Вход
София
Времето в София 28 o C

САМО В ПИК! Топ експертът проф. Николай Радулов с ексклузивно интервю пред медията ни - има ли виновни за случая "Пелов" и свърши ли си работата МВР

САМО В ПИК! Топ експертът проф. Николай Радулов с ексклузивно интервю пред медията ни - има ли виновни за случая "Пелов" и свърши ли си работата МВР

на 06.06.2018
74160
25
САМО В ПИК! Топ експертът проф. Николай Радулов с ексклузивно интервю пред медията ни - има ли виновни за случая "Пелов" и свърши ли си работата МВР
Автор: Асен Рашков
06.06.2018
25
74160

Убийството на избягалия затворник Владимир Пелов при престрелка в Ботевград разтърси страната. Агенция ПИК потърси експертът по сигурността проф. Николай Радулов, който коментира работата на МВР по случая, допуснатите грешки в разследването и причините да се стигне до фаталния инцидент.

Интервю на АСЕН РАШКОВ

- Проф. Радулов, свърши ли си МВР работата в случая с Владимир Пелов? Има информация, че от един месец той се намира в района на Ботевград, но така и не е открит...

- Съвсем наскоро имаше коментари и разговор в парламента колко малко е полицията в малките населени места и като пример беше даден Ботевград. Там има 20 полицаи, на смяна обаче са двама-трима от тях, не повече. Много трудно е полицията да работи при такава разстановка.

От друга страна от това, което чувам, оставам с впечатление, че Пелов се е разхождал спокойно из Ботевград. И като че ли е било обществена тайна, че той се е намирал там. Факт е, че е имало много сигнали и факт е, че при проверката на тези сигнали не е бил намерен никой.

- Полицията обяви, че той е бил с променена външност? Възможно ли е това да е попречило на МВР да го открие?

- Комично звучи оправданието, което шефът на полицията дава, че той бил с променена външност. Практика е, когато един човек се обяви за издирване, да се има предвид, че той може да си пусне брада, мустаци, да си обръсне косата или да си пусне такава, ако няма. Правят се фотороботи върху снимките. Нещо повече - лица, които са изчезнали преди 15-20 години, със специални програми се състаряват, така че да могат да бъдат издирвани. Всичко това показва или пренебрежение към издирването на Пелов, или липса на професионализъм.

- Такова чувство сякаш остана още от самото бягство на Пелов от затвора?

- Да, самото бягство също беше комично - въоръжен затворник, охраната не може да се справи, чистачката го подгонва. От самото начало изглежда комично и и несериозно, но всъщност това е едно много сериозно престъпление - бягство от затвора на криминално проявен, който извършва убийства и е опасен за обществото. Необяснима е липсата на ефективност на полицията.

- Споменахте за недокомплекта в полицията? Когато Пелов избяга от затвора коментирахме, че има недокомплект и сред надзирателите. Това ли е основната причина, за да се стигне до това убийство - липсата на достатъчно кадри?

- Това е един от проблемите. Този проблем съществува вече близо 10 години. Винаги има голям недокомплект за тези места, които са опасни - ниски заплати, униформени, които винаги трябва да реагират, ако станат свидетели на престъпление.

БСП вика на разпит вътрешния министър за убийството на Пелов

БСП вика на разпит вътрешния министър за убийството на Пелов

БСП поиска изслушване на вътрешния министър Валентин...

на 06.06.2018

Същевременно пък големите дупки принуждават МВР да занижава критериите за назначаване на служителите, тъй като много малко хора се съгласяват за ниска заплата и висок риск да започнат работа в системата. И намалявайки критериите съответно се намалява и възможността за по-ефективно действие на цялата полиция както новоназначени, така и стари служители, защото те работят заедно, в екипи, а знаете, че керванът върви според скоростта на най-бавното магаре.

Другите причини, за да се стигне до тази ситуация, ние сме ги разисквали години наред. Това са липсата на преподготовка, много честата смяна на законодателството, което току-що обучените полицейски служители ги довежда до незнание на променените закони. Много са причините - проблеми в Института по криминалистика, сравнително слаба работа по експертизите, можем да изброяваме с часове.

- От това, което чухте и прочетохте за престрелката, какво според Вас се е случило снощи в Ботевград?

- Имаме двама души в центъра на български град и три пистолета. Това значи, че няма и добър контрол върху оръжията. Тепърва ще се изясняват тези пистолети, но определено не става дума за законно притежавани оръжия. Престрелката, каквато и да е причината, това е някакъв конфликт между две криминални лица.

Това, което се говори, че единият от двамата е бил свързан с полицията, трудно това може да бъде някаква причина за престрелката. Защото веднага теорията за конспирацията започва да произвежда слухове, че самата полиция има интерес Пелов да бъде убит. Факт е, че ако този човек е имал някаква връзка с полицията, то тези отношения са едностранни, тоест той ползва изгоди от полицията и в никакъв случай не им дава информация. Защото ако полицията имаше информация, че той ще се среща с Пелов, щеше да отиде и да го залови.

- След този случай ще се промени ли нещо в издирването на втория избягал затворник Радослав Колев?

- Нищо няма да се промени. Още от самото начало знаем, че двамата са се разделили. Още от началото мислите на всички, които познаваха Пелов, бяха свързани с това, че той няма да избяга от страната, а ще се движи някъде в места, които познава. За Радослав Колев обаче не бяха така категорични, той не беше толкова познат. За него всичко е възможно, включително и да е напуснал страната.

- Това драстично намалява шансовете да бъде заловен...

- Колкото повече се отдалечаваме от момента на извършване на престъплението, толкова по-трудно е разследването и толкова по-голям е шансът на престъпника да се укрие. Виждате, че всъщност Пелов не беше заловен, той стана жертва на някакви собствени игри. Така че тук не можем да говорим за успех на МВР. Сега се даде една пресконференция и на нея всички изглеждаха много притеснени и обясняваха как ще разследват това убийство, което всъщност няма какво толкова да се разследва - убитият си е убит, другият е в болницата. И двамата са криминални престъпници. Те се опитваха да насочат интереса на журналистите към конкретния случай, че един човек е убил друг човек. Докато тук става за съвсем друго нещо - за безнаказано бягство от затвора, за неспособност на полицията, въпреки многократно подавана информация, да намери и залови беглеца и вероятно за некоректни отношения между полицията и информационни източници.

