САМО В ПИК: Ето ги опорките на ПП и ДБ - Христо Иванов ги получил на някой паркинг, Киро - по хостелите и парапетите

Акценти

САМО В ПИК: Ето ги опорките на ПП и ДБ - Христо Иванов ги получил на някой паркинг, Киро - по хостелите и парапетите

67698
на 24.11.2022
САМО В ПИК: Ето ги опорките на ПП и ДБ - Христо Иванов ги получил на някой паркинг, Киро - по хостелите и парапетите

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Стартът на парламентарната седмица се запомни с поредната пиеса на абсурда, в изпълнение на изгонените от властта през лятото „Продължаваме промяната“ и „Демократична България“. Лишената от особена доза здрав разум сценка този път бе разиграна доста бездарно и некачествено, за разлика от други познати ситуации, в които тези партийни лидери (особено Кирил Петков) все пак до някаква степен са успявали да убедят аудиторията и наблюдателитена политическите процеси у нас.  

препоръчано

Естествено имаме предвид предложението на имащите общо едва 73 депутати за подкрепа на тяхно правителство с втория мандат (ако изобщо той стигне до ПП). Обяснението е простичко – те знаят за многократните предупреждения на социолозите, че този път, който бъде приет за виновен, че пак ще ходим на избори, той автоматично получава жестоко наказание от суверена. И по тази причина, знаейки че идеите им няма как да получат мнозинство в пленарна зала, че просто щуротиите им няма да минат, те решиха да направят опит за заблуда на българския избирател. 

Ето какви бяха поредните им опорки, с които отново заляха публичното пространство:

-       Да живеят „Мадуровките“ – машините (им) са залог за кабинета. Или се приема, че схемите ще продължават занапред, или нови избори; 

-       Промени в Конституцията – за това знаем са нужни 160 гласа. Тоест какво ни казват ПП и ДБ – ако нямаме квалифицирано мнозинство, няма и правителство, това е главният залог. Да ви звучи като желание за редовно правителство?

-       Промени и в Наказателно-процесуалния кодекс и Закона за съдебната власт, с които да се ударят българската прокуратура и лично неудобният й ръководител Иван Гешев. А, че той е основна мишена на задкулисието е писано многократно. Идеята е пределно ясна – познатите хора, искат да обслужат кукловодите, собственици на политическите им формации;

-       Нов закон за Антикорупционната комисия;

-       И там някъде – приемането набюджет за 2023-та.

Ама какво им пука. Те толкова са се облажили от властта, че няма накъде. Дреме им за тежкото социално и икономическо положение, в което оставиха страната. Нали напълниха джобовете. Пък за началниците знаем -  важноим е само да „ударят“ прокуратурата. Те по празниците ще са на Малдивите, Занзибар и Доминикана. Няма да мислят за хладилника или непосилните сметки. 

Христо Иванов пък явно пак е ходил по паркингите. Като нищо там е получил спуснатите задачи и разпореждания. В това време пределно ясно къде точно е бил Кирил Петков – по хостелите и парапетите.  

И ако трябва да сме сериозни, макар да е доста трудно. Абсолютно несериозно е пред черта, скоба или многоточие да бъде поставен въпросът за прокуратурата като условие за правителството. От една страна създаването на подобно мнозинство е изключително трудно. А от друга – това е пар екселанс погазване на разделението на властите, закрепено в Основния ни закон, подигравка и с основен европейски принцип за правовата държава.

Истината е, че някой много го боли, някой много се страхува и треска го тресе от разследване на държавните обвинители. Същият някой иска да има амнистия, иска да си върти далаверите, но като преди това си създаде щит срещу съдебната система. Неистиво се желае прокуратурата да бъде профилактирана, да се осигури имунитет срещу наказателно преследване. Само преди месеци, тези същите хора паднаха жертва на безцеремонната си алчност, изразена в хонорари за любовницата и обслужване на олигарси. 

Добре помним задната седалка на Бобоков, където удобно се бе настанил Христо Иванов, помним и времето когато Кирил Петков оглавяваше икономическото ведомство – скандалният бизнесмен най-редовно паркираше пред входа за дългите си аудиеннции при министъра. А друг от началниците им, имащи проблеми със закона - Иво Прокопиев, всеки ден страда завсе още запорираните от Антикорупцонната комисия 200 млн лв.

Някога задкулисието успяваше да скрие кроежите си. Вече, обаче, са напълно прозрачни. Дано и гражданите го осъзнаят по време на задаващите се поредни предсрочни парламентарни избори. 

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Ексклузивният хороскоп на Алена за последния работен ден за седмицата: Бизнес успехи за Телеца, Близнаците да не пътуват, а Везните да не мърморят на партньорите си САМО В ПИК! Ексклузивният хороскоп на Алена за последния работен ден за седмицата: Бизнес успехи за Телеца, Близнаците да не пътуват, а Везните да не мърморят на партньорите си
ПИК TV x
ПИК TV: Депутатите приеха поправки в бюджета, препитват седем министри на редовния контрол в НС - НА ЖИВО ПИК TV: Депутатите приеха поправки в бюджета, препитват седем министри на редовния контрол в НС - НА ЖИВО
ново
Днес: 38
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК