САМО В ПИК! "Токуда" с първи разкрития пред медията ни за смъртта на Коритаров - журналистът бил със силно увредено сърце и начална пневмония

Акценти

САМО В ПИК! "Токуда" с първи разкрития пред медията ни за смъртта на Коритаров - журналистът бил със силно увредено сърце и начална пневмония

211017
на 06.04.2021
САМО В ПИК! Токуда с първи разкрития пред медията ни за смъртта на Коритаров - журналистът бил със силно увредено сърце и начална пневмония
Автор:   Асен Рашков

Атрактивни Джакпоти и Нови Игри от efbet (18+)

Журналистът Георги Коритаров е постъпил в болница "Токуда" с категорично доказан коронавирус. Това разкри ексклузивно за агенция ПИК изпълнителният директор на "Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда" д-р Венелина Милева.

препоръчано

"Георги Коритаров постъпи при нас с положителен тест за коронавирус и оплаквания от сърдечно заболяване, каквото той си имаше", коментира за медията ни д-р Милева.

Пиарът на болница "Токуда" Иво Андреев разкри ексклузивно за агенция ПИК още подробности за смъртта на журналиста.

"Имаме информация, че Георги Коритаров е бил ваксиниран срещу коронавируса. Колегите са били информирани, че е имал поставена първа доза от ваксина срещу коронавируса", коментира пред медията ни той.

"Официална причина за неговата смърт може да се каже, ако се направи аутопсия, но това ще решат близките му. Той е бил в състояние, което е несъвместимо с живота. Бил е с редица придружаващи заболявания, имал е сърдечни проблеми, които са установени, когато е постъпил при нас. Той е бил рефериран, след като на друго място са установили проблеми със сърцето и фаза на сърдечна недостатъчност, която при нас се препотвърждава", добави пиарът на болница "Токуда".

"Ковид инфекцията е установена при нас при кардиологичния преглед, за който е дошъл първоначално. След това е настанен в Ковид отделението. За съжаление, много бързо се е развил проблем. Колегите са направили всичко възможно, но за съжаление, цялата му симптоматика се е развила фатално", уточни Иво Андреев. По думите му Георги Коритаров е имал тежки сърдечни проблеми.

"Въпреки възрастта си, той е имал много увреждания и съпътстващи заболявания, които са натежали заедно с ковид инфекцията. Коронавирусът поразява доста бързо хората с придружаващи заболявания", каза още той.

"Не трябва да се прави пряка връзка между ваксината и състоянието му. Факт е, че хората се разболяват дори и след ваксиниране. Никой не гарантира, че няма да има вирусна инфекция. Очакванията са тя да се кара много по-леко, но винаги има процес на усложнения. При нас той е постъпил с не толкова тежка ковид инфекция. Имал е начална пневмония, но картината не е толкова тежка. Установена е сърдечна недостатъчност, сърцето е страдало изходно", уточни пиарът на "Токуда".

свързани новини

Това е голяма загуба. Съболезнования от целия екип към близките и семейството му", завърши Иво Андреев.

Припомняме, че днес на 61-годишна възраст в болница "Токуда" почина журналистът Георги Коритаров. Той е бил откаран там вчера, след като се почувствал зле по време на работа. Докато водел предаването си, Коритаров започнал да диша трудно и бил откаран в лечебното заведение, където е установено, че е с положителен ПСР тест.
Журналистът е бил ваксиниран с първа доза от ваксина срещу коронавируса, а след дни предстояло да му бъде сложена и втората доза.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за 28 март - Близнаците завладени от добро настроение, изкушения дебнат Стрелците САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за 28 март - Близнаците завладени от добро настроение, изкушения дебнат Стрелците
ПИК TV x
Топ конституционалистът доц. Борислав Цеков с важни подробности пред ПИК TV: Радев не може да откаже назначаване на министри! Ако никой не иска да бъде служебен премиер, трябва да ни управлява правителството в оставка (ВИДЕО) Топ конституционалистът доц. Борислав Цеков с важни подробности пред ПИК TV: Радев не може да откаже назначаване на министри! Ако никой не иска да бъде служебен премиер, трябва да ни управлява правителството в оставка (ВИДЕО)
ново
Днес: 150
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК