Вход
София
Времето в София 22 o C

САМО В ПИК И "РЕТРО": Атанас Мерджанов: Нинова жадува за власт на всяка цена

САМО В ПИК И "РЕТРО": Атанас Мерджанов: Нинова жадува за власт на всяка цена

на 08.06.2019
85069
27
САМО В ПИК И "РЕТРО": Атанас Мерджанов: Нинова жадува за власт на всяка цена

Еднолична партия ли е БСП, кои са причините за загубата и на евровота и какви са греховете на Корнелия Нинова, чиято оставка ще бъде гласувана на конгреса на 16 юни? Какъв трябва да е новият лидер на столетницата, чийто избор предстои скоро? Как може да се консолидира разкъсваната от дрязги БСП, за да може да печели избори? Остър коментар по тези въпроси направи пред „Ретро” бившият депутат и член на Националния съвет на БСП Атанас Мерджанов, сочен като едно от лицата на вътрешната опозиция в столетницата.

САМО В ПИК: Костадин Паскалев: Оставката на Нинова не е морален акт, а безотговорност!

САМО В ПИК: Костадин Паскалев: Оставката на Нинова не е морален акт, а безотговорност!

Членът на Националния съвет на БСП Костадин Паскалев,...

на 07.06.2019

- Г-н Мерджанов, удовлетворен ли сте от развръзката на Националния съвет и заявената оставка от Нинова?

- Не съм удовлетворен, тъй като забелязвам доста нотки на неискреност. Изказването на Нинова в края на заседанието на Националния съвет практически доказа тези съмнения, тъй като тя не прие нито една от критиките, които бяха отправени в изказванията на голяма част от членовете на Националния съвет. Което означава, че това по-скоро е една уловка, една мимикрия, едно надиграване. И както сполучливо се изрази Костадин Паскалев, „подавам оставка, за да остана”.

-  Според вас как за една нощ Нинова си промени позицията и на пленума обяви, че подава оставка?

- Странно е, разбира се. Но като имам предвид социологическото дуо, което я съветва, и един епицентър, който се изживява в по-голямата си степен като пресцентър на „Позитано” 20, не ме учудва. В крайна сметка не внушение отвън, а нормално и искрено поведение на лидер трябва да бъде демонстрирано в такива екстремни ситуации, в каквато се намира БСП в момента. Ако БСП страда от нещо, това е от липсата на искреност и доверие към собствените си членове и собствените си избиратели. И колкото по-естествен, колкото по-искрен е човек, а не фалшифицира поведението си, толкова бихме се надявали на повече поддръжка.

- Има ли опасност до 16 юни Нинова да използва властта си, за да изгради правила, които да я облагодетелстват при избора на нов председател, за какъвто пак ще се кандидатира?

ГОРЕЩА ТЕМА: Менда Стоянова удари жестоко БСП и Корнелия Нинова заради партийните субсидии

ГОРЕЩА ТЕМА: Менда Стоянова удари жестоко БСП и Корнелия Нинова заради партийните субсидии

Жесток удар върху БСП нанесе шефката на бюджетната...

на 06.06.2019

- Според мен тъкмо това ще бъдат усилията, тъй като такова форсиране, такива до голяма степен противоуставни действия – тъй като те не кореспондират със съдържанието на устава, няма как да бъдат обяснени. Но предстои да видим какво ще се случи. Близо 3 години имаше на разположение да се постарае да разработи подобни правила. Очевидно е, че те не са допускали, че ще се стигне до такъв развой на събитията. Което означава, че битката е власт на всяка цена. Власт - имам предвид вътре в партията.

Пределно ясно трябва да стане на всички, че БСП не е била еднолична партия. Че БСП не е корпорация, която може да се управлява с хрумките и внушенията отвън. БСП е преди всичко демократична партия, в която през годините са съжителствали множество интереси, понякога взаимно изключващи се, но винаги изкуството на лидера е било той да съчетава интересите и да ги представя като единна политика и позиция пред българските граждани.

- Как може да се окачестви фактът, че Нинова отново ще се кандидатира за лидерския пост на БСП след тежката изборна загуба?

- Единствено като жажда за власт на всяка цена. И липса на каквато и да е самокритика.

- Какви качества трябва да има новият лидер, за да се консолидира БСП и да може да побеждава?

- БСП преди всичко трябва да остане демократична партия. Да имат авторитет и влияние колективните органи и решения. Да подобрим начина си на комуникация с всички структури по вертикала и хоризонтала. Защото само такъв тип поведение може да респектира и да впечатли избирателите, членовете и симпатизантите. И периферията, разбира се, за която ние се борим като доверие. Вторачването в нашите вътрешни проблеми, непрекъснатото занимаване с тях по-скоро отблъсква избирателите. И това го казвам съзнателно, защото дори и ние, които сме критици, получаваме упреци в тази посока. Но без да си решим проблемите във вътрешния двор, ние няма как да претендираме за искреност и доверие. В крайна сметка е ясно, че има нещо сбъркано. Три години е председател Нинова и по-скоро ни интересува формата, отколкото съдържанието и смисълът на нашите политически занимания.