Сподели:
Напиши коментар »
(25)
1
Къде е бил - в Ботевград или Благоевград
2
Ако МВР не спяха и си бяха свършили работата за която получават пари ,без де са си свършили работата нямаше да има убииство
3
Мъката ни е голяма,виновни просто няма!А гласоподавател на ГЕРБ в избирателна секция,пред портрета на Бойко получил ерекция!
4
Важното е на гей парада да има полиция. Иначе бандюгите сами се изтребват. Полицията е в колапс. И армията. И въобще цялата държава,ръководена от мутри и корумпирани политици...
5
КОЙТО НЕ МОЖАЛ ДА СТАНЕ ПИСАТЕЛ СТАНАЛ КРИТИК ,КОЙТО НЕ СТАНАЛ ИЗВЕСТЕН ПОЛИТИК СТАНАЛ КРИТИК (ЕКСПЕРТ). В КРАЙНА СМЕТКА В БЪЛГАРИЯ БОЛ ОТ КРИТИЦИ И ЕКСПЕРТИ , САМО ДЕТО НЯМА СПЕЦИАЛИСТИ ДА СВЪРШАТ ДАДЕНА РАБОТА.
6
СПРАВКА – ЗАКЛЮЧЕНИЕ ОТНОСНО: Изучаването на Николй Стефанов Радулов от гр. София, кандидат за курсант във ВСШ „Г. Димитров“ – МВР Роден е на 13.I.1956 г. в гр. София. Произхожда от семейство на служещи. Има завършено средно политехническо образование с отличен успех 5,73 /диплом № 20386/140 от 3.7.1975 г./. Член на ДКМС. Неженен, българин, български гражданин. Баща му Стефан Николов Радулов е роден на 14.XII.1932 г. в гр. София. Произхожда от работническо семейство. Баща му бил обущарски работник. Член на БКП, а майка му е безпартийна, работничка. Стефан е завършил Историко-философския факултет през 1957 г., след което около 5 години работи като учител по история в гимназията в гр. Елхово. През лятото на 1962 г. е възпитател в общежитието Кремиковци, а през есента на същата година е курсист в едногодишния курс на ВПШ за подготовка на асистенти и преподаватели по история на БКП. През м.септември 1965 г. е асапирант към катедра „История на БКП“ във ВПШ. Дисертационния труд защитава преди срока. Като член на катедрата по история на БКП участва активно в нейната учебна и научна работа. В обществения живот също е вземал активно участие. Заемал е редица изборни длъжности в младежката организация, нещатен сътрудник към ГК на ДКМС гр. Елхово. Член е на БКП от 1960 г. Работил е като пропагандист, а през 1959-62 г. е преподавател по история на БКП. Понастоящем е доцент в Академията за обществени науки и социално управление. Със служебните си работи се справя добре. Скромен, трудолюбив и самостоятелен и кадърен научен работник. Майка му Йорданка Ангелова Радулова е родена на 17.03.1934 г. в гр. Бургас. Произхожда от работническо семейство. Безпартийна. През 1952 г. е завършила търговска гимназия, а през 1957 г. висше образование. след което учителствува около пет години в гр. Елхово. През този период е преподавател по история на КПСС в гарнизонната партийна школа в гр. Елхово. Избирана е за член на дружествено бюро. била е пропагандист. През 1962/63 г. е учителка в 14 гимназия, а от началото на 1967 г. е преместена по нейно искане във II вечерна гимназия, където е и понастоящем. Имала ммного добра научна и методическа подготовка. Работила дейно и полагала много усилия за повишаване комунистическото възпитание на учащите се. Ползвала се с добро име. Брат му Александър Стефанов Радулов е роден през 1962 г. Не учи поради тежко заболяване. ПРЕДЛАГАМ: Николай Стефанов Радулов от гр. София да бъде допуснат до конкурсен изпит за курсант във ВСШ „Г.Димитров“-МВР, факултет ДС, специалност „Управление на обществения ред и сигурност в НРБ“. Кадрова справка за доцент Стефан Николов Радулов в АОНСУДр. Стефан Радулов е роден на 14.XII.1932 г. в град София. Произхожда от работническо семейство. Баща му е бивш обущал в кооперация „9-ти септември“. Сега е пенсионер. Майка му е чистачка, сега също е пенсионерка, а брат му е работник в завод „Искра“. съпругата му е учителка по история. Гимназиалното си образование завършва в София през 1950 г. През 1950-52 г. работи в жп завод „Г. Димитров“. През 1952-57 г. завършва историко-философски факултет при СУ „Кл. Охридски“ – специалност „История“. Завършвайки по собстевно желание др. Радулов отива на работа в граничния район – гр. Елхово. ПРЕЦЕНКА ОТНОСНО: Дейността на Николай Стефанов Радулов, член на 250 ППО при Ленинско районно у-ние на МВР Др. Радулов е на работа в отделение ДС от 1981 г. и членува в БКп от 1983 г. Същият се включва активно в живота на ППО…Същият е бил отговорник за комсомолската група в отделение ДС и секретар на офицерското комсомолско дружество. Др. Радулов