Вход
София
Времето в София -4 o C

САМО В ПИК TV: Антоанета Христова разкрива има ли сговор между ГЕРБ и ДПС и кога Корнелия Нинова ще се върне в парламента

САМО В ПИК TV: Антоанета Христова разкрива има ли сговор между ГЕРБ и ДПС и кога Корнелия Нинова ще се върне в парламента

на 11.03.2019
67402
34
САМО В ПИК TV: Антоанета Христова разкрива има ли сговор между ГЕРБ и ДПС и кога Корнелия Нинова ще се върне в парламента
Автор: ПИК
11.03.2019
34
67402

Политическият психолог проф. Антоанета Христова разкрива има ли сговор между ГЕРБ и ДПС за опростените дългове на Главното мюфтийство и кога Корнелия Нинова ще върне депутатите от БСП си в парламента.

"Много важно изречение трябва да се каже - че политиката е сложно нещо. Казват, че политиката е компромис на невъзможното. Проблемът е, че тя винаги се колебае между компромиса с невъзможното и между принципите", отбеляза в началото на разговора проф. Христова, коментирайки "сговора" между ГЕРБ и ДПС за опрощаването на 8-те милиона дълг на Главното мюфтийство. 

Антоанета Христова заяви, че ГЕРБ искат да реализират целите и задачите, заложени в програмата им. "ДПС е доказало, че в момента търси пътеката, с която да махне негативния имидж от себе си, който му пречи да бъде желан коалиционен партньор - и от ляво, и от дясно... Моята хипотеза е, че българските турци имат умението да държат добрия тон на преговаряне и да извличат ползите си от преговорния процес, без да стъпват на територията на "червената линия", отбеляза тя. 

"Трябва да има много сериозен контрол, държавен контрол за начина, по който се финансират вероизповеданията. Това вероизповедание - мюсюлманското е свързано най-много с радикализацията. В този смисъл тази религия трябва да бъде с една степен по-голямо внимание към нея - и от службите, и от държавата", заяви проф. Христова. 

Според нея насочването на проблема към ДПС като "договаряне с ДПС" е "изключително елементарно четене на ситуацията, изключително повърхностно". "И затова опозицията го повтаря 100 пъти, за да може на 101-ия то да зазвучи като истина", заяви тя. 

На въпрос дали от този ход Корнелия Нинова и БСП са спечелили, проф. Христова заяви, че "Корнелия Нинова е спечелила много силна червена точка, като накара ГЕРБ да върне преференциите на старата позиция": "Тази промяна предизвика скандала и това се приписа не само на президента, но и на лявата страна на политическия спектър. Моята теза е, че от началото на тези предложения за промени са предложения в правилната посока - вдигането на прага и постепенното проверяване на ефективността на машинното гласуване". 

"Сега вече нещата са в друг контекст. Корнелия Нинова влезе в ситуация, в която не си оставя възможности за изход. Тя излезе от политическия живот. Опита се да върне политическия живот извън парламента и в медиите. БСП се държи в паралелна реалност. Едната е, че държавата може да съществува без БСП, другата - че държавата и парламента нямат друг изход, освен предсрочни избори... Единствената опция е, когато БСП е извън парламента, да се работи с останалите. А ДПС е основен играч. така че нещата са такива, каквито са. такива, каквито и БСП прави да са", заяви Антоанета Христова. 

Запитана дали това не е бил ход на Нинова, за да уязви Сергей Станишев - като ход срещу Станишев, тя заяви: "Това според мен е линията на типа опозиционност, който е типичен за Корнелия Нинова. Остър, опозиционен - сами ние можем. Когато заявяваш "Ние можем, другите са лошите", тя заяви силни позиции. Но сега тя е зависима на собственото си ръководство и ситуацията, в която се намира България. Според мен от тук нататък всяко връщане към парламента е като "отмък". Аз не виждам как ще се върне в парламента - по терлици, при условие, че си излязъл с ботуши. А това, че може да агитира, е допълнителен "бонус" към ситуацията срещу Сергей Станишев".

