САМО В ПИК: Лидерите на "Промяната" въртели бизнес с Киро Японеца, много преди да цъфнат в ресторанта на шурея - купувач на гласове

Епицентър

САМО В ПИК: Лидерите на "Промяната" въртели бизнес с Киро Японеца, много преди да цъфнат в ресторанта на шурея - купувач на гласове

127434
преди 4 часа
САМО В ПИК: Лидерите на Промяната въртели бизнес с Киро Японеца, много преди да цъфнат в ресторанта на шурея - купувач на гласове
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

"Продължаваме промяната", които се вихриха в ресторант на лихвари и купувачи на гласове - роднини на Кирил Киров-Киро Японеца, не за пръв път лъсват в близки отношения с небезизвестния ромски барон.

препоръчано

Във вторник вечер Кирил Петков и Николай Денков се озоваха в заведение на шурея на Японеца - Януш Йорданов-Оси, в ромския квартал на столицата - "Филиповци". Най-скандалното в случая е, че Кирил Киров фигурира в списъците с купувачи на гласове, които се разпространяват от един от лидерите в коалицията на "Промяната" и "Демократична България" - Ивайло Мирчев.

Познанството на вождовете на ПП с Японеца датира още от 2015 г., припомниха пред ПИК паметливи хроникьори на политическата кариера на Асен Василев и Кирил Петков. Абсолютна случайност или предварително договорено е било Петков и Денков да агитират в ресторанта на шурея на Кирил Киров само можем да гадаем, но преди девет години променкаджиите са имали бизнес-отношения с ромския барон. 

За това спор и грам няма, нещо повече - има официална документация за сътрудничеството им!

Не е тайна, че един от бизнесите на Киро Японеца е свързан със строителството. Именно по тази линия започват контактите му с настоящите политици от "Продължаваме промяната", тогава все още бизнесмени. 

През 2015 г. бившият финансовият министър в кабинета "Денков" и съпредседател на "Продължаваме промяната" Асен Василев наема цял етаж от модерна офис-сграда на столичния булевард "Васил Левски". Там се настанява добилата печална слава фирма "СТВ Консултинг" - същата, която нашумя в "Чаталджагейт" и която в различните периоди от основаването си до наши дни периодично се ръководи ту от Асен Василев, ту от протежето му Марио Сотиров.

В годишен доклад на дружеството си от 2017 г. Кирил Киров-Японеца лично декларира с подписа си, че част от бизнес-сградата се ползва за офис от "СТВ Консултинг". Дружеството се нанася на последния етаж на "Оскар" на 10 август 2015 г. 

По това време едноличен собственик на капитала на фирмата е Василев, след като тъкмо е възвърнал контрола си върху "СТВ" от Марио Сотиров. Година и нещо по-рано, през 2013 г., мистериозният бизнес ортак на финансовия ни министър купува дружеството за 99 лв., за да може Василев да стане служебен министър на икономиката, енергетиката и туризма в правителството на Марин Райков.

Според източници на ПИК в сградата на Японеца освен "СТВ Консултинг", която в последните дни на миналата година обявява несъстоятелност след продажбата на щаб квартирата на "Промяната" на ул. "Чаталджа" и след като американският гражданин Себастиян Бретшнайдер осъжда фирмата за над 5 млн. лв., в онзи момент се е помещавала и другата фирма на Василев - "Пробитас" ЕООД.

Кирил Петков също е бил засичан често да посещава офиса в сградата на Киро Японеца.

Предприемачи са категорични, че там никой не може да се сдобие с помещение, ако не е близък и не е получил личното разрешение на Киро Японеца.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за днешния четвъртък: Ракът да си спести агресията, Близнаците пропускат секса САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за днешния четвъртък: Ракът да си спести агресията, Близнаците пропускат секса
ПИК TV x
Делян Пеевски гръмовно: Държа на думата си! Няма да се откажа, докато не бъдат наказани извършителите на срамния възродителен процес (ВИДЕО) Делян Пеевски гръмовно: Държа на думата си! Няма да се откажа, докато не бъдат наказани извършителите на срамния възродителен процес (ВИДЕО)
ново
Днес: 86
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК