Вход
София
Времето в София 7 o C

САМО В ПИК И "РЕТРО"! Георги Харизанов с ексклузивен коментар: Гинка, Корнелия и мистериозните пари

САМО В ПИК И "РЕТРО"! Георги Харизанов с ексклузивен коментар: Гинка, Корнелия и мистериозните пари

на 10.03.2018
236314
46
САМО В ПИК И "РЕТРО"! Георги Харизанов с ексклузивен коментар: Гинка, Корнелия и мистериозните пари

„От лидера на една политическа сила беше зададен въпросът как може Гинка от Пазарджик на 43 години да си купи ЧЕЗ? Мога ли и аз да върна въпрос в същия стил? А как може млада дама, от село Крушовица, на 28 години, да си купи „Техноимпекс”?

Да, безспорно с репликата си към Корнелия Нинова по време на съвместното заседание на комисиите по енергетика и контрол на службите в парламента Гинка Върбакова направи отчаян и леко изкуствен опит да се хареса поне на едната половина от зрителите/ избирателите. Тези, които не харесват БСП и новата вълна фалшиви новини, излезли от тази партия по повод на продажбата на българския бизнес на ЧЕЗ.

Колкото и не на място да изглежда тази реплика обаче, изречена от новопоявила се бизнес дама, претендираща да няма контакти и досег с политиката, не може да не направи впечатление един основен паралел.

Откъде са парите?

Че г-жа Върбакова няма 320 млн. евро, е пределно ясно. В първото си интервю за Нова тв тя казва „Имаме осигурено финансиране (кредит) от една голяма чужда банка“. Седмица по-късно се оказва, че такова финансиране няма и не е имало, тъй като за „Капитал“ г-жа Върбакова казва следното: „Водим преговори за отпускане на финансиране (кредит) с няколко чужди банки“. Тоест пари няма и се търсят тепърва. И далеч не е сигурно дали пари ще бъдат намерени.

При Корнелия Нинова такъв проблем обаче няма. Веднага след като сделката за приватизацията на „Техноимпекс“ е одобрена, 28-годишната тогава директорка на дружеството, оглавила междувременно и приватизаторското РМД, Корнелия Нинова заплаща 300 000 долара на държавата. Е, трябвало да са 700 000 долара, но благосклонно са ѝ ги намалили на 300. Които и до днес така и не стана ясно откъде и как са намерени от едно 28-годишно момиче от село Крушовица.

Е, ще каже някой, къде са 320 милиона евро, къде са 300 хиляди долара?

Зависи, ще кажа аз. Намирането на 300 хиляди долара в края на 90-те години, след опустошителната криза и хиперинфлацията, от 28-годишно момиче без никакво имущество на свое име към онзи момент също не е било никак лесна задача. Да не кажа - невъзможна.

Зависи, ще кажа аз. Гинка търси пари от банки, залагайки бизнеса си и акциите на дружеството, което ще купи. Корнелия Нинова не е взимала кредит и ги е намерила неясно откъде и неясно от кого, като освен това упорито отказва да назове името на своя крупен благодетел от този период.

Зависи, ще кажа аз. Гинка е залагала свое имущество, взимала е кредити, нейни фирми не са успявали да ги върнат навреме и банките, с случая ПИБ, са обявявали за продан нейно имущество през съдия-изпълнител, за да покрият вземанията си. В което няма нищо скандално – това е нормалният път напред, по който минават много от предприемачите – рискуват, губят, печелят, продължават и се развиват. Корнелия Нинова е получила от някой мистериозен благодетел 300 000 долара на ръка – без да иска кредит, без да залага нищо и без да извърви пътечката по търсене и получаване на кредит, която извървяват всички останали простосмъртни.

Та, г-жо Нинова, откъде са парите?

Защото Гинка Върбакова може и никога да не намери кредит, за да плати за 67% от акциите на ЧЕЗ-България. В истинския бизнес често се случва след такъв огромен скандал банките да се отдръпнат, застрашени от евентуалната държавна намеса и евентуалното извънредно законодателство.

Но г-жа Нинова веднага е намерила 300-те хиляди долара за „Техноимпекс“, без да се налага изобщо да ходи в банки – няма данни за искан и получаван от нейно име такъв кредит. Има данни само това как след като продава акциите си в „Техноимпекс“, Корнелия Нинова се сдобива с два апартамента и гараж, а синът ѝ се изучава в престижния университет „Бъркли“ в САЩ.

Тоест 300-те хиляди долара са върнати на мистериозния благодетел и у г-жа Нинова остава печалба, достатъчна за покупката на няколко недвижими имота и завиден семеен стандарт на живот в следващите години.

Не ме разбирайте погрешно:

Приватизацията е положителен и единствено верен процес, при който бизнесът със стоки и услуги се управлява от хора, които отговарят за качеството им със собствените си пари и имущество. Не съм против приватизацията, нито пък против това малки български компании да изкупуват големи чужди компании, ако имат налице нужното финансиране и това финансиране е прозрачно и законно.

Против съм двойният аршин и лицемерието.

Не може да си морален стожер, ако не си дал пример. Пример за това как се получава прозрачно и законно финансиране за покупка на голямо дружество. Пример за това как се прави законен бизнес с държавата и тя не е ощетена от действията ти. Пример за това как плащаш честна цена за активите, които купуваш, а не даваш 300 000 долара за държавна фирма, която има в пъти повече пари по сметката и имущество за няколко пъти повече.

Защото когато Корнелия Нинова, защитавайки се, каза, че „Техноимпекс“ не влиза в домовете на 3 000 000 българи“, тя беше права. Само че премълча нещо – тази сделка, приватизацията на „Техноимпекс“, е бръкнала в джоба на всичките 7 000 000 българи.

И когато говорим за прозрачно финансиране и произход на пари, точно БСП е партията, която трябва да мълчи най-оглушително. Защото още стоят без отговор въпросите за панаири, курорти, вецове, тецове, мини, хотели и много други сделки, парите за които остават една от големите мистерии на българския преход.

И защото именно в БСП е пълно с милионери на възрастта на г-жа Гинка Върбакова, забогатели от тясното си сътрудничество с държавния бизнес и държавните компании.

И именно затова БСП призовава за одържавяване и повече държавни предприятия.

Защото добре знаят как да ги управляват – и то така, че на „Позитано“ да е пълно с милионери, а държавните дружества да са затънали в дългове и проблеми.

Затова, въпреки цялата нелепост около сделките и фирмите на Гинка Върбакова, е редно да си кажем следното:

Преди да задавате въпроси за чуждите пари и сделки, г-жо Нинова, е хубаво да имате и отговорите за вашите.

Сподели:
свързани новини
Напиши коментар »
(46)
1
Както се казва всяко изпръжнение си намира нужника.Та така и съществото с квадратната глава,окрало напоителни системи Г.Харизаноф си намери своя естествен пристан в лицето на уринатното сайтче.
2
ЕДИНСТВЕНО ПЪЛНОТО ИЗТРЕБЛЕНИЕ НА ТАА ПОДЧОВЕШКА, ТЕРОРИСТИЧНА, АЙДУШКА И ИЗП.ЕДЕРАС.ТЕНА ПОЗИТАНО - САРАЙСКА СЕКТА Е ШАНС ЗА СПАСЕНИЕ НА БЪЛГАРИЯ! СМЪРТ ЗА БКП - БСП-ДПС - ДС!
3
АБЕ ПЕ.ДАЛ ГЪРБАВ, КОМЕНТИРАЙ. ..ФАКТИТЕ И ВЪПРОСИТЕ А...НЕ ЧОВЕКА, ДА ТИ Е.БА МАЙКАТА БЕЗРОДНА
4
Aбе на тоя говнювец Неризанов колко пъти трябва още да му трошат кухата крътуна,та да се сети да върне милионите,които открадна от Напоителни системи.Ама интересно защо упикануто нъсрану сайтче не отваря дума за това.
5
"И едните, и другите са маскари", но Харизанов е без конкуренция.
6
https://www.youtube.com/watch?v=gUrrvqawKK0
7
Е.БАН РОШКО LZ1RGD--- Росен Георгиев Димитров ЕГН 7309296664...Напиван и Е.бан от руски тираджии преди 7 години в Холандия(екип двама) ... София квЛозенец улКричим№3 вхВ ет4 ап32 .. тел...0877 58 38 45....0889 67 66 78 ..http://roshkovip.snimka.bg/
8
Е.БАН РОШКО LZ1RGD--- Росен Георгиев Димитров ЕГН 7309296664...Напиван и Е.бан от руски тираджии преди 7 години в Холандия(екип двама) ... София квЛозенец улКричим№3 вхВ ет4 ап32 .. тел...0877 58 38 45....0889 67 66 78 ..http://roshkovip.snimka.bg/
9
ТАЯ СОРОСОИДНА МЪРША ХАРИЗАНОВ КОЙТО БЕЗ ОБРАЗОВАНИЕ БЕШЕ НАЗНАЧЕН ЗА ШЕФ НА НАПОИТЕЛНИ СИСТЕМИ ,ВЗЕ,ЧЕ ИЗТОЧИ И ФАЛИРА ДРУЖЕСTВОТО И СЕГА ВМЕСТО ДА ПИШЕ ПОКАЗАНИЯ В СЛЕДСТВИЕТО И ДА ЛЕЖИ В ЗАТВОРА СЕДНАЛ ДА КОМЕНТИРА СДЕЛКАТА ЗА ЧЕЗ ,А ПО ЕДНА ДРУГА МЕДИЯ ПЪК СЪЩИЯ ПЛЮЕ ПО РУСКИЯ ПАТРИАРХ.ХАРИЗАНОВ Е СЪБИРАТЕЛЕН ОБРАЗ НА ГЕРБЕРАСТ ,ПОНЕЖЕ Е ДОЛНА ПРОДАЖНА НА ЦИОН-САЩ КРАДЛИВА СОРОСОИДНА *** КАТО ВСЕКИ ГЕРБЕРЯСТ
10
Народът желае и иска Специалните служби да расекретят имената на хората за КТБ!!!
11
Всъщност - Харизанов (добър или лош) просто повтаря въпросът ,който цялото българско общество задава от известно време - как Нинова на 28 г, си купи ВТО (на цена сто пъти по ниска от активите на дружеството) - ,с какви средства го закупи ,за колко го продаде и каква беше печалбата ??? Чакаме отговори !!! ПП. Коментарите на червените тролове - ще ги оставим без коментар ,тъй като въпросът не е какъв е Харизанов (приемаме ,че е най големият боклук) , а - как стана Нинова - мис "Приватизация) на 28 г. ,как се приватизира СО "Пловдивски панаир" ( тя беше Председател на СД) ,как се приватизараха още две ВТО-та с нейно участие ,как митничаря Нинов беше в бордове на ВТО-та и пр. и пр.
12
Кога най после ще имаме право да си защищаваме имотите от крадливите Цигански, Комунистически и Антифашистки банди? Кога ще имаме възможност да ги разстрелваме без съд и присъда при извършване на бандитските им набези? От предаванията по телевизията ми направи впечатление, че прокуратура, полиция и съдии ги защитават, навярно може би си делят заедно плячката?
13
Гинка доказа, че Импексовата курабия е много по крадлива, и много по нагла, от повечето червени крадци на прехода, на които демокрацията им е взела беднотията. Защото без един лев, и само със уста успя да приватизира и источи три Импексови дружества..
14
Само като прочета Георги Харизанов и прескачам по-нататък.Този грамофон свири много фалшиво.
15
Не си е.бана ПУ. тка а си Влашки пасивен пед. Ераст. Кокони, ДА?
16
ЦВЕТЕЛИНКА си купи СИБАНК?
17
taja kyrva grozna gospod trabva da j pribere po skoro sas tzelija i rod i partija taka balgarija she se osvobodi smart na komynistite amin bog da gi prosti na jivo
18
