Вход
София
Времето в София 2 o C

САМО В ПИК: Какъв велик успех постигна Григор? Георги Димитров-Джеки с горещ коментар

САМО В ПИК: Какъв велик успех постигна Григор? Георги Димитров-Джеки с горещ коментар

на 21.04.2019
123252
17
САМО В ПИК: Какъв велик успех постигна Григор? Георги Димитров-Джеки с горещ коментар
21.04.2019
17
123252

Легендарният футболист на България и ЦСКА Георги Димитров-Джеки направи ексклузивен коментар пред ПИК относно Григор Димитров. Ето какво е мнението на Джеки по редица горещи теми свързани с родния тенис ас.

- Г-н Димитров, вие не веднъж сте споделяли пред ПИК, че сте привърженик на тениса и в частност на Григор Димитров. Родният най-добър тенисист победи с по 2:0 сета Беретини и Щруф (трудни съперници) на Мастърса в Монте Карло, а след това особено през първия сет на мача с Надал показа и много добра игра срещу Краля на клея. Това знак ли е, че Гришо, след проблемите с контузия, се връща към най-добрите си дни на корта?

- Вижте, в тениса - те както играят турнир през седмица, през две, е нормално да има такива не сривове, но амплитуди. Той не може да побеждава постоянно. Виждате, че в съвременния тенис, особено последните десетина години, всеки може да надвие всеки. Защото по-младите вече се развиват с бързи темпове. Дори Надал, Федерер, Джокович записват загуби от тенисисти, които са далеч по-ниско ранкирани в сравнение с тях.

САМО В ПИК! Легендата на ЦСКА Георги Димитров-Джеки с парещ коментар относно "червените"

САМО В ПИК! Легендата на ЦСКА Георги Димитров-Джеки с парещ коментар относно "червените"

Легендата на ЦСКА Георги Димитров-Джеки каза изключително...

на 04.05.2018

А Гришо, той е тенисист, който обича да играе за публиката и това понякога може и да му пречи. Защото има тенисисти, които имат не толкова атрактивен стил, а по-скоро насочен към абсолютна рентабилност. Григор пък обича ефектите, примерно навремето както беше Макенроу. Но в момента почти вече няма такива играчи. Според мен дори Гришо Димитров прилича повече на Надал, отколкото на Федерер. Макар, че го сравняваха с Роджър Федерер.

- Според вас, представянето на Григор повече наподобява това на Надал, отколкото на Федерер?

- Във въпросното естество, да. Роджър Федерер не обича някакви трикове, подобни отигравания. Докато Рафаел Надал ги прави по-често, особено на клей като играе - там почти никой не може да го победи и ако го надвие някой то е изключително трудно. Докато Федерер е много ефективен. Той затова на 37-38 години все още играе, но той вече е извънземен, рядко може да се роди такъв като него.

- Казахте Надал, Рафа след мача му с Гришо в Княжеството, пожела на Димитров още по-силни игри до края на сезона и заяви, че Григор напълно заслужава да се поздравява с успехи в Тура. Страхотни думи от Краля на клея към български спортист. Това показател ли е на колко високо ниво се намира Григор Димитров в тениса, а и спорта като цяло?

- Разбира се. При тях няма това двуличие, като тук при нас. Ако може да правим сравнения въобще между Надал, Димитров и спортисти на родна почва. Ако сте забелязали тук само най-некадърните казват, че могат. Докато при най-големите асове в света, те са откровени. Никой топ шампион няма да каже добри думи за друг, от който не става нищо, защото ще му се смеят. Така, че мнението на Рафаел Надал е достатъчен показател за Григор Димитров като спортист.

И тук е важно да се каже, че като играе на надпревари в чужбина, независимо в коя държава, хората знаят, че Григор е от България.

Гледам, че го засягат, че участва в прояви с деца в други страни, някакви рекламни сесии и прочие, ами тук при нас просто няма толкова много подобни прояви. И това, че не е участвал на турнира тук в София, това не значи нищо, според мен. Но тук се търси най-малката причина да бъде упрекнат Григор Димитров за нещо.

