Вход
София
Времето в София 11 o C

Само в ПИК и "Ретро"! Здравко от „Ритон” с покъртителна изповед: Чаках смъртта на 50 години - роднините ми умират на толкова

Само в ПИК и "Ретро"! Здравко от „Ритон” с покъртителна изповед: Чаках смъртта на 50 години - роднините ми умират на толкова

Скандалджията в шоуто израснал като сирак без баща си
на 12.10.2015
5760
0
Само в ПИК и "Ретро"! Здравко от „Ритон” с покъртителна изповед: Чаках смъртта на 50 години - роднините ми умират на толкова
Автор: ПИК
12.10.2015
0
5760

Здравко Желязков от дует „Ритон” оцелял по чудо, разкри певецът във „ВИП брадър”. Половинката на Катя крие драматична история отпреди повече от десетилетие, когато за малко не изгубил живота си заради родово проклятие. Брадърът претърпял инцидент, малко след като навършил 50 години в началото на 2003 г. и вече се готвел за смъртта.

Здраво бил сигурен, че именно през тази година е възможно да се прости с живота, тъй като куп негови роднини си отишли именно едва навършили половин век.

Той е наследник на бунтовна фамилия от Беломорска Тракия, пълна с учени, лекари и спортисти. Неговият прадядо Георги, баща на баба му Велика, е бил хайдутин, който защитавал изстрадалите българи от безчинствата на турците. Лошата поличба във фамилията тръгнала именно от тях, тъй като дядото си отива точно на 50 години и това не било случайно според проучванията на певеца, който дори се допитвал до ясновидки, за да разбере откъде идва злото.

Едва на 50 години умира майката на Здравко Нонка, от която е наследил таланта си. Тя пеела фолклорни песни и танцувала народни танци в родния им Момчилград.

„Майка ми почина много рано. И това неминуемо се отразява. И при Катя някои неща са сходни – нейните родители много ни помагаха, но претърпяха развод. Общо взето, ние в това отношение – родителска подкрепа, имахме пропуски. Важното е, че тя, преди да почине, успя да ни види с Катя на голямата сцена! Ние дори бяхме издали вече и първия си албум „Прегърни ме”, който вдигна чудовищен тираж, нещо огромно! И така ни тръгна. Майка видя най-важното – началото ни на голямата сцена, което беше повече от впечатляващо”, каза брадърът.

Ударът за певеца от загубата на майка му е голям, тъй като от съвсем малък той живеел само с нея и се чувствал от дете като полусирак. Причината е, че баща му Цоко го изоставил, когато бил едва на 7 годинки. Родителите на Здравко се развеждат и таткото прекъсва всякаква връзка със семейството.

„Бях много сърдит и не можах да го преживея дълги години след това”, признава певецът. Той не крие, че близо 3 десетилетия въобще не общувал с баща си и за него той бил като мъртъв. Едва в последните години двамата възобновили връзка, но така и не станали близки.

Затова и в далечната 1980 г., когато умира майка му, Здравко е съкрушен и намира утеха единствено от съпругата си Катя. Драмата със семейната прокоба започва да го тревожи сериозно малко след това, когато чичо му Георги Гергелчев е убит. Според непотвърдени слухове като началник на МВР в Ардино той бил ликвидиран от чуждо разузнаване през 1984 г.

„Мислех, че зла прокоба е надвиснала над фамилията ни. Дядо ми Никола си отиде на 50 години, на толкова почина и майка ми и чичо ми. Така се бях изплашил, че започнах да тичам и да се храня здравословно. Когато претърпях сериозен инцидент малко след като станах на 50, вече се бях приготвил за смъртта и я чаках", признава певецът.

Цялата статия и още интересни четива вижте само на Retro.bg!

Сподели:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
За кого ще гласувате при избори днес?
Общо гласували: 34638
архив

- Ало, како, стана нещо много лошо! Тате се качи да бере ябълки и падна от дървото! - И какво? - Ами загубихме го, како! - Добре, де, а под дървото търсихте ли?

x
Борисов: Трябва да насочим вниманието си към възрастните и болните! Агресията на противниците ни плаши хората и показва истинските им лица (ВИДЕО)
x
ЗАПЛАХАТА COVID-19: Тези 5 характеристики правят коронавируса опасен
x