от началото на 1985 г. е секретар на УК на ДКМС при Ленинско РУ на МВР. Като такъв му е дадена добра оценка за работата. ПБ при 250 ППО дава положителна оценка на партийната работа на др. Радулов и счита, че може да бъде преназначен на длъжност „Ст. разузнавач“. АТЕСТАЦИЯ за периода 1981 до 1986 г. 1. Ст. лейтенант Николай Стефанов Радулов, старши разузнавач в отделение ДС – Ленинско р-но у-ние МВР I. Съдържание на атестацията Ст. лейтенант Радулов е завършил 4-годишен курс на ВСШ „Г. Димитров“, след което постъпва на работа в отделение ДС при Ленинско районно управление на МВР. От ръководените 13 агенти над 2/3 са вербовани от него като болшинството са от младежки среди, имащи възможнос да долавят и подават сигнали за негативни прояви от най-различен характер. Тези възможности обаче не се използват в пълен обем, поради което значителна част от агентурата е слабо продуктивна. Оттук и малкия брой на сигналите, по които работи др. Радулов. Причините за това са от чисто субективен характер и се коренят в изградения неефективен стил и метод ва работа. Преди всичко това е липсата на целенасоченост и конкретност в работата с агентурата, неритмичност на срещите, недиференциран подход в работата с всяки сътрудник. В работата по делата не влага оперативно майсторство и комбинативност, поради което по водените през атестационния период 4 дела почти не е включил своя агентура. Няма активност и настъпателност, която да съответства на напегнатата оперативна обстановка. Работи по-добре по линия на общата профилактика като използва вооенно-полевите лагери за средношколците…Съществуващата вътре в него класова омраза към противника не може да намери реализация в практическата му работа и най-вече в работата му по активните дела на оперативен отчет. Ето защо в болшинството случаи въпросите и решават от него в чисто теоретичен план. Необходимо е др. Радулов да измени коренно подхода си при решаване на задачите, за се стреми да постигне пълно покритие и единство между теория и практика, между думи и дела. В противен случай въпреки потенциалните възможности, които притежава, ще се обезличи като оперативен работник агентурист.
7
Да развърти меча и да следват оставки - уволнения !!! Голям срам !!! Големо безхаберие в тази родна полиция :(
8
Избягал затворник, плюс друг известен местен разбойник, се стрелят насред малък град (нашумял наскоро с ежедневни побоища, грабежи и т.н.). Насред ЕвропреЦедателството Му!!! Добре, че гръбнакът на дребната престъпност не е пречупен, та да се самоизбиват !!!Това си е за оставка на цялата местна структура на МВР !!! В някои страни - и министърът заминава. Но не и тук. Тук има стабилност, каза Главният секретар на МВР Младен Маринов е бивш шофьор на Таки !!!
9
Обяснима е ескалацията на престъпността из страната, след като начело на изпълнителната власт е криминален тип.
10
.........НАШТО МВРЕ Е.БА МАИКЯТА НА МАТА ХАРИ !....И....ЖЕИМЗ БОНДЕ !.....БАЦО ПРУКЛЕТИ АГЕНТА 007 !.....
11
Ега ти "ТОП експерта" е тоя кретен. Нали когато това говедо, беше секретар на МВР, нещата бяха стотици пъти по зле!!
12
BULGARIA = MAFIA
13
СПРАВКА – ЗАКЛЮЧЕНИЕ ОТНОСНО: Изучаването на Николй Стефанов Радулов от гр. София, кандидат за курсант във ВСШ „Г. Димитров“ – МВР Роден е на 13.I.1956 г. в гр. София. Произхожда от семейство на служещи. Има завършено средно политехническо образование с отличен успех 5,73 /диплом № 20386/140 от 3.7.1975 г./. Член на ДКМС. Неженен, българин, български гражданин. Баща му Стефан Николов Радулов е роден на 14.XII.1932 г. в гр. София. Произхожда от работническо семейство. Баща му бил обущарски работник. Член на БКП, а майка му е безпартийна, работничка. Стефан е завършил Историко-философския факултет през 1957 г., след което около 5 години работи като учител по история в гимназията в гр. Елхово. През лятото на 1962 г. е възпитател в общежитието Кремиковци, а през есента на същата година е курсист в едногодишния курс на ВПШ за подготовка на асистенти и преподаватели по история на БКП. През м.