Вход
София
Времето в София 17 o C

САМО В ПИК! Костадин Паскалев проговори за екшъните в БСП – ще бъде ли поискана оставката на Корнелия Нинова

САМО В ПИК! Костадин Паскалев проговори за екшъните в БСП – ще бъде ли поискана оставката на Корнелия Нинова

на 11.10.2018
113125
25
САМО В ПИК! Костадин Паскалев проговори за екшъните в БСП – ще бъде ли поискана оставката на Корнелия Нинова

Бунт ли има срещу лидерката Корнелия Нинова в БСП и възможно ли е социалистите, недоволни от управлението й да поискат оставката й на следващия партиен конгрес? На тези въпроси отговори ексклузивно пред ПИК Костадин Паскалев - ексминистър на МРРБ от БСП в правителството на Симеон Сакскобургготски и дългогодишен кмет на Благоевград, който е и член на НС на БСП. 

- Г-н Паскалев, защо се подписахте под подписката срещу смяната на главния редактор на „Дума” и очаквате ли тя да окаже ефект върху решението на Изпълнителното бюро на БСП и лидера Корнелия Нинова?

- Позволявам си да ви коригирам. Не съм се подписал за запазване на главния редактор на „Дума”, а за друго нещо. За мен ключовият въпрос в подписката е свързан с неглижирането на Националния съвет на БСП и изземването на функцията му от Изпълнителното бюро. Това е моят мотив да я подпиша.

Познавам и Таня Джаджева, и Йордан Мичев и не ги коментирам като професионалсти, но моят основен мотив да подпиша подписката е свързан не с тяхната работа, а със спазването на устава на БСП и коректността на отношенията между структурите.

- Пред ПИК г-н Ангел Найденов заяви, че НС няма никаква яснота около действията на Корнелия Нинова и решенията, които взима за партията. Еднолично ли управлява тя?

- В момента не мога да кажа, че е изцяло така и да дам такава оценка. Смятам обаче, че има такива тенденции и те са притеснителни.

- Има ли сблъсък между Националния съвет и Изпълнителното бюро?

- Определено има дискусия по тази тема в НС и смятам, че всеки политически съвет се нуждае от това. Не бих искал БСП да се изгражда по модела на ГЕРБ.

- Това ли се случва?

- Има такива тенденции и се надявам да не се случи, но времето ще покаже.

- Структурите на социалистите в страната също се бунтуват, напускат председатели, оттеглят се членове… Разпада ли се партията или просто са се обърнали срещу лидера Корнелия Нинова?

- Пресилено е да се каже, че се разпадат. Трудно може да се направи и заключение, че са срещу лидера на този етап.

- Вие какво ще предприемете?

- Позицията ми е ясно и част от нея е отразена и в подписката. Никога не съм мълчал по какъвто и да било повод. Моето притеснение е БСП да не се превърне в лявото ГЕРБ. Това е страшно за държавата.

Не знам дали на вас ви харесва методът на управление, но когато един разпределя благата в държавата и дава на този и на онзи, е абсолютно некоректно поведение. Категорично смятам, че твърдението на президента, че еднолично се разпределят публични ресурси, по-скоро е вярно. Затова е по-хубаво финансовият министър да се замисли над изказването на президента, отколкото да реагира на изказванията на президента.

- Президентът Радев каза също, че няма нужда от нови избори. Това как се отнася към твърденията да не добро управление или пък неговата смяна?

- Не са обвързани двете неща. Той разсъждава от гледна точка на националния интерес, а не обратното – от гледна точка на партиен интерес.

- Опозицията обаче е отслабена от тези вътрешни скандали

- По-друг начин разсъждавам и смятам, че една опозицията е опозиция, когато има позиция различна от тази на управляващите. БСП се опитва да формира своя позиция към момента, включително с „Визия за България”. Доколко тя е качествена, ще покаже времето.

Според мен има недостатъци, които би следвало да се отстранят на база на дискусии. Но за да се проведат те, трябва да има редовни заседания на НС и важните въпроси да се гледат там. В устава е записано, че между конгресите или заседанията на конгреса, решенията се взимат от Националния съвет.

- Ще искате ли свикване на извънреден конгрес, ако Корнелия Нинова не вземе предвид  вашата подписка?

- Предстои конгрес в края на годината или началото на следващата година, което не е толкова далече.

- Възможно ли е да бъде поискана оставката й във връзка с тенденцията за това еднолично управление и нарушаване на устава, за което говорите?

- Винаги е възможно. Това са хипотези обаче. Не знам защо в ГЕРБ никой не иска оставката на Бойко Борисов или Цветан Цветанов. Там има дуалистично управление, а някой да е поискал оставката им?

