Вход
София
Времето в София 9 o C

САМО В ПИК: Кандидатът на ВМРО Калин Поповски: Плевен не може да си позволи още един мандат на безвремие при човека, който лъже и аз го разобличих - Спартански! Градът изчезва!

САМО В ПИК: Кандидатът на ВМРО Калин Поповски: Плевен не може да си позволи още един мандат на безвремие при човека, който лъже и аз го разобличих - Спартански! Градът изчезва!

на 16.10.2019
30496
9
САМО В ПИК: Кандидатът на ВМРО Калин Поповски: Плевен не може да си позволи още един мандат на безвремие при човека, който лъже и аз го разобличих - Спартански! Градът изчезва!
Автор: ПИК
16.10.2019
9
30496

Разкритията за пагубното състояние на Плевен след мандат управление на кмета на "Демократична България" Георг Леонидов Спартански разтърсиха хората в града и показаха крайно опасната пропаст, към която се движи и в икономически, и в социален аспект.

ВМРО разкри как Спартански станал кмет на Плевен и защо губи рязко доверие

ВМРО разкри как Спартански станал кмет на Плевен и защо губи рязко доверие

"През годините се разминахме по много пунктове в хода на...

на 03.10.2019

Данните сочат, че Плевен за 4 години е станал втория най-изостанал град в Северна България и се превръща в сателит на Враца, а демографската криза е в пъти по-сериозна спрямо останалите региони в страната.

В същото време за целия мандат Спартански не е успял да привлече никакви инвестиции и да направи поне усилия да спре свободното падане на Плевен, а управлението му ще се запомни с честите и мистериозни пътувания до Москва и имиджовия, но безсмислен за града проект за водните каскада, за която прахосва милиони. Десетките закрити училища, фалирали компании и избягали млади хора са тема, от чието обсъждане Спартански избяга и не се яви на дебата, организиран между кандидатите за кметове на Плевен преди дни. 

ПИК потърси за коментар един от най-изявените местни политически фигури - депутата от ВМРО д-р Калин Поповски, който заедно с кандидата на ГЕРБ Мирослав Петров съумя да произведе реален и смислен дебат по проблемите на Плевен и показаха, че все пак има кандидати, които чуват проблемите на хората.

 

- Г-н Поповски, в началото на кампанията битката за Плевен изглеждаше много спокойна и мирна, но с всеки изминал ден започват да прехвърчат искри и кандидатите да кръстосвате шпаги. Какво се случва зад кулисите, защо вече конфликтите не могат да бъдат потушавани дипломатично?

- Каква дипломация, когато се започна с наглите и откровени лъжи? Кметът Спартански най-нагло излъга, че преди 4 години не ние сме го издигнали за кмет. И аз през вашата медия искам да отправя апел към него – нека в петък, в предаването „Още от деня“, публично да докажем кой от нас двамата е лъжец, с документът за регистрацията му отпреди 4 години. И който се докаже, че е лъжец, публично пред целия български народ и всички плевенчани да се извини и да напусне кампанията.

- Тоест, да смятаме, че ако г-н Спартански докаже, че не вие сте го издигнали за кмет за предния мандат срещу ГЕРБ, вие ще се оттеглите от надпреварата?

- Да, ще го направя. Това ще означава, че съм лъжец и нямам нужните морални качества да се боря за доверието на плевенчани. Ако има достойнство, нека Спартански направи същото.

- Но не е ли парадокс вие да сте подкрепили Спартански срещу ГЕРБ преди 4 години, а сега реално да излизате като най-острата кандидатура срещу него?

- ВМРО е партия с многогодишна история и като такава, ние имаме мъдростта да признаваме своите грешки и да се учим от тях.

Подкрепата ни за Георг Спартански беше грешка. Спомняте си, че предходният мандат на ГЕРБ не беше добър. Имаше много скандали, много съмнения в корупция, макар и екипът на кмета да беше добър, не им беше оставен въздух и свобода да се концентрират върху работата за Плевен.

Затова гласувахме доверие на Георг Спартански, който към днешна дата не виждам как го е оправдал – Плевен няма нито един спечелен нов европейски проект, инвеститорите заобикалят нашия град отдалеч, спортната зала все още не е изградена, проблемите с парковете и зелените площи са хронични, и т.н. Общо взето, каквото завеща предишния кмет като проблеми, те само се задълбочаваха – докато и малкото положителни неща от предната администрация вече ги няма.

- Наистина ли е толкова зле положението в Плевен? Свикнали сме обикновено да се сочат с пръст Видин, Монтана, Враца....

- Плевен по всеки показател върви по-зле от Враца и на едно ниво с Монтана! А ние бяхме буквално индустриалният център на Северна България – десетки предприятия, в които работеха хора от всички съседни области. Сега е обратното – автобусите сутрин товарят хора от плевенските градове и села и ги возят към съседните области, където са заводите на автомобилната и хранителната индустрия. Срам!

Средната заплата в Плевен е близо до дъното за страната, покупателната способност намалява, дори големите хранителни вериги напускат града ни! Градът ни за 30 години намаля с 60 000 души и днес е един от най-големите донори на вътрешни и външни мигранти в България.

Всяка година няколко хиляди млади плевенчани напускат града и така и не се връщат. Демографската картина на останалите да живеят в града около 100 000 души изобщо не е добра – утре като дойде някой голям инвеститор и попита колко работници можем да предложим, какво ще отговорим, откъде ще ги намерим?

