Вход
София
Времето в София -4 o C

САМО В ПИК И "РЕТРО": Павел Поппандов: Слави като дойде от Учиндол, го разпознаваха само майка му и баща му

САМО В ПИК И "РЕТРО": Павел Поппандов: Слави като дойде от Учиндол, го разпознаваха само майка му и баща му

на 30.11.2019
712386
36
САМО В ПИК И "РЕТРО": Павел Поппандов: Слави като дойде от Учиндол, го разпознаваха само майка му и баща му

Богатата творческа биография на знаменития актьор Павел Поппандов дълги години е свързана и с БНТ, която сега чества 60-ия си юбилей. Всенародният любимец е изиграл куп незабравими роли, скечове, участвал е в легендарните програми на Хачо Бояджиев и Младен Младенов, бе една от звездите в култовото предаване „Клуб НЛО”.

Поппандов си спомни пред „Ретро” любопитни и куриозни случки зад кадър в националната телевизия и разказа за големите личности, с които е работил там.

- Г-н Поппандов, вие сте една от звездите в златните години на БНТ, която чества 60-и юбилей. Гледате ли я и днес, или предпочитате нейни конкуренти в ефира?

- Звезди – силно казано, но съм имал активно участие още от 1971 г. И днес основно гледам БНТ. Свикнал съм и най-вече са ми интересни новините им. Те включват и богат световен обмен, и са по-пълни като информация. Като обективност, достоверност също са на ниво. Имам им абсолютно доверие. Познавам и хората. Информацията, която се излъчва там, се проверява на няколко нива.

- Кое е най-важното в кариерата ви, свързано с БНТ?

- Важното са професионалистите, които съм срещнал там. Режисьорите Хачо Бояджиев, Младен Младенов, Нено Цонзоров, Асен Траянов, Ласка Минчева, от операторите Алеко Кузов и още много много хора.

Маргиналът Пардю активиран от Цветан Василев и Слави Трифонов в битката срещу Гешев

Маргиналът Пардю активиран от Цветан Василев и Слави Трифонов в битката срещу Гешев

Мръсна сглобка с участието на бившия военен разузнавач,...

на 24.11.2019

- Спомняте ли си интересна случка зад кадър от онези времена, когато властваше цензурата на партията?

- Тогава правех много скечове по повод футбола. В една новогодишна програма се промъкна скеч – подигравка с БФС, който впоследствие се оказа, че не е никак желан от шефа на футболния съюз Крум Василчев. А той беше член на ЦК. И изпраща едно писмо до генералния директор тогава Иван Славков, в което казва, че това, което е излъчено, е в разрез с политиката на Политбюро за българския футбол. По онова време излезе една статия след мач за Купата на Съветската армия между „Левски Спартак“ и ЦСКА и тогава разформироваха отборите. И секретарката на Славков ми се обади и каза, че трябва да отида в телевизията да се видя с него. Отидох, той ми прочете това писмо и каза: Виждаш ли сега какво става... Аз, честно казано, се притесних, защото помислих, че по някакъв начин ще му навредят. За себе си не бях толкова обезпокоен, въпреки че и аз изпитах лично притеснение – че ще бъде спрян от телевизията и т. н. Славков каза: „Сега какво да правим с това писмо, какво да правим?” Взе го, скъса го на парчета и го хвърли в кошчето. И така приключи всичко. Имаше и друг много забавен скеч, за който пък дойде протест от Спортния тотализатор, че по този начин се създавало недоверие към тотализатора.

- Защо мнозина зрители според вас още изпитват носталгия по забавните програмите на Хачо Бояджиев въпреки голямото разнообразие по телевизиите сега?

- За да може човек да се утвърди, трябва да спечели доверието на зрителите. Така си го обяснявам. Това е най-важното. Като имаш това доверие, ставаш гледаем и популярен. Хачо беше професионалист. Познаваше в детайли телевизията. Работата там особено по новогодишните програми не е никак лека. Тя е свързана с много хора, с много служби, които трябва да работят в синхрон. Още повече че тези програми се снимаха в строго определен срок и освен това там трябваше да се внимава и за цензурата. Съществуваше също и задължителната автоцензура. Това съм го изпитал на гърба си няколко пъти с моя приятел проф. Младен Младенов, който вече не е между живите.

Нещата, които се правеха в тези програми, бяха свързани с епизоди от живота. Е, понякога се правеха опити да се промъкне някакъв политически момент и се промъкваше случайно. В една новогодишна програма имаше скеч, Николай Николаев и Ламбо го разиграха, и пак завърши със скандал. Двамата бяха дресьори и караха едно прасе да скочи в  машинка за мелене на месо. Прасето обаче не скача. Накрая единият от тях се наведе, прасето му каза нещо на ухото. Другият пита: Какво ти каза? И той му отговаря: Абе, каза, че не иска да скача за 18 лева кило луканката. И ето ти. Стана скандал, защото тук се говори за повишаване на цената на луканката.

- Как намирате скечовете в сегашните тв шоута?

- Това, което на мен не ми допада и силно ме дразни, е, че сега се правят самоцелни тъпи скечове, в които ти не казваш фактически нищо. Или това, което е много модерно, особено при Любо Нейков и компания – да се обличат в женски дрехи. Или намираш актриса за целта, или по-добре не го прави, защото е абсолютна бутафория. Това е театърът от времето на Сава Доброплодни.

- Как си обяснявате, че шоуто НЛО стана зрителски феномен?

- НЛО не е станало до такава степен популярно чрез БНТ, макар че там тя има също съществен дял. Когато направихме „Клуб НЛО” през 1994 г. и то тръгна, действително беше много популярно предаване и хората го гледаха с интерес. Защото в началото почти всички скечове, които сме правили, бяха много здраво социално подплатени и естествено имаше голям момент на критика към политиците. На някои от скечовете автор беше Станислав Стратиев.

Опит за цензура беше поводът аз и Недялко Йорданов да напуснем, защото се намери цензор и в това време – Добромир Гущеров, който се водеше като продуцент на шоуто. Той каза, че песента „Лепа Пепа”, в която се споменаваше името на Жан Виденов, не може да бъде пусната. Подобна ситуация, но с автоцензура, съм имал през 1989 г. в новогодишната програма с режисьора Младен Младенов. Тогава Тодор Живков беше паднал. И Петър Младенов стана председател на Държавния съвет, още не беше президент. И записваме една песен „Бонджорно, мафиозо”. В нея един от героите казва: „Заплата нямам, стига ми рушвета, а търсят ме от Видин до Бургас.” По време на записа Младен стопира песента и казва: Чакайте бе, къде отиваме ние?! И извика Велко. Той го пита защо, какъв е проблемът, песента сме я пели толкова пъти, тя е известна. Младен казва: Ма чакай бе, къде отиваме, от Видин до Бургас. Велко: Ами да, такъв е текстът. И Младен тогава каза: Ми Петър Младенов е от Видин бе, и кво ще правим? Е, записахме я в крайна сметка. Но тази сигнална лампа непрекъснато му работи за автоцензурата и реагира.

Трябва да се каже още нещо – тази национална телевизия направи популярни много артисти, певци, политици. Предаванията винаги са били много разнообразни, за наука, за култура, за медицина, за какво ли не.

- Защо сега май няма актьори идоли на тв публиката като едно време?

- А, не, не мога да кажа, че няма. Има звезди, хора, които са популярни и са добри артисти, как да няма. Има такива, които действително до голяма степен телевизията ги е създала.

- Г-н Поппандов, в шоуто на Слави Трифонов преди дни се изгавриха в ефир с 60-годишнината на БНТ, как ще го коментирате?

- И аз се чувствам макар и малка частица от този юбилей. И останах много огорчен и възмутен от тази постъпка. Искам да му кажа нещо на Слави, което споменах и пред Георги Любенов. Славчо, ти, като дойде в София от Учиндол, те разпознаваха само майка ти и баща ти. Кой те направи разпознаваем за широката публика? БНТ! И понеже тялото му е изпъстрено с много татуировки, нека на челото да си татуира логото на БНТ, за да не забравя никога откъде е тръгнал.

- Още повече че в юбилейните предавания на БНТ сега се излъчват откъси от някогашното „Ку-ку”, в което и той проходи?

- Това говори за абсолютно ниска култура и самозабравяне. И в тази самозабрава проличава точно тази ниска култура. Един вид, вие трябва да сте ми благодарни, че сте ме поканили. Това е простотия. Страшно ме ядоса. Толкова ли не може да разбере, че това тотално му обезсмисля и предавания, и всичко. Губи страшно много. Ти отблъскваш зрителя по този начин. Защото хората не са толкова глупави. Те са свикнали с БНТ, обичат националната телевизия. А ти  се подиграваш и с това. Жалко е.

Сподели:
Напиши коментар »
(36)
1
ОТНОВО ГЕРБЕРСКИ ЖЪЛТИНИ!!!
2
Няма такъва симбиоза в света хем е ГЕЙ хем ЕВНУХ хем се прави на мачо ама плащата на разни шаврантии да разправят по жълтите вестници как "велик" е.
3
Павка,явно те гони страхът,да не те забрави публиката,затова си сложил на "мушката" Слави,който е популярна за българите личност.Банално,но истински факт е,че човекът който искаш да омаловажиш,в продължение на вече осемнадесета година,дава хляб на над сто семейства.Благотворителността му, я чувстват най силно хората на които е помогнал.Според теб,ти къде се вместваш в нашето ежедневие,че не те виждам от доста време.
4
ДА СЕ ЗНАЕ: Плевенския ДЕГЕНЕРАТ Слави Трифонов е Съветско К-ОПЕЛЕ на Хранилка при Ченгетата Сашо Дончев и Красимир Гергов ! Кажете му че е от Плевен и Повече не го Обиждайте. В Руското Село Плевен Азбукарчетата Вместо Аз съм Българче Изучават Аз съм БЛЯДЧЕ. В Плевенския Бардак Бебета на Руски Проговарят, Затова Трябва да се Приспиват Докато са Малки за да Няма Такива Дегенерати Като Славито, Главъта, ГалаБинка и Прочие. В Руската Губерния Плевен ако не Знаеш Наизуст Това Стихотворение на Радой Ралин не те Пускат да Минеш Първи Клас. ПИСМО ДО ВАНКА С ТАНКА ! Пиша ти от Плевен, Драги Ванка. Помниш ли Кагда Пришол със Танка? Беше Млад, но се Държеше Мъжки. Зарази Семейството ми с Въшки… Взе на Мама Златните Пендари и Дори Галошите ми Стари. Помниш ли, как Кушаше Картошки? Наконец Забърса Три Кокошки. После си Преспал със Кака Сия и Изпил си Всичката Ракия. А след Време Чухме и Мълвата, че си Гръмнал Тате във Главата! Длъжен бях да те Обичам, Ваня. Даже Кръстих Дъщеря си Маня. Залъкът си Давахме Насила. на Русия–Тая Дива Сила. После Цели Девет Петилетки грабихте Уран и Руди Редки. Грабихте и Жито, Папироси… Зарад тебе Ходим Голи-Боси! Дружбата ни Беше “Свята”, “Чиста”. Ние Всички Хранехме Танкиста. А пък ти ни Пазаше със Танка. и ни взе Последната Луканка… Пазеше и Немците, и Чехите. Ние тук Възпявахме Успехите. С Паметник Стърчиш ни на Главата и Скверниш Небето и Земята. Закривайте ВЕДНАГА Руската Плевенска Славянска Кочина и Депортирайте СВИНЕТЕ към Москва !!! КАЗАХ ! www.bulgarya.ga
5
Накрая да не се окажеш и ти съветско кoпеле ? :)))))))))
6
Г-Н ПОППАНДОВ Е ГОЛЯМ АКТЬОР-"ХАЙДЕ ПРЕГО,МА" И МНОГО ДРУГИ... ЖЕЛАЯ МУ ЗДРАВЕ!!!
7
Папаандов, обърни се гърбом. Аааа така. Сега завържи ми връзката, че ми се развърза лачения чепик. Ох, ох... Аааа така. Връзки, връзки, моето момче...
8
А, рожденик? На колко милиона става Травезтида с Конската глава?
9
В Плевен Има Само Руски К-УРВИ, Като Наталия Симеонова и П-ЕДЕРАСТИ, Като Слави Трифонов ! ИЦО ПЕТРОФ: Слави Трифонов е П-EДЕРАСТ ! Камен Воденичаров му Набелязваше Партньорите ! www.razkritia.com/469585/ицо-петрофф-за-слави-трифонов/ Кажете му че е от Плевен и Повече не го Обиждайте. Плевен се Обитава Само от Руски Славянски ЦИГАНИ ! В Руското Село Плевен Азбукарчетата Вместо Аз съм Българче Изучават Аз съм БЛЯДЧЕ. В Плевенския Бардак Бебета на Руски Проговарят, Затова Трябва да се Приспиват Докато са Малки за да Няма Такива Дегенерати Като Славито и Главъта ! Закривайте ВЕДНАГА Руската Плевенска Славянска Кочина ! КАЗАХ ! www.bulgarya.ga
10
Не харесвам Слави, но защо го обиждате ,че е от малък град, село и тн. Всички актьори излезнаха от нафталина да обиждат. Нали сте голяма рсбота ,гледайте си скучните и дървени постановки в театъра. Слави може да е всякъв, но храни цели семейства, а Вие ? Само плюете.
11
Голям актьор, незабравим. Певицата Рени - Няма ми го куфара...; Павката - Голяма работа, навръщане ще го намерим! // А Любо Нейков в женски дрехи е забавен само на олигофрените и травеститите.
12
Каква е разликата между Слави и Барека,нали от едно място се финансират,все от Белградския крадец?Пинокио и компания са също на хранилката на Цв.Василив,за Кулезич,Сашко Диков и още много маргинали,това е известно от години,дори Йончева стабилно захлеби от Цв.Василев,определено Нинова и Радев не са останали с празни джобове,целто бе да се амнистират престъпните спонсори и крадеца на КТБ също!Мръсните пари,най-дебела и мазна следа оставят,за това писукате срещу Гешев!
13
Тъпчо Лаура първо ще се заема с КТБ Пеевски и приквиващия го Гешев , ти кфо друго освен пик не четеш ли ?
14
То и Фатмака така стана Прецедент
15
Попандов нали искаше да имигрира в Албания !? Рева пред БНТ,даже Ренета Инджова (служебен премиер)му бърса сълзите и носа.Само той бил жертва на "демокрацията". А,относно Слави .Няма значение,кой от къде е дошъл,важното е къде ще стигне !
16
Незрящи парапитеци и деградирали мутанти, самата истина ви казва Павката за учиндолския ви серсемин ,Попандов е дооказана личност а чалгаря е мутренско менте затова само такива примати като вас могат да го гледат!
17
Тоя навремето нали искаше да взима албанско гражданство
18
На вас може много да ви харесва БНТ, но тя единствено е гледаема заради новините в 20 часа, които в повечето случаи са непълни, цензурирани, не отразяват световните събития и в повечето случаи се занимават с остарели новини. Тя, както и другите медии ни занимават основно с криминални новини и те са важният акцент на новините, а вътрешнополитическите новини, особено ако там е Бойко Борисов минават някак си мимоходом по средата на предаването или на края, т.е. като нещо не толкова важно. Нещо между другото. По отношение на Любомир Нейков и тайфата му по БТВ би трябвало тези хора да се срамуват от тъпите си не гледаеми скечове, които като времетраене не са повече от 10 минути, а останалото време от 20 минути са за отегчителни реклами и изпята песен от някой си. Трифонов е посредствен човек, но такъв им трябва, който стриктно изпълнява разпоредбите на тези, които плащат за долнопробната сатира на наетите некадърни артисти. Същият, а още по-зле е и другаря Иво Сиромахов, които се е цанил за всичко- водещ на предаването, артист, сценарист, писател, а може би и за метач в предаването.
19
Този е редовен герой в кафявите медии и подмедии на Недудялко. Очевидно е и гербав, едното върви с другото, нали знаете...
20
Буги,светъл път!
21
Не ми допада Слави Трифонов като човек и още повече като политик, и той приемаше политически поръчки когато се подиграваше на Надежда Михайлова, оплюваше Костов и правителството му само след 7-8 месеца, помним и прословутия банкет на който наградиха Вежди Рашидов за главен мултак, и Слави беше в оная тайфа от мазни курбани и подлоги, клипа го има в YouTube, НО освен един посредствен актьор Попандов се и добър ДОНОСНИК на Митьо гестапото, така че - присмял се хърбел на щърбел.
22
отговор на коментар
Абсолютно си прав! Време е някой да каже истината за "култовите" филми , като за новите дрехи на царя
23
отговор на коментар
Абсолютно си прав! Време е някой да каже истината за "култовите" филми , като за новите дрехи на царя
24
Когато някой успее и направи нещо свое със свой пари - телевизия, се намират 100човека да му завиждат и плюят. Така е и тук. Г-н Пандов също попадна в групата на завиждащите. Жалко за това.
25
Познават го всички, а политиците и жълтите е-парцали пълнят гащите далищесе заеме сериозно с политиката. Абе щастливци са че Слави има здравословни грижи.
26
