Вход
София
Времето в София 19 o C

САМО В ПИК И "РЕТРО" - Вежди Рашидов: Ако Слави раздава правда в ефир, нека да докаже собствения си морал

САМО В ПИК И "РЕТРО" - Вежди Рашидов: Ако Слави раздава правда в ефир, нека да докаже собствения си морал

на 13.04.2019
147574
41
САМО В ПИК И "РЕТРО" - Вежди Рашидов: Ако Слави раздава правда в ефир, нека да докаже собствения си морал

Председателят на парламентарната комисия за култура и медии Вежди Рашидов предложи за обсъждане идеята всички публични личности, които имат влияние върху обществото, също да декларират имуществото си, както това правят политиците. На заседание на комисията депутатите пожелаха Съветът за електронни медии да даде предложения за промяна в закона за радио и телевизия, който не е пипан от 20 години.

Вежди Рашидов разкри пред „Ретро” мотивите си за това.

-  Г-н Рашидов, предлагате не само политиците, но и всяка публична личност с влияние в обществото, да декларира имуществото си. Защо?

- Идеята е всички да сме прозрачни, когато искаме да сме съдници. Няма нищо лошо в това. Смятам, че би било не само честно, но и необходимо. Когато има закон за т.нар. политици, те да си декларират всичко, което е правилно, то би било хубаво всички хора, които са публични и работят с общественото мнение, също да го направят. Щом някой влияе на общественото съзнание, нека и той да е честен към обществото, към което всички трябва да имаме уважение. Когато искаме да бъдем морални стожери, хора, които искат да проповядват чистотата на духа, хубаво е тези, които го казват на народа, също да бъдат достойни, честни и лоялни. Нека като публични личности да си декларират имотното състояние плюс парите, които получават. Иначе, сигурен съм, ще има само една „истина“ и една невидима  лъжа, която ще изпълнява лъжливата роля на истината.  

- Като казвате съдници и морални стожери, се сещаме например за Слави Трифонов, който обича да проповядва морал от тв екрана. Вие често сте били обект на атаки в неговото шоу, вероятно визирате него?

- Не само него. Но ако Слави Трифонов раздава морал от екрана, нека да докаже собствения си морал. Защото ние трябва да се научим да се оглеждаме в огледалото. Първо да видим себе си, след това да съдим всичко останало.

Наградиха Вежди Рашидов с почетния знак “Свети Стефан” на Екзархията в Истанбул (СНИМКИ)

Наградиха Вежди Рашидов с почетния знак “Свети Стефан” на Екзархията в Истанбул (СНИМКИ)

Председателят на парламентарната Комисия по културата и...

на 26.02.2019

Не защитавам нещо или някого. Но съм против общите знаменатели. Когато има нарушаване на закони, има си органи, да се докаже това. Но да бъдем съдии и да използваме публичността си като бухалка за раздаване на улично правосъдие, не би било честно към тези, които нямат вина и не желаят да носят вина. След като всички сме честни и тъй като влияем на публичното обществено мнение,  нека да  покажем истината. Тогава съм сигурен, че ще бъде много интересно.

- Вие неведнъж сте казвали, че много пъти сте били обиждани. Мислили ли сте да вземете някакви мерки за уронване на престижа ви?

- Аз нямам нищо лично към Слави. Той „израсна“  почти пред очите ми, както се казва, виждал съм го от младо къдрокосо момче да пее на масите на по-заможните хора от прехода . Все пак съм достатъчно възрастен, все още помня.  И би било добре, ако хората някой ден имат възможността да прочетат евентуално някои мои мемоари. Аз нищо лично нямам към него, до днес не мога да разбера какъв му е проблемът. Но онова, което не е честно, е следното  – той не може  да ползва името ми, образа ми с комерсиални цели, за да печели пари и резултатът от това да бъде - той богат, а аз омърсен.  Една  сериозна личност и  голям шоумен, който е сложил Джей Лено  в сянката си... Затова би било правилно човекът, раздаващ „правда“, търсещ любовта на хората, да декларира също своите доходи, имоти и коли, в което не виждам нищо нередно. Иначе ситуацията би изглеждала парадоксално.

- Вярвате ли, че това ще стане?

