Вход
София
Времето в София 9 o C

САМО В ПИК! Мехмед Дикме: „Парк Велика“ ООД трябва да върне 400 000 лв., ако в къщите за гости се шири Елена Йончева

САМО В ПИК! Мехмед Дикме: „Парк Велика“ ООД трябва да върне 400 000 лв., ако в къщите за гости се шири Елена Йончева

на 23.04.2019
141928
31
САМО В ПИК! Мехмед Дикме: „Парк Велика“ ООД трябва да върне 400 000 лв., ако в къщите за гости се шири Елена Йончева
Автор: ПИК
23.04.2019
31
141928

Бившият земеделски министър Мехмед Дикме коментира пред ПИК информацията, че Елена Йончева, която е водач на евролистата на „БСП за България“, и семейството и са придобили три къщи за гости на морето за близо 400 000 лв. европейско финансиране по програмата за развитие на селските региони. Построеният по Мярка 311 през фонд „Земеделие“ „Парк Велика“ ООД обаче не функционира по предназначение – туристическа дейност, а се ползва за личните нужди на Йончева, съпруга и арх. Пламен Тодоров и баща му.

САМО В ПИК И "РЕТРО": Мъжът на Елена Йончева нощува с друга (ПАПАРАШКИ СНИМКИ/ВИДЕО)

САМО В ПИК И "РЕТРО": Мъжът на Елена Йончева нощува с друга (ПАПАРАШКИ СНИМКИ/ВИДЕО)

Мъжът на червената депутатка Елена Йончева –...

на 17.04.2019

 - Г-н Дикме, имате ли коментар като бивш земеделски министър за сделката на семейството на Елена Йончева, как е възможно през фонд „Земеделие“ с европейски пари да се построят три къщи на морето, които не се ползват за туризъм и гости, а за лични нужди?

- Фонд „Земеделие“, а преди това програмата САПАРД, финансира проекти за развитие на селския туризъм. Фондът разполага с разплащателна агенция, но не финансира изграждането на обекти за частно и лично ползване за когото и да бъде и когато и да бъде.

Не съм запознат конкретно със случая. Това обаче е в прерогативите на фонд „Земеделие“. Те е трябвало да си направят съответната проверка и там, където има нарушения и неспазване на правилата, субсидията би следвало да бъде предсрочно изискуема и да се достави обратно в бюджета на фонда. Така стоят нещата по принцип. Финансира се проект за търговска дейност – изграждането на малки хотели или къщи за настаняване на гости, а не къщи за лично ползване. Аналогична проверка трябва да има и за случая с бившия зам.-министър на икономиката Александър Манолев в Сандански.

- Как и от кого се осъществяват проверките, за които говорите?

- Фонд „Земеделие“ трябва да прави проверките. Това е в неговите прерогативи. Там, където има нарушения, са длъжни да направят предсрочно изискуем кредит.

- Това обвързано ли е с някакви срокове и през съда ли се реализира санкцията?

- Ежегодно се правят проверките. Всяка година за дейността на хората, които са били бенефициенти по програмата. Така че, ако има някакви пропуски, това е работа на фонд „Земеделие“.

- Едва ли къщите на „Парк Велика“ са от последната година?!

- Мога да коментирам само по  принцип как стоят нещата с програмата. Не знам детайлите в конкретния случай. Срокът е пет години – в това време обектите трябва да се използват по предназначение.

- А ако въобще не са използвани по обявеното предназначение?

- Ако обектите не се използват по предназначение, то тогава субсидията, която е дадена – 50 процента от стойността на инвестицията, трябва да бъде предсрочно изискуема. Доколкото аз съм информиран, в последния период имаше много проблеми с такива къщи, които са изградени в държавата по този начин. Затова в последното финансиране, точно заради такива пропуски, тази програма е спряна. Тя не функционира, не се изплащат, не се приемат и не се одобряват проекти.      

