите сили. Това, което беше...

на 13.03.2019

- Цветанов сега обясни, че са решили да се откажат от опрощаването на дълговете и да ги отсрочат, защото БСП се е заиграла непочтено с този проблем и всички религии трябва да започнат с равен старт...

- Когато се говори, че ние сме се заиграли с темата и става дума за национална сигурност, задаван ли е въпросът дали с тези милиони не е плащана защитата на радикалните ислямисти в Пазарджик, дали пък те нямат връзка с екзалтираните протестиращи, скандиращи "Аллах Акбар", в Карлово. Ето това е заиграване с националната сигурност. Всеки опит да изкараш една ралигия освободена от задължението й по закона я прави незаконна. 

- Големият обществен натиск ли стана причина за този заден ход на ГЕРБ?

- Естествено. Ако на нас не ни опростят данъците, дали означава, че ще се радикализираме. Защо на болниците не опростиха борчовете? Нима те не са по-важни от мюфтийството? Слава богу, че хората се освестиха и с една лека ирония накараха управляващите да се замислят. 

- Вие обаче продължавате да не влизате в парламента и критикувате извън него?!

- Нашето отсъствие активизира гражданското общество. Огромна част от хората застанаха зад позицията на БСП против опрощаването на дълговете на мюфтийството. И аз лично благодаря на всички, които защитиха националната ни сигурност. Сега стана ясно, че заедно всички можем да пречупим гръбнака на злото. Аз не съм против мюсюлманите. Така се е случило, че сме на кръстопът. И в страната ни има хора, изповядващи много религии. За всички има място. Но, не бива да ни рекетират с така наречения радикализъм. 

- Такива чужди потоци винаги могат да идват. И толкова ли са слаби службите ни, че не могат да ги установят и да ги пресекат? В крайна сметка това е тяхна работа?!

- Това е тяхното задължение. ДАНС трябва да намира и да пресича такива потоци пари от чужди организации. НАП и финансовото министерство пък трябва да се грижат всяка една организация, в това число и вероизповеданията, да са изрядни пред закона. Работят ли професионално тези три служби, няма да има радикализация и всеки ще си плаща задълженията. 

- Как очаквате да се развие ситуацията?

- Предполагам, че ГЕРБ ще измислят по някакъв начин това отсрочване на задълженията. Тепърва трябва да се направи проверка какви са тези дългове и как са били изразходвани. А иначе очаквам следващия ход - как ще се изиграе сделката "второ четене на Закона за изменение и допълнение на Закона за изменение и допълнение на Изборния кодекс. НФСБ са против преференциите, ДПС може да се сетят и за майчиния език... Изведнъж може да стане ясно, че в парламента действат временни мнозинства по интереси. 

 

 

