Вход
София
Времето в София 28 o C

САМО В ПИК! Футболно торнадо - Дражев с мощно кроше по Лечков! Колосален шамар за Михайлов, а ЦСКА и Левски...

САМО В ПИК! Футболно торнадо - Дражев с мощно кроше по Лечков! Колосален шамар за Михайлов, а ЦСКА и Левски...

на 12.02.2018
71711
14
САМО В ПИК! Футболно торнадо - Дражев с мощно кроше по Лечков! Колосален шамар за Михайлов, а ЦСКА и Левски...
12.02.2018
14
71711

"Няма как да сменим единия кръг - примерно "Лудогорец", с кръга "Царско село". Няма логика в това нещо. БФС - администрацията в момента е една паразитна организация, която краде парите на клубовете и въобще не я интересуват техните права. Щабът на Любослав Пенев - преписват едно към едно, това което аз вадя. От бившите футболисти нищо не очаквам - и от единия, и от другия конкурент", заяви Ивайло Дражев, кандидат за президентския пост на Футболния съюз, ексклузивно пред Информационна агенция ПИК. Първата част на интервюто с г-н Дражев излезе в медията ни вчера, ето и продължението на диалога. Ивайло Дражев нанася мощно словесно кроше по Йордан Лечков, продължава с тежките думи към Борислав Михайлов, уточнява какви ключови промени предвижда в българския футбол. И изразява много интересни тези относно позициите на ЦСКА и Левски, на ръководно ниво, преди Конгреса (важното събитие ще се проведе на 16 февруари).

- От 2004 година националният ни отбор по футбол не е играл на голям форум?

Това е първата индикация, че трябва да има промяна. Не може България да е последната дупка на кавала. Имали много хубави контакти в УЕФА! За кой ги имат тези контакти? За семействата им? Да слугуват на техните близки, на имотното им състояние? Какво сме постигнали от това, че Борислав Михайлов е член на Изпълнителния комитет на УЕФА?

БФС потъна! Рибарите стягат въдици и окупират базата в Бояна (СНИМКА)

БФС потъна! Рибарите стягат въдици и окупират базата в Бояна (СНИМКА)

БФС потъна! Рибарите стягат въдици и окупират базата в...

на 01.12.2017

Децата на кой да се радват? На Меси? Не могат да се радват на нашите футболисти примерно, каквито бяха Гунди и Котков, Петър Жеков и Димитър Пенев, и сума ти звезди, и Цецо Йончев, и Спас Джевизов, и Христо Стоичков, а ще се радват на Роналдо и на Меси. Ясно е, че националният отбор трябва да бъде на ниво, ако искаме децата да се увличат.

Това, което ще направим е да толерираме българските футболисти, родните юноши, а не да правим тим от 11 чужденци и да чакаме, да имаме национален отбор. Да, който иска да играе в УЕФА и във ФИФА, в международни мачове, ако иска да играе и с 11 чужденци. Обаче поне в родното първенството, трябва да се подвизават и български футболисти, от нашите школи децата. Това, което съм го правил в Бургас. В моя отбор съм налагал юношите, за да може тези момчета след това 20 години да имат място във футбола и да милеят за футбола, защото той като е рожба на този клуб, така или иначе един ден се връща в него.

Докато не се пресекат и мениджърските интереси в националния отбор - да уговарят срещи, не може Лотар Матеус да излиза и да казва - тези ме натискаха да уговарям мач на националния отбор, конкретно за ръководството на БФС. И те да ми твърдят, че работили много и много направили за футбола.

И техни протежета ги гледам по медиите, вървят едни постоянни герои такива (с постоянно медийно присъствие), сега вървят и ги хвалят, че много били направили, защото една база, която е построена с пари на УЕФА и ФИФА, и които пари са раздадени на всички федерации, не само на българската, от нея са откраднати 30-40 процента от общата сума, и с това да се хвалим.

База която е един етаж по-малко от проекта и от отпуснатите средства. И като завали един дъжд, и до коленете паркингът е пълен с вода. Това ли е гордостта на ръководството за 15 години? Организация, която обединява 50 000 души не може да се радва на 2 игрища и на 2 етажа офиси за 5 човека, които пушат цигари там. Това е голямото постижение за 15 години и то с чужди пари. То така и баба може.