Според Антоанета Христова не може да се очакват драматични решения, "които да обърнат колата на БСП". "Това, което е заложено - стилът на Нинова, ще е актуален до евровота. Не трябва да очакваме някакъв огромен проблем вътре в самата партия, движение по лидерство. Според мен БСП е една стабилна, традиционна, с навици партия, която в момента е в предизборно прегрупиране и преглеждане на редиците. В такава ситуация те знаят, че лидер не се сменя", заяви тя.

Антоанета Христова отбеляза, че ГЕРБ според сегашните проучвания ще поведе на финалната права на БСП за евровота. "Един човек да вкара в повече, ще бъде победа за БСП. Никой няма да осмисли, че това е чисто техническа победа. Тогава в тази ситуация умението на пиара на ГЕРБ, на изговарянето на резултатите на ГЕРБ трябва да са много подготвени, за да преодолеят този "изкривяващ ефект" от резултата. А такъв изкривяващ ефект се управлява с изключителното майсторство на Връзки с обществеността", коментира Христова. 

На въпрос дали има "лична печалба" за Корнелия Нинова, ако Серегй Станишев не бъде в евролистите, тя заяви: "Да, ще бъде разчетено от нея като победа. И да, тази победа ще има вътрешнопартиен ефект. Но от ГЕРБ зависи това да остане само вътрешнопартиен ефект, а не да се превърне в победен марш".

Христова отбеляза, че активният електорат не е социално зависим. "И те биха подкрепили ГЕРБ в това да няма сътресения от предсрочни избори. Но много по-голям проблем ще има при местните".

Ситуацията в Малката коалиция Христова коментира така: "Ние немеем пред Патриотите. Те ни оставят без думи... Ако са заедно, те ще направят достатъчно и ще имат евродепутати. Те са в публичното и политическото пространство поради простата причина да имат изключителния шанс да бъдат в политиката, при който патриотичната нишка е червена. Ако Патриотите не направят евродепутати, остава ГЕРБ - БСП, но те ще останат във властта. След евровота какво им пречи да останат във властта? За периода, докато те са във властта, ще използват присъствието си там по всякакъв възможен начин".

"Не очаквам проблем след европейските избори по отношение на управлението. Очаквам сътресения в БСП... Корнелия Нинова иска да лидира процеса. Тя трябва да предложи връщане в парламента, имайки усет за лидерство, на следващия Национален съвет на БСП. Стилът Нинова е "Аз го решавам. Демократично е, но е такова, защото аз съм го повела", заяви Христова.

Тя заяви, че в момента не съществува ситуация за предсрочни избори. Твърдение, което обаче не се признава от социалистите. 

Цялото интервю на проф. Антоанета Христова пред Ива Николова вижте във видеото на живо на ПИК TV:

Сподели:
свързани новини
Напиши коментар »
(34)
1
Тази измислена професорка е платена подлога на ГЕРБ.
2
tia mrusni gadove da ne se vru6tat nikoga v parlamenta ot tiah niama nikakva faida
3
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
4
Аз не мога да разбера какъв сговор има между ГЕРБ и ДПС за дълговете на мюфтийството след като тева решение се е взело на КСНС при Радев с консенсус от всички партии и то преди месеци. Самото предложение за гласуване е внесено в НС много преди БСП да напуснат парламента. За мен по-добре да палатим тези 8 милиона вместо Мюфтийстовото да търси пари например от турския Виалет или още по-лошо от организации в Саудитска Арабия. После да не се чудим защо има радикален ислям у нас! За съжаление БСП пак играе опасна игра на гърба на националната сигурност!
5
„Народният представител Делян Славчев Пеевски е получил цялата си заплата за 2017 г. (44 580 лева), въпреки че е стъпвал само веднъж в парламента - на 19 април 2017 г., за да положи клетва. Това е станало напълно законно, благодарение на Правилника за организацията и дейността на Народното събрание и благосклонното отношение на председателя на парламента Цвета Караянчева. Въпреки че е пропуснал 99 заседания, Делян Пеевски няма нито едно неоправдано отсъствие.“ (ttps://clubz.bg/71568edno_idvane_do_parlamenta_koeto_izleze_45_hil_leva_na_danykoplatcite) ++ „Делян Пеевски си отиде, напуска страната и скоро няма да е дъвка. Той е най-удобната дъвка за всеки, какво ще говорят после не знам.“ - Това заяви премиерът Бойко Борисов пред bTV. Той не каза повече подробности по темата - откъде има тази информация и кога точно Делян Пеевски ще напусне страната. – 18.04.2016 г. ++ „Активите на депутата от ДПС Делян Пеевски вече включват и винарска изба. В края на миналата година фирмата на Пеевски "НСН Инвестмънт" е придобила за 3,5 млн. лв. на публична продан сградите и земите на "Старата Изба - Първенец", която се намира между пловдивските села Първенец и Храбрино. Тя е основана в края на 19 век, а по време на социалистическия режим придобива статут на резиденция на Тодор Живков, който е имал собствена колекция вина там.“ – 12.01.2018 г. (www.capital.bg/biznes/kompanii/2018/01/12/3110983_delian_peevski_si_kupi_vinarska_izba/)
6
Ти кажи кой направи Пеевски шеф на ДАНС? И кой щеше да вади зъби на тези от ГЕРБ. Кажи кой спретна и делата срещу Цветанов?
7
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
8
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
9
При закупуването на „ТЕЦ Варна“ ЕАД от г-н Ахмед Доган (агент на ДС „Сава“) се случват няколко чудеса едновременно: 1.Губещата държавна ТЕЦ „Марица-изток 2" изненадващо се отказва от парите за осигуряване на студен резерв. 2.„ТЕЦ Варна“ обаче печели търг на ЕСО за студен резерв от 01.08.2018 г. до средата на следващата година за сумата 27,4 млн. лв. 3.На 13 април „ТЕЦ Варна“ скоростно се сдобива с ново комплексно разрешително от Изпълнителната агенция по околна среда, което позволява 4-и, 5-и и 6-и блок да работят на природен газ вместо на въглища. Или „ЧЕЗ груп“ не могат, но г-н Ахмед Доган може да осигури и гарантира доставките на огромни количества природен газ. 4.Нито Бойко Борисов, нито Сотир Цацаров, нито Румен Радев, нито Корнелия Нинова, нито НАП, нито ДАНС, нито дори самият рицар на справедливостта г-н Пламен Георгиев, шеф на КПКОНПИ, се интересуват откъде философът г-н Ахмед Доган е намерил 30-40 млн. евра да си купи „ТЕЦ Варна“. 5.При новината за придобиването на нов сарай от г-н Доган („ТЕЦ Варна“), никой властимащ не посмя да каже гък и всички се направиха, че такова нещо не се е случило.
10
PO IZMISLENA OT TEB NIAMA TI SI PROSTO OBIKNOVENNA NATEGA4KA I NI6TO PO VE4E
11
Компромис има дори и с невъзможното, пресен пример, професорке,наливане на 8 и повече милиона с уж хуманни подбуди за една от религиите, което се нарича сделка.
12
Парламента може и без Нинова, нека да обикаля горите нали иска да стане партизанка, Баба Дора я чака да й отглежда козичките, дава и един куц кон за ездачката, да не се преуморява. А,а , да дружка може да си вземе и баба Ленче да й носи манерката
13
Бойко, не я слушай тая и подобните й, които ти ближат т.пките с алабализми! Всички преди теб паднаха, защото се взеха на сериозно и слушаха ей такива гъ.олизци
14