Сподели:
Напиши коментар »
(23)
1
БОЙКО Борисов и ЛАУРА КЙОВЕШИ СА ЮМРУКА СРЕЩУ КУРУПЦИЯТА У НАС
2
До ПИК,спрете да го четкате този комунистически боклук.Няма моралното право да изказва мнение. Много е лесно да си преписваш заслугите за всичко ,тичат от новина на новина с изплезени езици потънали в лиги.
3
ЩОМ БЪЛГАРИЯ Я ДОКАРА ,ЧЕ ОТ ТАСКО ЕРМЕНКОВ И КОРНЕЛИЯ НИНОВА ДА СЕ УПРАВЛЯВА , ТО С НЕЯ Е СВЪРШЕНО ,?? ЩЕ СИ ОСТАНЕ БЕДНА И ЩЕ БЪДЕ ИЗОЛИРАНА.
4
и за тас в банята ,не ставаш!
5
ТАШAЧKO, ЕРМЕНКОВ, И ТЕБ ТЕ ОЧАКВА СВЕТЛОТО БЪДЕЩЕ, КАТО ТОВА НА ВЕЛКОВ !!! КУРНEЛKA ЗАПОЧВА ДА СЕ ОСВОБОЖДАВА ОТ НЕДОНОСЕНИТЕ MЪДУPKOBЦИ !!! И ВИЕ СТЕ ОТ ПЪРВИТЕ !!!
6
ИМАШ НАГЛОСТА ДА СЕ ПРЕСМИВАШ НА ГЕРБ... ВЪВ ВАШАТА ПАРТИЯ МАТЕМАТИЦИ ИЛИ СЧЕТОВОДИТЕЛИ НЯМАТЕ ЛИ ДА ТИ ОБЯСНЯТ РАЗЛИКАТА ПРЕЗ----2013-14г или по ВРЕМЕ НА ТРОЙНАТ КОАЛИЦИЯ,ДА НЕ ГОВОРИМ ЗА 1996год. ТИ НА ХАПТАЛИ ЛИ ЩЕ НИ ПРАВИШ...
7
Днес Таско лъже, вчера Кико Контрабандата лъже, оня ден Жаблянов лъже, по-оня ден Кутев Спина лъже, а Курнела не се е спряла, защото бе разпределила предварително цяла България на приятели и роднини! Сандалетко Тъпанчев по списък за 3 месеца управление на България назначи кадри на Курнелия с постоянни договори и огромни компенсации, ако бъдат уволнени! Те на това са способни БСП-арите, само на кражби и мръсотии
8
човек като чете коментарите разбира че наистина страх тресе управляващото мнозинство герб+дпс мятате се като мряна риба на сухо . вие за да останете на власт сте способни на какво ли не още .лошото е че ние от ден на ден живеем от зле по зле .За личните си интереси нашите милиарди харчите ,но хубавото е че ви се вижда края . всяко нещо си има начало и край
9
До 6. Пич ти на обучение при цветанов ли си ходил. По време на тройната коалиция имаме най голям растеш и най голям изшишък. По време на орешарски - въпреки постоянните протести- има по добра среда за бизнеса отколкото преди това при герб. Орешарски постави едни основи, които дадоха резултат при герб и после успехи само на думи. Да си спомним само изкуствения дефицит при постната пица от 1% през янури и изведнъж март над 3% , като се направи по европейските изисквания. Виденов там всички играха против него - леви, десни, мутри, руснаци, американци. Чети различни източници и ако искаш си прави сам изводите или слушай оня от помощното училище.
10
Не съм червен, зелен или жълт. Просто България умира, докато чалгаро-андешковците все повече изпростяват. Най-смирисаната държава в Европа, дори в Албания са с по-висок стандарт. Не е далеч може да се иде и да се види. Ай със здраве!!!
11
Таско питал ли си някога майка си ,що те е кръстила тъй на кого.Можело да те кръсти я Ленин ,я Сталин, я Мадуро,Маркс а то Тас, ,,Малкия голям комунист ще стане.Що? Ами той отсега лъже а като порасне иди че гледай .Е познала е жената.
12
Google плаща ежедневна работа в диапазона от 500 до 1000 долара. Получих $ 23,749 за първия месец и $ 32,854 за заплатата от Google от последния месец, работещи у дома за 3 часа на ден. Дори и тези, които са нови за това, могат лесно да печелят $ 200 на час, а печалбата може да бъде още по-голяма с течение на времето. повече тук......>>> w­w­w­.­T­r­a­d­e­4­6­.­c­o­m
13
Гласувам от 20г. И наблюдавам с интерес политическите процеси.Разбрах обаче че ако обществото не е нервно по-дадена тема то тя си минава и заминава.БСП им пожелавам АКО някога са на власт че вече празни лозонги не вършат работа,а само свършена работа и резултати ще ги бута напред.ГЕРБ е с голям потенциал и много млади и компетентни хора,които обаче са умишлено или не държани в тила а напред виждаме едни и същи хора които можеби имат експертиза но не искат сериозни промени които ще ги накара да се трудят повече.Това е като една голяма сем.компания.Всички в сем. са важни но когато трябва промяна сем. решава и действа а не чака.България се променя но бавно,и това е проблем.Искаме по-сериозно темпо на промени в Държавата,та дори те да са болезнени за част от БЪЛГАРИТЕ.Иначе няма оправия
