Вход
София
Времето в София 25 o C

САМО В ПИК! Проф. Антоанета Христова: Румен Радев и малка група хора търсят конфликт и противопоставяне

САМО В ПИК! Проф. Антоанета Христова: Румен Радев и малка група хора търсят конфликт и противопоставяне

на 22.04.2019
121243
69
САМО В ПИК! Проф. Антоанета Христова: Румен Радев и малка група хора търсят конфликт и противопоставяне

Президентът Румен Радев отново демонстрира страха си от участие на живо в телевизионно предаване. В петък по БНТ в "Панорама", беше излъчено негово интервю на запис. Самото участие на Радев беше очаквано с огромен интерес, след като първо ПИК извади наяве имотните далавери на президента. В типичен стил, той не отговори ясно и категорично на поставените въпроси. Вместо това насочи разговора в друга посока.

Всичко в държаните и поведението на Румен Радев говори за целенасочен и търсен конфликт с правителството, както и дестабилизация в страната. Целта е повече от ясна - свалянето на законно избраното правителство и смяната му със служебно. Има ли реална опасност от това, както и нагласени ли са телевизионните изяви на Румен Радев, агенция ПИК потърси за коментар проф. Антоанета Христова. С нея разговаря Ивайло Атанасов:

- Г-жо Христова, след гостуването на президента Румен Радев по БНТ в предаването "Панорама" в петък, остана впечатлението за някаква нагласеност. Обикновено той говори винаги на запис...

- Трудно мога да коментирам до каква степен нещата са нагласени или не са нагласени. Очевидно е, че има в последно време сериозни притеснения по отношение на много острия конфликт между президент и правителство, който все повече и повече рефлектира върху начина, по който се отразяват неговите позиции от страна на медиите, предизвиквайки съобразяване и притеснения. Той е много силен. Това е конфликт, който вече буди сериозни страхове в българската общественост.

- Означава ли това, че по този начин се всажда едно напрежение в обществото?

- Такъв заявен конфликт между президент и правителство, между две големи институции, води след себе си последствия, които могат да избият в различен вид отклонения по отношение на демократичните норми в едно общество. На базата на такова противопоставяне, всякакви коментари и страхове от евентуални недемократични методи за саморазправа с врагове, при евентуално предсрочно или друга форма на взимане на власт от враждуващия, имат почва. Те започват да бъдат много актуални в обществото.

Много хора споделят усещането си за такова напрежение, което предизвиква страх у тях. Така че нормално е и журналисти, и медии, да започнат да чувстват страх и да се съобразяват.

- Самият Радев днес е направил следното изказване, цитирам точно думите му: "Заплахата за демокрацията у нас не идва от Българската армия, а от политици и институции, заради които морал и закон все повече се раздалечават"...

- Това са думи. Зад тези думи трябва да има доказателства. В момента в обществените настроения няма усещане, няма нагласа за революция. В обществото няма такива настроения. И когато дадена политическа фигура и малка група хора твърдят, че има настроения за революция, това означава, че те търсят червената линия на противопоставяне и то я търсят на всяка цена. Това плаши. И аз твърдя, че в момента в обществото има страх.

Сподели:
свързани новини
Напиши коментар »
(69)
1
Голяма специалистка си! Няма що!
2
няма по гнусен омерзен от партийния сайт пиk
3
тази мъpша и тя го е лапнала на мутpата , като пъpдялко тони шайката харизанов и сие пеевски еничaри
4
Права е професорката! И Бойко е прав! И Цецо! Само колежката Maнгаcapkoва не е права, като казва, че обича Бо-би пвече от мен...
5
Фатмак-бледо подобие на президент.Почти като Плевналиев.Ама тва е материала....
6
Най долните подлоги.ПФУ
7
ДЕМОКРАЦИЯ- ПРИВАТИЗАЦИЯ- БОЙКОВИЗАЦИЯ
8
9
He-дял-koy, аз за какво ти плащам, бе, чоджум?!Минава 4 следобед, а все още не си пуснал тежката ми артилерия: Гошо Търбътъ, Тони Шайката, Ива и Звезда! Ше има удръжки!
10
Всички са противни. Не се търпят. Какъв е тоя президент? Селска клюкарка и интригантка. Никакъв интелект. Всички са на едно ниско много ниско ниво.
11
Фатмака да го д**ха на Бойко
12
Интелигентен вид има,пък.........
13
к-ви , да видим след изборите на кого ще правите свирки на Радев или на страпона на Корнелия
14
Прост,по-прост,най-прост-Български Президент.
15
А проф Христова виждала ли е маркуча на Вожда? /риторичен въпрос/
16
Някой при_страстни коментатор(к)и ми приличат на политически разгонени куч_ки.
17
Експериментът пенсиониран фатмак да работи като президент се оказа неуспешен. Време е фатмака да се преквалифицира на пазач на паркинг или охрана на банка. Ще може да си залепи снимки на бай Тошо и на Путин в кабинката и ще се успокои.
18
Ами Тъпото и дъртите десари искат да извадят България от ЕС и да ни пратят в лапите на Съветистан!
19
господжата се изразява неправилно -т.е.играе по свирката на някой а може би така е редно -то заплахи от всякъде абе джоджум на хората им писна вече от всички и от всичка дойдат ли избори се плюят а посла кротват и с8и взимат народната пара и хич не ги е еня а професроката изчезва от полезрението
20
Кухи професори "заляха" пространството на нормалните читатели,за да си пълнят гушите предизборно.Още като видя снимката на някой псевдо "учен",на секундата споменавам един от родителите му.Прозрачно доказано, платени клакьори на Цецо,денонощно "борят" всичко свързано с президента Радев,с Нинова,за да преместят големия грабеж на евтините,на луксозни апартаменти.Тази каква беше,напиши нещо свързано с герб,защо се правиш на глуха и кьорава? Ти българка ли си,не ти ли е жал за бедните възрастни хора,бе флорцо!?
22
Тая долната очилата мърша се чуди какво да скалъпи, че да угоди на малоумните тикви. Не разбраха ли, че няма кой да им връзва на лъжите!
23
24
прав сте господите тази очиларка кога се изявява и кого защитава-управляващите а не гледа бедния утруден пенсионер който трябва да живее недостойни старини и да съжалява че не се е изнесъл от родината когато започна прословутата криворазбарна демокрация за народа- а за бившите комунисти и отрочетата им които вмомента са на държавни служби не им пука затова народа е настръхнал г-жо професорке
25
ПреЦидента е пълно дърво.Ама от най дървените дървета.
26
Тони,за колко те купиха
27
Да има. И там се'ре на комунистите в устата!
28
И тъй като не бях разбран правилно с цитираните от сайта на Бабикян новини.Ето с каква помия ни залива арменеца, за съжаление някои червени кратуни я повтарят като папагали.ГЕРБ ни отнеха човешкото достоинство.Да ги смажем на 26 ти.Заради ГЕРБ България намалява с 144 човека на ден.Управляват ниизроди Павлова собственик на хотел в Испания.Дъщерята на ЦЦ с заплата 100 000 лв.Успехите на ББ 2 млн емигранти и кокаин на плажа.А за тези по горе дето за бедните хорица бедняците не хвърлят пари от терасите,в който и град да отидеш паркирането е 6 от тотото,а да не говорим за заведенията пълни до дупка с бедняци.За пиене пари бол ама бедни сме е през 96 и 97 бяхме богати със заплати в милиони благодарение на тия дето сега драпат да дойдат на власт
29
Почитаема госпожо, имайте известно уважение към своите читатели. Та ние сме грамотни хора, по дяволите, и схващаме що е това "конфликт и противопоставяне". Разбирам, че цялата ви интелектуална неудържимост е впрегната, за да направите президента Радев на лютеница, но, уверявам Ви, към днешна дата това никак не Ви се удава. На Ваше място бих си заел с бизнес вместо с политически анализи. Що се отнася до бизнеса, например производство на гребенчета ми изглежда перспективно.
30
Гледайте ме в момента по евроком как мачкам герберастките гoвна
31
Тоя ушат шматарок като му изтече мандата с какво ще го запомнят, че не се сещам... С идиотизмите му
32
Тоя ушат шматарок като му изтече мандата с какво ще го запомнят, че не се сещам... С идиотизмите му
