САМО В ПИК! Никола Филчев РАЗБИВАЩО: Христо Иванов е с тежко разстройство, бълнува несвързани глупости, лъже и маже. Такива са несгодите на ибрикчийството, а в главата му кънти „Варшавянка“

Акценти

САМО В ПИК! Никола Филчев РАЗБИВАЩО: Христо Иванов е с тежко разстройство, бълнува несвързани глупости, лъже и маже. Такива са несгодите на ибрикчийството, а в главата му кънти „Варшавянка“

638315
на 29.07.2024
САМО В ПИК! Никола Филчев РАЗБИВАЩО: Христо Иванов е с тежко разстройство, бълнува несвързани глупости, лъже и маже. Такива са несгодите на ибрикчийството, а в главата му кънти „Варшавянка“
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Политическият и умствен тръст "Бойкикев и секретарки" продължава да е в окото на медийния интерес. Не стихват коментарите за измененията в Конституцията, касаещи съдебната система, служебната власт и възстановяването на някои от правомощията на президента.

препоръчано

Специално пред Соня Колтуклиева и ПИК ситуацията коментира бившият главен прокурор Никола Филчев.

Соня Колтуклиева: Проф. Филчев, както е известно от петък, Конституционният съд отмени измененията на Конституцията, отнасящи се до съдебната власт. Мотивът на конституционните съдии е, че такива важни промени в държавното устройство, в конституционния модел на държавата, може да се извършат само от Велико народно събрание.

Тези промени бяха предложени от т.нар. кръг „Бойкикев и секретарки“ - бившият министър на правосъдието Христо Иванов, от секретарката на Христо Иванов Надежда Йорданова - бивш министър на правосъдието и от помощника на Христо Иванов Атанас Славов, бивш министър  на правосъдието. Цялата общност на юристите (съдиите, прокурорите, следователите, адвокатите, учените и други юристи) възрази срещу промените на Конституцията.

Тогава Христо Иванов, без нито един работен ден като юрист, беше възвеличаван от антуража му като бащата на правосъдната реформа, днес бащата се прави, че не си спомня, кой е предложил промените. Не вярвам олигархът Пламен Бобоков, приближен на президента Румен Радев, да му е наредил тези промени при скандалната им среща в джипа на милионера, защото двамата “на крак” са обсъждали „културен проект” за Русе, без съмнение.

“Политическият пенсионер” Христо Иванов, както сам се нарича вече, заяви по БТВ, че Конституционният съд е предпочел да запази Никола Филчев, вместо да приемат България в “Шенген” и обясни, че Конституционният съд е хвърлил реформата в кошчето за боклук, а кошчето за боклук сте Вие, проф. Филчев. Той Ви обвини, че преди двайсетина години сте повлияли на почитаемите съдии от КС да приемат решение № 3/2003 г. за правомощията на Великото и на обикновеното народно събрание. Но има и по-лошо. Днес, 21 години по-късно Конституционният съд, с цел да Ви запази, е отменил неговата „съдебна реформа“, която била насочена към повече справедливост за хората и евроатлантическите ценности (вероятно имайки предвид апартамента на съпругата си в Брюксел, за който призна пред ПИК).  

В същото време Христо Иванов обяви, че с тази отмяна на „реформата“, КС е направил подарък за рождения ден на Делян Пеевски, за да може председателят на ДПС да управлява съдебната система и по-специално прокуратурата. За капак Христо Иванов се нахвърли върху и.ф.главен прокурор Борислав Сарафов с цел да оневини себе си за промените в Конституцията.  Зрителите съвсем се объркаха, но това беше целта, всъщност - никой нищо да не разбере, но Христо Иванов да засияе целият в бяло с клонка от маслини. Очевидно той е много ядосан на всички. Та проф. Филчев, как ще коментирате тези потресаващи разкрития на Христо Иванов?  

Никола Филчев: Няма да коментирам нищо. Моля Ви, нека да проявим човещина и да се отнасяме с разбиране към страданието на болните хора. Ясно е, че този господин не е добре. Бълнува несвързани глупости. Лъже и маже. Лицето му е изкривено от злоба.

Плаши децата, които в събота сутрин чакат да гледат детско предаване. Привижда му се страшният главен прокурор Филчев и тази представа натрапчиво го преследва. Но аз от четвърт век не съм главен прокурор. Може би ме бърка с някой друг.

Причината за тежкото му разстройство е раздвоението, в което живее – това са два антагонистични свята.

От една страна чува гласове (евроатлантически разбира се), пише доноси и клевети до посолствата вече двайсетина години, които обаче не се оценяват подобаващо, понася тежки шутове от същите посолства и въобще носи всички несгоди на ибрикчийството.

А от друга страна, в главата му кънти „Варшавянка“ – химна на Великата октомврийска социалистическа революция, изучава заветите на Ленина и Сталина, с които е закърмен от дедите си – политемигранти в Съветския съюз, политзатворници, интербригадисти в Испания, подводничари, съветски разузнавачи и так далее. Освен това, изглежда и щастливите мигове върху скута на Пеевски в парламента не му дават покой. Нужен е доктор.  

За да се успокои г-н Христо Бойкикев, го поздравявам с две любими негови песни: Варшавянка и Бандера росса (червено знаме). Бързо да се оправи!

   

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за 8 септември - денят е конфликтен за Везните, успехът обръща гръб на Водолеите САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за 8 септември - денят е конфликтен за Везните, успехът обръща гръб на Водолеите
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV! Борисов: Позиционирал съм се за първото място. Който иска е добре дошъл - ГЕРБ е готов да управлява (ВИДЕО/ОБНОВЕНА) ПЪРВО В ПИК TV! Борисов: Позиционирал съм се за първото място. Който иска е добре дошъл - ГЕРБ е готов да управлява (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 32
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК