Вход
София
Времето в София 25 o C

САМО В ПИК: Ивайло Дражев разби Слави Трифонов - шоуменът плагиатствал идеи за учредителната си декларация: Ще е патерица на всеки управляващ!

САМО В ПИК: Ивайло Дражев разби Слави Трифонов - шоуменът плагиатствал идеи за учредителната си декларация: Ще е патерица на всеки управляващ!

на 13.08.2019
347892
47
САМО В ПИК: Ивайло Дражев разби Слави Трифонов - шоуменът плагиатствал идеи за учредителната си декларация: Ще е патерица на всеки управляващ!
Автор: ПИК
13.08.2019
47
347892

Идеите на Слави Трифонов, залегнали в учредителната му декларация, отдавна са входирани в Народното събрание от бизнесмена Ивайло Дражев. Това заяви самият Дражев в ексклузивно интервю за агенция ПИК. Според бизнесмена проектът на Слави Трифонов ще изкара едва няколко години на политическата сцена, ако изобщо стигне дотам.

Шутът на „Мултигруп”, Доган и „Овергаз”

Шутът на „Мултигруп”, Доган и „Овергаз”

„Царят и пъдарят си изиграха ролите... Дойде ред на...

на 10.08.2019

- Г-н Дражев, в края на миналия месец стана ясно, че шоуменът Слави Трифонов ще прави партия. Вече проектът му има и учредителна декларация. Какво бъдеще виждате вие на този проект?

- Още преди десетина години си спомням изявления на висши кадри от ръководството на БСП, които тогава бяха на власт и бяха против различни ГМО проекти. Тези проекти са моделирани, за да разсейват гласове. Такава е и целта на партията, която евентуално би могла да бъде създадена от Слави Трифонов.

Не е тайна, че някои хора отсега се готвят за парламент и за президент с нови формации. Слави Трифонов ще бъде просто пощенската кутия, а целта на неговата евентуална партия е да натовари един-два автобуса от изпаднали през годините бивши депутати, министри и зам.-министри и сега тези хора да бъдат възстановени през техни близки.

Партията на Слави Трифонов е ГМО. Подозирам, че в този проект пръст имат всички - и управляващи, и част от опозицията.

- Какъв успех може да има една такава ГМО партия, за която вие говорите?

- Животът на един такъв ГМО проект ще бъде 4-5 години максимум. Продължителността му зависи от това какви пари се влагат и кои партии ще го ползват за патерица. Хората, които обикновено инвестират в такива ГМО проекти, разчитат в рамките на един парламентарен мандат да се направи, каквото може във финансово направление. Слави Трифонов ще е необходим като патерица на властта, независимо кой е управляващ.

Самият Слави Трифонов многократно е правил такава заявка, за да може да изнудва телевизията да му продължава договора.

- Някои социолози и политолози смятат, че Трифонов може да размести пластовете в политиката. Подкрепяте ли това твърдение?

- Това са глупости. В България всеки зарзаватчия стана политолог. Всеки, който не е ангажиран с никаква работа и няма ценз, за няколко дни става политолог. Слави Трифонов нищо не може да размести, по простата причина че дисциплинираният електорат е разпределен като гласуване.

Има един контингент от гласуващи, от порядъка на 500-700 хиляди гласове, които не са твърдо ориентирани. Слави Трифонов цели с този проект да разсее около 200 хиляди гласове и тази всеядна патерица да бъде със властта, независимо коя е тя - днес сме с едни, утре с други.

Водещият от БНТ Георги Ангелов гневно: Слави Трифонов е обикновен селски лизач на мафиотски за.ници!

Водещият от БНТ Георги Ангелов гневно: Слави Трифонов е обикновен селски лизач на мафиотски за.ници!

Социалните мрежи прегряха от негодувание и омерзение след...

на 08.08.2019

Това ще е ролята на "Шоуто на Слави", защото аз не виждам партия с име "Няма такава държава. Няма кой да я регистрира тази партия, защото тя е в противоречие с Конституцията на България. Ще я регистрират под друго име, ще бъде някакво силно патриотично име, ако въобще я регистрират. Защото Слави ще се поуплаши. Впечатлението ми е, че при шумотевица е по-страхлив.

По важното е какво залага той като принципи и идеи. В България партиите не се различават по програмите си, а по лидерите си. Слави Трифонов не може да бъде лидер на политическа партия.

- Добре, но вече излезе учредителната декларация на неговата партия...

- Учредителната декларация на Слави Трифонов е преписвана от много декларации. В неговата декларация са преписани идеи, които нашите сдружения "Роден край" и "Моя страна България" сме ги депозирали през 2005 година в Народното събрание.

През 2016 година е поредният проект за промени в Конституцията, който депозирахме в Народното събрание. Нашите проекти никой не ги разглежда, защото те не са угодни на политическата класа у нас. Но тези промени са много ясни - става въпрос за пряк избор, за задължителни условия, за задължителен език, за задължителни промени в много системи.

Слави Трифонов не е открил топлата вода. Нещата, които предлага неговият нов проект, отдавна са дадени. Това е претоплена манджа.

- Твърдите, че Слави Трифонов използва идеи в учредителната си декларация, които вие вече сте входирали в Народното събрание?

- Абсолютно. Не съм убеден дали няма и други сдружения, които да са ги входирали. Слави Трифонов използва идеи, които отдавна са предлагани.

- С каква цел Слави Трифонов използва вече предлагани идеи - търси определен електорат или е безпомощен да измисли свои собствени такива?

- Всички нови ГМО проекти разчитат на заиграване с електората. В много случаи тези проекти се заиграват с желанието на хората за повече представителност на суверена. По същият начин тръгва и Слави Трифонов. Сигурен съм, че документите на неговата партия ще са копи-пействани от всички останали партии през последните 30 години.

Дълбоко се съмнявам, че проектът на Слави Трифонов е негов. Сигурен съм, че той не умира да се прави на политик. Ясно му е, че този хоризонт е много къс и той няма да се справи с тази задача. В един момент целта ще е той да бъде обезщетен по някакъв начин.

- В заключение - с идването на Слави Трифонов усещате поредната възможност за политически договорки под масата ли?

- Да. Идеята е да има една нова патерица за всеки, който идва на власт. Това е един ГМО проект и това е ясно и на децата. От двуличието на Слави Трифонов никой няма нужда.

Сподели:
свързани новини
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Смятате ли, че властта трябва отново да затегне мерките заради увеличените случаи от коронавирус?
Общо гласували: 8629
архив

Кавалер пита дамата, с която туко-що се е запознал: - На колко години сте? - Няма да Ви кажа направо, само ще Ви намекна. - кокетничи тя. - Дъщеря ми е в детската градина. - Браво! Сигурно е директорка там!

няма нови новини
Днес: 116
hot
най-четени новини в момента
сега
3304
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
ПЪРВО В ПИК TV: МВР с горещи новини за протестите в София - Ивайло Иванов предупреди за нови провокации тази вечер (ОБНОВЕНА)
x
Лятната диета задължително трябва да включва плодове с калий
x