Тъжната истина е, че с тези темпове на обезлюдяване, Плевен се приближава до червената линия, от която връщане назад и възстановяване няма. Или в най-добрия случай ще е много трудно и близо до невъзможното – всеки българин е виждал подобни умиращи села и градове със затихващи функции.

- А какво предлагате вие и ВМРО за града? При такава черна картина, решенията надали могат да са прости и лесни?

- Маргарет Тачър някога е казала, че клишето е клише, защото работи. Та затова и аз съм по-скоро на обратното мнение – какво проработи в Южна България и тя постигне истинска реиндустриализация? Свързаността и готовността на инвеститорите да се предложат завършени площадки като им се спести ходенето по безкрайните коридори на българската администрация. В момента се преплитат две тенденции, които предоставят исторически шанс на Плевен – изграждането на автомагистрала Хемус и изчерпването на работната ръка под Стара планина.

Ако ние успеем да свържем Плевен и околните места с потенциал за индустриално производство с автомагистрала Хемус, то аз съм сигурен, че бизнесът ще погледне и ще види в нашия 100-хиляден град сериозни неизползвани възможности.

- По силите ли е на общинският кмет едно такова начинание?

- Не и затова многократно съм заявявал, че в ръцете на Георг Спартански този исторически шанс просто ще подмине Плевен. И ще акостира я във Враца, я в Монтана, я в Търново или Русе. За да се постигне всичко това трябва интензивен и добър диалог между централната и местната власт. Те трябва да се споразумеят за прехвърляне на определена държавна собственост в общинска и обратното, изграждане на определени пътни артерии, които на места сменят собствеността си, и други.

Досега Спартански седеше пасивен, чакаше някой случайно да дойде в Плевен, за да отвори работни места, след това да се разправя година-две с апатичната местна администрация и ако случайно все още не се е отказал, да почерпи кмета с 2-3 спортни площадки подарък за социална отговорност.

Резултат го видяхме – работодателите се ориентираха към съседните области и извозват плевенчани с автобуси до заводите всяка сутрин. Плевен се превърна в донор на работна ръка и капитали даже на по-малки от нас общински и областни градове – честно да ви кажа, ум не ми го побира откъде Спартански има лицето и достойнството да иска нов мандат!

Сподели:
свързани новини
Напиши коментар »
(9)
1
Много градове изчезват.
2
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
3
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
4
Прав е Поповски за много неща. Проблема е че Спартански не го е грижа за Плевен а само как да си напълни джобчето, и да се прави за пред хората на ощипана госпожа.
5
Стратегията на тоя Спартански е да останат само индианци в Плевен, неговите избиратели и ще си царува до живот. Причина за схемата е фактът, че Георг Спартански се ползва с благоволението на местните роми. Припомняме, че през май тази година той лично предложи на Общинския съвет в града да гласува специални привилегии за циганите. Сега той и подкрепилата го „Демократична България“ разчитат на етническия вот. И за да не ги объркат, искат да направят манипулацията, така че номерът в бюлетините да е един и същ но номера не мина!
6
Спартански излъга, че ВМРО няма заслуга за избирането му през 2015г. Видно от архива на ЦИК е, че той е регистриран благодарение на Клаин Поповски от ВМРО, на чието име дори е сметката на кампанията.
7
Остане ли Спартански за кмет на Плевен обрича градът на пълна изолация и всички големи инфраструктурни проекти няма да се реализират в Плевен. Всички ще ни заобикалят и ще станем квартал на Ловеч. Вън сспартански от Плевен и цялата му свита.
8
Осен че е лъжец Спарата ски , Рой е и мързелив ! Видно е от резулатите от 29 години управление на пленен - нищо . Мързеливия управник е БиМ 20 години на общинска хранилка : 12 години / 3 мандата/ като председател на Общинакия съвет , 4 години съветник и 4 години / 1 мандат / като кмет . Време достатъчно да се разгърне и да покаже какво може ! Видно че нищо не може само един чиновник , който се оправдава с други за собствената си неспособност ! Взима си заплата и не го е еня за Плевен !
9
Искам да попитам депутатът Поповски като 15г е в политиката какво конкретно е направил ,за да просперира градът ?А като беше в борда на болницата защо години наред заплатите на работещите не се промениха с нито един лев.По нищо не се отличава от всички тези ,които за 30г продадоха града.Всички тия ,които имат наглостта да се показват от името на Плевен трябва да бъдат изринати ,а не да ми спорят кои кого издигнал !А за тези от ВМРО Е ХАРАКТЕРНА МИМИКРИЯТА В ИМЕТО НА ВЛАСТТА!
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Кой е най-успешният политик в България по време на прехода?
Общо гласували: 16886
архив

Влизаш в стаята и вместо да пуснеш светлината, Чък Норис идва и ти гаси тъмнината!

няма нови новини
Днес: 126
hot
най-четени новини в момента
сега
2994
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
ПЪРВО В ПИК TV: Корнелия Нинова проговори след тежкия пленум на БСП - червената лидерка бяга от въпросите на Ива Николова (ОБНОВЕНА)
x
САМО В ПИК: Топ астроложката Алена с пълен хороскоп за понеделник - Овните да внимават, проблеми тормозят Близнаците
x