33
tosi prezedent e tup zarvul ---davnimava kogo sapla6va s mini-sa da ne bere iadove
34
от кой да внимава от отиващата си тиква ли ?
35
Стабилността на държавата е подронвана всеки ден от лъжите на БСП и Радев .Това деструктивно и диверсионно говорене и саботьорщина - бълвочане е в услуга на маргиналните болшевици , престъпните леви мозъци , които всеки ден ги хващат в поредно престъпление срещу мирни граждани , това бълвочане на Кори и Радеве е опасно както за правовия вътрешен ред и сигурност на населението , така и за цялостта на България и инспирирането на агресия сред индивиди не обичащи истината и демокрацията . Демокрацията по Радевски е да не правиш нищо добро с вирнати крака на бюрото 20 години , да поливаш фикуса и когато има пари за авиационно гориво да си направиш клип със миг - 29 .
36
Защо тази Кака говори за група хора. Каква група са близо 60 процента българи които избраха Радев за президент. Да погледне насипна та партия герб.Магазинреки администрацията и леките от детската градина доведени в Хасково да аплодират цв цв.А според немската преса цв.цв. е лицето на корупцията в България.А оня сърдит.Всички лоши само той сълза.Е няма такъв цирк вече.Народа ги усети кои са и кои са им приятелите.
37
не е вярно фалшива новина
38
не е вярно фалшива новина
39
Спомняте ли си Румен Георгиев Радев...кой беше той ...аз не го помня ...той нещо да е направил ...аааааа.....ДАААА.....откри празника на НАЦИОНАЛНА СПОРТНА АКАДЕМИЯ И НОВИТЕ СЪОРЪЖЕНИЯ И ПЛОЩАДКИ за игра НАПРАВЕНИ ОТ ДЪРЖАВАТА ...ДОБРЕ ЧЕ РАДЕВ ИМА КАКВО НОВО ДА ОТКРИЕ , НОВО НАПРАВЕНО ...ЕТО И РАДЕВ ОТКРИ НЕЩО ...децата дори не знаят името му , а знаят името на Бойко Борисов , ДОРИ И В ДЕТСКИТЕ ГРАДИНИ ЗНАЯТ ИМЕТО НА БОЙКО БОРИСОВ...ааа Радев кой беше ...че не си спомням ..казало едно дете от пети клас..
40
Какво става тука? Нима червените кхмери са си заплюли ПИК за свой сайт? Само чакат нова статия и на секундата червенушките на линия. Яяяя бързо у лево. Каквото и да си говорим всички бесепарчета са много , много ниско ниво на интелигентност. С този затворнически цинизъм си мислят че и те изказват някакво мнение.Я бързо в първи клас. А за ГЕРБ и ББ и Цв.Цв. не си отваряйте устите че ще източните.Няма равни на тях в политиката от 30 години насам .ГЕРБ нямат алтернатива. А на всички миризливковци тука които мислят че и те горките са казали нещо в защита на доня Корлеона бързо беж под полата и , там може да сте по полезни.
41
PO DOBRE V USTATA NA XORATA OTKOLKOTO V KRAKATA NA GERB
42
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
44
Автoр: ИBА_йло атaНAСPАсов ...___...___... @?
45
Българите направиха грешка но защо и украинците я повториха ?Да не би да е някаква мания избирането на комедианти за президенти?
46
Шербета съвсем озлобя. Ама то е така при комплексарите, когато не им се получават нещата, търсят вината у другите.
47
Горката Леля Тони, след всеки хонорар прави един аналЛиз кайсиите на Вожда и полова президента. Вожда потъва бавно но стабилно, опитава се да се спаси с отчаяни действия и платени АнаЛЛизатори и АналЛизаторки. За този слугунаж тетката я произведоха професор.
48
Ро.сен Гео.ргиев Ди.митров ---LZ1RGD--ЕГН 73 09 29 66 64-- Е бан Рош ко--Е БАНИЯ.. // бивш шофьор на ТИР,напиван и е бан от двама руски тир-аджии преди 9 години в Холандия // ... София кв Лозенец ул Кричим №3 вх В ет 4 ап 32 .. тел...087 7 58 38 45....088 9 67 66 78..http://roshko vip.snimka.bg/.....Единственият трол разкрит в нета..От А до Я..!!!!
49
Ро.сен Гео.ргиев Ди.митров ---LZ1RGD--ЕГН 73 09 29 66 64-- Е бан Рош ко--Е БАНИЯ.. // бивш шофьор на ТИР,напиван и е бан от двама руски тир-аджии преди 9 години в Холандия // ... София кв Лозенец ул Кричим №3 вх В ет 4 ап 32 .. тел...087 7 58 38 45....088 9 67 66 78..http://roshko vip.snimka.bg/.....Единственият трол разкрит в нета..От А до Я..!!!!
50
Генерал Радев нямал интелект, а ТИКВАТА е пълен с куп интелекти......ХАХАХАХА, НЯМА ТАКЪВ TAШAK....
51
Прокуратурата поиска общо 30 години затвор при първоначален строг режим за Северин Красимиров. Той е подсъдим за умишлено убийство, блудство и изнасилване на телевизионната водеща Виктория Маринова. .......... По съкратената процедура, MAHГАЛА ще получи 2/3 от присъдата, или 20 години затвор, толкова колкото получи Иванчева, за "ИСКАНЕ НА ПОДКУП", БЕЗ ДА Е ВЗЕТ ТАКЪВ......
52
За тази жена спокойно може да се каже , че е овча пyткa, при това заспала пyткa. Най добре е да не я коментираме и да не си хабим клавиатурите. Eбeтe я в гъзъ пръшав и продължавайте напред.
53
