Вход
София
Времето в София 4 o C

САМО В ПИК: Корнелия Нинова бламирана повторно на пленума - социалистите отказали да слушат политическия й доклад

САМО В ПИК: Корнелия Нинова бламирана повторно на пленума - социалистите отказали да слушат политическия й доклад

на 17.03.2019
76540
42
САМО В ПИК: Корнелия Нинова бламирана повторно на пленума - социалистите отказали да слушат политическия й доклад
Автор: ПИК
17.03.2019
42
76540

Националният съвет на БСП, който днес заседава, за да определи кой ще бъде водача на червената евролиста - Сергей Станишев или Елена Йончева, е бламирал лидерката си повторно, след като социалистите не се съобразиха с акцията й да елиминира Станишев от евровота.

Приказка за татко Барба и Баба Яга: Откакто оглави БСП, Нинова не е паркирала метлата

Приказка за татко Барба и Баба Яга: Откакто оглави БСП, Нинова не е паркирала метлата

Със сигурност днешните айпадчета, айфончета и геймърчета...

на 16.03.2019

В началото на заседанието те са отказали да слушат политическия й доклад и тя е успяла да развие само брадатите си тези за погазената демокрация.

Участниците в заседанието са гласували само три точки за днешния дневен ред - избора на първия и втория в червената евролиста и приемането на бюджета на партията, в който Нинова ще иска още 1 милион лева за червената телевизия с нулев рейтинг. Третата точка са организационни въпроси.

Въпросът за връщането на депутатите в парламента изобщо не е бил поставен.

Според заседаващите в залата звучат три вида изказвания - колко е добра Елена Йончева, колко е добър Сергей Станишев и колко са добри и двамата. Някои твърдят, че Йончева има лек превес над Станишев, други - обратното.

Очаква се края на дебатите по първата точка от дневния ред на Националния съвет на БСП да приключат около 15.00 часа.

Ето и речта, която Нинова успя да произнесе преди доклада, който социалистите отказали да слушат. 

"Предстоят европейски избори, след които Европа няма да е същата. Промяната е неизбежна. Европейските граждани искат справедливост, ново начало и промени в Европа. Политиците на статуквото направиха грешки, допуснаха безпринципни съюзи, загърбиха интересите на хората, прегърнаха интересите на корпорациите и личните си такива. Бюрокрацията окова душата на Европа. Късогледството на системните партии и липсата на лидерство родиха опасни крайни популистки и националистически идеи и движения. Крайният либерализъм роди крайния национализъм. В тази сложна среда ние трябва да възстановим изконните ценности на Европа –социална справедливост, солидарност, свобода, равни права и възможности и достойнство за всички европейски граждани", заявила Нинова.

"В България сме на прага не просто на поредните европейски избори. Пред нас има възможност, реална възможност, да управляваме и да променим България. Тези избори са съдбоносни за страната ни и БСП.

Нашата цел е победа на европейските избори, предсрочни парламентарни и спечелването им. Вие идвате от цяла България. Знаете от първо лице колко огромна е нетърпимостта към режима на ГЕРБ и Борисов.

Те превърнаха корупцията в държавна политика и я разписаха в закон (законът Домусчиев).

Те превърнаха задкулисието в държавна политика, записана в закон (законът за вероизповеданията). А накрая узакониха и политическия рекет като официална държавна политика, като поставиха съдбата на Народното събрание в зависимост от рекета на един компрометиран с няколко обвинения бизнесмен, попаднал в политиката. Това не може да продължава дълго.

Тук искам да благодаря, че подкрепихте излизането на парламентарната група на "БСП за България" от НС. Надявам се, че времето убеди и колебаещите се от вас в правотата ни.

БСП не може да бъде смокинов лист, зад който да се скрие новата тройна коалиция ГЕРБ-ДПС-ОП . Мнозинството е нестабилно. То не се крепи на програма, няма принципи и идеи, не прави политики, няма морал – виси единствено на сговор, сделки, схеми.

ГЕРБ и Борисов превърнаха парламента в евтина търговска борса. Цяла България видя това ясно и отчетливо, благодарение на нас.

Извън парламента БСП е по-силна и ясно разграничена от общия сговор. Нашата позиция по закона за вероизповеданията го показа. Наказателният вот расте.

Пред нас има реален шанс да бъдем не само опозиция, но и носители и изразители на този вот, алтернатива за обезверения българин.

Има много събрани болки и неудовлетвореност у хората. Но коя е най-голямата - липсата на справедливост и гигантската ненаказана корупция. Ние доказахме, че битката с корупцията може да бъде наша кауза.

Смело разкрихме злоупотребите в Хасково гейт, строителството на оградата с Турция, строителството на пътища и много други конкретни случаи, които разклатиха властта и за които работиха и рискуваха много от нашите депутати и другари. Това е кауза, която може да събира, а не да разделя. Няма българин, който да не е гневен, че от неговия джоб се краде и малцина се обогатяват за сметка на неговия стандарт на живот – от плочката на улицата, през цените на лекарствата до големите проекти, които пропадат.

Това е тема, която може да увеличи нашата сила. Тя може да привлече колебаещи се и периферия. От борбата с корупцията зависят икономиката, доходите, битката с неравенствата, справедливостта - всичко, на което залагаме в нашите Визия за България и Визия за Европа. Тя е в най-висша степен и европейска. Докато в цяла Европа страните използват средствата от европейските фондове за растеж и реални неща като болници, пътища, детски градини, училища, у нас те изчезват в корупционната бездна.

Сега се формира и европейската прокуратура - специален орган за борба с корупцията. Явно и европейските институции определят този въпрос като един от най -важните. Мнозина от нас работиха по този въпрос и аз им благодаря. Показахме, че сме добър екип.

Елена Йончева се утвърди като лице на тази битка. Тя получи признание за усилията си на нашия най-висш форум-конгреса. Нейните разследвания за корупция достигнаха до европейските медии и институции.

Тя е в контакт с европейската служба за борба с измамите ОЛАФ, с Генерална дирекция "Конкуренция", Генерална дирекция "Вътрешен пазар, промишленост, предприемачество и МПС" по въпросите на обществените поръчки с европейски средсва. Тя е смела, задълбочена, педантична в работата си, която може да продължи и на европейско равнище. Не на последно място тя даде надежда на българите, че не всичко е загубено и има кой да се бори с октопода, задушаващ България.

Можем да обединим усилията си - тя там и ние тук заедно да продължим тази битка.

Елена съчетава в себе си качествата на политик и журналист, който освен борбата с корупцията, отстоява и свободата на словото и независимата журналистика.

Елена обобщава образа на човек, който се бори за справедливост и свобода- две основни европейски ценности и ценности на БСП. Тя не само има най-много номинации на конференциите, но привлича и избиратели извън партията, което бе многократно заявено от хора, които не са част от партията или нейните традиционни поддръжници.

С тези мотиви, ИБ на БСП предлага на Националния съвет на БСП Елена Йончева за водач на листата за европейски избори 2019 г.", казала пред социалистите в началото лидерката. 

Сподели:
свързани новини
Напиши коментар »
(42)
1
Това, че СС Момата е мома всеки го знае както и това, че Барсалата е била мома на Мавъра, също всеки го знае, както всеки знае, че Милиончева е била обща мома ,когато е била в плен на ислямските пирати. Бате Антон винаги може да покаже документи, за тия неоспорими факти! Все едно е да отричаш, че Клепоухия Каун не е плащал с две държавни заплати, на селската си пръчка, която бе назначил като пиар-любовница във ВВС, за да си я плющи през работно време!!
2
За европейски избори става въпрос, сменете плочата.
3
Майко мила....тази овца снощи е спала на течение. Абе Нинова - ти не разбра ли че спечелени избори ще видиш през крив макарон а Йончева е измамник като теб
4
ГЕРБЕРАСИ СЕ РИМУВА С ПЕЕРАСИ
5
Станишев кажи истината за Нинова, не се заблуждавай, че истината за престъпната Нинова ще е вредна за БСП! Точно обратното, прикривайки Нинова, сриваш още повече рейтинга на БСП, вече са под 400 000 подкрепящите БСП! Още малко ако си мълчиш, Нинова ще свие БСП до партийните функционери, които не навсякъде я харесват също! БСП отива към 200 000 и ще трябва да се коалира с ДСБ и ДЕОС за да прескочи 4% бариера!
6
Махайте я Тази, че ще сънувате Парламента! Окончателно съсипа Партията Ви!
7
ДО автора на статията отвори вестник дума и ще разбереш какво става в БСП олеква като пишеш в тази статия измислици
8
Любовникът и любовницата ще са водачи на листата на БСП! Браво, бе!
9
Na red e pino4et s Romanskite Kala6nizi !!!!!!!!
10
отговор на коментар
Менопаузата на двете кокошки вече идва в повече на цялата държава.Герб няма да спечели, но и вие да дойдете на власт едва ли.Както сте изгладнели като въшки набързо ще поискате хазната
11
Малиии, голема грижа за БеСиПету от Осмър@@двлкоГъ@@зообли&&зслко, за Кака Кури и другите червени. Имам чувството, че Кака плаща на собственика и той добре се справя. Май парите на Батко Бучи отиват на вятъра, а парите на Кака вършат работа. Уж Бспето умирга, а ще спечелят изборите и после, после ще има дела и ще се изплащат обезщетения. И кво ще прави красивата Кака Ивче, МастияОбаркова и останалите плужеци, като никой няма да ги вземе на работа?
12
Начи тъй. Бившата любовница на бившия червен премиер ша отидат заедно в Брюксел като евродупетати. Убаво, ама да не земат пак да са залюбят? Кво праим тогава?
13
..такава мастита Приватизаторка се загрижила ,че в Европа се изгубила..." социалната справедливост"! За сметка на това се е разраснала "комуноидната дебилност"!
14
Това е наглата комунистическа измет,но затова е виновен болшевишкия съд който ще допусне поредната грандиозна мерзост кандидат пандизчийка изпрала пари от "измислени" пирати и ошфорки на КТБ ще я правят депутат в омразния ЕП! Какво Хасково какви пет лева нищо не излезе от лъжите на милиончева ,няма нито дело нито и едно доказателство само лъжи ! Комунистическата шайка да бъде закрита незабавно !
15
................МНО ПОДУЗРИТЕЛНО ВААРВИ ПИКЕЗ ПО ТОНКИИ ЛЕД!........ЗААГРИЖЕН ЗА БКПЕ ?.....ЗАТУВА ПИКЕЗ УБИЧА И БАЦО.......МА ЖИВАЯ Е ЛЕВАЯ ЛИГАЕНДА УУ НАРОДНИИ ПИКЕЗ !.......ПАРДЕЛКО А НЕ СА ЖЕНИ ЗА МААЗНАЯ КУРЕНЕЛ ?.......КУМЕ НОФ ЗЕЛАНДЕЦ БАЦО !.......СМОКИНЕ ЛИСТЕ ИФКА С ОШИТЕ....ШО СВАТБУЧКА Е НУДАЯ НАЧИ ГОЛЛАЯ !........ЧЕСТИТАМЕ НА МАЛАДУЖЕНЯКИТЕ !.....
16
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
17
Задавам си един простичък въпрос,ако я няма Нинова и Радев как би съществувал този сайт?? Чета го от време на време за да разбера до какво дъно може да достигне Българската журналистика. Може да ми изтриете коментара заради нецензурно съдържание,но от сърцето на Европа, където живея в момента така изглеждате!!
18
Комунистите както седяха сами паднаха от власт цял свят ги отрече и сега баба ти корнела и баба ти Еленка ще го връщат в Европа ще правят всички равни пред закона да но умни работливи да ги правиш равни с мързеливи глупави крадливи див комунизъм дано да има мислещи хора и да не повярват на скучаещи баби
19
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
20
Кой от тези на снимката може да работи и е работил по професията си, ако изобщо има някаква? За постижения дори не става въпрос! Няма нужда от жокер!
21
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
22
Не ни занимавайте повече с тези червени КРОКОДИЛИ!!!!!!!!
23
Не ни занимавайте повече с тези червени КРОКОДИЛИ!!!!!!!!
24
Боже, какви ехидни усмивки....хахаха... доволни от пировата си победа!
25
abe komunisti4eski prestupnizi - ne rasbrahte li 4e bulgarite ne jelait da upravliavate bulgaria ---6te vidite 4e na parlamentarnite isbori niama da minete 17 prozenta i 6te budete 3 redi4ki v parlamenta--vsi4ki ste mrusni-lujlivi gadove i niama koi da vi viarva
26
Уатдафук ис бламирана? Ис дис булгериън?
27
Тъпи , алчни , злобни , некадърни , лъжливи крави .
28
Какви злоупотреби е разкрила лудото ленче, какви лъжи изрича пак курнелата, да има заведени дела, да има приключени дела. Не, има само мераците им да клепят и да се надъхват червените. Лудото ленче сега удобно ще бъде пратено в брюксел защото пак трябва да захлеби пък и имунитет ще има и няма да могат да я съдят за далаверите и с ктб
29
Никакъв избор на Е. Йончена - нито за евродепутат, камо ли за водач на листа! НЕ РАЗБРАХТЕ ЛИ, ЧЕ ИСКА ДА СЕ СКРИЕ ЗАД ДЕПУТАТСКИЯ ИМУНИТЕТ, ЗА ДА ИЗБЯГА ОТ ПРАВОСЪДИЕТО!
30
Ей ПИК, много си прос!
31
Мис ОФШОРКА е срам за България!
32
Като Румен Гечев. Той се доказа при Жан Виденов и заслужава да бъде по-далеч от България. Ще бъде добре и за нас.
33
Kradeza vika drajte kradeza Za tiah BB im e vinoven 4e sa se rodili a da priznaiat istinata za Tehnoimpex i Zvetan Vasilev ne jelaiat Tova sa te horata ot BSP i o4akvajte da vi opraviat?
34
Vsichko tova,koeto se machite da skalapite kato skandal ne vi se udava. AZ BIAN NA SABITIETI NIAMA I POMEN OT VASHITE IZMISLICI. Ne e losho da prestanete da davchete samo NInova, Radev Radeva i dr. VIJTE VASHIA boko ksk se e skraskliuzil veche miaza na starec,tolkova e umoren i neadekvaten, v Azeibardjan prosto beshe za jalost,tolkova zle izglejkdashe. Poglednete arhiva i vijte....
35
Долу БСП!!! Долу престъпниците и убийците от тази зловонна свирепа партия на разрухата и садизма.! БСП трябва да се забрани както руснаците забраниха тяхната КПСС!!! Елена Милиончева трябва да остане в България, за да я съдят и ако е крала и прала пари да си понесе наказанието в затвора! Курнела да се обследва като приватизаторка- откъде са й милионите, апартаментите и пътуванията в Америка при синчето й.
36
Пик, това дето сте го писъли във зъглавието даже във статията ви не сте го написъли. Да не ви е страх после да ви питат и вие да отговаряте е, къде го пище? Еми в зъглавието го пище. Трима независими источници нема такова нещо, ФЖМК, закривай кочината нема нужда да учат по Боршуков, Панайотов и как се клати микруфон, първите две ги има в библиотеките а третото се учи в практиката! Пък и сте неколегиални към Йончева, но това май ви е страст да се ръфате с колегите си, заяц-волк, заяц-волк, боя се убаче, че баба Ива си е баба Ива, дето когато беше просто хубавата Ива със бялото заещко палтенце и арабите на Хемус й даваха цигари и валута след разходка в Кучещкия рай, в съблекалните на Спартак или направо в стаите им. Ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха, ДА!!!!!!
37
В този смисъл, искам да задам следният въмпрозт към баба Хубавата Ива, арабите и в частност имам предвид либийците, взимали ли са я на карамбол? М? Признавай, нищо не губищ, пачабвра леке не фаща!
38
МИЛИОНЕР ДО МИЛИОНЕРА ,НАЧЕЛО С НИНОВА И МИЛИОНЧЕВА,КАКВА СОЦИАЛНА СПРАВЕДЛИВОСТ ПРИКАЗВАТ,КОГАТО СА ИЗПЕЧЕНИ МОШЕНИЧКИ И ДО КАТО НЕ ВЪРНАТ-ПОВЪРНАТ ОТКРАДНАТОТО- НЕ ТРЯБВА ДА ВИЖДАТ ПАРЛАМЕНТА.ЦАЦАРОВ,КЪДЕ СПИШ!!!
39
Ау страшни са всичко знаят ама нищо не магат тези комунарки. Крумчо Драгомирчо Куневица.
40
Барабата от Сухата река
41
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
42
докато съдът не се произнесе само пишете простотии по добре боикот на изборите
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
За кого бихте гласували за кмет на София?
Общо гласували: 22683
архив

- Змия ухапа тъщата!
- И какво стана?
- Умря.
- Моите съболезнования!
- Не, бе... Змията умря. 

няма нови новини
Днес: 22
hot
най-четени новини в момента
сега
1418
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
САМО В ПИК TV: Папи Ханс в скандална тройка с Галена и Тита - изпълнителят на "Кекс" обещал на пайнерката, но го направил с "антилопата" - ето кое...
x
Комбинацията диета+спорт е опасна за костите
x