септември 1965 г. е асапирант към катедра „История на БКП“ във ВПШ. Дисертационния труд защитава преди срока. Като член на катедрата по история на БКП участва активно в нейната учебна и научна работа. В обществения живот също е вземал активно участие. Заемал е редица изборни длъжности в младежката организация, нещатен сътрудник към ГК на ДКМС гр. Елхово. Член е на БКП от 1960 г. Работил е като пропагандист, а през 1959-62 г. е преподавател по история на БКП. Понастоящем е доцент в Академията за обществени науки и социално управление. Със служебните си работи се справя добре. Скромен, трудолюбив и самостоятелен и кадърен научен работник. Майка му Йорданка Ангелова Радулова е родена на 17.03.1934 г. в гр. Бургас. Произхожда от работническо семейство. Безпартийна. През 1952 г. е завършила търговска гимназия, а през 1957 г. висше образование. след което учителствува около пет години в гр. Елхово. През този период е преподавател по история на КПСС в гарнизонната партийна школа в гр. Елхово. Избирана е за член на дружествено бюро. била е пропагандист. През 1962/63 г. е учителка в 14 гимназия, а от началото на 1967 г. е преместена по нейно искане във II вечерна гимназия, където е и понастоящем. Имала ммного добра научна и методическа подготовка. Работила дейно и полагала много усилия за повишаване комунистическото възпитание на учащите се. Ползвала се с добро име. Брат му Александър Стефанов Радулов е роден през 1962 г. Не учи поради тежко заболяване. ПРЕДЛАГАМ: Николай Стефанов Радулов от гр. София да бъде допуснат до конкурсен изпит за курсант във ВСШ „Г.Димитров“-МВР, факултет ДС, специалност „Управление на обществения ред и сигурност в НРБ“. Кадрова справка за доцент Стефан Николов Радулов в АОНСУДр. Стефан Радулов е роден на 14.XII.1932 г. в град София. Произхожда от работническо семейство. Баща му е бивш обущал в кооперация „9-ти септември“. Сега е пенсионер. Майка му е чистачка, сега също е пенсионерка, а брат му е работник в завод „Искра“. съпругата му е учителка по история. Гимназиалното си образование завършва в София през 1950 г. През 1950-52 г. работи в жп завод „Г. Димитров“. През 1952-57 г. завършва историко-философски факултет при СУ „Кл. Охридски“ – специалност „История“. Завършвайки по собстевно желание др. Радулов отива на работа в граничния район – гр. Елхово. ПРЕЦЕНКА ОТНОСНО: Дейността на Николай Стефанов Радулов, член на 250 ППО при Ленинско районно у-ние на МВР Др. Радулов е на работа в отделение ДС от 1981 г. и членува в БКп от 1983 г. Същият се включва активно в живота на ППО…Същият е бил отговорник за комсомолската група в отделение ДС и секретар на офицерското комсомолско дружество. Др. Радулов от началото на 1985 г. е секретар на УК на ДКМС при Ленинско РУ на МВР. Като такъв му е дадена добра оценка за работата. ПБ при 250 ППО дава положителна оценка на партийната работа на др. Радулов и счита, че може да бъде преназначен на длъжност „Ст. разузнавач“. АТЕСТАЦИЯ за периода 1981 до 1986 г. 1. Ст. лейтенант Николай Стефанов Радулов, старши разузнавач в отделение ДС – Ленинско р-но у-ние МВР I. Съдържание на атестацията Ст. лейтенант Радулов е завършил 4-годишен курс на ВСШ „Г. Димитров“, след което постъпва на работа в отделение ДС при Ленинско районно управление на МВР. От ръководените 13 агенти над 2/3 са вербовани от него като болшинството са от младежки среди, имащи възможнос да долавят и подават сигнали за негативни прояви от най-различен характер. Тези възможности обаче не се използват в пълен обем, поради което значителна част от агентурата е слабо продуктивна. Оттук и малкия брой на сигналите, по които работи др. Радулов. Причините за това са от чисто субективен характер и се коренят в изградения неефективен стил и метод ва работа. Преди всичко това е липсата на целенасоченост и конкретност в работата с агентурата, неритмичност на срещите, недиференциран подход в работата с всяки сътрудник. В работата по делата не влага оперативно майсторство и комбинативност, поради което по водените през атестационния период 4 дела почти не е включил своя агентура. Няма активност и настъпателност, която да съответства на напегнатата оперативна обстановка. Работи по-добре по линия на общата профилактика като използва вооенно-полевите лагери за средношколците…Съществуващата вътре в него класова омраза към противника не може да намери реализация в практическата му работа и най-вече в работата му по активните дела на оперативен отчет. Ето защо в болшинството случаи въпросите и решават от него в чисто теоретичен план. Необходимо е др. Радулов да измени коренно подхода си при решаване на задачите, за се стреми да постигне пълно покритие и единство между теория и практика, между думи и дела. В противен случай въпреки потенциалните възможности, които притежава, ще се обезличи като оперативен работник агентурист