Тоя некадърник Попандов влезе в тогавашния ВИТИЗ, като син на активни борци! Непрекъснато го пробутваха в киното по нареждане на ЦК ан БКП и ДС! Тоя некадърник няма нито една запомняща се роля,нито в киното, нито в театъра така че, да си наляга парцалите и да не напада други хора, защото Слави, какъвто и да е, сам си е пробил път в живота ,сам си е изградил кариерата и никой не го е пробутвал!! За разлика от некадърника Попандов - комунист и в червата, използвач, доносник и мерзавец!
27
JAKON 4 /7 ZA PIK
28
aryan-voice.blogspot.com
29
Ееее, хайде стига де! „Т'ва софиянците немате сраааам”! Телевизията популяризира.Това е ясно. Така е със Слави, така е и с Попандов, така е с всички, които в годините са били на екран, без значение от София ли са, от Учин дол или от Горно нанадолнище. Това, че си си вършил работата , за която са ти плащали, съвсем не означава, че трябва до гроб да бъдеш верен на БНТ или на която и да е друга телевизия. Всеки актьор и водещ е продукт, който се продава и съвсем логично е , който плаща повече, актьорът да отиде при него. Спрете се, бе хора! Попандов какво смислено е направил в последните 15-20 години, че нещо не се сещам. Не вярвам да е бил с ограничителна заповед, та за това да не е творил запомнящи се роли... Всеки е с кусурите си, но нека не оплюваме, а прогледнем и видим преди всичко градивното, което някой е сторил. Иначе,мисля, че кал всеки може да хвърля.
30
Всички аматьорски модели можете да си представите- www.dateJAM.top
31
отговор на коментар
Ей, нямаш умора бе човек!?!? Откъде натрупа тая злоба!?!? Дето вика Годжи -" ти па си много убав!!"!
32
Павка, братко я си кажи, че те е яд на Слави, щото по-вече кинти изкарва. Погледнете се от старото поколение, вярно таланти, ама все алчни бе. Васил Михайлов и той и Мамалев и,,,,,всички. Никой от вас с никой не си говори и все скарани....и все за пари. Замисли се малко. Преди време "големият" Васил Михайлов изтърси, че в София дошли от провинцията много хора и не се къпели....Абе специалист а ти купеш ли се! И как разбра, че са оп провинциата....Изобщо Павка време е да се замислиш малко, нищо че си "звезда", НАЛИ!
33
АЗ ПЪК ПОМНЯ СЛАВЧО ,КОГА ПРОДАВАШЕ МАРТЕНИЦИТЕ ! БЯХМЕ СЪСЕДИ ПО МАСИЧКИ, АМА АЗ ПРОДАВАХ СЛЪНЧЕВИ ОЧИЛА ,КОИТО МИ ДОСТАВЯШЕ ЕДИН СЪРБИН....ГОЛЯМА ДАЛАВЕРА И ЦЕПЕХМЕ МРАКА С ОРТАЦИТЕ! ТА СЛАВЧО ,БЕШЕ ГОЛЯМО ДЪРВО В ТЪРГОВИЯТА! АМА ПУСТА СЪДБА, АЗ ЦЯЛ ЖИВОТ СЧЕТОВОДИТЕЛ, А СЛАВУЦА НЕ СИ ЗНАЕ ПАРИТЕ! А ПОПАНДОВ Е ОТ НАЙ ГОЛЕМИТЕ БЪЛГАРСКИ АРТИСТИ! СЛЕДЯХ С ИНТЕРЕС, ВСИЧКИТЕ ИЗЯВИ НА ТРИОТО, ОЩЕ ОТ 1987Г! ИМАХА ИЗДАДЕНА И ГРАМОФОННА ПЛОЧА ,КОЯТО ОЩЕ СИ Я ПАЗЯ.....ЕЙ ТАКА ЗА СПОМЕН!
34
Разправяха , че е продавал колосални количества мартеници и от това е направил МИЛИОНИ !
35
До статия : Отчаянието на кабеларя от Левски Г с рейтинг 0% Кои ви платиха за статията , че даже и коментарите са блокирани ПИК(льовци) :)
36
отговор на коментар
Явно живееш на друга планета или си от неговите подчинени. Кой пълни гащи от шута на ВИС и разказвач на вицове на Васил Илиев, а после на Георги. Много потребители на "бял прашец" и стероиди имат здрсвословни проблеми. Аман от балъци
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Според вас арестът на Нено Димов е:
Общо гласували: 6469
архив

Жените казват, че харесват забавни и спонтанни мъже... Но, ако почукаш на прозореца им в полунощ, облечен като клоун, започват да крещят...

няма нови новини
Днес: 19
hot
най-четени новини в момента
сега
1792
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
ГОРЕЩО В ПИК TV: Любовникът на Дарина Павлова лъсна в сайт за възрастни - секс сцените с красавеца Джулио Берути забранени в Русия
x
ТАЙНИ ПОД ЗАВИВКИТЕ: Коя е най-възбуждащата черта на всяка зодия, която прави секса с тях невероятен
x