- Аз  вярвам на българските закони. Затова казвам, че трябва да седнем, да направим публичен дебат с всички сериозни и достойни хора, с обществото и институциите, за да се направи   една промяна в законодателството, за да се види най-накрая кой кой е. Убеден съм, че ще има изненади. Защото иначе няма да излезем от тая центрофуга, в която всеки може да попадне. А това е вече пътят към разрухата на държавата.

- Истерията около „Апартаментгейт“ принципна битка за морал ли е, или дребнава отмъстителност, махленщина?

- Всеки, който наруши правилата и закона, всеки, който не може да докаже средствата си спрямо това, което има, да, разбира се - има закони, има прокурори. Ако искаме да има държава, всеки да си носи отговорността. Тук не може да става дума за отмъщение на когото и да било. Просто  така е редно. Но не е редно една част от истината да е явна, а друга част да се премълчава. Защото може да се окаже, че има двубой на лъжите. Иначе да не търсим обичта и доверието на хората. Законът е точно това – гаранция за  честност в отношението към обществото. Иначе ще си задаваме въпроса от чия камбанария линчуваме греха? Това ме кара да  се сещам често за писателя Васил Цонев, който обикаляше кафенетата на творците  и повтаряше един девиз: „Неуморно да се мърсим, другари!”. 

- И вас се опитаха да намесят в „Апартаментгейт“. Как ще го коментирате?

- Ясно и точно казах: аз съм на свободния пазар. Валидна е само онази цена на имот, която е свободно договорена. Аз съм си декларирал средствата публично. Липсата ми на доверие в някои институции са ме принудили да си инвестирам средствата там, където аз намеря за добре.  Спазвам  законите и не съм длъжен да давам обяснение на всеки за моите лични неща. А колкото до цените на жилищата в София – някои моралисти спокойно могат да се разходят из столицата и да четат внимателно билбордовете с обвени първоначални цени за много атрактивни имоти. Останалото е злонамерено говорене. Мисля, че всички в държавата трябва да се вразумят, за да не се пренатяга атмосферата, защото това е сериозен път към пълно деморализиране на обществото и води към разпад на държавността. И бих апелирал към държавниците да си върнат държавността от хаоса, защото обратният път е много по-труден.

- А какво ще кажете за постоянните, дежурните критици, чиято цел е да поддържат омразата в обществото?

- Има хора, които живеят чрез клеветата, завистта, омразата и единствено това ги стимулира да бъдат живи. При тях това се превръща в начин на живот. Това са хора, които освен фиксациите си нямат никакви други човешки послания. Често заради такива индивиди се сещам за едно гениално стихотворение, което се казва „Балада за лекето“. За случайното леке, което се лепва на ризата ти вляво и всичките ти жалки опити да изтриеш това леке остават напразни. И за нещастие, лекето започва да се изживява като част от тебе и така съществувате двама. Но най-лошото е, когато пред  обществото то надуто казва: „Ние“. Какво да се прави – странен живот.

Публичните хора трябва да бъдат сериозни и отговорни в изявите си. Очаквам СЕМ като регулаторен орган да поработи и да даде предложения за  промени в закона, който не е променян 20 години и трябва да бъде съобразен с европейските стандарти.

 

 

 

 

 

 

Сподели:
свързани новини
Напиши коментар »
(41)
1
Главният мултак на републиката. Вулгарният побойник в столичния общински съвет. Псуващият пияница. Брилянтният търгаш на власт Това същество беше министър на културата. От ГЕРБ. Сега е депутат. От ГЕРБ. Има обаче решение на проблема. На 26.05 масово да подкрепим Демократична България, защото България може много повече в силна Европа!
2
ВЕЖДИ е ГЕРОЙ ! Преби К-ОПЕЛЕ от МВР Пред Общината ! В МВР Само К-ОПЕЛДАК ! В ДАНС Само К-УРВОЛЯК ! ТРЕПИ МАМИЦАТА ИМ ЕНИЧАРСКА ! УБИЙТЕ СВИНЯТА-НАТОРЕТЕ ЗЕМЯТА ! Мъртва Милиционерска СВИНЯ-Празник за Човешкия Род. Мъртво Семейство на Милиционерска СВИНЯ-Тържество за Българския Народ. Първо в Пазарджик, Впоследствие и в Целия Задунайски Кенеф Предстоят Масови Празненства и Пищни Тържества ! КАЗАХ ! www.bulgarya.ga/police.html
3
не се появявай- дразниш хората.Не че Слави е цвете,но стига вече.Всички от ГЕРБ,каквото и да говорите,народа не ви вярва вече.Както Борисов каза- отвратихме се от вас
4
В нотариалния акт може да бъде записана всякаква цена - това не е проблем и не е престъпление. Всички други разсъждения са за пазара.
5
ВЪЗБУЖДАМ се Само от Милиционерско ПОРНО ! Майки на К-ОПЕЛЕТА от МВР в Черно СУКНО ! https://s1.postimg.cc/7jwgkfq7un/Sharkov_K.jpg Не че П-РОСТИТУТКАТА И-зсрала Милиционер Може да се Нарече Майка ! Само Долнопробна К-УРВА Може да Изсере К-ОПЕЛЕ от МВР или П-ЕДЕРАСТ от ДАНС ! Особенно Пазарджишко К-ОПЕЛЕ от МВР или Пазарджишки П-ЕДЕРАСТ от ДАНС ! Не ПРОСТ(о) МИЛИЦИОНЕР а ПАЗАРДЖИШКИ МИЛИЦИОНЕР ! По-Тъпо ЖИВОТНО от МИЛИЦИОНЕРА Това е Само ПАЗАРДЖИШКИЯ МИЛИЦИОНЕР ! Ако се Чудиш Кое ГОВЕДО да Убиеш, ТРЕПИ Пазарджишки МИЛИЦИОНЕР и Няма да Сгрешиш ! МЪРША, ИЗРОД, ИЗМЕТ, УТАЙКА, БОКЛУК, ГАД, СУРОГАТ, ДЕГЕНЕРАТ, ПОДЧОВЕК, С ЕДНА ДУМА МИЛИЦИОНЕР, С ДВЕ ДУМИ ПАЗАРДЖИШКИ МИЛИЦИОНЕР. КАЗАХ ! www.bulgarya.ga/police.html
6
РАЙЧЕВЦИ КЪНЧОВЦИ СЪЩО ТРЯБВА ДА ИЗЛЕЗНАТ НА СВЕТЛО НЕМОЖЕ ТЕ ДА ОБЯСНЯВАТ КОЕ Е МОРАЛНО И КОЕ НЕ Е А В СЪЩОТО ВРЕМЕ ДА СА МИЛИОНЕРИ
7
Веждичка не се притеснявай те тук тези писатели и ''пазители'' на комсомолския ''морал'' живеят във панелки И още не са санирани подкрепят Чалгаря защото във момента слушат чалга,А ОНЯ Учиндолски Академик сам го каза че има апартамент във Маями но тогава не ставаше дума за асансьори защото по панелките много се развалят а там НЕ..Но пък за сметка на това праща цветя и то нечетен брой по редакции и казва много НЕлицеприятни работи които са обществена тайна и не подлежат на цензура всички знаем.....????
8
Твоят бpaт Aceн днес ще публикува в сайта "Бивoлъ" имената на една дузина шайкаджии. Измежду имената са това на Пунта Мара от с. Банкя и твоето. Що така бе Heдялко ? Сега вече не става дума за апартаменти, а за крадени пари, за мръсни пари в офшорни сметки. Интересно, ти си тъпак , а си успял да натовариш с двете си офшорни фирми. Сигурно ще има обяснения по кой начин си натрупал тези пари. Това не може да стане с парите които получи за двата грандиозни протеста , които организира. Искаш - не искаш се налага да разбереш , че ти Гошо Тръбата, Рудолф и Беновска не можете да спасите Пунта Марата. Той си отива. На 26 май вечерта ще му пеем "Мама си войник изпраща", по текст на бaщa ти и музика на Xaйгaшoт. Тази песен е по различна от "Бургаски вечери", това от мен да го знаеш. Аз съм Харалан Александров, ерген на 51 години, социален антрополог, доцент и син на министър в двете правителства на Луканов.
9
Веждичка не можеш да му стъпиш на Слави на малкия пръст . Ти мръсен крадлив герберски шайкаджия ! Гнусен рязан миндил , рева за паричките от КТБ дето ти ги откраднаха суджука и дебелото ! Но после навакса , ОПГ ГЕРБ дава възможност да се краде на воля . Затова ще ходите в пандела вкупом скоро и конфискация ще има .........!
10