- Григор има спечелен Мастърс 1000 в Синсинати, също така 1500 точки от супер триумф в Заключителния Мастърс в Лондон. Добре, следващата стъпка изглежда титла от Шлема? Според вас има ли сили Гришо Димитров да спечели състезание от Големия шлем при мъжете?

- То, става все по-трудно не само за Григор, а за всеки тенисист да спечели надпревара от Шлема. Виждате, че в тези турнири трябва повече постоянство. Той скоро ще навърши 28-години. Разбира се, че е по-постижимо да вземеш трофей от Мастърс, отколкото купа от Големия шлем. С контузиите, с толкова много мачове, огромна конкуренция в тениса, просто няма гаранция за нищо. Всичко е възможно обаче.

Кой е очаквал Федерер на 30 и колко години да се върне победоносно в Шлема и да спечели мисля, че бяха 3 титли - две в Австралия и една на Уимбълдън. Така, че всичко е възможно при Григор, само да е здрав, проблемът е с контузиите.

- Григор Димитров стартира участието си в Тура на ранна възраст и макар многото двубои, които има вече зад гърба си, той е на 27 години. Според вас, ще съумее ли, това което казвате - да се опази от по-тежки травми и да ни радва още много сезони?

- Не мога да предскажа това или да знам какво ще се случи. Тъй като в спорта има много условности. Там хората, около Григор знаят най-добре.

Ето виждате Федерер на 37-38 години, сякаш е на 25. Всичко зависи от самия човек. Това е до ген, не всеки може да се радва на такава форма. И някои казват "този или онзи ползва непозволени средства"? Каквото и да взимаш, когато организмът ти не е готов за тези неща - не е възможно, нито допинг, нито нищо. Както казват хората - това е Божа работа. Господ го е дарил с тези неща.

А Григор Димитров, той нито се бори да сваля килограми, защото има и такива състезатели, като Надал, който е податлив има проблеми с колена постоянно. Димитров играе с по-голяма лекота отколкото Рафаел Надал например, защото Рафа виждате как неимоверни усилия полага всеки мач. Такъв му е начинът на игра на Надал.

Дали ще ни радва Григор още дълги години - много е важно да се опази от сериозни контузии, също е важно какъв календар ще избере относно турнирите, на които участва, но това е и от мениджърите вече.

- Андре Агаси, 8-кратен шампион на сингъл от турнири в Големия шлем, е в щаба на Димитров. Може ли това да е ключов коз за Григор особено що се отнася до надпреварите, които са най-трудни? Това, че Агаси е в екипа на Гришо Димитров до каква степен е позитив за родната звезда?

- Вижте, когато има световни величини като Агаси, както и Борис Бекер. Иван Лендъл беше на Мъри. Виждате, че състезателите постигат успехи, защото тези фигури са минали през това и си предават опита. Това е. Някой, който е минал по този път, най-добре може да му каже за какво става на въпрос и какво да го посъветва. Защото тези хора, които са учили само от учебници и са гледали отстрани е едно, друго е, когато си преминал през това нещо. А тук става въпрос за специалисти на много високо ниво. Само може да му е от полза Агаси.

- Да подходим по следния начин - Андре Агаси е в щаба на Григор Димитров, това би означавало като съпоставка - Жозе Моуриньо, който в момента е без отбор, да акостира на "Армията", "Герена" или "Лудогорец Арена", за нещо подобно говорим?

- Даже и не смеем да си помислим, че Моуриньо може да дойде да води български отбор. Пък при Григор се натискат, при него има много желаещи, той може да си избира между топ треньори, това е.

 

- До каква степен, наличието на Григор Димитров като фактор в родния спорт, състезател, който го дават по 2-3 и повече часа на ден, при това често във водещи световни телевизии, е реклама за България? Оценяваме ли въобще Григор достатъчно?

- Вижте, при нас такива фигури с огромен талант като Григор Димитров хората ги уважават, според мен. Но също така съм на мнение, че се получава ситуация, при която други имат желание да лансират съвсем различни лица като известни, а не искат такива като Григор. Докато Григор Димитров го знаят навсякъде.

А тука, това, че не се връща толкова често не значи нищо. Той играе за България. Нали имаше проблем, че не се подвизавал за Дейвис Къп. С кой да играе? Да дойде тука, да направи 1 мач, а другите като загубят каква е ползата, никаква? Да останем в "Африканската лига"? Мен не ми е работа, но ме дразни това нещо, защото той е голям спортист и в един момент започват да го упрекват за неща, които нищо общо нямат с тениса на най-високо ниво.

Нашият мъжки тенис никога не е бил на равнището, на което се намира Григор Димитров. Гледам световен и български тенис от много години, подобно ниво - едва ли скоро някой може да достигне. Гледам ги Кузманов, Лазаров, как бяха тези момчета, те са далеч, далеч от Григор.

- Макар, че и те заслужават аплодисменти...

- По никакъв начин не ги засягам, подценявам. Говорим като сравнение. Да стигнеш Топ 3 в света. Това не всеки го може. При това Григор го постигна в компанията на Федерер и Надал.

- Федерер, Надал и Джокович продължават дългогодишната си доминация в турнирите от Големия шлем. И в последните сезони един от тримата почти неизменно триумфира във въпросните най-престижни състезания. Да се надяваме ли, че Григор Димитров именно ще е тенисистът, който да прекъсне хегемонията им и да наруши шампионското им спокойствие с една голяма титла тази година? Да кажем на Уимбълдън?

- Не мога да го предвидя. Те са от по-друго поколение израсли. Виждате при тях те са някак много по-сериозни и концентрирани в тези турнири, поне с подобно впечатление оставам. Докато младите, спортът стана с много реклама в него, навлязоха най-различни и много повече ангажименти за състезателите. И ако успееш тези неща да не те разконцентрират, имаш по-добри шансове за успехи.

Примерно трябва да тренираш, да ходиш на рекламни сесии и на други такива събития като коктейли. Ние при нас сякаш изместваме същността на събитията за тенисистите. Те са задължителни за тези хора, защото рекламодателите на състезанията също трябва да печелят. И на тенисистите сигурно не им е много приятно да ходят на подобни мероприятия, но трябва да рекламират спорта си.

СТРАХОТНО: Ето какъв е "допингът" на Гришо

СТРАХОТНО: Ето какъв е "допингът" на Гришо

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров сподели в...

на 17.04.2019

И затова тези от по-опитното поколение, може да имат известно предимство. Защото спортът по принцип се развива по по-друг начин в момента. Говори се за много пари, а въпросните средства, тези които ги дават - трябва да ги изработят по някакъв начин. Никой не губи от спорта, а най-добрите тенисистите са лицата на въпросния спорт и трябва да са навсякъде. И ако може да ги съчетаеш тези неща, без да ти пречи на изявите на корта - е много добре.

Все пак дали ще си първи в ранглистата, дали ще си спечелил някоя купа от Шлема, това остава само в историята. Важното е хората да те запомнят с играта, а те вече го помнят завинаги.

