Вход
София
Времето в София 5 o C

САМО В ПИК: Съдийката Владка, омъжена за зловещите "Боксове", води пуча срещу Гешев. Надвисва сянката на Митьо Очите и Камен Куката...

САМО В ПИК: Съдийката Владка, омъжена за зловещите "Боксове", води пуча срещу Гешев. Надвисва сянката на Митьо Очите и Камен Куката...

на 07.10.2019
253657
40
САМО В ПИК: Съдийката Владка, омъжена за зловещите "Боксове", води пуча срещу Гешев. Надвисва сянката на Митьо Очите и Камен Куката...
Автор: ПИК
07.10.2019
40
253657

Топла връзка между Съюза на съдиите в България и бандата на „Боксовете“ и Камен Балбузанов „Куката“ в Плевен, който е свързан и с Митьо Очите, лъсна покрай скандалното решение да бъде освободен убиецът на студента Андрей Монов - Джок Полфрийман. Тя минава през съдия Владислава Цариградска-Бировска (на колажа вляво) и редица нейни решения. 

Съдия Цариградска-Бировска е инициаторът на обръщението, подписано от над 300 съдии в страната срещу съдийската колегия на ВСС, Иван Гешев и политическите реакции по казуса „Джок Полфрийман“, разкриват магистрати. В призива Цариградска- Бировска се оплаква от заплаха за независимостта на съдиите, нарушен баланс между съд и прокуратура и какво ли още не. Зад това обаче лъсва факта, че тя се опитва да влияе на прокуратурата и да нарушава баланса между двете колегии.

Истинска бомба може да се разкрие, след като се провери миналото, а и настоящето на съдия Владислава Цариградска-Бировска от Районния съд в Луковит. Оказва се, че варненката, живееща в Плевен, е доста известно име в ъндърграунда и светските среди, както в родният й Варна, така и в Плевен и Бургас.

Въпросната съдийка е по-популярна в ъндърграунд средите като „Владка“, защото е съпруга на известния крими герой от 90-те до днес Марио Милчев Бировски - Бокса (на колажа долу вляво), който е част от известната банда на „Боксовете“. В Плевен, Варна и Бургас не малко, а повечето магистрати и граждани я помнят и като основно острие на скандалния ССБ, благодарение на който се издига в магистратските среди.

Съпругът на Царигардска-Бировска - Марио Бокса, е един от двамата братя с прякори „Боксовете“ от Плевен, но известни във Варна и Бургас още от 90-те години на миналия век, а също и с доста скандален период в Испания. В бурните мутренски години на 20 век младата и разкрепостена варненка се впечатлява от маниерите и луксозния живот на плевенските мутри, вилнеещи безнаказано във Варна под нечия закрила - Боксовете.

Това са двама братя Ивайло и Марио Бировски, наречени Боксовете, защото са боксьори от кариерата, състезатели на плевенския боксов клуб "Спартак". Със спортните си умения си пробиват път и се утвърждават като най-големите побойници на Плевен и подчиняват цялата престъпност в града на Панорамата. Започват да се занимават с кражби, палежи, взривявания и рекет. По този повод са и подсъдими по първото дело за рекет в България.

В началото на 90-те започват да изнудват собственците на плевенските заведения. Бандата, начело със Ивайло и Марио,  Валентин Георгиев Жълтия и Камен Балбузанов-Куката нахлува и в бар „Уест“ и започва да троши инвентар, да бие клиенти и персонал. По този повод е образувано досъдебно производство и вкарано в плевенския съд.

Разбирайки, че ще бъдат осъдени, те се укриват от плевенското правосъдие чак във Варна и там започват да водят бурен светски живот - скъпарски купони, коли, дрехи, екскурзии, което явно е впечатлило младата тогава Владка Цариградска, и тя решава в един момент да се омъжи за един от двамата братя Бировски. Без да се замисля за моралните последствия, тя сключва граждански брак с известния криминалния герой – Марио Милчев Бировски. По този начин официално влиза и се свързва с криминалната престъпност по Черноморието и Плевен.

След това г-жа Бировска завършва право и странно как автоматично става младши съдия, а по-късно съдия в РС-Луковит. Младата съдийка започва да се изявява като активен член от ССБ и на свързаните с него проекти, програми и мероприятия. Странно е нейното скоростно издигане в това НПО, като тя стига до председателския пост на контролния съюз на съдиите в България от ССБ. Чудно е как млад съдия от малък провинциален съд успява да се издигне до такава позиция при наличието на огромната конкуренция между членовете на това сдружение. Явно нечия скрита и дълга ръка направлява тази кариера.

При по-внимателен прочит в търсачката "Гугъл" все пак става ясно, че съдийката не обича да ползва името на печално известния и съпруг и се изявява само със собственото си фамилно име - Цариградска, а фамилията на мъжа си е само в официалните й документи и с тире.