Сподели:
Напиши коментар »
(31)
1
Тоя пък колко е читав , не ти е работа !
2
Ро.сен Гео.ргиев Ди.митров ---LZ1RGD--ЕГН 73 09 29 66 64-- Е бан Рош ко--Е БАНИЯ.. // бивш шофьор на ТИР,напиван и е бан от двама руски тир-аджии преди 9 години в Холандия // ... София кв Лозенец ул Кричим №3 вх В ет 4 ап 32 .. тел...087 7 58 38 45....088 9 67 66 78..http://roshko vip.snimka.bg/.....Единственият трол разкрит в нета..От А до Я..!!!!
3
НАРОДЕ НАРОДЕ! Възмездието идва на червената буржуазия! ЗЯ ТОВА НЕИСТОВО ИСКАТ ВЛАСТТА!)
4
КАКВО ТОЛКОВА? КАТО ЦИГАНИТЕ АЛО ИЗМАМНИЦИ И ТЕЗИ ДРУГАРИ СА ГЕПИЛИ ПАРИ И СА СИ ПОСТРОИЛИ ДОМОВЕ ЗА "ГОСТИ".
5
Докато дpис пуска фалшиви новини за мен , аз пускам истински записи на шайката :):):)
6
има пълзяща диктатура срещу Боко и партийния му сайт piк , затова никой не отрязява нефалшивите им новини ха ха ха ха
7
Щоом,Йончева извади някакъв Компромат,и ПИК веднга отговаря,само,че в този Случай,Йончева няма нищо Общо,с тази къща за гости,или казано чисто и просто ,Вие ПИК лъжете
8
Интересно как психиката на ленчето се справя с подобно противоречие. Да обвиняваш другите в собствените си престъпления, нагло и безочливо. Аз не бих издържал, най-малкото щях да се чусвам много неудобно.
9
обективно казва, че проверките се правят ежегодно, ерго нищо не е излязло досега. А и едни рогати са го написали. Освен това преповтаря, че срокът е пет години за използване по предназначение. така че заек няма да изскочи от тази история. То това да не е Манолев, който на секундата прави къщата за гости своя. И къде точно казва за 400 хиляди?! Казва, че не е запознат със случая и говори по принцип. Четете статиите, бе! Лапвате заглавието като риба кука и започвате да плющите коментари! Пфффф!
10
всички имоти на "честното" Ленче - в София,около София,до морето,всичко апартаменти,вили,гори,парцели,ателиета,къщи за гости и т.н.Ма много станаха,бе.
11
БСП НАУЧИХА ЦИГАНИТЕ НА АЛО ИЗМАМИТЕ! 30 ГОДИНИ ЛЪЖАТ БАБИТЕ! ПЪРВО ИМ ОБРАХА ПАРИТЕ, ПОСЛЕ ГИ ВОДЯТ НА БУЗЛУДЖА ДА СЕРАТ - БЕДНИ И ЩАСТЛИВИ, ЧЕ ПОМОГНАЛИ В ЦИГАНСКИЯ ВАРИАНТ НА ФАЛШИВИЯ ИНСПЕКТОР, А В ОРИГИНАЛА НА БСП - НА СОЦИАЛНАТА ПАРТИЯ !!!???
12
Понеже хванаха Манолев на тясно и сега си измислиха същото да го препишат на Йончева отвратителна поръчкова агенция
13
DIKME I TEB LI VENETU I NEDELKO TE VKARAXA V TIAXNATA SXEMA ZA DA IZLIAZAT GERB 4ISTI I DA SE GOVORI 4E DRUGITE POVE4E KRADAT OT TIAX
14
БРАТЯ БЪЛГАРИ НЕ СЕ ЛИ УВЕРИХТЕ ??? , ЧЕ ГОЛЕМИТЕ ЗЛИНИ И НАРОДА ДА Е БЕДЕН Е СЛЕДСТВИЕ НА ЗАБОГАТЯВАНЕТО НА КОМУНИСТИТЕ ----- СТАНАЛИ КАПИТАЛИСТИ . ?? ТОВА СА ГОСПОДАТА СТАНИШЕВ ЙОНЧЕВА , НИНОВА .ГЕРГОВ , ОВЧАРОВ И ЦЕЛИЯ НАЦИОНАЛЕН СЪВЕТ НА БКП/ БСП. ВИЕ БЕДНЯЦИТЕ ГЛАСУВАЙТЕ ЗА ТЯХ , НО ЩЕ ОСТАНЕТЕ ОЩЕ БЕДНИ.
15
От най - бедната държава - най - богатата евродепутатка, че и къщи си построила с европари! Как ще я пратим Ел. Йо. в ЕП? Лично мен ме е срам. А вас?
16
отговор на коментар
Ти къде видя, че ТЯ си е построила къща с европари. Един ред посочѝ! Ей, много сте тъпи, ей! По-добре не се обаждай, че мен ме е срам от такъв тъп народ! Май не виждаш, че всичко това е за отклоняване на вниманието от "апартаментгейт". Ама точно преди изборите ще видиш какво още ще излезе като се разсекретят едни стенограми! Продължавай да пишеш от панелката си!
17
СРАМУВАМ СЕ ЧЕ СЪМ БЪЛГАРИН И В БЪЛГАРИЯ СЪЩЕСТВУВАТ ТОЛКОВА ПРОСТИ ХОРА ,КАТО ТОЗИ ПОД № 16 . ВИЖТЕ ИДЕОЛОГИЯТА НА ПРЕСТЪПНАТА КОМУНИСТИЧЕСКА ПАРТИЯ И ДОКАЖЕТЕ ЧЕ ИМА НЕЩО КОЕТО ТЕ НЕ ИЗПЪЛНЯВАТ.