Сподели:
свързани новини
ИЗВЪНРЕДНО: В битка срещу Краля на клея - Гришо се бори здраво, но... (ОБНОВЕНА) ИЗВЪНРЕДНО: В битка срещу Краля на клея - Гришо се бори здраво, но... (ОБНОВЕНА)
Григор Димитров загуби от Краля на клея Рафаел Надал с...
на 18.04.2019
Напиши коментар »
(17)
1
Да стискаме палци Григор да не изпадне от първата стотица !!!
2
Защо трубадурът на Борисов , собственик на сайта, не разрешава коментари на читатели, под коментарите си? Цензура? Страх? И какво ще стане с ПИК като падне Борисов?
3
Автора на пасквила "Радев готви преврат, 19.05.19г." от 21.04.19г. е ПЪЛЕН ИДИОТ, ОЛИГОФРЕН И ПРОСТАК!
4
..............ГРИШО НАМАИКЯТИФПУДКАТА !...............ДОКУГА ША СЕ РААЗРУШАВАТ ЦЕРКВИ......И ША ИМА ИЗЛЯМ ТЕРОРИЗАМ !.......ТИКВО ДАИ ОТГУВОР !......
5
................ПАРУЧИК ГАЛИЦИН......ТВА С ПРЕВРАТА Е ЧИКИЯ ПИКЕЗКА ЕДНОУАКТА БРАНЗУЛЕТКА У НЕКОЯ БАНЯ......ВААРХУ ЕФТИН ТЕРАКОТЕ.....МЕИБИ СЕРВИЗЕ ПОУМЕШТЕНИЯ НА ПИКЕЗ !........МИЗИ МИСИСИПИ !......СИПИ ЗПЕРМА У КАНЧЕТО НА БАЦОВАТА ПАРТИЯ !........И СФИРИ ТЕШКИ СЕЛЗКИ БЛУЗ ПАРДЕЛКО !........НО.......ПИКЕЗ ЕДИНСТВЕН КАРА НАКРИВОУ !........
6
и тук да кажа! Пак има статия, под която не може да се коментира. Шефът не дава! Диктатура е това! Една статия, под която пак не може да се коментира, но манипулира. Каква военна диктатура, к,ви пет лева от страна на президента като той е главнокомандващ на армията само при военно положение. Това първо. Второ: при числен състав от 32 хиляди / от които само 10-на хиляди са истинки действайщи, а останалото е на топло в МО/ как ще стане това. Какъв военен метеж , каква полицейска сила като властта е в ръцете на управляващите и оръжието /каквото и да е то/ е в техни ръце. Какъв 19-ти май като /този преврат е в историята заедно с 34-та година/ изборите са на 26-ти май. Утре влизаме в страстната седмица и авторът да последва собствения си призив "да се смирим", че който сее ветрове, жъне бури! Че на главата ти ще се изсипе!
7
Защото пише постоянно простотии и идиотии и го е страх че хората ще го осерат !!!
8
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
9
Браво на ТРАВЕРСИТЕ от ПИК как като Матросов защитават евтините Ментета правени на Китайски теракот Геш и Фалшивия поручик,да Ви са живи и здрави тези прекарасни фекаломети и то за Цветница.....????И нека повече да ви оплюват да да се размиришите на иглика.....????
10
Гришо е лредтел,Ноле го обича цяла Сърбия.
11
do 1 ,ti si ispadnal ot vsqkude,65miliona si ima momcheto ,a ti liupi semki...
12
Защо не пускате коментари на статии, в които яко пл юете Радев или Б С П?? И на двете няма фо рум, голям страх ви гони от ком ентарите нали? С мях в зала та, про даж ни пи сач и!
13
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
14
мога да си коментирам каквото си искам!!!!!!!!!!!!!
15
Ро.сен Гео.ргиев Ди.митров ---LZ1RGD--ЕГН 73 09 29 66 64-- Е бан Рош ко--Е БАНИЯ.. // бивш шофьор на ТИР,напиван и е бан от двама руски тир-аджии преди 9 години в Холандия // ... София кв Лозенец ул Кричим №3 вх В ет 4 ап 32 .. тел...087 7 58 38 45....088 9 67 66 78..http://roshko vip.snimka.bg/.....Единственият трол разкрит в нета..От А до Я..!!!!
16
отговор на коментар
На 3 .Нещастнико , недей да цапаш името Поручика
17
ПИК коментарите на тия две комсомолски говеда ги заличавай веднага,то е ясно за кво драскат и обгазяват с пръдни сайта ви!
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Кой е най-успешният политик в България по време на прехода?
Общо гласували: 24926
архив

Блодинка си поръчва малка пица. Сервитьорът я пита на четири ли или на осем да я нареже. – На четири, на осем няма да мога да я изям.

няма нови новини
Днес: 131
hot
най-четени новини в момента
сега
2586
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
САМО В ПИК TV: Андреа и Галин се замерят с компромати - изплува филмче за възрастни с участието на...
x
САМО ЗА ЖЕНИ! Няколко неща, които са забранени по време на секс
x