Ако върнат преференцията на 7 %..Дпс и Симеонов ще са против или няма да има КВОРУМ защото БСП няма да се върнат ПРЕДИ предсрочните ИЗБОРИ..И ше остане сегашният тъп закон
15
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
16
Ама лелко, каква психоложка си ти? Що не ходиш да си вариш боба, ами са буташ между шамарите? Голяма логика- когато ДПС управлява с БСП е опасно и вредно, а когато управлява с ГЕРБ е най- демократично! Тези действия са последния пирон в........ на управляващите!! Чао неграмотници и безсрамници! Дано ви тикнат, където ви е мястото! Амин!
17
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
18
Да живее дружбата на БОКО И доган
19
Дъра-Дъра!Глупости на търкалета!!!!!! ДПС-СА ШАЙКА ОТ ХИТРИ ФАНАТИЗИРАНИ НАГЛИ АНАДОЛЦИ,КОИТО И ЗА МИГ НЕ СА СЕ ОТКАЗАЛИ ДА СИ ВЪРНАТ БЪЛГАРИЯ И СИ Я УПРАВЛЯВАТ,КАКТО ГО ПРАВЯТ ВЕЧЕ 30---ГОДИНИ ТУ С КОМУНЯГИТЕ ОТ БСП ,ТАКА И С ПРОДАЖНИЦИТЕ ОТ ГЕРБ!!САМО, ЧЕ НАРОДА ТРЯБВА ДА ГИ НАКАЖЕ,ЗАЩОТО ТУК Е БЪЛГАРИЯ!!И АКО ИМ БЕШЕ МИЛА НЯМАШЕ ДА СЕ ЧУДЯТ КАК ДА УГАЖДАТ НА ДПС --ТУРЦИЯ ,А ЩЯХА ДА РАБОТЯТ ЗА НАШИТЕ БЪЛГАРСКИ ИНТЕРЕСИ!!
20
Казионната баба Христова пак досажда на публиката. Изпълнява си задачата, тя е от отдел "Пропаганда и агитация" на властта. Криви си душата, плещи, каквото и наредят и после и се отплащат. Вярно, скучна и елементарна женица, но послушна, а то това се иска от нея. И нея са направили "професор" по закона "Игнатов", произвеждат ги на килограм.
21
Радан Кънев разполага с документи от затвора Панкрац, Чехия, където през 1990 година заедно с хора на Карамански, Бойко Борисов лежи 8 месеца за кражба на автомобили, след което е екстрадиран в България.
22
оценката на хората да НС е като цяло, вкл опозиция. Така че може да се окаже, че един работещ и без постоянни скандали парламент ще има ПО-ВИСОКО доверие сред хората. Просто, когато започне всеки да говори и да прави сметки без кръчмаря става весело. Да почакаме работата сама ще си покаже.
23
pak tazi li UFSA shte kaje koga Kornelia shte se vartne v parlamenta. Kak ne im omrazna na tezi politolozi da si cheshat ezicite naprazno,no .....za takiva sumi taka shte govoriat bez umora do izborite,drug e vaporsat koi li mi te slusha,Penke,le???????
24
Предлагам на всички мъже да изгледат записа на Ива Николова и Тони Професорката . Ще получите трайна ефективна дизфункция и няма да имате проблем да се въздържате през целия Великденски пост !
25
отговор на коментар
ти си безплатна подлога на БСП.
26
Получихме следната информация, която сами може да питате Корнелия Нинова дали е достоверна: Депутатът от групата на БСП Иво А. Христов е назаконен професор и не е социолог. През 2003 г. законът, правилникът за приложение и правилникът на СУ не допускаха човек учил право и не изучавал социология да влезе в докторска степен на обучение по социология. Това стана възможно, но не и със задно действие на закона чак през 2010 година с новия Закон за развитието на академичния състав. Ето защо титлата му доктор следва да бъде обявена за нищожна, какакто и званието професор придобито след това. Този човек не разбира нищо от социология, а всичките му трудове и твърдения по медиите са само опит за публицистика, агитация и преписи от твърденията на ориентирани към евтината сензация недостоверни руски информационни сайтове за теория на конспирацията и клипове на видеоблогъри. Освен това семейството му притежава фирми в сферата на енергетиката, появили се като част от престъпната бизнес групировка Мултигруп още от бандитските времена на криминалния преход и той е скрит милионер. Има данни, че дори руснаците, макар да е роден в СССР и да има сведения, че е преминал обучение за техен агент, както и че е поклонник на диктатора Йосиф Сталин не му се доверяват напълно, защото в един период напълно е излязъл от контрол и е получавал много пари по проекти на Джордж Сорос. Сега той нагло манипулира хората, като постоянно прави груби внушения, че е човек на руските служби и доверено лице и кандидат на Путин за министър-председател, президент на България и фактор в европейската политика за да всява страх и хората да се притесняват да му задават неудобни въпроси за безкрайните му кариерни амбиции. В същото време самолюбието му е толкова неконтролируемо, че заявява, че и Путин и Медведев след време трябва да си ходят, за да отворят мястото за нов лидер на Евразийското политическо пространство, за какъвто има предвид себе си. Обяви на предизборна среща октомврийската