14
Този "експерт" по сигурност е толкова екаперт,колкото аз по космонавтика!Пълен олигофрен,който през стажа му в мвр,едва ли е сложил и белезник на престъпник!Книжен,канцеларски плъх!!!!А това,че МВР буксува и останаха само мишоци,който освн далаверката нищо друго не ги интерсува,е факт неуспорим!Пълна трагедия е там.Добре,че има разни льоловци от ДЕА та има дават,чат-пат някое инф за реализация!
15
На шайката от ГРОБ винаги другите им са виновни? Други правителства.експертите.дъжда,вятъра /бил е силен/ вулкана в Гватемала.Путин Това е-като не желаеш да свършиш нещо винаги има причина за това. И винаги ги намират тези причини. как пък за 10 години веднъж не казаха,че не могат да се справят Или назначават калинки.или пък други учени люде завършили училища за бавноразвиващи се.
16
СЕГА ЩЕ ЖАЛИМ И БАНДИТИТЕ! ДРУГАРЯ РАДУЛОВ ДА СТАНЕ ЧАСТЕН ДЕТЕКТИВ И ДА ГИ ИЗЛОВИ, ЩОТО САМО ТОЙ ЗНАЕ КАК ДА ГИ ХВАЩА ИЗОДЗАД! ТОЙ ЗНАЕШЕ И ЗА ОНЯ ГОРСКИЯ ОТ НОВИ ИСКЪР.ДАЖЕ ЗНАЕШЕ КЪДЕ СЕ СКРИ ПЕТКО СЕРТОВ. ВСИЧКО ЗНАЕ!
17
Я, КАК СИ ПРИЛИЧАТ ТИЯ ДВАМАТА НА СНИМКИТЕ ГОРЕ! КАТО БЛИЗНАЦИ СА, САМО ДЕТО ЕДИНИЯ Е ИЗПУСКАН КАТО МАЛЪК ОТ МАЙКА СИ. А МОЖЕ И ДВАМАТА?
18
отговор на коментар
Някой от този сайт да е чел новите разпоредби за обработка на личните данни. Тоя комплексар е за съд, къде са админите. Само ако се каже нещо за ББ и трият за другите може. Жалка страна с жалки хора
19
РАДУЛОВ И ТОП ЕКСПЕРТ????????????РАДУЛОВ И СПЕЦ????????!!!!!!!!!!!??????БИВШ ГЛАВЕН СЕКРЕТАР???????????? НАСТОЯЩ ПЕЕРАЗ БЛИЗЪК ДО КУРНЕЛА. ....ТОВА ДА!!!! Подлец и доносник ...това е тоя дръглив дъртак.
20
Радулов, опропасти с некъдарността си надеждите на студентите в Нов Български! Неописуем лаладжия който с нахалство и политически пристрастия , като първо не беше БКП, после СДС,при Бареков ли не беше , даже вадеше някъкви тайни справки за премиера Борисов, после отиде при Касим Дал и Корман Исмаилов и сега за информация на публиката Радулов е съветник по сигурността на Курнелия Нинова! Е както казват шопите: нема такова животно! Нисък морал и душевна пустош, какъв пример за студентите! Да изгоним Радулов от Нов Български!!!
21
Нито заплатите са низки за това което се прави,нито рисковете са големи.Но има толкова много администрация и други разни,които въобще не знаят за какво са назначени,че за действащите полицаи остава много малко.
22
ВЕРНО ЛИ ТОЯ РАДУЛОВ Е СЪВЕТНИК НА КУРНЕЛИЯ НИНОВА???? ЛЕЛЕЕЕЕ...БСП СА ЯВНО ТОТАЛНИ МАЛОУМНИЦИ ЩОМ ТОЯ ГИ СЪВЕТВА!!! ИЛИ ПРАВЯТ ДАЛАВЕРИ С НИНОВА??? ЕДНО ВРЕМЕ СЕ ОНОЖДАХА!!!
23
Въпросът е как европейски държави с по-голямо население и по-малобройна полиция успяват да я ОКОПЛЕКТОВАТ?
24
СТранно до кога такива пенсионирани експерти ще дават мнение и оценка ,не ги е срам ,не стига ,че са се пенсионирали рано ,защото както каза радулов в едно предаване след 50 годни мъжете натежават ,след като натежават защото още работят на друго място и цедят държавата от две места ,въобще всичко е сбъркано и ние много търпим,като сте знаели какво да се прави ,да сте казали на когото трябва , и стига с това,че полицаите не са мотивирани ,как така ,кой има повече привилегии ,-храни и т.н 20 заплати ,ранно пенсиониране ,рушвети и т.н. И нали е публична тайна ,че да станеш полицай трябва да дадеш и то много.....................
25
Естествено е , че няма виновен. Това явно пак е провокация на Станишев или Орешарски. Нашето височайшо величество ще продължи да свети с божествената си светлина. А простащината ще царува необезпокоявана и войнстващо ще налага волята си. Така става в държава , в която думите БОГОизбран и БОЙКОизбран са синоними.
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Кой е най-одобряваният от вас партиен лидер?
архив

Две жени си говорят: - За първи път от двадесет години да се зарадвам да видя мъжа си . - По какъв повод ? -Извикаха ме да го разпозная ...

няма нови новини
Днес: 94
hot
най-четени новини в момента
сега
2234
четат ПИК
сега
четат тази новина
ПЪРВО В ПИК TV! КФН с горещи подробности за фалита на "Олимпик" (ОБНОВЕНА)
x
Осем неща, които добрите хора даряват на другите
x