Лъсва още фактът, че зад надутия апломб на Цариградска-Бировска в декларациите на ССБ стои личната вражда между нея и Специализираната прокуратура, която е на път да взриви съмнителните схеми на нейния съпруг – Марио Милчев Бировски-Бокса. Брат му Ивайло в момента е подсъдим по дело на Специализираната прокуратура заедно с Камен  Балбузанов - Куката (на колажа заедно с Митьо Очите) и Валентин Георгиев-Жълтия. Те са обвиняеми като група за рекет, побои и палежи. Групата от години разиграва пълен цирк в съда, жалейки се от всевъзможни болести, включително и от клаустрофобия от домашен арест – пълен абсурд, но явно това е очакваният морал и правосъдие от Цариградска-Бировска и соросоидните НПО-та в съдебната власт.

През 2017 г. Ивайло Бировски- Бокса и Камен Балбузанов-Куката изплуваха и покрай разбитата организирана престъпна група за разпространение на наркотици, рекет и нанасяне на телесни повреди и последвалата серията от арести на близки до Митьо Очите подземни ударници. По неофициални източници в къщата на Очите са засечени дъщерята и жената на Куката.

Тази година почти цялата група свидетели срещу Куката, Бокса и компания започват мистериозно да оттеглят свидетелствата си и да получават амнезия. Резултатът е оневиняване на Балбузанов и Бировски като босове на престъпната група, повсеместен рекет, изнудване и побои. Присъдени са само 4 години за кражби от които 2 години вече са излежани от Балбузанов.

Специализираната прокуратура обжалва на по-горна инстанция, но не е ясно какъв ще е резултатът, след като свидетелите са сплашени и отказват да сътрудничат на държавното обвинение. Дузина рекетирани от бандата на Куката бизнесмени от Плевен и региона се отрекоха от думите си, че са били притискани да му прехвърлят имоти и земи и да му плащат рекет за сделки, към които бандитът няма отношение.

Деверът на соросоидната съдия Цариградска-Бировска пък е помилван с условна присъда от 3 години заради кражбата на детски атракцион – батут и надуваем замък. Иво Бокса прибрал съоръжението на стойност 30 000 лева от търговец, който се осмелил да развива законна търговска дейност в парк „Кайлъка“ без да си плати рекета на местните мафиоти.

И така, видимо забогатяла от ъндърграунд подвизите на мъжа си, девера си и тяхното обкръжение порядъчни бивши боксьори, съдия Цариградска-Бировска спокойно си издава присъди и расте в йерархията на соросоидните магистратски организации. 

Тя дори кандидатства за управителния съвет на Съюза на съдиите, откъдето да громи от сутрин до вечер опитите на държавното обвинение да въздаде справедливост на организираната престъпност – т.е. на девера си и неговите приятели от плевенския и черноморския ъндърграунд. Но мистериозно нейната кандидатура за член на управителното тяло на ССБ е оттеглена. Явно някой загрижено е посъветвал и менторствал на съдия Бировска да не участва в този избор, защото може да изплуват семейните ѝ връзки с ъндърграунда и тя може да се окаже новия „черен лебед“ на ССБ, както би се изразил бившия правосъден министър Христо Иванов по повод съпругата на Лозан Панов.

И тук възникват самоналагащи се въпроси, на които съдия Цариградска-Бировска, Висшия съдебен съвет, Съюза на съдиите в България, Калин Калпакчиев и Лозан Панов трябва да дадат отговори, свързани както със законите, морала и Кодекс за етично поведение на българските магистрати, устава на ССБ:

1. Редно ли е съдия, женен за криминален тип, да се произнася за морала на другите магистрати. И на кадровия орган?

2. Редно ли е съдия, омъжена за брат на задържан от Специализирана прокуратура, който има внесен в съда обвинителен акт, да имитира морал и активност и да оказва натиск на прокуратурата?

3. Има ли користни подбуди у съдия Цариградска- Бировска в нейната позиция срещу кандидатурата на Иван Гешев за главен прокурор? Не е ли в конфликт на интереси, защитава ли фамилния бизнес на главата на фамилията Ивайло Милчев Бировски-Бокса, Камен Куката и Митьо Очите? 

4. С какви средства живее охолен живот съдия Цариградска- Бировска и нейният съпруг Марио Бировски-Бокса?

5. Нормално ли е съдия, който се издържа от парите на мутрите, да пише декларации срещу колегите си?

6. Дали средствата, с които живее семейство Владислава и Марио Бировски са от престъпен произход?

7. Нормално ли е съдия с бурно минало на девойка, далеч от морала на нормалността, да развява знамето на морала?

Сподели:
Напиши коментар »
(40)
1
Всеки дръзнал да изкаже мнение, различно от удобното, се оказва звяр.
2
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
3
Браво Пик тази статия е в направо в десетката.Има още много боклук за чистене в тази държава.
4
Много мутри имат жени юристки ! Е , някои с бърза тапия , но това е друга тема !
5
Щом всичко си върви като керван,ЗНАЧИ това Е ФЕЙК НОВИНА...????
6
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
7
това ако е вярно е позор
8
...има ли някой, който да не знае с какво се занимава Камен Куката и Митьо Очите! Явно имат чадър от по-високо, и това не е ГЕРБ, щом скачат срещу Гешев! Трябваше да се спомене името и на друг плевенчанин...Красю Черничкия! Поздравления за ПИК, че им изнася кирливите ризи на тези , дето се набират да ни четат морал!
9
Дано този Гешев се окаже,че е наистина Гешев Ѝ то Никола Гешев,та всички комунисти да умрат от яд като Бай И'бан ще падне от въжето по което играе Ѝ ще си глътне ЧЕНЕТО,който е гледал Документалния филм във неделя по канал 4 е разбрал КОЙ е Гешев.....Браво на Българската Телевизия,че показа този Учудващ филм без ЦЕНЗУРА което не Е за този сайт......????
10
Влатка, многу, многу слатка. Многу я фалят...
11
тази беше председател на съда в нашия град Луковит.Там има един скъп хотел,дето се събират с Христо Иванов и Лозан Панов.Казват и семинари.... Сефте чувам ,че Валатка била Цариградска.Брей,брей брей!
12
не става вече и за патка .Ама много и се иска , че на оня кокаинов боксьор вече не му става !
13
Варненския свободен "университет", което значи нищо. Много "юристи" са се пръкнали от така наречените "свободни университети" - какво се чудите тогава бе братя българи...
14
Бай Иване ке та е.ба!
15
Дали да не попитаме и г-жа Цачева за тази кариера
16
ВСИЧКО В ТОЗИ КЕНЕФ НАРЕЧЕН ДЪРЖАВА Е МАФИЯ...АКО АЗ ДОЙДА НА ВЛАСТ---ХИТЛЕР И ПИНОЧЕТ ЩЕ ВИ СЕ СТОРЯТ ДЕЦА С БЛИЗАЛКИ КОИТО СИ ИГРАЯТ В НАЧАЛНА ЯСЛА....80 % ОТ НАСЕЛЕНИЕТО В ТАЗИ КОЧИНА ЩЕ БЪДЕ ФИЗИЧЕСКИ УНИЩОЖЕНО САМО В ПЪРВАТА ЕДНА ГОДИНА--СЪДИИ,''ЖУРНАЛИСТИ'',ПОЛИТИЦИ,ПРОКУРООРИ,ОЛИГАРСИ,РОБОВЛАДЕЛЦИ,ЧАЛГАРИ,ЦИГАНИ,ЕВРЕИ,ХОМОСЕКСУАЛИСТИ,ХЕЛЗИНСКИ КОМИТЕТИ,НПО--ТА,,,ВСИЧКИТЕ ЩЕ ВИ РАЗСТРЕЛЯМ ДО КРАК...НЕ МИ ПУКА НИТО ОТ ЕВРЕЙСКИЯ ВИ СЪЮЗ НИТО ОТЕВРЕЙСКАТА ООН НИТО ОТ ЕВРЕЙСКАТА АМНЕСТИ ИНТЕРНЕШЪЛ,НИТО ОТ ЧИФУТСКА АНГЛИЯ,АМЕРИКА ИЛИ,РУСИЯ.,.,ИЗБИВАМВИ ВСИЧКИТЕ И ВИ КОЛЯ,,,РЕКИ ОТ КРЪВ ЩЕ ТЕКАТ,,НО БЪЛГАРИЯ ЩЕ ПРЕБЪДЕ
17
Държавата е руска, маниера азиатски, демокрацията варварска, медиите л@йняни...
18
Истина ли е че въпросната боркиня за Спаведливост от съюза на съдиите Цариградска- Бировска е омъжена за този тип на снимката, истина е . Какво повече има да се оправдава. Не я виня , че се оженила за този човек, но защо се опитва да се прави на най- морална и безгрешна и вхърля камъни и кал върхи другите . Не е християнско така . Нали Христос бе казал нека първи камъка да хвърли този , който е безгрешен, а то има ли такива и особено в съюза на съдиите. Там е пълно с гнили ябълки- хора, който се приквриват и лицемерничат.
19
Тази госпожа съдийка Цариградска- Бировска себеси и семействто си неможе да оправи, взела да морализаторства. сега се оптва да отклонява и опрадвава с Гешев. Нейна работа ли е на съдия да се меси в избора на прокуратурата. Тя пита ли ме мен и цяла България , като се омъжи за този боксьор от снимката. Сега излиза, че Гешев и е виновен, че се е оженила за Бировски.
20
Само соросоидния жълто-червен матрял е верен на тяхното пантофско кривосъдие свързано с бандити и престъпници като тая проскубана мърша ,да продължава още тая сган да раздава "справедливо правосъдие" и ЕС ще ни намажат ските нали това искат чугунените кухи кратуни!
21
Явно критериите за разтеж на съдиите в БГ е свързан преди всичко със семейното им положение?!Колкото повече бандити имат в семействата си,толкова по бързо растът в ерархията??!!Навярно поради факта,че познават тъй да се каже от близо същността на престъпната материя,тъй де, може да се каже,че са нещо като битови специалистки на тема “моят съпруг мутра“!!
22
И въпросния Жълтия от статията беше женен за сдийка.
23
Vladka varteshe svirki na Skobara.....I beshe mnogo.....dobra....
24
ПИК защо не проверихте кой е баща на Владка!? Александър Цариградски - най- големият измамник, осъждан в Германия за контрабанда на цигари. Възпитана в семейство на измамник, самата тя е усвоила тънкостите на този занаят.
25
Unikalna....beshe.....otzad...
26
а някои искат да ни убедят , че жените са нежни цветя , които ще въдворят ред и красота в обществото .....бля , бля , ....престъпникът е такъв , независимо от пола. честито на фемен!
27
Миналата седмица бях при тази селска пръчка свидетел по едно дело.Тая беше цялата облечена в маркови дрехи.Кара ни на оглед в едно село до Луковитна оглед...как се подиграваше с едната страна там...личеше си,че иска да ги рекетира.Много нагло създание и яко корумпе...
28
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
29
"омъжена за зловещите боксове" - не съм чувал жените да могат да се омъжват за няколко лица, а и по-надолу в статията излиза, че се е омъжила само за един. Издигала се била - е съдия в Районен съд Луковит, на г@за на географията и на най-ниската възможна инстанция, едва ли може да се каже, че е някакво издигане - то си е живо приземяване и по-скоро е последна дупка на кавала. Обръщението едва ли тя го е измислила - по-скоро са й го връчили от ССБ, за да излиза именно от дупка като РС Луковит. Но леко са се прецакали, защото не са се сетили, че мърлячите от ПИК имат информатори от прокуратурата и то точно от кликата на некадърника Гешев, и ще хвърлят кал по всякакъв начин по едно иначе наистина добро начинание.
30
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
31
Za lubovta nema granici....
32
Какво толкова се впечатлявате-просто един от всичките типични български съдии-минало скрито при кадровиците,настоящето-без особена разлика с това на обикновените рекетьори,пълна безнаказаност,имунитет и т.н.Типичен пример за бъллгарски съдия.
33
Какво толкова се впечатлявате-просто един от всичките типични български съдии-минало скрито при кадровиците,настоящето-без особена разлика с това на обикновените рекетьори,пълна безнаказаност,имунитет и т.н.Типичен пример за бъллгарски съдия.
34
една банда се бие с друга банда за територии и сфери на влияние и да стрижат овцете.
35
А защо не се разровите и за бащата на Цариградска ? Александър цариградски , много ще ви е интересно !
36
Всички коментирате жълтите измислици съчинени от празногавците и т.н "браво"!!!!!! Защо никой не коментира или прочета или се замисли какво искат да кажат хората с морал и без страх в лицето на височаещите прокурори и управляващите ни лица облечени с власт и непочтеност спрямо Вас - народа ! Коментирайте гадостите и лъжите през телефоните и тъпите медии, така или иначе всички ви е страх да се покажете с истинските си лица и имена! Дано морала е с Вас истината и правата на личността, а ме ма системата
37
Значи ще ровите по имотното състояние на госпожата.Ами плровете и в имотното състояние на депутати,които придобиха общински парцели за милиони,апартаменти за крайно нуждаещи се.,ама не ви стиска.Проверете Връбница и тенис клуба на Кукуш4.Как е получен терена,или само неудобните ще атакувате.Писахте за Йончева,за Радев,за Нинова.Хайде да видим какво правят и от Герб.
38
Tiahnata famililia dalji pari na polovin Balgaria:::::::
39
A Mario predi Vladka ...... Malco maika i ........
40
bandata na ,boksovete,??? pik vie ste prosto jalki...s94x
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Според вас арестът на Нено Димов е:
Общо гласували: 7102
архив

Алкохолик звъни по телефона: - Алооо, т’ва ли е номера за помощ на алкохолици? - Да, кажете. - Абеее, как се прави мохито?

 

няма нови новини
Днес: 14
hot
най-четени новини в момента
сега
1314
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
ПЪРВО В ПИК TV: Борисов на официалната церемония по повод 75 години от освобождаването на бившия концлагер Аушвиц-Биркенау (ОБНОВЕНА)
x
Виждали ли сте такова същество? (СНИМКИ)
x