революция за еврейски погром, а след това 80 процента от българите за дебили. На срещи с партийни деятели и симпатизанти Иво Христов се държи безобразно – надменно и подигравателно, като дори си позволява със зачервено лице да обявява различни хора за луди и идиоти. Преди няколко години беше много озлобен, че Георги Първанов не е изпълнил обещанието си към него да предложи да се промени конституцията, за да се допусне за президент да се кандидатира и лице родено в чужбина, какъвто е самия Иво Христов, роден в СССР. След това Христов се озлоби и на Румен Радев, като започна да разпространява тезата, че президентът му бил обещал да го направи служебен министър-председател, но в последния момент се отказал да изпълни обещанието си и назначил Огнян Герджиков. Сега пък Иво Ангелов Христов напира на всяка цена да се уреди за евродепутат и иска безскрупулно с всички възможни средства да измести достойните за тези места. Разчита на съмнителния бивш управител на свинекомплекс, приватизатор на безценица на държавната собственост, олигарх и почетен консул на Русия Георги Гергов да го подкрепя, защото са от една масонска ложа заедно с него, Слави Трифонов, Георги Първанов и Румен Петков. Но дори в масонската ложа в която членува настъпи смут, поради екстремното му поведение. Чува се и че постоянно натрапливо досажда на представители на руските служби за сигурност и на руски политици с молби да съдействат на кариерата му, като сам в замяна им предлага и обещава осъществяването на всякакви неизпълними политически ангажименти, като излизане на България от НАТО и ЕС, откриване на руски военни бази и влизане в Евразийския съюз. Явява се на срещи с граждани с журналиста Стойчо Керев на които се говори за извънземни, летящи чинии и други измислици от теория на конспирацията. Има информация, че причините за неовладяното му поведение са свързани с това, че още непълнолетен е имал много тежки комплекси поради неспособност за нормален полов акт, поради преждевременно свършване. Това провокирало пристъп на Параноидна шизофрения, овладян с медикаменти от руски лекари, но неизлекуван окончателно, видно за всички от психично нестабилното му и опасно за околните поведение. Има данни, че през 2001 година отново е получил тежък шизофренен параноиден пристъп с панически страхове и продължително безсъние и пак е бил на психиатрично лечение, този път в Университетска специализирана болница за активно лечение по неврология и психиатрия “Св. Наум” в гр. София. Влошаващото му се с годините психическо състояние се очертава като основна причина руската ФСБ да започне да се дистанцира от него. Ако всичко това е така, то този човек е най-добре да отиде на трудова терапия да помага на семейството си да умножава парите в семейните фирми от енергетиката на името на жена му и баща му и да се махне от политиката и науката, където не е мястото на такива компрометирани хора!
27
Къде е красивата Ива с големите уши?
28
Че какво като е сталинист? И все по-вече ще стават с това управление на Шайката!
29
Сега Google плаща $ 17000 до $ 22000 на месец за работа онлайн от home.I са се присъединили към тази работа преди 2 месеца и съм спечелил $ 20544 през първия месец от тази работа. ----->>> w­w­w­.­T­r­a­d­e­4­6.­c­o­m
30
Като я направиха професор, като я направиха шеф на институт в БАН, като и дадоха 5000000 лв по една програма, като и дадоха 500000 лв по друга програма, е какво да говори тази лелка, нали трябва да оправдае подаръците...А народа, ех народа....ще го крадат до като се осъзнае
31
Знаете кой и плаща и предварително сте на ясно какво ще каже преди да го е казала.
32
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
33
Идеално тяло за лятото! Ускорете метаболизма и изгорете 67% мастна тъкан. Това действа!http://bit.ly/2GSDSm0
34
Тази още ли се подвизава в научните среди. Научните среди явно са загубили ИМУНИТЕТ !
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Според вас арестът на Нено Димов е:
Общо гласували: 4424
архив

Осъден на смърт, слагат му въжето.
- Последни думи?
- Какъв ден е?
- Понеделник.
- Баси, как ми почва седмицата...

няма нови новини
Днес: 14
hot
най-четени новини в момента
сега
1520
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: ГЕРБ шамароса БСП за вота на недоверие - хванаха Корнелия Нинова в нови лъжи (ОБНОВЕНА)
x
Неангажиращият секс е илюзия, вижте защо
x