14
КАКВО СМЕ ИМАЛИ ПО ВРЕМЕ НА ОРЕШАРСКИ ,ЧЕ НЕ МОГА ДА РАЗБЕРА КОЛКО МАЛОУМНИКА КАТО ТЕБЕ СРЕЩАМ ВСЕКИ ДЕН----.ОТВОРИ СТРАНИЦИТА НА БНБ ДА ВИДИШ КОЛКО НИ Е БВП ТОГАВА И ВИЖ ЗА 2018г. НА МЕНЕ НЕ МИ ОБЯСНЯВАЙ ИКОНОМИЧЕСКИТЕ ПОКАЗАТЕЛИ И МАКРО РАМКАТА НА ДАДЕНА СТРАНА.
15
Този коментар е обозначен като спам.
16
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
17
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
18
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
19
Таско Ерменков каквито и коментари да правиш ти си безработен депутат от БСП такъв каквито ви направи болната амбиция на парламентарната ви и партийна лидерка Корнелия за която парламентарната борба в парламента се състои в контра продукция на всичко което може да е против вашата бесепарска позицияВие не можете да създадете нещо което да бъде градивно позитивно Вие сте отрицанието на всичко което не се нарича принудителен социализъм Вие бленувате за деспотизъм над българския народ така както беше от 44 г до днес Вие можете да управлявате България само с помощта на РУСКИЯ БОТУШ с ПУТИНИЗМА Нашата защита на трудовите граждани е ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ и НАТО Виеискате да ги напуснем за да ДЕРИБЕЙСТВАТЕ КАКТО ПРЕДИ но няма да стане Този народ който познава нищета и глад който се оправя сам с помощта на СВОБОДНОТО ПРЕДВИЖВАНЕ ВЦЕЛИЯ СВЯТ не се нуждае от вашите "грижи"и той ще ви покаже на изборите от всякакъв характер че НЕ ВИ ВЯРВА И НЕ ДАВА на вас СВОЯ ВОТ
20
КОГА КАКА КУРИ РАЗБРА , ЧЕ ,, БЪДИ ПРЕМИЕР " ОСТАНА ,, БЛА БЛА " ? КОГАТО РАЗБРА ЗА ДРУГА ,, ЕЗДАЧКА " ! ПРИПАДНА , ЧЕ ИЗПУСКА ,, ГОЛЕМИЯ ЛАПАЧКА " ! РАЗБРА , ЧЕ ХИЧ НЕ СА ,, ДВАМИНКА " ! ЗА САМОЛЕТА ЗАКЪСНЯ ! И - ЛИСАБОН ТЯ НЕ ВИДЯ ! А ПОСЛЕ КРИ СЕ КАТО МИШКА ! НООО - ,, ГОРДО " ОБВИНИ СТАНИШКА ! ПО ПЪТ И ПАЛАНКИ ПОДСКАЧАШЕ ЛЕКО ! ОТ ПОГЛЕДИ ХОРСКИ ДА БЪДЕ ДАЛЕКО ! УЖ ,, ВИЗИЯ НОВА " ЗА ТЯХ ТЯ РЕДЕШЕ ! А ХИТРО И ТАЙНО - ТЯ КОНЯ ЕЗДЕШЕ ! НА ,, СПАТО " ЗАВЕДЕ ОГРОМНА ДРУЖИНКА ! УМЕЛО ДА СКРИЕ ,, ЧЕ ТАМ СА ДВАМИНКА " ! НО НЕ С МЪЖА , УЖ КОЙТО ХАЛКА Й ПОДНЕСЕ ! А С ТОЗИ , НА КОГОТО ТЯ Е М_ _ _ _ _ А ! СОРИ , КУРИ ! СОРИ , КУРИ ! В _ _ _ _ _ ЗНАЕ КАК ДА ТУ_ И ! / прави го прекрасно../
21
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
22
Учен се звери в микроскоп звери се и се кекери: "Аз открих нов вид микроб - българския русофоб." Русофоб, рософоб сноб до сноб и шоп до шоп И тогава Нефърфялко скочи с ла.йномета: "Братко, никак не е малко. Да го д*хат тия п**лемета!" Русофоб, русофоб сноб до сноб и шоп до шоп
23
отговор на коментар
Най-големият юмрук е бойко борисов.
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
За кого ще гласувате на евроизборите?
Общо гласували: 17233
архив

Две блондинки преминават с кола покрай селска полянка:
- Я! Виж какъв красив кон! - казала едната.
- Това не е кон, а свиня! - поправила я втората.
- Кон е! Свинете нямат рога.

няма нови новини
Днес: 8
hot
най-четени новини в момента
сега
1342
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! ВМРО закрива предизборната си кампания в Елин Пелин - Джамбазки: Знаем как се пази българският патриотизъм и родолюбие, за нас България е верую (ОБНОВЕНА)
x
ЦЕНЗУРА ИЛИ... Роботи филтрират коментарите в интернет
x