- В момента основни футболни центрове като Бургас са без представител в родния елит. Това, което вие заявихте  - увеличаване на отборите в Първата лига и даване на шанс на български таланти - това ли е в основата на рецептата, която може да изведе родния футбол до ниво, което да радва в огромна степен привържениците?

- Най-важното е, първо клубовете да бъдат регистрирани като сдружения с нестопанска цел, там където са търговски дружества ще се намери начин да бъдат пререгистрирани. Промяна в закона за младежта и спорта, задължително в няколко направления. Включително по отношение на охрана на мачове, транспорта - специално на юношеските отбори, там общините при всички положения ще бъдат задължени по закона за младежта и спорта. Както понякога извозват синдикални лидери и политически организации по митинги и ги охраняват безплатно, по същия начин трябва да се охраняват безплатно мачовете, ангажимент да има изцяло държавата.

ОГРОМЕН СКАНДАЛ! Футболът се тресе - ЦСКА и Левски с "отрязани крака", шампионатът...

ОГРОМЕН СКАНДАЛ! Футболът се тресе - ЦСКА и Левски с "отрязани крака", шампионатът...

Кандидатът за президент на БФС - Ивайло Дражев, гостува в...

на 16.01.2018

Освен това не може съдийски семинари, делегатски семинари и лагери на национални отбори да се провеждат в хотелите на членове на Изпълнителния комитет. Това оттук нататък въобще да го забравят. Не може Лечков и еди-кой си да получават пари от Футболния съюз и да ме молят мен да подписвам декларация за конфликт на интереси и аз да я подписвам, че не съм обвързан с политическа партия, при условие, че в досегашния Изпълком има член, който е в ръководство на политическа партия от 15 години.

Много са нещата. Задължително във всеки град по 2 групи пилотни, има такава социална програма, която никой не я използва. Децата от провинцията да бъдат събрани в областните центрове за обучение като спортни паралелки. И отделно да има спортни паралелки в спортните училища, там където все още има спортни училища, защото те ги срутиха. И най-важното нещо да се увеличат трансферните опции на малките клубове, на аматьорските клубове - 100 процента увеличение на трансферните опции. Защото в момента им крадат деца, парите не се връщат обратно в клубовете и те простно на втора-трета година финишират. Как да просъществуват клубовете?

Като не им се плаща нищо за обучение и развитие. Там е скъсана нишката тотално, на мен са ми крадени футболисти и затова клубовете фалират. И децата забравят въобще кой им е клубът-майка. Кой им е родният клуб. Те му късат нишката още на 14-15 годишна възраст и той не помни вече кой го е учил, на кого да вярва. Това не трябва да продължава така, ще има промени сериозни.

- Относно позицията на най-големите родни грандове - от ЦСКА още не са обявили официално кой ще подкрепят на Изборния конгрес?

- Умна позиция.

- А от Левски, на ръководно ниво, застанаха зад кандидатурата на Борислав Михайлов. Вашият коментар?

- Това са пълни глупости в интерес на истината. Не, че гласовете на Левски и на ЦСКА не тежат колкото този на Долни Воден да кажем, но аз ако съм голям клуб - до последния момент няма да обява позицията си. Защото това е смешно, не може Левски да обяви подкрепа за човек, който през последните 15 години е унищожавал Левски. Публиката на Левски е абсолютно права.

В този смисъл, позицията на ЦСКА е доста по-разумна. Защото ЦСКА не е някакъв клуб - с един младеж на маса седнал да се черпи с еди си кой си и затова го подкрепил на Конгреса. ЦСКА е сериозна институция и би следвало да изрази своята подкрепа накрая като види в залата - кой колко тежи, колко струва и какво предлага, и дали има капацитета да го направи.

Министър Красен Кралев: Не взимам страна в битката за президент на БФС

Министър Красен Кралев: Не взимам страна в битката за президент на БФС

Спортният министър Красен Кралев отрече да взема страна в...

на 22.01.2018

На Конгреса ще има изненада и тя ще е голяма. И ще видят как точно ще стане, защото хората са узрели за промяна.

Независимо къде ги канят по софри, от сутрин се напиват някои хора с тях. Областни и зонални председатели вървят като слуги, по-скоро като сервитьори. Примерно в Сливен събира Емил Костадинов няколко клуба, те са останали 8 клуба там, благодарение на перфектната работа на един местен председател - Красимир Кръстев, са ги събрали и Красимир Кръстев се обаждал на всички под команда да ги кара на среща.

