Вход
София
Времето в София 26 o C

САМО В ПИК! Топ експертът Николай Радулов с ексклузивни разкрития за шесторното убийство в Нови Искър и показния разстрел на бизнесмена Петър Христов

САМО В ПИК! Топ експертът Николай Радулов с ексклузивни разкрития за шесторното убийство в Нови Искър и показния разстрел на бизнесмена Петър Христов

на 08.01.2018
94437
18
САМО В ПИК! Топ експертът Николай Радулов с ексклузивни разкрития за шесторното убийство в Нови Искър и показния разстрел на бизнесмена Петър Христов
Автор: Асен Рашков
08.01.2018
18
94437

Топ експертът по национална сигурност и бивш секретар на МВР проф. Николай Радулов коментира ексклузивно пред агенция ПИК бруталното шесторно убийство в Нови Искър и показния разстреля на крупния бизнесмен Петър Христов.

Интервю на Асен РАШКОВ

- Проф. Радулов, какво на първо четене Ви прави впечатление от убийството на бизнесмена Петър Христов?

- Това, което ми прави впечатление, че този случай прилича много на опита за убийство на данъчния шеф. Очевидно престъплението е подготвено предварително. Очевидно стрелецът се е измъкнал безнаказан и без никаква представа на околните кой е той.

Това, което е интересно, е, че човекът е много особен. Това е човекът, който гарантира изборите във Велико Търново. Човекът, който беше свързан със скандала с шестте "Не"-та на г-н Цветанов. Ставаше дума за заповедта за реализиране на СРС-та на служителя от БОП-а, който, както се разбра тогава, всяка сутрин е докладвал на Петър Христов кой е взет на контрол, кой е обект на Специални разузнавателни средства, кой какво си е говорил по телефоните и т.н. Този човек винаги е изпитвал желание да знае какво правят тайните служби.

Мисля, че в началото на 90-те години той беше създал един глобален форум за сигурност във Велико Търново. Тогава беше показал училището на едни израелци, твърдейки, че това е офисът на неговата фирма и неговите тренировъчни площадки. Тогава те му бяха дали едни 6 млн. за подготовка за борба с тероризма. Тогава какво стана с тези пари не се разбра.

ИЗВЪНРЕДНО В ПИК! Ликвидирали бизнесмена Петър Христов с един куршум

ИЗВЪНРЕДНО В ПИК! Ликвидирали бизнесмена Петър Христов с един куршум

Бизнесменът Петър Христов по всяка вероятност е бил...

на 08.01.2018

Във всеки случай този човек е голям фактор във Велико Търново. Не е тайна връзката му с Цветан Цветанов, Станимир Флоров, с шефовете на местните служби. Така че не е обикновен човек.

Данъчният шеф също беше с такъв профил - човек, който има връзки в средите, за които се твърди, че са близки до управляващите, бивш полицай. Има нещо общо между всичко това.

Ако трябва да търсим общата точка между трите убийства през последните дни, включително и това на Нова година, това е, че извършителите не се притесняват от властта. Те си мислят, че тя не е в състояние тя да им попречи да извършат убийства.

- Защо се правят такива дръзки убийства посред бял ден, пред един куп свидетели?

- Така е, същото беше и с данъчния шеф. Личи си професионалната ръчичка в тези два случая.

- Проф. Радулов, много неясноти остaнаха в публичното пространство след самоубийството на Росен Ангелов. Вие имате ли някакви съмнения, че той не е извършителят на бруталното шесторно убийство в Нови Искър?

- Сега и по начина, по който всичко ни беше поднесено, трудно можем да преценим. Щяхме да разберем, ако не се беше самоубил и беше отишъл в съда. Тогава щеше да има право и той да се изкаже.

В крайна сметка останаха много необработени въпроси, на които ръководството на разследващите нямат отговор. Защо този човек, след като е застрелял всички, не се е самоубил там на място, щом го е докарал дотам да се самоубива. Как стана тази работа с ДНК анализа, след като не са имали материал от него. Как разбраха, защото няма ДНК данни от този човек в Института по криминалистика?

Според мен имаше страшен проблем с комуникацията на ръководещите разследването с журналистите. Всеки път се съобщаваха противоречащи си неща в сравнение с предния път. Като че ли бяха обзети от паника и не можеха да се съобразяват по време на брифингите.

- Смятате, че някои от изказванията на разследващите допълнително объркаха обществото?

- Някои неща изглеждаха съшити с бели конци. Според мен е напълно възможно това да се е дължало на напрежението и на неумението да се изказват. Затова си има и говорители на такива места, за да може те да коментират пред медиите.

Очевидно е че органите на властта, в опит да успокоят населението, още повече успяха да го подплашат. Само това изявление в началото, че всички са застреляни с по един куршум в главата обърка всички. Изглеждаше като някакво мафиотско разчистване на сметки, а този човек е бил монтьор, а жената е чистила къщи и е била продавачка в магазин.

Тези хора са си изкарвали хляба с труд и няма никакви основание да се мисли, че са били част от някаква престъпна организация.

Много голямо объркване имаше и в един момент всичко това беше обяснено, че е резултат на оперативна комбинация с цел да се изкара на светло убиецът. Аз съм правил много оперативни комбинации, но не мога да разбера какъв капан би произлязъл от съобщението, че убитите са застреляни с по един изстрел в главата. Какво ще си помисли убиецът? Той много добре знае с колко изстрела ги е убил. Така няма как да го излъжат или заблудят.

По-скоро всичко това беше насочено към гражданите и журналистите. Според мен не само че се получи неудобно, но този начин на изказ създаде и недоверие у хората за това, което се върши. И до сега те се питат това ли е убиецът.

- Казахте, че разследващите не са разполагали с ДНК анализ на Росен Ангелов. Това е много сериозно твърдение, при все че беше оповестено, че негово ДНК е намерено на местопрестъплението. Когато е арестуван и осъден за изнасилване, не са ли му снели отпeчатъци и ДНК?

- Пръстови отпечатъци със сигурност са му взели, но няма такава практика да се взимат ДНК следи, освен ако е имало някакви съмнения относно изнасилването. Но той е бил хванат с онова момиче по време на извършването, така че не е имало никакви причини да се доказва той ли е, или не е той. Не виждам причина да са му снемали ДНК след.

- Тогава остава мистерия с какво разследващите са сравнили ДНК следите, намерени на мястото на убийството...

- Няма база данни за това. Дори да е намерено нещо на местопрестъплението, то трябва да бъде сравнен с материал от заподозрения. А пък този заподозрян го видяхме мъртъв накрая. Тоест едва сега могат да се вземат следи и да се сравнят.

- Защо термокамерите, които издирваха Росен Ангелов в района, не са го уловили в изоставената вила, в която се е самоубил. Означава ли това, че той е сложил край на живота си още в същия ден, в който започна издирването?

- Не. Не знам с какво качество са тези термокамери, но от това, което разбрах, те са установявали движещи се обекти из гората. Въпросът е дали той им е попадал въобще под око, защото те не са гледали към сградите, търсиха го в гората. Най-вероятно не е имало случай, в който са били насочени към него. Възможно е стената на тази постройка да е много дебела и дори да са минали оттам термокамерите, да не са го уловили.

- А как ще коментирате факта, че Росен Ангелов бяга от къщата, която обитава, за да се скрие в постройка наблизо и да се самоубие. Има ли логика?

- Няма логика. По-нормално би било, ако се самоубива, да се самоубие над труповете на хората, които е разстрелял. Тук въпросът е кога се е самоубил. Ние това няма да го разберем по простата причина, че няма да ни го кажат. Може да се окаже, че ако той е убиецът, може да се е самоубил веднага след убийствата. А може да се окаже, че се е самоубил преди убийствата. И тогава изникват много и съвсем други убийства.

- А защо, престъпник, който иска да сложи край на живота си, ще използва заглушител?

- Няма никаква логика и в тези действия, освен това, че ако е убит или се е застрелял със заглушител, ще има по-малко барутни следи. Става дума за това, че вероятно се е застрелял от упор или е бил застрелян. Заглушителят поема част от саждите, от барутния нагара. Това може да значи, че просто е бил застрелян от 50 метра с флоберов куршум. Може и от 100 метра с Магнум.

Няма друга причина да се стреля със заглушител. Дори да е тръгнал да се гърми със заглушител, ще го свали по простата причина, че не е удобно да се застреля така. Защото се увеличава цевта с 15-20 сантиметра, а този е и ръчно направен, така че не се връзва много.

- Казвате хипотетично, че може и да не се установи разлика между самоубийството със заглушител и убийство от 100 метра с друго оръжие?

- Да, ако е застрелян от 100 метра няма да има барутен нагар по челото. Не мога да го гарантирам, но обикновено заглушителят поема голяма част от газовете, затова и няма шум. Това е само мое предположение, защото не виждам логично обяснение.

Много е възможно да има такива несъмнени доказателства, които са железни и доказват самоубийството, но не ни се казват, защото са необходими за продължаване на разследването.

Ако човекът беше задържан жив, щяхме да научим много неща по време на съдебния процес.

