САМО В ПИК: Спас Гърневски разби Корнелия Нинова след провала на Бузлуджа: Достойна проява е да си вземете сбогом с угнетените си поддръжници! Но егото и жаждата ви за власт са здраво бронирани

Интервю

САМО В ПИК: Спас Гърневски разби Корнелия Нинова след провала на Бузлуджа: Достойна проява е да си вземете сбогом с угнетените си поддръжници! Но егото и жаждата ви за власт са здраво бронирани

140343
на 30.07.2019
САМО В ПИК: Спас Гърневски разби Корнелия Нинова след провала на Бузлуджа: Достойна проява е да си вземете сбогом с угнетените си поддръжници! Но егото и жаждата ви за власт са здраво бронирани

Разтърсващ коментар за провала на Корнелия Нинова с рекордно ниската подкрепа, която й показаха социалистите на Бузлуджа, направи депутатът от ГЕРБ Спас Гърневски. Той се възмути и от рецитала на червената лидерка на стихотворението „На прощаване“ на Никола Вапцаров, с който се опита да си направи реклама и да привлече бесепарите на историческия връх.

препоръчано

 - Г-н Гърневски, възмутихте се преди дни от рецитала на Корнелия Нинова, която си позволи да си прави реклама с Никола Вапцаров, защо?

- Миналата седмицата Корнелия Нинова се представи пред родната публика в непривична за нея роля. Застанала пред камера и микрофон, рецитирайки стихотворението „Прощално“ на Вапцаров тя се опита да стигне до сърцата на все по-оредяващите й симпатизанти с надежда да ги мотивира за участие в червено сборище, което бе в събота, вложи толкова трагични нотки и влага в очите си, че накрая разсмя и собствената си аудитория.

Няма две мнения, че съботното пенсионерско парти е изключително важно за Нинова и милионерската й свита, защото наистина под краката им пари.

Тази глутница, предвождана от параноично жадна за власт вълчица, заложи толкова много капани, преследвайки целта си, че накрая все по-често сама попада в тях.

Една година развяваха нова визия; проповядваха я в собствена телевизия; напуснаха най-безотговорно парламента; обявиха партизанско движение и хукнаха по градове, села и паланки; заплашваха с преврат, погроми и метежи; сееха лъжи, интриги и разделения; прокламираха сигурна победа на евровота и насрочваха предсрочни парламентарни избори; дори поръчали специален тоалет за премиерската клетва на Корни...

- Загубиха обаче изборите...

- Именно, на 26 май на евроизборите обаче ядоха бой като за световно, подвиха си опашките и тръгнали от парламента като аслани, се върнаха в него като посрани.

Нямаше и месец тишина и ето ги пощръкляха отново. Сега пък мечтаят за победа на местните избори. Сигурен съм, че всички прийоми, които изброих по-горе социалистите ще приложат отново в поведението си до изборите на 27 октомври.

- Съборът им преди дни на Бузлуджа обаче не дава много надежди на Нинова, защото бе отчетен рекордно малък брой хора, какво значи това?

- Революционният плам опитаха да разгорят пред поддръжниците си на Бузлуджа. И все пак въпросът е, защо лидерката рецитира стихотворението „Прощално“. Няма две мнения, че е великолепно, но то е не само лирично и строго лично. В него поетът се прощава с жена си часове преди смъртта си. В него няма революционни заклинания, въжделения, комунистически патос. В него прелива болката от раздялата с любимия човек, претворена в блестяща поанта.

Ако Корнелия искаше да надъха пенсионерите си за бой, по-уместно би било да рецитира „Вяра“ или „Борбата е безмилостно жестока“, които биха вдигнали революционния адреналин на обезкуражената й партия. Да, ама не върви. В БСП все още има умни хора, за да й го позволят.

Представяте ли си, ако бе прочела финалния стих на „Вяра“:

Може би искате

да я сразите

моята вяра

във дните честити,

моята вяра,

че утре ще бъде

живота по-хубав,

живота по-мъдър?

 

А как ще щурмувате, моля?

С куршуми?

Не! Неуместно!

Ресто! — Не струва! —

Тя е бронирана

здраво в гърдите

и бронебойни патрони

за нея

няма открити!

Няма открити!

Разбира се, че Вапцаров си отива от този свят не заради подобни стихове, а заради подривна дейност срещу държавата във военно време с присъда от българския съд. Но нека проследим какво става с вярата му.

Комунистическата партия след окупацията през 1944 г. дойде на власт и започна да изгражда Вапцаровата вяра за по-добрия, по-мъдрия живот за народа. Резултатът обаче – инакомислещите избити без съд и присъда – останалите с пот на челото и в лишения и мизерия строят социализма.

Комунистическата номенклатура ги контролира на сянка под член 1 от Конституцията.

През 1989 г. следва третият фатален фалит на България. Комунистическата партия се пребоядисва, скъсва с идеите на Вапцаров, а номенклатурата й, ограбвайки държавата започва да строи капитализъм. Започват да строят фалшив капитализъм, нов живот, но за себе си, подобен на онзи, който Вапцаров бе описал в „История“:

Разровиш ли го – ще мирише

и ще горчи като отрова.

- Защо не го прочете?

- Това питам и аз.

Е, другарко Нинова, защо не нахъсахте дошли на сбирката с тази част от историята за българския преход? Защо не ги запознаете с личното си участие в тези 20 години на кражби и мародерство с народ и родина? Как се става от комунист капиталист?

Кой обра външнотърговските дружества?

Кой фалира банките?

Кой приватизира общонародното имущество?

Кой създаде олигарсите?

- Те звучат често и от трибуната на Народното събрание, но няма отговор. Мислите ли, че ще има някога?

- Нинова години наред бяга като дявол от тамян да отговори на тези въпроси.

Но аз ще отговаря вместо нея с откровенията на двама дейци на БКП/БСП. Миналата година в интервю на бившият секретар на ЦК на БКП Стоян Михайлов в ПИК заяви: „След 10-и ноември БКП ориентира България към капитализма. Създаде капитализъм от най-уродлив тип, който прогони 2 млн. млади хора от България“.

На 11 юли тази година в друго интервю депутатът от БСП Иво Христов, онзи с „дебилите“, заяви: „Лозунгите в началото на прехода бяха удобен претекст на групи хора от българската комунистическа номенклатура и тайните служби да демонтират държавата и разграбят така нареченото общо народно имущество, създадено с кръв и пот през тези 45 години от народа и довело до днешното олигархично управление“.

Ето затова не цитирате, другарко Нинова, Вапцаровите „Вяра“ и „История“, защото вие и вашата партия сте духовните и моралните убийци на неговата вяра. Вие открихте бронебойните патрони, с които го разстреляхте. Вие сте истинските му духовни палачи. Винаги съм се чудил с каква наглост и безцеремонност се гаврите с паметта му.

Със същото двуличие, вие г-жа Лъжа Импексова, твърде често от трибуната на Народното събрание си позволявате да интимничите с българите с обръщението „Народе“.

След Бузлуджа би било изключително достойна проява от ваша страна, ако завършите с още един рецитал. Този път на култовия куплет от Вапцаровото „Борбата е безмилостно жестока“, след което да си вземете сбогом с угнетените си поддръжници. Но доколкото ви познавам, егото и жаждата ви за власт са толкова здраво бронирани зад привидната ви усмивка, че това никога няма да сторите.

Ще си позволя да ви помогна с моя кавър версия на стихотворение от един друг български поет.

                                              ***

Но в бурята ще бъдем пак с теб, народе мой, защото те обичаме

Никола Вапцаров

 

На Корнелия и компания

 

С народа сте.

Обичате го също.

И също сте готови да умрете.

Но той недоверчиво се отвръща,

когато вие в него се кълнете.

 

Дали защото фалшивите цитати

не може да запомни наизуст,

но не вярва той на лъжите ви познати,

не му е нужен вашят съюз.

 

Не му е нужна усмивката двулична,

която от очите ви струи.

Душата му е отдавна безразлична

към криминалните ви драми и съдби.

Безплодно красноречие, тиради,

за да се домогнете до още някой глас.

Огласяте салони и площади,

с народа сте, но той не иска да е с вас.

Сподели:
Бомба x
ПРОБИВ: Коктейл от антитела намалява риска от COVID-19 ПРОБИВ: Коктейл от антитела намалява риска от COVID-19
ПИК TV x
САМО В ПИК TV! Социалдемократът Георги Анастасов разбива мераците на Манолова и Капон да управляват държавата (ОБНОВЕНА) САМО В ПИК TV! Социалдемократът Георги Анастасов разбива мераците на Манолова и Капон да управляват държавата (ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 205
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това