Влиза другарката Сланина Импексова в оправдателен режим!!! Следващата стъпка на Червения Фюрер е да направи самопризнания и договорка с Прокуратурата за да и се намали присъдата!!!
19
Все пак Цветелина не е главатарка на червената БСПдирастия каквато е Импексовата барсала.
20
Harizanov,ashto ne si razsekretish diplomata,ta da si po ubeditelen ,,
21
Кури ще отговори когато ми цъфнат налъмите.
22
Тоя тъпак не може ли нещо свое да измисли, та папагалства на гинчето от Съединение?!! Нинова , ако е крала - веднага в затвора. Няма хiкики-микики. Прокурора на борисов, съдиите - тоже, да я вкарат. И тогава дебила харизанов, дебилът тодоров, дебилът гърневски, дебилът цветанов, кирилов и т.н. да си плямпотят. А бе, какво стана с апартаментите на ИНТЕЛЕКТУАЛЕЦА цвъки??? Дедо му, дето му дал мангизи, влезели в затвора??? Толкова сте нещастни, че не виждате, че си пикаете на крачола.
23
Харизанов , който е доказан престъпник пак не е в час. 18 човека са купили Техноимпекс за 180 000 хиляди долара. А Гинка купува за 320 мил. и то много над нормалната цена и ако иска да развива ЧЕЗ трябват още три пъти по толкова. Така че няма нормален човек, който да не е убеден , че става въпрос за пране на пари и ясно поставено лице. Само глупавия човек /Харизанов явно е от тях/ би си помислил друго. Защо след като управляващите са глупави мислят , че и народа е глупав.
24
Хубаво задаваш въпроси към Корни ама защо не зададеш въпроси и към твоя падишах , как така една негова дама с която той беше почти женен , купи за една вечер цяла банка . Така и така задаваш въпроси - давай до край ама стиска ли ти че ще умреш от глад ако попиташ
25
на прехода от 1990 -2018. Разпускане на всички държавни Агенции,Прокуратура,Следствие. Да доидат международни Прокурори и Следователи за да свършат безпристрастно работата до край. Входа за националния стадион ще е безплатен.
26
Гледам че нашто Гоше Аризаново пак се е изходило редко ,редко по въпроса.Бравост!Сега чекам Мумията и Бичето.
28
Изпълнителен директор на това предприятие беше Георги Харизанов. Човек не завършил средно образование защото "имал друга работа", когато е трябвало да учи, според него. Този Мърльо е боядисвал огради на детски градини, когато е бил забелязан от активист на ГЕРБ. Дадена му е задача да лепи афиши на ГЕРБ, лепил ги е бързо и на високи места. Благодарят му и го назначават за изп. директор на "Напоителни системи". Той започва да краде също както краде началника на ГЕРБ, но в по-малки размери. Осъден е. Трътлестият ходатайства пред Делян Методиев Цацаров и Харизанов е назначен в "Канал-3", изживяваше се като "водещ" в същата телевизия, собственост на "Кой", за който "Кой" той и Беновска надуваха цяла година кожените свирки по жълтите павета. Ядосах се и ще взема да нa e б а Фандъкова.
29
Ха, ха,ПИК-льовски тъпанарчета, пак се осрахте, първо публукувахте коментара и след като го прочетохте го изтрихте с дежурното"грешен код"!Смешни герберски менетчии!
30
С колко ли е умножил откраднатите 10 милиона от всички българи този престъпник Гошо? Никой нормален не взима на сериозно един крадец и подлога, камо ли неговите слугинажни брътвежи
31
Внимателно с анаболите, те разрушават здравето и помрачават съзнаието и мисълта
32
Кон да му го натресе на този олигофрен харизанов. И на тези които му дават трибуна.
33
Пресата /медиите/ трябва да служат на управляваните, не на управляващите. Защитата на свободната преса в САЩ от бащите -основатели. Затова тази държава е най-демократичната в свободния свят
34
Другарю Харизанов,а Вие НАИСТИНА ли ВЯРВАТЕ,че един 28 годишен ЧОВЕК в България ,може да ОСЪЩЕСТВИ САМ тази ДАЛАВЕРА,или просто си ГОВОРИТЕ за да се ХАРЕСАТЕ на другарят Борисов? ЗАЩО не ПОПИТАТЕ ,РАЗКРИЕТЕ КОЙ или КОИ са стоели зад гърба на другарката Нинова? Или НЕ Ви е ПОЗВОЛЕНО?! НАРОДА УЗРЯ,другарю Харизанов!!! НАРОДЕ????
35
ПАРИТЕ С КОИТО Г-ЖА ЛЪЖА КУПИ ТЕХНОИМПЕКС СА ОТ ЗАДГРАНИЧНИТЕ ДРУЖЕСТВА НА ТЕХНОИМПЕКС В ЛИБИЯ ,МАРОКО ,ТУНИС И ЗИМБАБВЕ.ТОВА Е САМАТА ИСТИНА !!!!!!!НЕКА ТЯ ДА МЕ ОБОРИ.НО НЯМА КАК !!!!
36
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
37
Няма ли кой да й потърси сметка? Тази крадла е комунистка, колкото аз съм Дженифър Лопец
38
КОГА СТАНА КОМЕНТАТОР БЕ ФАРИЗАНОВ НЯМАШ НИКАКВО ОБРАЗОВАНИЕ.ПОДЛИЗУРКА ИМА ХОРА КОЛКО ПО НАЧЕТЕНИ НО НЕ МОГАТ ДА СЕ ВРЕДЯТ ДА КОМЕНТИРАТ .ТИ СИ ЗА СЕРГИЯТА ДА ПРОДАВАШ ЧЕСЪН .
39
Техноимпекс е закупен от 28 човека бе тъпанари Това значи по около 10 хил долара на човек Като се има в пред вид че всички приватизатори са работили в тази външно търговска фирма и са получавали заплати във валута какъв им е проблема да платят тези пари По добре се замислете как Гинка / ПОРЕДНАТА КАЛИНКА / ходи да " ОПРАВЯ ДЪРЖАВАТА ДА СИ КУПИ ПРОЦЕНТЧЕТА ОТ ЧЕЗ"в Чехия-нещо нечувано и невиждано в цялата история на България с патент А ЛА ТИКВА !!!
40
До №24. Аз не съм купувал банка на Бойко, къде ме виждате? Вие защо намеквате, че Бойко бил "почти женен"? Може би гледате от нормативна гледна точка, но ние сме във фактическо брачно съжителство, т.е. той ми е жена и точка. Ясно ли е, за да не повтарям?
41
Ами той както е започнал ще вземе да изкара наяве всички кражби, далавери и убийства, извършени от червените крадци. Не може така, ами по тоя начин той ни излага пред Европа, да беше замълчал, докато ни изтече Евро-председателството ни, пък после да разобличава тия кучи синове! Вуте
42
Thanks a lot! Good information. what is right dose of cialis cialis without a doctor prescription cialis apotek kimia farma cialis 40 mg generic
43
ДРУГАРКО НИНОВА,НИЕ КОМУНИСТИТЕ ЗА ТЕБ И ОТ БОРДЮРА ЩЕ СКОЧИМ.....!
44
Няма ли кой да осъди този сайт за това което се изписва тук??? Ако това е журналистика, значи не сме на дъното а далеч надолу. А собственика е една страхлива пунда, слуга на най-корумпираното упрсвление на България в иститията й.
45
Terrific posts. Many thanks. e-liquide au cialis buy cialis online cialis generika zulassung cialis generic
46
Жоро ХАРИЗАНИЯТ е великолепен АНАЛизатор. Очакваме го да коментира и Гинките и Калинките на ВОЖДА си.....за НДК и Боршош.....за приятелите на Добрев в Хасково......за това , че играе тенис с ББ и се радва , когато е загубил ... за поредните убийства на хора , свързани с ГЕРБ......за масовата престъпност и незачитане на държавата.......за купищата гафове , които произвежда ГЕРБ-овото управление.и още много теми за негов размисъл и анализ. Но....знаем , че няма да го направи. Иначе ще загуби БОЙКОВОТО благоволение , погалване и милосърдие и ще се окаже без топлото партийно местенце , а и може би ПАК ПОДСЪДИМ ? ! Комфортно държан на каишка слуга , достолепен и достоен като марионетка .
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
За кого ще гласувате на евроизборите?
Общо гласували: 17974
архив

Телефон на доверието. Един страшно депресиран тип вече 6 часа говори с психолога. Психологът:
- Извинете, мислили ли сте за самоубийство?
- Не, никога, докторе.
- Ами, помислете тогава!

няма нови новини
Днес: 28
hot
най-четени новини в момента
сега
2193
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
ЕКСКЛУЗИВНО В ПИК TV: Треска за "Аскеери": Звезди атакуват театър "Българска армия" за най-престижните награди. Министър Банов лично уважи церемонията (ОБНОВЕНА/СНИМКИ)
x
СВЯТ ДЕН: Днес е третото намиране честната глава на св. Йоан Кръстител
x