Баси тъпанарите, Радев като получи служебно властта да яхне България, първо започна с уволненията в МВР, за да защити спонсорите си с нарко пари! Над 4500 уволнения за да назначи свои роднини,баджанаци и съмишленици с постоянни договори! Пълно самоуправство, без Парламент да го контролира! Дай на Фатмака малко власт и му гледай сеира! Голям комплексар и силно зависим от спонсорите си малоумник, който две думи на кръст не може сам да изрече, ако не са му написани! Прав е Тодоров за електората на БСП, около 300-400 хиляди е и се намалява от природните закони, истерията с избора на Радев бе повторение на истерията с Симеон по същия сценарий на ДС, като уж "над партиен", ама той завалията само устава на БКП е прочел и само него каканиже! Зад Радев са скрити тъмните капитали, спонсорите му са Ветко,Миню,Бенчо, Очите и още много от тази категория!
54
Ха, ха, ха, нашата"любима професорка"се появи след няколкодневно отсъствие и сигурно през това време са и наливали в главата глупостите, които днеска издрънка! Така е, от много ядене на суджук умен не се става, това го знае и сайбийчето на сайтчето-кенефче ПИК, да беше го попитала преди да си отваря устата и да и се смеят!
55
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
56
Няма да се вържа на номерата на Корнелия. Особено с шут като Елена Йончева. Все пак вече ги опознах хората..скандал след скандал , но не реален а напомпани.. някой постоянно дава грешни съвети на Норми но след месец ще разбере горчивата истина
57
Пъпчасалият ни президент едва ли ще добута мандата докрай.. От сега спука гумите..
58
отговор на коментар
Ами чети корана тогава гнусен рязан мангал!
59
trolove nekadarni ne obijdaite general radev za6toto toi ne e kato va6iat biv6 deto boiko na peskonferenciata go sravni s magare ,i mu drapna uhoto.mislia ,4e go znaete mnogo dobre , no vi e sram da si priznaete. ako imam cenzura , tova ozna4ava , 4e sam prav i vi e bolno ot istinata.
60
trolove nekadarni ne obijdaite general radev za6toto toi ne e kato va6iat biv6 deto boiko na peskonferenciata go sravni s magare ,i mu drapna uhoto.mislia ,4e go znaete mnogo dobre , no vi e sram da si priznaete. ako imam cenzura , tova ozna4ava , 4e sam prav i vi e bolno ot istinata.
61
Аз шапка и свалям на Антоанетчето поне си е заслужила званието,а мен ме направиха такъв като фалирах държавата през 96-97 г. при моя авер Жан Виденов и направих долара само 3000 лева а заплатите на клетия матрял 2 долара! И е абсолютна права за нашиу цървулан фатмаку от славяново требва да го изхвърляме вече!
62
Стига приказки. Време е за ИНПИЧМЪТ!!!
63
Радев като генерал е като срам забългарския генералитет от времето на царство България Той е живот доказателство за нищото както като военен така и като пРезидент марионетка на една партия която се бори да върне статуквото на диктатурата от 9 ти септември 1944г до 10 ноември 1990 г
64
Р........в , мухльото , съвършен комплексар , който не се сеща , какъв е и за какво е избран ? Със сигурност не за да "задоволява" прищевките на Деси .Семейство Адамс . Некадърност , пошлост и наглост на квадрат .
65
Не ви ли стана ясно,че пъзльото-мутра от Банкя си отива.....
66
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
67
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
68
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
69
Таз женица не се ли измори, само да плюе и храчи
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Кого ще подкрепите за кмет на София?
Общо гласували: 9574
архив

Мъж всяка вечер ходел да пие и посред нощ се прибирал вкъщи пиян, където го чакала многострадалната му жена. Тя се оплакала на своя приятелка от непоносимата атмосфера в дома им и приятелката й предложила да опита нов подход. Посъветвала я вместо да му крещи, когато се прибере, да се отнесе към него със съчувствие.
Същата вечер съпругът закъснял, както обикновено, но този път тя го посрещнала с топла целувка. Настанила го на любимия му фотьойл, донесла му пантофите и му направила чаша чай. Мъжът не вярвал на очите си. Къде били обидите и обвиненията? След малко
жена му казала:
- Става късно, скъпи. Струва ми се, че е най-добре да си лягаме.
- Защо не? - изфъфлил съпругът. - И без това ще ми се карат, когато се прибера вкъщи.

няма нови новини
Днес: 221
hot
най-четени новини в момента
сега
3378
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: Излиза ли убиецът Полфрийман от лагера в Бусманци след скандалния натиск на Лозан Панов - ето кога се очаква да го пуснат (НА ЖИВО/ОБНОВЕНА)
x
ПРОБИВ: Учени откриха нов метод срещу рак на гърдата
x