18
Тоэи ДС резак е един от най-големите ДпС крадци и престъпници от прехода, около 10 пъти по-малък от т.н. "сокол".
19
БСП иска властта.Защо политиците от БСП не обявят имотите и парите пуллично?Аз като обикновен човек,искам да зная с какво са по различни от политиците от другите партии.Виждам ,че живеят охолно.Защо не дадат от парите си на бедните.
20
БСПдираст или Импексова кучка с морал, бившата кучка на СС Момата в публичен дом няма да я пуснат със нейния морал, вие искате да подаде оставка. Колкото я подаде Клепоухия мерзавец или Импексовата барсала, толкова ще я подаде и та крадлива и лъжлива кучка!!
21
Кога болшевиките са крали-ни кога!!! Те просто взимат-взимаха кашкавал и сирене от мандрите, после взеха земята и добитъка на селяните, къщите,(където се настаниха,след като избиха собствениците),работилниците и каквото им падне!!! Се вземат от банки,от фондове и т н. Радвайте им се!!!!!
22
А бе МАНИПУЛАНТИ ОТ ПИК, проекта е от 10 години. Задължението да се ползват по предназначение на проекта е 5 ГОДИНИ. ЗНАЧИ 5 ГОДИНИ СА ИЗТЕКЛИ и сега могат да ги ползват както си искат, а при герберчето петте години не са изтекли и освен това Йончева (която тогава изобщо не е живяла с този мъж) не е шеф на Фонд земеделие за да си гласува проекта.
23
я пик извадете списък на всички лица които са се възползвали от тази мярка на фонд земеделие
24
Ха, ха, ха,"умничетата"от сайтчето-кенефчеПИК, махнете ги тези издухани фъшни, разсмиващи само хората, дайте нещо по свежо и заинтрегуващо и като на"приятели"да ви подскажа за едно "преинтересно"и актуално интервю на един ваш обожател, незабравимото Яне, в което ни открехна по-подробно за имотчетата на едни видни суджучета! Публикувайте го и ще видите как брояча долу ще полудее! Не ви искам пари за съвета!
25
Аз не крада аз само пера
26
Ще гласуваме за Тиквата Пъпеша Шкембето Банов Георгиев Манолев ще цъфнем и завържем !!!
27
НИТО СА ЦИНИЧНИ,НИТО ПЪК САЧЕРВЕНИ.
28
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
29
отговор на коментар
ПОМИСЛИХМЕ, И ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ ЧЕРВЕНАТА ДОЛНА НАГЛА СГАН ЛЪЖЕ, МАЖЕ И ЗАБЛУЖДАВА ХОРАТА, ВЪЗРАСТНИТЕ СЕ ХВАЩАТ, МЛАДИТЕ ГИ ПСУВАТ,,,ТИ ОТ КОИ СИ?!,,,,ЯВНО БЕЗ ЗНАЧЕНИЕ , ЧЕ ПРИ ЧЕРВЕНАТА ПАСМИНА НЯМА МЛАДО,СТАРО ВСИЧКО Е РАЯ!!!!!!!!!!!!!!
30
Какво ще рече "предсрочно изискуема субсидия" ? Или писалият статията няма представа от материята или г-н Дикме нещо не е наясно. Предсрочно изискуеми могат да бъдат кредити. Субсидията представлява грант или с други думи безвъзмездна помощ. Естествено, ако обекът, за който е отпусната не се ползва по предназначение има механизъм за задължаване на бенефициента да върне получените пари вероятно това е искал да каже "авторът".
31
А декларации в ГИТ , НАП и НСИ дали има ??? Защото не съм съвсем сигурен , но и на трите места трябва да се подават за различни неща ...
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Кой е най-успешният политик в България по време на прехода?
Общо гласували: 13625
архив

Все ми се щеше да си взема умна жена. Па не е лошо да е хубавичка. Ама то, ако намеря такава, тя баш мене ли ще вземе?

няма нови новини
Днес: 19
hot
най-четени новини в момента
сега
1761
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
ПЪРВО В ПИК TV: ГЕРБ контра на Корнелия Нинова за субсидията - няма шансове БСП да намаже повече пари (ОБНОВЕНА)
x
Кои скъпоценни камъни са най-подходящи за вашата зодия?
x