Вход
София
Времето в София 20 o C

САМО В ПИК: Най-авторитетното немско издание гърми – София води на Турция за завода на "Фолксваген"! (ФАКСИМИЛЕ)

САМО В ПИК: Най-авторитетното немско издание гърми – София води на Турция за завода на "Фолксваген"! (ФАКСИМИЛЕ)

на 26.06.2019
136571
35
САМО В ПИК: Най-авторитетното немско издание гърми – София води на Турция за завода на "Фолксваген"! (ФАКСИМИЛЕ)
26.06.2019
35
136571

Най-авторитетното икономическо издание за автомобилната индустрия Automobilwoche посвещава обширен материал на бъдещия завод на Фолксваген в Източна Европа, видя ПИК. Според източниците на списанието, София-България (Кремиковци) е категорично първа в класацията, следвана от Измир-Турция.

Според  Automobilwoche проектът за новия завод е отнет от Шкода и преместен директно под надзор на Volkswagen. Все пак, мултибранд заводът се очаква да произвежда поне през първите 4 години за Шкода, която в момента изпитва дефицит от 100 000 автомобила годишно, за да покрие максимума на своите продажби. Според източници на Шкода пред изданието, капацитетът в Чехия вече е натоварен на 120%.

Automobilwoche пише, че огромно предимство в полза на България е мощното австрийско лоби, инвеститори и банки.

ПИК напомня, че в края на миналата година българската Първа Инвестиционна Банка продаде около 50% от терена на Кремиковци на австрийския гигант в бизнеса с недвижими имоти Soravia Group. Собствениците на Soravia са добре позиционирани и с дълга история в строителството както на жилищни, така и на индустриални имоти.

Източници на ПИК от Германия разкриват, че мултибранд заводът се очаква да премине към производството на далеч по-престижни марки и модели след първите 4 години, а към края на десетата година от производството може да се говори и за производство на топ немски електрически модели.

Именно електрификацията е причината Volkswagen да гледа към Източна Европа за своя завод. Според източниците на ПИК и няколко публикации в немската преса, концернът е поел твърд курс към производството на 100% електроавтомобили. Очаква се последният автомобил с двигател с вътрешно горене да излезе от заводите в близките 15 години. Volkswagen трансформира първо своите немски заводи и там до 3 години ще се произвеждат само и единствено коли с електрическо задвижване. Това налага изместване на производства към Унгария и Чехия, а в крайна сметка и отваряне на нови производствени мощности.

Имайки предвид размера на парцела в Кремиковци, ако българската държава и строителни компании покажат висока класа в обслужването на инвеститора, има вероятност българският завод при разгръщане на пълния му мащаб след около 10 години да бъде вторият или третият най-голям завод на Volkswagen в света. В него ще работят около 5000 души, а в цялата зона - над 15 000.

Сподели:
свързани новини
Напиши коментар »
(35)
1
Ние сме против , ще замърсява
2
А дано но надали --- българска поговорка
3
А за нас какво ще има
4
Браво. А дано. Ердоган може и да ги подкупи със стотици милиони, които ние не можем да си позволим
5
ОТ 52милиарда БАТ БОЙКО ЗА СЕГА Е ВДИГНАЛ ДО 118милиарда БВП... ЧЕРВЕНИТЕ ДЕБИЛИ ОБАЧЕ СЕ ПОДИГРАВАТ И ТАКИВА КАТО уж генерал АТАНАСОВ,БОГОМИЛ БОНЕВ И СОФИЯНСКИ--СЛУЖЕБНОТО,КАКТО И РАДА ДЪЛБОКАТА СЕ МЪЧАТ ДА ОБИЖДАТ И ДА СЕ ПРИСМИВАТ НА БОЙКО БОРИСОВ...Я СЕ ПОГЛЕДНЕТЕ БЕ ТЪПАЦИ.
6
Лъжи лъжи и пак лъжи,твърде голяма корупция у на четете..!.......Анадола е по коректен!
7
Лъжи лъжи и пак лъжи,твърде голяма корупция у на четете..!.......Анадола е по коректен!
8
А с колко води 1млн €, 2 или повече... абе уточнявайте ги тея работи ве, за да мое чиляк да се ориентира в цените
9
Защо ви е тоя завод за тенекета бре.Дайте да направим завод за суджуци, немците много ги обичат. Ще им бутаме отпадъци в лъскава опаковка и така ще ги качиме на Фолцфагена (след като си платят комисионните) , че няма да знаят на кой свет са.
10
Това е най-добрата работа за Google. Получих основния месец от € 27936 за работа по 3 часа всеки ден. Започнах четири месеца по-рано и бързо прибрах у дома, от 7645 евро до 9264 евро всяка седмица. Не мога да разпозная колко е прост веднъж да го опитам. погледнете тук....................>>>>> w­w­w­.­T­r­a­d­e­4­6­.­c­o­m
11
ЗАРАДИ ЗАКУПУВАНЕТО НА РУСКИТЕ САМОЛЕТИ ДРУГИЯ МЕСЕЦ,АМЕРИКАНЦИТЕ ЩЕ НАЛОЖАТ САНКЦИИ НА ТУРЦИЯ... ДА ВИ ОБЯСНЯ:--- ДЪРЖАВАТА КОЯТО НЕ СПАЗВА САНКЦИИТЕ СЪЩО И СЕ УВЕЛИЧАВАТ АКЦИЗИТЕ НА АМЕРИКАНСКИЯ ПАЗАР.... ОЩЕ ОТ СЕГА МОГА ДА КАЖА,ЧЕ ТУРЦИЯ ОТПАДА И ДА ЧЕСТИТИМ ОЩЕ ЕДНА ПОБЕДА НА БОЙКО И ВСИЧКИ БЪЛГАРИ.....
12
Турция я чскат санкции за сондажите край Кипър и заиграването с Русия
13
Ро.сен Гео.ргиев Ди.митров ---LZ1RGD--ЕГН 73 09 29 66 64-- Е бан Рош ко--Е БАНИЯ.. // бивш шофьор на ТИР,напиван и е бан от двама руски тир-аджии преди 9 години в Холандия // ... София кв Лозенец ул Кричим №3 вх В ет 4 ап 32 .. тел...087 7 58 38 45....088 9 67 66 78..http://roshko vip.snimka.bg/.....Единственият трол разкрит в нета..От А до Я..!!!!
14
Ро.сен Гео.ргиев Ди.митров ---LZ1RGD--ЕГН 73 09 29 66 64-- Е бан Рош ко--Е БАНИЯ.. // бивш шофьор на ТИР,напиван и е бан от двама руски тир-аджии преди 9 години в Холандия // ... София кв Лозенец ул Кричим №3 вх В ет 4 ап 32 .. тел...087 7 58 38 45....088 9 67 66 78..http://roshko vip.snimka.bg/.....Единственият трол разкрит в нета..От А до Я..!!!!
15
И кой ще работи в теа заводи?Ако вкарат индийци и пакистанци може.То хора не останаха,само мангусти.
17
Отдавна е направено маркетингово проучване и по безброй предимства е избрана Турция. Швабите се подиграват на Мутристан,че ще заделят милиони за рушвет,ще плащат безогледно цената на ток и газ и ще вземат “квалифицирания” персонал-зомбита.
18
Включи и себе си като мангуста
19
Немците да не са луди, че да строят завод в тази корумпирана кочина, управлявана от един крадлив свинар.пореден виц днес в този миризлив фекалосайт. Те със самолет не искат да преминават през България, Пишоците надуват вувузелата. Завода ще се строи в Измир.
20
ПИК, това журналята не разбрахте ли, че колкото по-малко се говори толкова по-добре за сделката.Рибата е още в морето ,а вие сложихте тигана.Сърбите така дрънкаха дивотии, че са най-велики и ги отрязаха.Големият бизнес не обича да се шуми. СПРЕТЕ СЕ ЖУРНАЛЯ !
21
Гърми лакейството на една редакция или сайт, известна с продажност и зависимост от най-корумпирания владетел в ЕС, ограбвсщ и лъжеш народа си така, както и турци не са го правили. Немжите да не падат от Марс им да не знаят какъв в Вожда Винету? Имаше доклад на Немското правителство за корупцията у нас, както и доклад на Държавния департамент. Убийствени оценки за Тиквето, а тук го хвалят и превъзнасят. Безмислено! Държавицата е толкова проядена от корупцията, че немците трябва да са луди за да инвестират завод у нас.
22
ще се набутат немците в тоя ке,еф Турция някой друг път:))))) в държави пред закриване и глад никой не инвестира !!! Анадола занимава
23
нас и Турция ще изберат Русия!
24
Пътят на свободна и независима България към Свободния свят, предвождан от най-могъщите икономически и военни държави /САЩ и Германия/ ни отдалечава невъзвратимо от примитивните феодални диктаторски режими и ни приобщава с цивилизованите народи в света. бг
25
СЕ ПУКАТ ОТ ЗЛОБА . ТАЗИ АЛЧНОСТ И ЗЛОБА ЩЕ ПОГУБИ БСП(ДС)...... ДАЙ БОЖЕ ! !
26
А външния дълг от 12 милиарда на 68 тъпако !!!
27
Ганьо, Ганьо, чехите почват да правят Ламборджини!!! А тенекетата - към България или Турция! Това е! Нали се сещате кой е фен на тенекиите?!
28
Японците изтеглиха малките коли /Yaris/ уж заради дефект и ги превърнаха в хибриди и с ток, а ние тук се бием да произвеждаме коли, които никой не ги иска. В много държави от 2030 г се забраняват бензиновите и дизеловите автомобили. Пак се включваме на страната на губещите. Докога!
29
отговор на коментар
КОЛКО Ламборджини се произвеждат годишно,другарю лиляво-червен комуняк?
30
Правилно е Ламборгини, а не Ламборджини, както му викаха в НРБ.
31
Бил е твърде млад и зелен , на 18 г. и 4 м. е станал червен. Приет е за член на БКП на 24.10.1977 г. В заявлението си пише, че признава Априлската линия на БКП и ръководната роля на Партията (архив БКП , „Позитано“ 20). Двамата му дядoвци са били кoмyнисти, а бaщa мy хем кoмyнист, хем пapтиeн ceкpетap на 4-то PПУ в София. Дядo мy по майчинa линия не е yбит в зaтвоpa в Бeленe, както той лъже на ляво и на дясно по медиите. Убит е през месец мaй 1945 година на мeгданa в с. Хepакoвo общ. Бoжуpищe от фpoнтовaк. Убит е защото е задявал жените на фpoнтовацитe, откраднал е кoн. Същият този дядo по време на Oтечественатa вoйнa не е бил мoбилизиpaн защото е бил пapтиeн ceкретap на селото. Младият Мaкaк е завършил гимназия, служил е в НШЗО „Христо Ботев“ гр. Плевен. Там където са служили всички синове и внуци на враговете на народната власт. Kандидатствал е във ВШMВP-Симеoнoвo в Първи отдел (факyлтет на ДC). Не е приет поради слаб успех. С ходатайството на вyйчo си генералът от пoжapнатa Киpил Вoйнoв младият Примат е приет в Трети отдел ( Пoжapникapcкия факyлтет). Обърнете внимание на това – вyйчo му е cин на „yбития от кoмyниcтитe“ дядo на Питекa. Цели четири години е изучавал устройството на кoфпoмпaтa и на мapкyчa. Завършва успешно и започва работа като старши на дясна задна кука в каросерията на ЗИЛ-130 в Пoжapната на с. Бaнкя, близо до София. Младият пожapникap служи тихо и смирено, страхлив е по природа. На 10 ноември 1989 година е извършен партиен преврат в държавата. Приет е закон за деполитизация на армията, милицията, пожapната и за премахване на партийните организации от предприятията. Примитивът от с. Xepaково категорично отказва да хвърли пapтийната си члeнcka книжка и напуска пожарнaтa с пapтиeн билeт в джоба за да остане член на БКП. Като безработен се шлятка по улиците, рита камъните , а след това ги догонва. Не след дълго е забелязан от о.з. старшина от милицията Mилчo Бoнeв, който също е напуснал работа за да остане член на БKП. Mилчо го прибира , дава му името Tиквa, облича го, дава му бyxaлка и плетена качyлкa и го назначава за пазач на паркинга си пред хотел „Cлaвия“. Тарашил е пазарджиите в „Илиенци“. Година по късно Caмоковеца откупува Tиквата от Бай Mиле срещу 100 дойче марки. Ползва го за мyле, да принася „бeло“ вместо картофи. Мулeтo се справя отлично с възложената работа. Maджо е следващият му работодател. При него пожарникapят израства до дecятник (ефpeйтop), застрахова и краде коли. Хванат е с крадена кола в Унгария, осъден е на 2 месеца затвор, които излежава. Забранено му е да влиза в тази страна. Братя Mapгини дават висока цена и откупуват „десятника“ от Maджо. Големият Mapгин става кръстник на щерката на „ефрейтopa”. Потръгва някак си живота му. Успява да направи своя охранителна фирма. Отделя се от Mapгините, сдружава се с Пaшaтa, а към тях се присламчва и Цeцилия Kapaгьозова ( Цвeтелинa Бopиславова). Започват ударно и незаконно произвосдтво на цигари в Kpaйморие. Правят контрабанда с цигари и наркотици. През 1994 г. в центъра на София е взривена колата на Цeцилия, като се очаквало вътре да е Tиквaта. В същата година Tиквата застрелва Cтефан Дecпoтoв, един от големите внисотели на горива. Патологичната и балистичната експертизи изцяло доказват , че патронът е изстрелян от пистолета на Тиквата. И така, до 2001 г. само кражби, насилия , убийства… Когато го забелязва ген. Бриго Аспарухов, който го препоръчва за охранител на Симо Брокера. Тиквата има опит, преди това е мачкал ушите на бай Тошо. До 2005 година Тиквата е бил главен секретар на MВP. Тази длъжност е откупена с 400 000 евра, дадени от Сретен Йосич. Тиквата и до днес не е върнал парите и нощите му са тревожни. Не само , че не е върнал парите на кредитора си, но го е предал на Холандските власти. Това навсякъде по света се наказва с оловни ордени и медали. Tиквата е учил задочно във Военната академия „ Axмед Демиp Догaн“ , в сградата известна като „Capaите“ в кв. Бояна. Самият патрон на академията го предлага , а президента Стоянов издава указ с който удостоява Tиквата със звание „Генерал от пoжарникapскитe вoйски“, макар такива войски да няма в България. Най после „ефрейтopът“ е некичен с еполети, пагони и лампази. Сам той признава , че е плакал като се е видял в униформа подобаваща на генералската. Заедно с него от радост са плакали Heдялкo и Беновcka, на по високи октави , разбира се. През 2005 г. министър Румен Петков предлага на премиера Станишев Тиквата да бъде уволнен. Причините са, че по време на неговото секретарстване ( 2001 – 2005 г.) са избити 193 знакови личности на прехода ( мутри), а нито едно от тези престъпления не е разкрито. Тиквата отново е на улицата. Но в годините журналистите успяват да променят образа му. Правят го човек от народа, дете на народа и т.н. Софиянци, като най умните в страната решават и го избират за свой кмет. Макар за кратко Тиквата като кмет успява да продаде 14 общински имота на далавера. Има разследване. То е извършено от същият този Пламен Георгиев с терасите, в качеството му на прокурор тогава. Пламен с терасите установява , че подписите не са на Тиквата , а на случайно минаващи покрай Общината. През 2006 г. Тиквата назначава за свой заместник бавночаткащия Цъфтан. Решават да направят партия. Три години по късно двукопитните в страната гласуват за тях. Печелят изборите и Тиквопитека вече е премиер. Тези които са гласували за него с мъка разбират , че техният избраник ползва нечленоразделна реч. В неговия речник има не повече от 10-15 думи в които преобладава гласната „ъ“ и пред нея задължително съгласната „ш“. Оказва се, че премиерът – Тиква в живота си е прочел само една книга – „Винету“, че е гледал само два филма – руският „Тримата тьнкисти“ и полският „ Четеримата танкисти“. Наскоро Севдалина Арнаудова оповести, че нейния шеф в момента чете втората си книга- „ Синовете на великата мечкa“. Че той имал намерение да прочете „Оцеолa“ и „Caндокан – Малайският тигър“. Преди няколко дни на страницата си във фейса Арнаудова написа, че г-н премиера вече е приключил с мечката и му предстои да се справи със синовете и. Той сам, на два пъти публично е признавал , че е простак, в което никой не се е съмнявал. Но този простак заедно с бавночаткащия Цъфтан ни управляват вече 10 години. И двамата замогнаха, натовариха колкото и каквото можаха, работейки за хората. Тях Европа ги чува, тъй като резултатите им са видими – България вече е извън всякакви класации. Доскоро беше на последно място в Европа и не само. При тези резултати Heдялковци не спират да се гаврят с Мутропитека. Наричат го световен лидер, дипломат № 1 в света, визионер, Обединител на Балканите….. Твърдят, че историято го заслужавала. Както се казва, пълни ташаци. В социалните мрежи световният лидер е известен с прякорите си: Тиква, Тиквопитек, Мутропитек, Херакопитек, Шербетпитек, Фотопитек, Фатмакпитек, Комунопитек, Мутрата, Питека….. Пунта Мара……Еднокнижника…..Суджукпитек и още и още.
32
вредни производства не ни трябват достатъчно ще ни трови новото летище на истанбул
33
В написаното може да повярват само гласоподавателите на Боко (простия матриал)! В Германия всички се смеят! И те вече разбраха, че за нищо не ставаме. Бойко се изхвърли преди изборите, че немците уж ще ни харесат, но това е толкова далеч от истината, колкото и Бойко от другите премиери в ЕС. И без да четат биографията му са наясно колко е Прозд! Не се заблуждавайте и навивайте, завод ще има, но малко по на юг! И диверсификация на газа ще има - ще купуваме пак руски газ, но от Турция! Ашколсун!
34
...комуноидните Помияри газ пикаят ако излезе добра новина за България! Те още "мечтаят" България да се срине, че да падне ..."Боко"! Верно, мноого кух материал!
35
СРЕБЪРНИЯ медал за нас !
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Кого предпочитате за кмет на София?
Общо гласували: 12123
архив

Съпруг казва на жена си:
- Странно, колко много се променя човек след сватбата...
- Защо? - пита жена му.
- Защото преди сватбата обичах всички жени на света, а сега - с една по-малко.

няма нови новини
Днес: 320
hot
най-четени новини в момента
сега
2328
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
САМО В ПИК TV: Вижте фирмата на хакера Кристиян, атакувана от ГДБОП - арестуваният бил топ експерт по киберсигурност, имал красива приятелка (СНИМКИ/ОБНОВЕНА)
x
ВНИМАНИЕ: Ето как затлъстяваме заради телевизора
x