Крайно време е този въпрос да се постави в обществото – полезно ли е такова управление в държавата, в което мнението на никой не се зачита?

- А в това се случва и в БСП и сте притеснени…

- Абсолютно. Не мога да си представя, че в моята партия ще има подход, подобен на този в ГЕРБ.

- Появяват се сред десните твърдения, че Корнелия Нинова е техен троянски кон в БСП, споделяте ли ги?

- Колкото Борисов е троянски кон в лявото пространство.

- Защо според вас много ваши съпартийци, подписали подписката са склонни да мотивират решението си пред обществото и избирателите ви?

- Имат друга мотивация. Разсъждението им е, че всяко публично говорене по проблемите на БСП, а не в структурите, където трябва да се прави това, е вредно. И аз смятам, че нормалното място за водене на диалог в БСП е Националния съвет. Сега говоря, защото в крайна сметка това е станало публично достояние и вече се коментира.  

Сподели:
свързани новини
Напиши коментар »
(25)
1
Май телевизията на Позасрано 20 стартира с рубриката:Забравени стар'и му'цуни!
2
Има такава приказка:" Хем сърби,хем боли"! Паскалев не знае точно на кой бряг да спре. Много внимава да не обиди някого. Интересът......
3
телевизия Пенсионер стартира с младежкия шлагер от сериала "министър Ламбо тича след трамвая зад полковник Лили", но първо трябва да платят право за излъчване на БНТ
4
ПОЗВОЛЯВАМ СИ , ДА ПОМОЛЯ Г-Н ПАСКАЛЕВ, КАКТО И ВСИЧКИ ДРУГИ ЧЛЕНОВЕ НА РЪКОВОДНИТЕ ОРГАНИ НА СТОЛЕТНИЦАТА, НЕ ПРЕДПРИЕМАЙТЕ НИКАКВИ ДЕЙСТВИЯ СПРЯМО КУРНЕЛИЯ, ОСТАВЕТЕ Я !!! ТЯ Е ПРЕДПРИЕЛА ТВЪРД КУРС И СЪВСЕМ СКОРО, С ПОМОЩТА НА МЪДУРКОВЦИТЕ ОКОЛО НЕЯ, ЩЕ УСПЕЕ ДА ОТВЕДЕ ПАРТИЯТА МИЛА ПРАВО В КИРЕЧА !!!
5
САКЪН, НЕ ПИПАЙТЕ КУРНЕЛИЯ! ОТ КЪДЕ ЩЕ НАМЕРИТЕ ПО ГОЛЯМ МЪЖ ВЪВ ВАШАТА ДЕНДЪРСКА ПАРТИЯ?
6
Семейство Курнелия Адамс са яхнали България и я експлоатират!Да обяснят как 28 годишна селянка придоби 2 Импекса, 4 апартамента и 2 гаража, сигурно е била метреІса както Ленчето общата на някой министър!Когато едни "черни лебеди" се представят за бели и непорочни, това се нарича гьон суратлък-вечните им партньори ДПС много точно са ги охарактеризирали!Тази паІчавра, нееднократно смени боята заради парата!Корни е с Вас, когато сте на власт! БСП-ЕООД Корни и свине е пред фалит, парите са в офшорки!Ленчето Офшорката е в играта за препиране на капиталите на БСП-ЕООД!Радвайте се червени глупаци, Корни+Ленка Ви използваха и ще Ви изхвърлят на бунището на историята при ДЕОС,ДСБ и Дай България!
7
Няма оправия на мизериите и кражбите при управлението на БСП-ООД! То не бяха банки,кредитни милионери, заводи за без пари нарязани за скраб,назначения,уволнения за да се краде по-лесно! Типичен продукт на БСП-ООД е Николай Банов и ДРОГАрката му! Такива "специалисти" по разрушаване са кадрите на Нинова и компания!Е няма как да не пропада БСП с това ръководство! Ако имат останал инстинкт за самосъхранение, трябва да направят предсрочни избори в БСП и да се изчистят поне малко от корупцията! За България в момента няма предизборна ситуация, няма алтернатива на Борисов! Може би след години да се появи нещо алтернативно, но няма да е скоро!
8