ОСТАВКА ОСТАВКА ОСТАВКА на мутренско-фашистката диктатура на крадливите,корумпираните КАЛИНКИИИИИИИИ-СУДЖУЦИИИИИИ-триото опитомените псевдопатриоти крадци и мошеници.... Долу долу долу мръсните герберистки ръце от Слави и Елена....БСП ПОБЕДА БСП ПОБЕДА БСП ПОБЕДА
11
Душата на този мултак е като калта под ноктите му. Става отвратителен с подлизурството към Бойко.
12
bravo.vezdi.dase.vidi.koi.koie.
13
КОМУНИСТИТЕ/СОЦИАЛИСТИТЕ-СПОРЕД ВАС ВЕЖДИ Е ЛОШ ЗАЩОТО ИМА ЗАКОННИ ПАРИ И СИ ГИ Е СЛОЖИЛ В БАНКА ЗА ЛИХВА-В СЪЩОТО ВРЕМЕ ЕЛЕНА(ама не хубавата)Е ПРЕКРАСНА ЗАЩОТО Е ПОМОГНАЛА НА ЕДИН БАНКЕР ЧРЕЗ ОФШОРКИ ДА ФАЛИРА БАНКА И ДА ЗАГРАБИ ПАРИТЕ НА ВЕЖДИ.-явно живеете в някакъв друг свят вие другари.
14
Че слафка е безлична слугиня е вярно, но точно този бездарен паразит, който се опита да прокара купчината метал за изкуство, да говори за морал......
15
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
16
КРАДЛИВ КУМУНИСТ......КРАДЛИВ КОМУНИСТ.....Взеха ти ''народната пенсия'' и сега виеш като куче към луната.....отиди до Русия и те ще те закарат до луната за да я видиш по от близо и то отзад вземи със себеподобния Геш Юмрука на Партизанско-Яташкото движение та да те подпира да не паднеш от екстаз.........????
17
Педераси,гейове,евнуси,цигани,милиционери,крадци ,мутри , убиици,лъжци,хора с полирани мозъци,ЦТВ,Нова Телвз ,Анал 1 на затворническата любовница Кошутката са комунисти .
18
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
19
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
20
На Вежди КТБ му прибра парите и ги даде на боркинята за свобода и честност Ленчето. Това е морала на някой лица.
21
А този мултак защо не погледни себе си и тогава да говори Много морален ли беше когато наби полицая и един от малцината си взе милионите по втория начин от КТБ а останалите фложители останаха с пръст в устата
22
отговор на коментар
До 1! Глупак, защо обиждаш баща си ?
23
Циганинът-мултак се напъва да разсъждава.
24
Google плаща ежедневна работа в диапазона от 500 до 1000 долара. Получих $ 23,749 за първия месец и $ 32,854 за заплатата от Google от последния месец, работещи у дома за 3 часа на ден. Дори и тези, които са нови за това, могат лесно да печелят $ 200 на час, а печалбата може да бъде още по-голяма с течение на времето. повече тук...............>>> w­w­w­.­T­r­a­d­e­4­6­.­c­o­m
25
mamina rojba--slavuza,obi4am te o6te ot 1969 g ot moteto -sladuranka be6e
26
Мултакът разбойник изказал мнение, че и мозък тръгнал да ръси! Ръси разбойнико, ръси, а следващия път може да разбиеш не носа направо пребий, не утрепи го полицая дето смее да ти прави забележка и се кандидадирай пак за "културен" министър.
27
Проблемът на шайката е, че станаха мастити богаташи само и от както са във властта с милиардите на всички българи и за това съд и конфискация в името на всички, които бяха принудени да напуснат страната си заради кражбите и мизерията и за тези, които си отидоха безвреме пак заради тези крадливи управляващи
28
Изключително ачлен и без капка морал неграмотник. От мултак се превърна в тотален калтак-. Мафията е завладяла всички държавни институции и етажи на властта
29
Сега Google плаща между 15 000 и 30 000 долара на месец за онлайн работа от дома си. Присъединих се към тази работа преди 3 месеца и спечелих 24857 долара през първия месец от работата си. Лесна и лесна работа и печалбите ви са огромни. ......... >>>>>>> w­w­w­.­T­r­a­d­e­4­6.­c­o­m
30
Този мултак Микеланджело да беше а не един обикновен грънчарин пак нямаше да събере толкова милиончета които за разлика от хиляди вложители успя по втория начин да си ги спаси при фалита на КТБ !!! Големия скулптор не съм чул да е спечелил един конкурс в България а това за световната му слава е четива за идиоти !!!
31
Я пуснете клипа от който е видно как Рашидов го титулуват на рожденния му ден пожизнено като" Мултак"
32
Повръща ми се от цялата ви пасмина.Безсрамници!
33
Тая "веждичка" ако беше посегнал на милиционер щеше да е гръмнат! Ама на полицай на Бойко може да посяга? И то за което Бойко Борисов го направи депутат. И другите му пари да потънат в дупка като в КТБ.
34
Неговите(техните),пари не потъват,а нашите,Вашите.Техните,ИМ СИ ГИ,ВРЪЩАТ,А СТУДЕНА ВОДА,ПИЕМ,ЗНАЕТЕ,КОЙ.
35
Вежд и, ти си омазан целия в мръсотия още от мулташкото ти минало, после мълчеше като лапаше големиоте лихви от КТБ, защото предимно вие от властта бяхте в тази банка, после орева орталъка , че загуби пари, но май ги навакса някакси..затвориха ти устата! На Слави парите са си от бизнеса му- колкото и апартамента да има- 25 годи и вече е на екран, а не като теб от 11 годни на държавна служба от нашите пари! Така, че мука кана, както казвате турците, нали за такъв се имаш??, ама български пари ядеш..Слави си ги е заработил, а твоят приятел тъпо-то Ц ги открадна от нас...дойде гол селяни в София и с еналапа още първите 5 години! Хайде скрий се и си пий уискито, че си неприя тен! Мисли къде ще бягаш, че Цто вече е пртигоитвил куфарите, ще бяга при оная леля Кръсталина и щерката..
36
мими...20.ти си проста селска пача.Щях да кажа путка,ама съм културен.На този световно неизвестен грънчар му бяха изплатени всички пари,до стотинка,без закона за влоговете да позволява това.Анадънму ма,амджик смотан!?
37
Дългуча/Славуца Трифонович/ що не иска в неговото предаване фактурите на Милиончева, а иска от култ. столица Пловдив- и защо не си покаже неговите фактури и как тръгна с шоуто преди 20г-с какви пари. Преди 9 години си беше наел най-скъпия хотелски апартамент в света с тази дето му лепна рога.Каква вила има , за колко милиони,,какви му са договорите с БТВ-/където си траят за далаверите на президента/ и има много неща за които много хора могат да го осъдят за неговите обиди в предаванията му
38
Мултак, цялото лято на 2014 обикаля телевизиите и плака как са ти взели паричките в КТБ на привилигированя влог с лихва 12%. И какво стана след това? - стана отново министър, обществени поръчки за милиони, както и изчезна от списъка с кредиторите в КТБ. Ти си едно алчно същество, което реве срещу България , а в крайна сметка си вечно на софрата за подпомаганите. Имаш ли достойнство?...............Само питам - отговорът се знае.
39
Тъп, необразован примат, дето само знае да се отърква на властта! Само гониш келепира! Махай се от парламента и спри да хулиш другите, а гледай себе си, че си гъон сурат и нямаш достойнство.. Достатъчно необразовани други има в парламента, сега още един физкултурник влезе на мнястото на Цвъ, така че от теб изобщо няма нужда! Квотата ви за елементарни хора преля.
40
Тази пияна мутра почва много да ме дразни.По-грозен турчин не съм виждал напоследък.Нито му знам творенията,нито някога ще имам желание да ги видя.Вероятно приличат на него,грозни и некадърни...бам на женка му в г-за
41
Ми тоз другар по кое време завърши за склуптор
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Трябва ли Елена Йончева да се оттегли от евролистата на БСП заради аферата с къщите за гости на семейството й?
Общо гласували: 3520
архив

Тя: Къде си, няма ли да се прибираш най-после? Той: Спомняш ли си магазина, в който си хареса онези перлените обички? Тя: Да, мило!! Той: Е, аз съм в кръчмата до него..

няма нови новини
Днес: 157
hot
най-четени новини в момента
сега
3141
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
САМО В ПИК TV: Бившият началник на президентски кабинет Илия Лазаров с разтърсващи разкрития за врътката на Румен Радев и Иво Христов на "Дондуков" 2
x
ЗВЕЗДИТЕ ГОВОРЯТ: Забравете за секса, отдайте се на спорт
x