Сподели:
свързани новини
Напиши коментар »
(18)
1
Тоя не слиза от екраните . Луд умора няма ..само се поти . Пяна излиза от устата му като започне да плюе по държава и полиция , сякаш като беше секретар в МВР нямаше престъпления.
2
Смешна полиция направо трагична.
3
Смешна полиция направо трагична.
4
https://www.youtube.com/watch?v=IgNsixzbK04
5
Какъв топексперт е тоз комуняга?
6
Г-н "Топ-експерт", вие бяхте секретар на МВР по времето когато беше застрелян Стефан Деспотов, или година по късно. Защо не арестувахте убиеца на Деспотов ? Той и до днес не е арестуван, даже ни управлява.
7
Мощен лек срещу гъбички по ноктите на краката ги премахва завинаги !Ако страдаш от тази досадна болест опитай този мехлем - може да се спасиш от страданията завинаги !http://bit.ly/2oOsQJq
8
Този пенсионер Радулов да вземе и да се скрие. Омръзна вече със своята набедена компетентност. Това не е никакъв специалист по никаква сигурност - КНИЖЕН ПЛЪХ
9
Може да се окаже, че намерения убит човек, не е търсеният Росен, а убиецът да е убил и него. Може и да не е един убиец,а да са няколко. Може там където намериха компютъра да е на истинския убиец, а Росен да е набеден /удобен/ за престъплението и убиецът да го е ликвидирал и него за да не излезе наяве истината. Логично е ако Росен е убиеца и е смятъл да се самоубива да го направи в жилището на Кети. Много въпроси има и децата ще разберат, че истината е друга. Трите убийства имат връзка- на данъчния, това в Новогидишната хощ/а може и това на Росен/ и днешното. Мафията иска да покаже безпомощността на държавата. Тежко ни, ако убийците са още в България и са на свобода!
10
НИКОЛАЙ РАДУЛОФ НЕ Е ПРЕСТЪПНИК. НИКОГА НЕ Е ЧЛЕНУВАЛ В БКП????
11
КАКЪВ ТОП ЕКСПЕРТ,КАКВИ ОПЕРАТИВНИ КОМБИНАЦИИ Е ПРАВИЛ В УЧЕБНИЯ ОТДЕЛ НА МВР-СМЕШНИК???!!!
12
Хора, пуснете си запис на началото на емисията на БНТ "По света и у нас" от 20 часа днес, за да видите репортажа на кореспондентката, пред изоставената постройка, където е открит трупа на Росен. Говорейки тя така се увлече, че накрая каза, че в момента се провежда балистична експертиза дали намереНИТЕ ГИЛЗИ от пистолета в постройката на самоУБИЙСТВОТО, съответстват на тези намерени в къщата при масовото убийство...! Като чух това останах с отворени уста, повярвайте! Не съм се гърмял, ама се зачудих как така, като се самоубиваш трябва по няколко пъти да стреляш!? Е, накрая май трябва да улучиш и главата си!:)))))
13
Този човек Николай Радулов нито е топ, нито експерт независимо, че комунистическата канцелария му е дала професорска титла. Той е неграмотен милиционер. Такива като него запълват медиите с мнения. Друг един неграмотник „журналиста” Огнан Стефанов реве по медиите, че ги няма милиционерите, а някакви си долнопробни сержанти като Младен Маринов и Цветан Цветанов се издигнали на високи полицейски постове и той не може да прежали тяхното издигане. Другари комунисти вашето време изтече, колкото и убийства да спретнете, а вие сте факири да унищожите човешки живот. Такива като тези двамата са верни последователи на другарката Цола Драгойчева, която в три тома е описала българският комунистически тероризъм в България ръководен от Кремъл.
14
https://www.youtube.com/watch?v=wIqTdH_022M
15
СПРИ СЕ БЕ ТОП ИДИОТ!!!
16
Не случайно писах, че тези дето планират и извършват убийствата, сега дават коментари по всички телевизионни канали..
17
Стига сте кичели тия ТОП червени глупаци, с титлите на ТОП експерти бре. Да им пикая на ТОП експерлъка, на тия ТОП олигофрени..
18
До ЧЕРВЕНИЯ ДЯДО........ пий си хапчетата редовно...... прегледай простата..... склерозата те налегнала .....ГЛУПОСТИ ПИШЕШ
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Кой е най-одобряваният от вас партиен лидер?
архив

Един зевзек отива при един полицай и го пита:
- Г"син полицай, на един полицай може ли да се каже "говедо"?
Полицаят ядосан:
- Не! Как ще може!
- Ами на едно говедо може ли да се каже "г-н полицай"?
Полицаят се замисля и казва:
- Може, разбира се!
- В такъв случай довиждане, г-н полицай.

няма нови новини
Днес: 287
hot
най-четени новини в момента
сега
2414
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Шефът на спецпрокуратурата избухна: За първи в път в историята на България има арестувани олигарси! Ще има опити да бъдем закрити и да ни спрат (ОБНОВЕНА)
x
Защо бургерът е любимата храна на учениците?
x