- Вие твърдо ли няма да се кандидатирате за поста?

- Аз съм заявявал нееднократно, че за мен преди всичко е важна дискусията вътре в партията, вземането на колективни решения, в което участват по възможност членовете на Националния съвет. Както и мнението на структурите. Това е важното, за да можем да печелим повече привърженици.

- Тоест може да обмислите варианта?

- Не съм казал нито „потвърждавам”, нито „отричам”.

 

Сподели:
свързани новини
Напиши коментар »
(27)
1
всички комунисти дружно на бунището!
2
ТАЯ МНОГО ИСКА АМА НАРОДА НЕ Я ИСКА !
3
ГИНКА от Пазарджик: Как 28 Годишна К-УРВА от Село Крушовица си Купи ТЕХНОИМПЕКС ? Агента на ГРУ от Драгалевци САНКИН го Подари на КУРНЕЛИЯ по Заповед на МОСКВА ! ЛИКВИДИРАЙТЕ ЗАДУНАЙСКАТА КОЧИНА, ТЯ НЕ Е БЪЛГАРСКА ! ИЗБИВАЙТЕ КОМУНИСТИ, ТРЕПЕТЕ МИЛИЦИОНЕРИ, НАЙ-ВЕЧЕ ПОТОМСТВЕНИ,ТЕ НЕ СА ХОРА ! 30 Години ФАЛШИВ Преход ! 75 Години НЕЗАКОННА Комунистическа Власт ! КАЗАХ ! https://www.bulgarya.ga/communism.html
4
ЕЛХОВСКИ ТАРИКАТ НЕМУЛИ СТИГА ТОЛКОВА ГОДИНИ ПРАВА Е НИНОВА ДА ГИ ИЗЗХВЪРЛИ ОТ РЪКОВОДНИ ПОЗИЦИЙ ТОВА ГО ГОВОРЯ ЗАЩОТО ГО ПОЗНАВАМ ОМЕШЕН С ГЕРБАДЖИЙСКИТЕ КРАДЦИ НО ТОЙ СИ ГО ЗНАЕ КАДРУВА С ТЯХ
5
Много ясно че си ги връткам пак балъците в партията майка,оставам доживотно шеф като ме преизберат отново и двете с Милиончева отърваме кожата от панделата!
6
Комунист и Милиционер е Животинска ТОР ! Подлежи Семейно на Животинска СМЪРТ ! Спас-ението на БЪЛГАРИЯ е Прочистване Комунисти и Милиционери на ГЕНЕТИЧНО Ниво ! Член на БКП-ИЗБИВА се Семейството,Отнема се Имуществото ! Член на МВР-ИЗБИВА се Семейството,Отнема се Имуществото ! Член на ДС-ИЗБИВА се Семейството,Отнема се Имуществото ! Член на ДАНС-ИЗБИВА се Семейството,Отнема се Имуществото ! КАЗАХ ! www.bulgarya.ga/communism.html
7
Ами до като такива стари вмирисани боклуци като теб които отблъскват хората не бъдат изчистени до корен НИНОВА ще бъде начело на партията искате или не искате !!!
8
л-айното на Импексова пак се и-зходи рано в сайта!
9
И ти няма да свариш да го изядеш !!! Остави малко и на другите зомбита бе чукундур червен !!!
10
Не разбирате или се правите, че не разбирате? Др. Корнелия не иска власт само вътре в партията, иска да властва над цяла България! Но... Господ, може би, наистина е българин!
11
ДА ИЗБЕРЕМ КАКА КУРИ ЗА ПРЕМИЕР И БОКЛУЦИТЕ ОКОЛО НЕЯ ЗА МИНИСТРИ?
12
Ро.сен Гео.ргиев Ди.митров ---LZ1RGD--ЕГН 73 09 29 66 64-- Е бан Рош ко--Е БАНИЯ.. // бивш шофьор на ТИР,напиван и е бан от двама руски тир-аджии преди 9 години в Холандия // ... София кв Лозенец ул Кричим №3 вх В ет 4 ап 32 .. тел...087 7 58 38 45....088 9 67 66 78..http://roshko vip.snimka.bg/.....Единственият трол разкрит в нета..От А до Я..!!!!
13
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
14
Ро.сен Гео.ргиев Ди.митров ---LZ1RGD--ЕГН 73 09 29 66 64-- Е бан Рош ко--Е БАНИЯ.. // бивш шофьор на ТИР,напиван и е бан от двама руски тир-аджии преди 9 години в Холандия // ... София кв Лозенец ул Кричим №3 вх В ет 4 ап 32 .. тел...087 7 58 38 45....088 9 67 66 78..http://roshko vip.snimka.bg/.....Единственият трол разкрит в нета..От А до Я..!!!!
15
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
16
отговор на коментар
Бай Кольо имахме едни планове, а тя виж каква стана.
17
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
18
Всички от БСП говорите добре,но др.Нинова е глуха. Тя,Йончева,Добрев,Радев и сие са за освиделствуване. Трябва обаче и психиатъра да се прегледа преди това.
19
Ако не си сменят поне малко стратегията и тактиката, ако не спрат да очернят България, която според Йончева била "България на Борисов", ще се спихнат до нивото на ДСБ! Въобще не ме е еня ни за БСП, ни за Нинова, ни за Радев, те са еднодневки, но ме боли че такива недоносчета чернят моята Родина, с мръсните си мазни и алчни мераци за власт! Голям страх тресе Нинова и дрогари! Голямо притеснение за черната каса на Позитано! Имат доста офшорки, не само на Вирджините, но и много кеш имат по сейфовете, трябва да са спасяват парите!
20
Хубаво, Кури не става, както и тези около нея. Тя поне разкара кияците които от години се бяха загнездили в партията и я обезсилваха. За да се плюе тук по нея от години показва едно, страх тресе Герберските цървули, защото промяна има. Идва и по-голема, заминава си Великия вожд Винету. Вече открито от ЕС му казват, унищожи България, ограби я и я заби в бедността и корупцията, отивай си, защото ще получиш Червен картон официално. Най-добрият му приятел в 9 страници доклад е описал цялата трагедия от властването му, за управление не можем да говорим, просто Сикаджийска Байганьовщината. Краят му е предизвестен, заедно с цялото му правителство крадливи и неграмотни него&ници!
21
"БСП страда от липса на доверие към своите членове и избиратели". Това на български как се превежда?//// " БСП трябва да остане демократична партия...". А кое и е демократичното бе, другарю, като ни за миг не е преставала с тероризма си срещу развитието на страната с единствената си цел да я поквари отново напълно и безвъзвратно.п.п. Този в предния парламент беше един от най-яростните анти демократи, а сега, когато се появи по-гоям злодей от него, скимти като гладен социалист. Пфу!
22
Нинова има болен мозък. Хора с такива мозъци са преобръщали хода на развитието на много страни. В този смисъл, никога, ама никога нинова не трябва да бъде допускана до централната власт.
23
А Мерджанов бленува да е пак депутат. Що му е, бе! И сега е с депутатска заплата, плащана от пловдивския свинар. Грух-грух!
24
Спокоооо, Гешев слезе от Отвъдното, затова пощуряха!!!! Е сега - без милост и наред!!!!
25
НИНОВА Е ОБРЕЧЕНА ДА СПЕЧЕЛИ. ЗАЩОТО С НЕЯ Е ЧЛЕНСКАТА МАСА, ХИЛЯДИТЕ РЕДОВИ СОЦИАЛИСТИ. НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ ТОВА, ОПОЗИЦИОНЕРИ НА ХРАНИЛКАТА НА ГЕРГОВ СВИНАРЯ. А ЗАГУБИ ЛИ, ОЩЕ ПО-ДОБРЕ - ПОЗИТАНО ЩЕ СТАНЕ СВИНЕФЕРМА.
26
Ким Чен Ун, Ким Чен Ир и цялата корейска династия, ряпа да ядат в сравнение с К.Нинова. Мислим ги тях за диктатори, но нашата К.Нинова има и още една диагноза / БиПолярна / се нарича. Май има и други придружаващи диагнози, но за това да се изкаже компетентно д-р Цветислава от Карлуково и някой Криминален психолог, че има жената тежка патология, Трябва и АГ специалист да помогне, охххх мъка. Става топло, а в топлото ако не си пиеш лекарствата..... ставаш 2 в 1, чуваш гласове свише....
27
е силна жена и води БСП в правилната посока. Социалистите и вярват, а щом те и вярват само това има значение. Доказателства: 1. След г-н Станишев тя удвои депутатите в парламента. 2. Увеличи евродепутатите. 3. Наложи преференциалния вот, а някой май не му се хареса. 4. Направи промени в устава на БСП, така че да няма вечни депутати, а това иска обикновенния човек. 5. Факт, че има дискусия и спор по различни въпроси, означава само едно - в БСП има ДЕМОКРАЦИЯ, а не еднолична власт. Когато фактите говорят и боговете мълчат. Успех за г-жа Нинова.
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Кого предпочитате за кмет на София?
Общо гласували: 13235
архив

- Красавице, защо още не сме познати с теб?
- Бог те пази...

няма нови новини
Днес: 141
hot
най-четени новини в момента
сега
3340
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
ПЪРВО В ПИК TV: Парламентът одобри сделката за F-16 - БСП, "Атака" и НФСБ скърцат със зъби (НА ЖИВО)
x
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Не предприемайте нищо важно през целия ден!
x