САМО В ПИК И "РЕТРО": Асен Василев в тайна връзка с нюйоркчанин (СНИМКИ)

ТОП НОВИНАТА

САМО В ПИК И "РЕТРО": Асен Василев в тайна връзка с нюйоркчанин (СНИМКИ)

125621
на 05.06.2022
САМО В ПИК И РЕТРО: Асен Василев в тайна връзка с нюйоркчанин (СНИМКИ)
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Вицепремиерът и финансов министър Асен Василев е прехвърлил бизнес империята си на мистериозен господин на име Марио Сотиров, с когото са приятели от дълго време. Въпросният отдавна живее в Ню Йорк и дирижира фирмите на Василев след влизането му във властта, а дружбата им датира от години.

препоръчано

До 7 май 2021 г., точно около назначаването му за служебен министър на финансите, Асен Василев е бил едноличен собственик на капитала на „СТВ Консълтинг“ ЕООД и управител на дружеството. На тази дата той е продал собствеността си на доверения си Марио Сотиров срещу само 99 лева, хиляди пъти по-ниска сума от реалната стойност на фирмата, която има бизнеси в Европа и Азия. Всяка година същото дружество е отчитало приходи от милиони левове. Освен това компанията е собственик на впечатляваща 5-етажна сграда в топцентъра на София, която според експерти струва минимум 4 млн. лева. Стойността допълнително се увеличава заради направения миналата година свръхлуксозен ремонт. След цялостната реконструкция в постройката на ул. „Чаталджа“ 3 освен офиси са изградени модерен фитнес, ресторант и паркинг. Така работещите там служители получават 5-звезден комфорт, а пазарната стойност на впечатляващата сграда нараства с поне още 20-30 процента.

Това обаче не е всичко, което щедриятВасилев поверява в ръцете на Марио. На същия 7 май той му е продал и собствеността си в другата си успешна фирма – „Пробитас“ ЕООД. Така живеещият в Ню Йорк другар на финансовия министър към момента ръководи общо 7 фирми.

Сотиров и Василев са тандем от повече от 10 години. Имали са съвместен бизнес и преди. Още през 2004 г. двамата са сред основателите на фирма „Лесно България“. Тя нашумя неотдавна, когато депутати на Слави обвиниха Василев в измама за милиони долари, цитирайки жалби на прецаканите му бизнес партьори, с които се оказа, че Асен е водил съдебни дела в различни точки на света.

Въпреки че е спряган за милионер, всъщност вицепремиерът по документи е един от най-бедните в кабинета „Петков“. Всъщност единственото, което притежава, е малък апартамент от 54 квадрата в столицата, който е придобил през 2016 г. срещу 58 хил. лв., както и паричен влог с 66 060 лв. в него.

 Сотиров е придобил целия бизнес на вицепремиера през миналата година

Марио Сотиров

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за неделя - Близнаците да внимават с думите, Девите да отложат деловите срещи САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за неделя - Близнаците да внимават с думите, Девите да отложат деловите срещи
ПИК TV x
ГОРЕЩО В ПИК TV! ГЕРБ с унищожителна критика на кмета на София: Васко бре, чети и не лъжи (ВИДЕО) ГОРЕЩО В ПИК TV! ГЕРБ с унищожителна критика на кмета на София: Васко бре, чети и не лъжи (ВИДЕО)
ново
Днес: 1
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК