Вход
София
Времето в София 3 o C

САМО В ПИК: Ето ги "честните" във властта, назначени от Румен Радев - всички областни управители на президента са от БСП и оплетени в далавери (СПИСЪК)

САМО В ПИК: Ето ги "честните" във властта, назначени от Румен Радев - всички областни управители на президента са от БСП и оплетени в далавери (СПИСЪК)

на 19.05.2020
288488
0
САМО В ПИК: Ето ги "честните" във властта, назначени от Румен Радев - всички областни управители на президента са от БСП и оплетени в далавери (СПИСЪК)
Автор: ПИК
19.05.2020
0
288488

Ако аз съм във властта, няма да се краде. Това заяви днес най-уверено президентът Румен Радев, без дори сам да си вярва, защото далаверите, в които сам той е оплетен вече са трудно изброими, но ПИК от 4 години пише неуморно за тях. 

Злоупотреба с държавни средства е назначаването на жена му Деси, тогавашната любовница, на два щата във ВВС, докато той й е шеф - с парите за втората й заплата и наема на квартирата й за сметка на националния бюджет.

Злоупотреба със средства се разследва чак от ОЛАФ по времето на управлението на неговия служебен кабинет и то директно от днешния му съветник Пламен Узунов, който беше сложил тогава за вътрешен министър. Разследването е за съмнения за неправомерно усвояване по обществена поръчка от 29 млн.лв.! 

Злоупотреба се разследва и по отношение на грандиозен теч на важни държавни данни от летище "София" също по време на служебния кабинет на Румен Радев. Замесен е отново днешният му близък съветник Узунов, чрез свой авер. 

Разследване се води и за получаване на рушвети в НСО също по време на ръководството, назначено лично от Румен Радев - аверът му от ВВС ген. Данчо Дяков. 

И още, и още. 

Но нека обърнем внимание и на неизвестните досега факти, за това какви хора Румен Радев е овластил да се разпореждат със съдбите на хората из цялата страна. Става дума за областните управители, сложени по време на неговия служебен кабинет, които до един са само хора от БСП, при това също доста проблемни и оплетени в далавери:

Валери Сарандев е общински председател на БСП-Благоевград, фаворит на Корнелия Нинова, който Радев назначи за областен управител на Благоедград. Той бе уличен в схема за усвояване на евросредства за хотел, който не е ползван за къща за гости. Става дума за над 200 хил. лв., които е получила фамилията му като бенефициент на ДФ „Земеделие“. Отделно по времето, когато е бил кмет на Гоце Делчев, само през него са минавали разрешенията за поръчки и усвояване на средства по оперативни програми с евросредства, съобщават медиите по това време. 

Обвързан пряко с червените е и областният управител на Варна, назначен от кабинета на Радев - Тодор Йотов е военен аташе по време на Тройната коалиция.

Човек на БСП е и Момчил Младенов, който става губернатор на Враца, след като е бил зам.-кмет от БСП. В Кърджали пък по времето на Радев се намества Начо Ковачев - зам.-областен управител по време на Тройната коалиция, реанимиран от служебния кабинет на президента.

Същата е ситуацията в Ловеч и Кюстендил - Пенка Николова е зам.-кмет на бившия червен кмет на Ловеч Минчо Казанджиев, а Йордан Татарски е особено близък на червения вицепремиер Костадин Паскалев.

Кадри на БСП са и губернаторите на Търговище - Валери Симеонов, близък на бившия червен кмет Красимир Мирев, и София Торолова, която е била общински председател на БСП-Челопеч, а след това зам.-областен управител на София-област при Пламен Орешарски. 

По разпореждане на служебния кабинет на Радев в областната управа на София също се врежда червен кадър - Диана Томова, кандидат за кмет от БСП за община Триадица през 2015 г., която след това е назначена за зам.-областен управител на София.

Зам.-областният управител от времето на Орешарски също е възкресен за политиката от кабинета на Радев - Минко Ангелов е върнат на същия пост от кабинета на Радев. 

Особено скандален е случаят с Марио Тодоров, тъй като той бе освободен като зам.-шеф на МВР-Плевен заради връзки с Красьо Черния. Това не пречи по времето на Радев да стане областен управител на Плевен.

Габрово и Перник също се сдобиват с губернатори от БСП благодарение на служебното правителство на президента. Иванка Баева, която е била член на Районната избирателна комисия в Габрово от БСП през 2009 г., е назначена изведнъж за областен през 2017 г. А близкият на ген. Бриго Аспарухов - Васил Михайлов, който до 2007 г. е зам.-шеф на общинския съвет от БСП, е назначен за областен управител на Перник.

Зависимостите на Румен Радев от БСП са видни и без тези данни, защото той от години прокламира опорките на опозицията и особено тези, свързани с кремълските интереси. Затова и едва ли е случайно делото в Конституционния съд, образувано по искане на главния прокурор Иван Гешев, с което да се разгледа валидността на имунитета му в случай на държавна измяна. 

В тази връзка вероятно не е никак случаен и фактът, че докато се кълне, че при него няма кражби, Радев защитава обвиняемия за присвояване на 1 млн. лв. държавна субсидия прокремълски защитник Костя Копейкин, разобличавайки вече напълно съдружието им в незаконните улични метежи срещу легитимната власт. 

Сподели:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
На кого имате доверие?
Общо гласували: 18547
архив

Между приятелки: – Аз пък вече нямам кой знае какви претенции към мъжа, за който искам да се оженя… Важното е да е добър човек, културен, възпитан… Как мислиш, дали са останали още такива милионери?

x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! ГЕРБ дари два апарата за кръвна плазма в Плевен и Стара Загора (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
x
Китайската година на Белия метален вол ни носи пари и работа
x