САМО В ПИК И "РЕТРО": Две внучета харчат наследството на проф. Вучков (СНИМКИ)

Акценти

САМО В ПИК И "РЕТРО": Две внучета харчат наследството на проф. Вучков (СНИМКИ)

38794
на 25.02.2021
САМО В ПИК И РЕТРО: Две внучета харчат наследството на проф. Вучков (СНИМКИ)
Автор:   ПИК

Наследството на покойния проф. Юлиан Вучков отиде при неговия брат Михаил Петров, с когото не се спогаждаха и не си общуваха. Двамата са от различни бащи, но от една и съща майка. Петров е актьор от Народния театър и има син и внучета, които всъщност някой ден ще разполагат с богатството и спестяванията, които Вучков остави.

препоръчано

Приживе професорът не контактуваше и с тях, макар племенникът му да е изтъкнат лекар. Той носи името на баща си – Михаил Петров-младши, и е одрал изцяло кожата му. Визуалната прилика помежду им е поразителна, но той не избрал сцената, а науката. Племенникът на Вучков е на 45 години и е доцент по микробиология и имунология в Медицинския университет в Пловдив. С днешна дата той е сред специалистите, които изучават прословутия коронавирус и е в екипа на проф. Тодор Кантарджиев в Националния център по заразни и паразитни болести.

Докато беше жив, маститият критик дума не обелваше за своя племенник и никога не беше виждал неговото първородно дете – момченце. Вучков не доживя да стане дядо и за втори път, тъй като Михаил и жена му Весела имат и дъщеричка София, която е само на 1 годинка. Телевизионната легенда открито признаваше, че не поддържа отношения със семейството на по-малкия си брат. Съпругата на 71-годишния Михаил Петров също е микробиолог, имунолог и вирусолог, но от дълги години се е посветила на онкологията. Именно затова Михаил-младши залитнал към медицината, в частност нейната първа специалност.

Досега доц. Петров не е коментирал отношенията си с телевизионера легенда. Той не бе засечен и на погребението на чичо си. По ирония на съдбата обаче след кончината на професора, който си замина през септември 2019 г., единствените наследници на солидните му спестявания и на малкия му апартамент в центъра на София се оказаха брат му, племенникът му и неговите деца. Говори се, че те вече били продали въпросното жилище на крупен бизнесмен, който правел ремонт в имота на столичната ул. „Христо Белчев“. Не е ясно обаче какво се е случило с парите от сделката, както и с тези от сметките на покойния професор.

Ако беше жив, на 31 януари Юлиан Вучков щеше да навърши 85 години. Наследниците му по никакъв начин не отбелязаха датата. Една от съседките на професора – Алина, която бе до него в последните му дни, продължава да се грижи за вечния му дом, като редовно почиства и носи свежи цветя.

Братът на професора - Михаил Петров, с внуците си

Племенникът на Вучков със сина си

Племенникът на професора със съпругата си

Роднините на професора, с които той приживе не общуваше

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ астроложката Алена с ексклузивен хороскоп за последния работен ден - късмет за Телците, Раците стягат куфарите САМО В ПИК: Топ астроложката Алена с ексклузивен хороскоп за последния работен ден - късмет за Телците, Раците стягат куфарите
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV! Проф. Костадин Ангелов с новини за пандемията от COVID-19 след закриването на щаба: Справихме се! Да не търсим политика в здравето (НА ЖИВО) ПЪРВО В ПИК TV! Проф. Костадин Ангелов с новини за пандемията от COVID-19 след закриването на щаба: Справихме се! Да не търсим политика в здравето (НА ЖИВО)
ново
Днес: 46
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това