Това са глупости, по този начин не може да се развива футбол, в Сливен имаше 25-26 клуба, делегати на Конгреси, участващи в първенства и турнири. В момента са 8. Направете си извода какво правят тези младежи. Аз казах още 2005 година, че те ще закрият футбола в много центрове. И те "успяха". Даже постигнаха по-големи "резултати". 2/3 от България в момента не развива футбол, такъв - какъвто е имало преди 30 години.

Организация, която я е имало преди 30 години, в момента я няма в 2/3 от центровете, благодарение на тези хора. Затова са ни подобни резултатите и на национално равнище. Единствено едно мое момче, един възпитаник мой, капитан - наша рожба, Ангел Стойков, в момента всички са се скрили зад гърба му да приказват какви резултати имат в националните гарнитури.

Смениха 200 футболисти и 20 треньори, според вас кой е виновен - дали наставниците и играчите, щом няма никакви резултати за над десет години? Аз мисля, че други са виновни.

Сподели:
свързани новини
Спортна бомба в ПИК! Ивайло Дражев с огромен удар по Пенев и Михайлов! Отсече, че Любо и Боби са... Спортна бомба в ПИК! Ивайло Дражев с огромен удар по Пенев и Михайлов! Отсече, че Любо и Боби са...
Остава по-малко от седмица до Изборния конгрес на БФС....
на 11.02.2018
Напиши коментар »
(14)
1
Единствената грижа на Михайлов е да бута Лефски нагоре . Безкрайни протекции за един куж отбор с огромни дългове !
2
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
3
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
4
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
5
Лечков преди да стане кмет на Сливен , беше фалирал , но като стана кмет направи още един хотел ! За 10г. съсипа града и труда на футболния треньор Драголюб Симонович !!!!!!
6
Е.БАН РОШКО LZ1RGD--- Росен Георгиев Димитров ЕГН 7309296664...Напиван и Е.бан от руски тираджии преди 7 години в Холандия(екип двама) ... София квЛозенец улКричим№3 вхВ ет4 ап32 .. тел...0877 58 38 45....0889 67 66 78 ..http://roshkovip.snimka.bg/
7
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
8
Абе Дражев , ти беше голям лъжец и такъв си остана.Колкото не беше предизвикал катастрофата заради , която лежа в затвора , толкова са и 8 представителите на област Сливен на конгреса. Според мен са поне два пъти повече ............... лъжливо овчарче.
9
Абе най-добре перукан да се маха.Достатъчно яде.Нека сега чичовото да се пооблажи.Редно е. :-)
10
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
11
Драги нови кандидати господ не дал всичкото добро у вас
12
Каквито и ИСТИНИ ДА ГОВОРИШ тези които ще гласуват са едни "ХИТРЕЦИ"мислещи за "ДЖОБА И ВЛАСТТА" и ще ""МОТИВИРАТ "гласуващите олигофрени ЧРЕЗ ОБЕЩАНИЯ ЗА ВЛАСТ И ПАРИ //АМА НЯКОЙ ДРУГ ПЪТ//––ТОЗИ ФИЛМ СЕ ИГРАЕ НЕПРЕКЪСНАТО//под различна режисура//в България.Така че "надежда всяка тука оставете"
13
лично,но не искам детето ми да се,възхищава на Стоичков,сяка 2ра дума,цървул,тюфлек и др.
14
На тия двамата,дето се опитва целивкат се,шате им укарам у д-петията по един дебел и рунтав у...й
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Кой е най-одобряваният от вас партиен лидер?
архив

Първата женa астронавт от космосa:
- Хюстън, имaме проблем!
- Хюстън слушa.. кaкъв е проблемa?
- Нищо, все едно!
- Повтaрям...Хюстън слушa..кaжете кaкъв е проблемa?
- Нищо!
- Кaжи де?
- Ти си знaеш!

няма нови новини
Днес: 226
hot
най-четени новини в момента
сега
2562
четат ПИК
сега
четат тази новина
ЕКСКЛУЗИВНО В ПИК TV! БСП с извънреден брифинг за кризата с Търговския регистър и ужилените от фалита на "Олимпик" (ОБНОВЕНА)
x
Астролог: Не пътувайте на дълги разстояния! Избягвайте алкохола и бирата
x