Вход
София
Времето в София 7 o C

САМО В ПИК TV! ВСС чака оставка от Лозан Панов след “Кумгейт” и евтиния апартамент от боса на “Артекс” - шефът на ВКС мълчи позорно пред камерата ни (ОБНОВЕНА)

САМО В ПИК TV! ВСС чака оставка от Лозан Панов след “Кумгейт” и евтиния апартамент от боса на “Артекс” - шефът на ВКС мълчи позорно пред камерата ни (ОБНОВЕНА)

на 02.04.2019
45831
35
САМО В ПИК TV! ВСС чака оставка от Лозан Панов след “Кумгейт” и евтиния апартамент от боса на “Артекс” - шефът на ВКС мълчи позорно пред камерата ни (ОБНОВЕНА)
Автор: ПИК
02.04.2019
35
45831

Скандалният шеф на ВКС Лозан Панов най-сетне отива на работа, за да проведе заседанието на съдийската колегия на Висшия съдебен съвет, след като миналата седмица отсъства заради отпуск.

Ще подаде ли оставка заради семейния си "Апартаментгейт", в който се забърка покрай жена си Елисавета, по-известна като Черния лебед, купила на рекордно ниски цени жилище от строителната фирма "Артекс" на името на своя фирма, за да укрие данъци.

Лозан Панов е единственият на публична длъжност и то в правосъдната система като шеф на най-върховния съд, който не е подал оставка за разлика от другите участници в скандала на политически постове, каквито са вече бившият депутат и шеф на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов, бившият правосъден министър Цецка Цачева и двама зам.-министри.

Припомняме, че агенция ПИК разкри топлата му връзка със собствениците на "Артекс" Пламен Мирянов и Весела Мирянова, Лозан Панов и жена му Елисавета. 

Съпругата на председателя на Върховния касационен съд Лозан Панов – Елисавета, пък се оказа безспорният лидер в класацията по най-евтино придобит луксозен апартамент от натрупалата популярност в последната седмица строителна компания "Артекс". 

От справка в Имотния регистър става ясно, че на 10 април 2013 г. "Артекс Инженеринг" продава на "Ганева 2000" ЕООД апартамент от 172 кв.м. и два гаража, съответно по 19,5 и 19,7 кв. м., в кооперация на ул. Елемаг" № 32 в елитния столичен квартал "Изгрев". В справката е посочено, че за общата площ (от 211,2 кв.м.) са платени 93 004,5 лв. или по 225 евро на квадрат. 

Проверка в един от най-големите сайтове за недвижими имоти установи, че средната пазарна цена на апартаментите в кв. "Изгрев" през март-април 2013 г. е била 1101 евро на квадрат. Така излиза, че ако Елисавета и Лозан Панови трябваше да придобият апартамента и двамата гаража по пазарни цени от 1101 евро, то реалната стойност на имота щеше да достигне 232 531 евро или 455 761 лв., вместо платените 93 000 лв.

От публикуваните през годините отчети на "Ганева 2000" ЕООД, чийто едноличен собственик на капитала е съпругата на "съдия № 1", става ясно, че скромната сума за придобиването на толкова солиден имот е била налична във фирмената сметка. Финансовите отчети на дружеството обаче сочат, че ако трябваше да купи на реалните цени апартамента и гаражите, Елисавета Панова (по първи съпруг Ганева-бел.ред.) не би могла да го направи, просто защото фирмата й, поне по документи, не е разполагала с такъв паричен ресурс.

Апартаментът на Панови е на шестия етаж в луксозната бутикова сграда "Елемаг Дипломат" на едноименната улица. За високия ценови клас на имота говори и фактът, че жилищната кооперация е отличена в Националния конкурс "Сграда на годината" 2014 г. с Грамота за високо оценена номинация. Самият апартамент на Панови се състои от дневна с трапезария, разположени на площ колкото една боксониера - 41 кв.м., плюс кухненски бокс, две спални от по 20 кв.м., един кабинет, две бани, два санитарни възела, мокро помещение и две тераси.

Макар да е длъжен като магистрат да декларира собственото, така и имуществото и доходите на своята съпруга и пълнолетните членове на своето семейство, досега Лозан Панов никога не е посочвал в декларациите си луксозното жилище в "Изгрев", което се оказва закупено на силно занижени цени. Избягването на декларирането на апартамента е станало възможно, защото той е придобит от фирмата на Елисавета Панова, а не от нея като физическо лице.

Имотът в "Изгрев" е един от много, които Елисавета и Лозан Панови притежават, като се оказва, че не е единственият, който те купуват на силно занижени цени. В конкретния случай обаче евентуален мотив за изгодната цена може да се търси и в ролята, която Панов е имал като съдия във Върховния административен съд през 2013 г., когато сделката е реализирана и особено в един предходен период от неговото кариерно израстване на магистрат.

Добре известен факт е, че в периода 2007-2012 г. настоящият ръководител на ВКС е бил председател на Административния съд София-град. Видно от богатото портфолио на "Артекс", строителната компания реализира своите проекти изцяло на територията на Столичната община. Така се оказва, че в един момент голяма част от издадени предписания, забрани, наказания и други актове на местната или на централната администрация, свързани с целия цикъл от проекта, през издаването на разрешения, изпълнение и така до завършването на даден обект на територията на София, са подлежали на съдебен контрол именно пред инстанцията, която в продължение на пет години е била ръководена от Лозан Панов, чиято съпруга купува през фирмата си имот като за дипломати на цена като за социално слаби.

Малко преди 9:00 часа Лозан Панов се яви във ВСС, но обърна гръб на всички горещи въпроси. Тишина и гръб и от страна на най-висшия магистрат в държавата, който трябва да отговори как съпругата му се е сдобила с толкова евтин апартамент и то не нейно име, а на името на фирмата, когато той е беше шеф на Административния съд. Панов обърна гръб на общественото недоволство, за да отговори как кумове са му собствениците на оскандалената фирма "Артекс".

Шефът на Върховния Административен съд Георги Чолаков, коментира пред камерата на ПИК TV, че е лична преценка на Лозан Панов дали да подаде оставка. 

Вижте мълчаните на Панов пред водещата Ива Николова във видеото на живо на ПИК TV:

Сподели:
свързани новини
Напиши коментар »
(35)
1
АМА НИКОГА НЕ ПОДАВАТ ОСТАВКА-ЗА ТЯХ ПОСТА И ЛАПАЧКАТА Е ВСИЧКО КОЕТО ИМА СТОЙНОСТ-И ТУКА ВСИЧКО Е НА ЖЕНА МУ-КАКТО И ЕЛЕНА ВСИЧКО Е НА МАЙКА И
2
Ще подаде оставка веднага след като КОНПИрът подаде своята!
3
А защо не искате оставките на Вежди Рашидов и Пламен Георгиев?
4
Никаква оставка няма да подаде !
5
Единният знаменател, под който "журналистите" от медията привеждат сделките на ГЕРБ и имота на жената на този магистрат е подвеждащо и манипулация на общественото мнение.
6
Първо Лозан Панов няма никакво отношение или собственост за този апартамент.Сделката е три години ,преди брака му ,т.е апартамента не е съпружеска собственост , а на фирмата на жена му , където той няма никакво участие.Второ никой не може да твърди , че е извършил някакво нарушение заради фирма "Артекс"Така , че просто го лапайте и започвайте да духате , това добре го можете.
7
ще има да чакате оставка
8
Лозан оставка никога. ВСС е висока топка за слугинажа. Това не е атентатора от Бургас с пластмасовата пушка.
9
че защо Лозанката. Да не го пращате на голанските възвишения
10
мочльо-вците са пълни гьонсурати начело със собственика!!!!!!!
11
"ПИК",ясни сте.Така сте легнали под герберастите,че на бялото казвате черно.За каква отговорност на Панов говорите,като настоящата му съпруга си е купила имот две години преди да се оженят?Те не са се познавали,когато жената е осъществила сделката.Това е равнозначно нероденото дете да носи отговрност за постъпките на родитерите си.Защо не пишете за главния компир,дали ще депозира оставка и прокуратурата да му образува следствено дело за апартаментгей.
12
ИЛИ ВСИЧКИ С ЕВТИНИ АПАРТАМЕНТ ВЪН ОТ ДЪРЖАВНИТЕ ПОСТОВЕ ИЛИ ДА СЕ ВЪРНАТ ЦАЧЕВА, ЦВЕТАНОВ И ДРУГИТЕ НАПУСНАЛИ! ЩОМ СИ НА ДЪРЖАВНА ХРАНИЛКА И СИ СИ ПОЗВОЛИЛ ДА ГЕПИШ - ВЪН! ЗАКОННО БИЛО, НО НЕМОРАЛНО ? А ОТ КОЙ СА ПИСАНИ ЗАКОНИТЕ? ОТ НЕМОРАЛНИТЕ!
13
Ако не свалите Лозан ви спираме субсидийката и оставате на сухо. Дерзаите. Можете повече.
14
ДОБРЕ,АМА НЕ ГО Е ДЕКЛАРИРАЛ КАТО СЪДИЯ, А Е БИЛ ДЛЪЖЕН СЛЕД СКЛЮЧВАНЕТО НА БРАКА-НИЩО, ЧЕ СЕ ВОДИ НА ФИРМА НА ЖЕНА МУ.
15
На колкото съм лапала, ако ги бях съдела, като голото гнусно Cуши съди Кобрата, щях да съм милиардерка. Интересно ми е, защо миризливата татарка Милиончева, не съди сомалийските пирати, и нямаше сега да лъже откъде са и милионите. Вярно, че ближеше сладоледа на СС Момата, но той е бая скръндза, пък има бая чужди деца да издържа. Виж Мавъра е друго ниво, Импексовата курабия му лиза шоколадовия сладолед, а той заради кефа, я остави да открадне два Импекса, и я направи главатарка на червената БСПдирастка шайка..!!!! Да!!!!
16
ПИК,много добре знаете че апартамента е получен срещу отстъпването право на строеж ,но продължавате да плюете.Защо не казвате нищо за апартаментите на Цецо или шефа на КПКОНПИ или за синът на Гешев.
17
Нещо за терасата на Главния КОНПИр няма ли?
18
И то не каква да е 186 кв
19
А ЛЕНЧЕТО- КУЧКАТА, ДЪРЖАВАТА ДЕТО ПЛАТИ МИЛИОН ДА Я ЕВАТ СОМАЛИЙСКИТЕ ДРУГАРИ, ТОВА БРОИ ЛИ СЕ?
20
Що,Лозан Панов?Смешници....
21
До какви нива може да падне човек за да слугува, а този който е писал тази статия анонимка, понеже отгоре пише автор ПИК , все едно всички сте писали върху думите на авторчето, много ниска топка сте дами и господа от медията, даже една лъжа не можете да съшиете, а как ви се отдава да слагате прякори - Милиончева, Черния лебед, Мавъра, Българския Мадоф, донякъде ви разбирам вие сте най елементарните журналисти, даже мадам В ги докарва по добре от вас, само се чудя как гледате децата си в очите и им давате пари изкарани с лъжи, манипулации и плюване, вие си знаете.
22
Обществото чака с голям интерес и нетърпение и оставката на Пламен Георгиев, шефа на КПКОНПИ. Неговите престъпни и незаконни действия покрай тризонета му и ощетяването на хазната поради укрити реални данни. Материализира поведението си от аферата "ало Ваньо" във висок пост, ама и неговата лакомия е безпределна
23
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
24
Другарят Лозан Панов е член на присъдружната ни партия ДС/б/,те направиха много наши другари богати!Да защитим дружно другаря Панов!
25
Нацията се топи и чезне от безскрупулните кражби и машинации на властимащите, които употребяват по вясакакъв начин високите си позиции. Не са важни оставките, а връщането на откраднатите милиарди от всички българи. Само като си припомним, че Цветанов влиза в политиката със нищожна съсобственост на панелка в най-бедния работн.квартал Надежда, Цацева и тя съсобственик на панелка от Плевен, Пл.Георгиев от Люлин, Деса Атанасова от Дулово....всичко е потресаващо Влизат бедни и неграмотни във властта, излизат мастити богаташи и още по.неграмотни....
26
Google плаща ежедневна работа в диапазона от 500 до 1000 долара. Получих $ 23,749 за първия месец и $ 32,854 за заплатата от Google от последния месец, работещи у дома за 3 часа на ден. Дори и тези, които са нови за това, могат лесно да печелят $ 200 на час, а печалбата може да бъде още по-голяма с течение на времето. повече тук.........>>> w­w­w­.­T­r­a­d­e­4­6­.­c­o­m
27
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
28
ПИК льовци, продължавате да разпространявате лъжи за Лозан Панов! Това е фашизъм!!!
29
спонсорът на паметника на Борисов със святкащите очи е приближен до Слави Трифонов и екипът му който е свързан със Спаси София и така наречените ЗЕЛЕНИ ,а БИ ТИ ВИ са проводник на халтурата на “ скулптора “ Андрей Врабчев ...И въвличат други медии в отразяването на тази пошла новина ..защото после ако не бъде отразена ще кажат веднага че няма свобода на словата ...защо Врачбчев не направи халтура от стъклопласт на Корнелия или на Йончева..аа...страх го е ..ааа?Да направи паметник на Корнела и нейния кон и да пусне записа от Болярово как Корнела лично инструктира криминално проявения Тодор от Шарково , който си призна от глупост че Корнелия лично му е наредила да възпрепятстват органите на реда за периметъра на огнищата за обезопасяване срещу чумата .
30
Изключително нечистоплътни опити за манипулиране на обществото и жалка сервилност към властта.Усещането за погнуса е максимално.
31
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
32
Да си служиш с тригодишно дете, за да угаждаш на управляващите ни углавни престъпници и българоубийци, е не само грях, то е цинизъм, наглост и простащина - нещо съвсем нормално, впрочем, за свинските медии!
33
P I K -- TRIETE KOMENTARI , V KOITO NJAMA NI6TO NECENZURNO APROPO NAPISAH --- TO IMA LI NE6TO V DARZAVATA NA VISOKO NIVO DA NE E SKANDALNO I DA E MORALNO
34
Защо да подава оставка, нещо не разбрах.
35
Панов е пич и няма да достави удоволствие на разни пик льовци с оставката си.
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Кой е най-успешният политик в България по време на прехода?
Общо гласували: 17780
архив

Навън кучешки студ...Лекарски кабинет: - Пиете ли? - Докторе, ако сипеш по едно, няма да откажа.

няма нови новини
Днес: 251
hot
най-четени новини в момента
сега
2865
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! ГЕРБ и Обединени патриоти издигат Цацаров за шеф на КПКОНПИ: Или той, или няма смисъл (ОБНОВЕНА)
x
Как да се справим с настинките и грипа за едно денонощие?
x