Паскалееее , Паскале . Аха да изплюеш камъчето , че циганката с бързи темпове се опитва да ликвидира партията - но не би . Пак започна като изпечена урва да замиташ това което е видно с просто око а именно , че Техноимпексова си приватизира партията , в всички организации наложи свои хора и вече не можете да я помръднете от шефското място . Тя си назначи свои хора в организаците нали именно те ще гласуват на конгреса дали тя да бъде свалена от поста . Така , че вие ще си плямпате но на нея не и дреме на оная работа. И пак ви казвам - тъпаци сте червени - как можахте да допуснете нагла циганка да ръководи партията ви - имате ли пипе над раменете се - чукундури с чукундурите ви
9
??????????????????????????????? >> https://www.youtube.com/watch?v=340keGiaEhg
10
ха, ха, тия още не са разбрали че благодарение на Нинова са още в парламента, ама тя защо се занимава с тях, да прави партия и да си гласуват който искат, ей ги дончева, първанов, аре и тия нещастници, кат влезнат у НС да се обадят.
11
на тия им требе един боко, той ще им каже какви принципи и кой кого, ама намерили, а защо ли само подписалите дават интервюта, те ли са БСП или на пика така му отърва. Евала на Нинова, сега разбрах с какви гнусни продажници е заобиколена, 30г гласувах за разни сдс, всякаква измет, сега за пръв път ще гласувам за нея, и не ме интересува герберастите и пик и тия отрепки какво говорят.
12
СЛЕДВА ДА Е ЯСНО , ЧЕ ДОРИ И ДА СЕ РАЗПАДНЕ ПАРЛАМЕНТАРНАТА ГРУПА, БСП ВИНАГИ ЩЕ ГО ИМА , ЗА РАЗЛИКА ОТ ПРОЕКТА ГЕРБ , КОЙТО СЛЕД ИЗПЪЛНЕНИЕ НА ФУНКЦИИТЕ СИ , ЩЕ СИ ЗАМИНЕ!!!!
13
Паскалев, ако си една жена немски да можеш да си вдигнеш гащите ! Егати въртеливите движения !?
14
БСП, но щом ПИК толкова плюят Нинова на значи е на прав път.
15
Това е единственият в БСП, който може да я направи управляваща партия с лидерски качества и достатъчно интелигентен човек.
16
Знайте,че е по -добре да плачите пред психолог,отколкото да се смеете пред психиатър!
17
Баш тая ли пу--т--ка намерихте да изпратите за интервюто. Че тя стои като неграмотна пред този ерудиран човек. Как мислите че може да и минат провокативните въпроси. Такива минават само на хора като Цвъко и Веждито, т.е. на хора от нейното и по-ниско интелектуално ниво.
18
Животът излиза от релсите... Пада яkо kлeцане:(
19
ЗАДНА ЗОНА ... ... Cвинкс и cвинкя...един е Бах...:-D
20
agromax
21
Боко ТИКВАТА подари на свинара Гергов 43 млн. лева за дупката във Варна, която и пет пари не струва.Иска свинара да смачка леля Корни.Няма как да стане.Питайте обаче ТИКВАТА,ЗАЩО ПРАВИ ПОДАРЪЦИ НА СВИНАРА ОТ БСП.
22
Мнението на _N13 да му се изпрати на другаря Паскалев,и да му е рекламно лого.
23
Пълен боклук си Паскалев. Идват избори и много се активири по медиите. Знаеш само да критикуваш, но да направиш нещо нямате. Заприлича на махленска клюкарка която се стреми да се докопа да власта.
24
КОМУНИСТИТЕ - НЕ ПЕЙ МИ СЕ, НЕ СМЕЙ МИ СЕ, ОТ УТРЕ ЩЕ ДА ЗАБЛЕЯ. СТРАХЛИВЦИ, КАРИЕРИСТИ, ЛИЗАЧИ. СЕЛСКИ ДЮСТАРИКАТИ.
25
КАЗВАШЕ СЕ ЗДРАВКА. ТИХА, СКРОМНА КАТО МРАВКА. КОЙ ДА ПРЕДПОЛОЖИ, ЧЕ ТАКА ЩЕ СЕ ИЗЛОЖИ. УЖ Я ЗНАЕМ – СЕКРЕТАРКА НА ЧЕРВЕН ПАРТИЕН ВОЖД, ПЪК ИЗЛЕЗЕ ДРУГА МАРКА – ГАЛИ МУ ГО ДЕН И НОЩ…
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Кого ще подкрепите за кмет на София?
Общо гласували: 15842
архив

“Храст – съвкупност от клони и листа, растящи от една точка.”
(Военен)

няма нови новини
Днес: 258
hot
най-четени новини в момента
сега
3160
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
САМО В ПИК TV: Христо Иванов от ДеБъ: България е основана през 9-и век (УНИКАЛНО ВИДЕО)
x
С тези храни жените стареят по-бавно
x