САМО В ПИК TV! Георги Коритаров със свиреп анализ на компроматната война и битката за власт на опозицията: БСП не може да спечели изборите (СНИМКИ/ОБНОВЕНА)

Интервю

САМО В ПИК TV! Георги Коритаров със свиреп анализ на компроматната война и битката за власт на опозицията: БСП не може да спечели изборите (СНИМКИ/ОБНОВЕНА)

143245
на 24.05.2019
САМО В ПИК TV! Георги Коритаров със свиреп анализ на компроматната война и битката за власт на опозицията: БСП не може да спечели изборите (СНИМКИ/ОБНОВЕНА)
Автор:   ПИК

Журналистът Георги Коритаров сложи точка на предизборната кампания със свиреп анализ компроматната война, мръсните номера по време на битката за власт на опозицията, орташката подкрепа на президента Румен Радев за БСП и изходът, който очаква партиите и политиците след изборите на 26 май.

препоръчано

"Ако БСП искаха да спечелят европейските избори, можеха да заложат на най-разпознаваемото си лице - Сергей Станишев. Нивова трябваше да пусне Станишев да прилепи партията към основните ценности на ПЕС. Ако спечелеше със Станишев, щеше да спечели цялото ляво. Ако загубеше, щеше да е виновен Станишев. Сега те не могат да разсъждават, че социалистите на Тимерманс са спечелили в Холандия. От БСП дори се заговори за излизане от ПЕС. Ако БСП изгуби тези избори, как ще намерят аргумент да се върнат в българския парламент", попита Коритаров.

"Ако загубят, най-моралният вариант е Нинова да подаде оставка, категоричен е Коритаров.

"Тук е мястото да поговорим за №4 в бюлетината на БСП. Това е Иво Христов. Иво Христов е човек от политическия кръг на президента Румен Радев. Той е директор на Стратегически център към президенството. За да бъде ръководител на такъв център, то той трябва да бъде стратег. Кампанията на БСП, която върви към провал, няма никаква стратегия. Той е или балон, който се пука при първия вятър, или е нещо, върху което БСП трябва да мисли. Ако сега загубят с обрат, още по-малко хора ще виждат алтернатива. Има ли България нужда от нещо, което да замени БСП в образа на алтернатива? Ако БСП рухне, трябва да има. Христов не разгръща умишлено стратегии, съдейства за техния провал, а по този начин съдейства за проект на Румен Радев. Виждаме го нарисувано, като картина. Йончева излезе също оттам. Започна с битови компромати. Йончева и Нинова не съумяха да надградят, те са неподготвени, нямат експертиза. За мен Христов е голямата въпросителна. Той тласна БСП към бездната, за да разработи Радев друг проект, което значи, че БСП трябва да види в лицето на Радев един враг", анализира участието на Иво Христов в листата на БСП гостът в студиото.

По думите му, Корнелия Нинова е сключила споразумение с паравоенни формирования, за да бъде тя пазена от ядосаните червени симпатизанти.

"Те няма да вземат властта, те не носят алтернатива, те носят хаос и разруха. Когато се върнем към 93-94 година - "Да спрем разрухата и да спасим България" - това беше надсловът на кампанията на БСП през 1994 г. Какво стана? Катастрофа - взрив на престъпността, инфлацията, нощта на 18 декември 1994 г. беше ясно, че печелят мнозинство. Клара Маринова тогава, говорим си, облегнала се така, с единия крак на стената и чувам: "Жоро, Жоро, какво ще правим, ние не сме готови да управляваме". Сега, това е спомен, тя може да го е забравила. Връщаме се днес. БСП ти казва "Справедливост сега". Това като девиз може да издигне партия, която се готви да управлява страната. БСП не може да спечели абсолютно мнозинство, трябва партньор. Ако БСП разгръща радикално ляв проект, който включва отмяна на плоския данък. Е, каква социална политика могат да реализират сега? Те нямат партньор, който да ги подкрепи", коментира Коритаров. И отново отчете, че БСП няма как и не може да бъде алтернатива.

"Прогнозите са нещо много особено. Внимание - виртуалността няма нищо общо с реалността. Ако тези, които искат да защитят стабилно и устойчиво управление, с образа на родител на нацията, с един символ. Навремето му казваха Тато, сега му казват Бате. Един човек, който е символ на покровителство на нацията, който казва "Долу БКП", хората го подкрепят, ще го изберат. Пряко призовавам хората. Проверих го в лични разговори без да искам, казвам толкова и толкова процента, а те - е, тогава няма смисъл на гласувам", отправи призив към колебаещите се дали да гласуват на 26 май. 

"Водач е Йончева. Вторият и третият са неизвестни. Не са ли подбрани за отстрелване, с преференции да кацнат други хора. Може да има двоен удар срещу Нинова. Единият е загуба от ГЕРБ, другият е Станишев да излезе много напред. Първото място на евроизбори може да бъде изместено. Представете си, че Станишев се качи върху Йончева, образно казано. Не виждам как Станишев ще се върне в БСП, още повече, че има отговорности към ПЕС. Тази лидерка е изчерпана като морален кредит да управлява. Тя ще трябва да отстъпи. Ако случайно се стигне до изненада, тогава опираме до другото - как ще предизвикат предсрочни избори и второ - с кого ще управляват. Няма с кого, стигнахме до този извод. Те са в двойна задънена улица", анализира ситуацията в червените редици Коритаров.

"Борисов не е взел кампанията в свои ръце. Той показа лицето на гаранта за сигурността и стабилностт на българите, които са искали винаги да живеят спокойно. И той каза: "Аз съм". Това е един Нурсултан Назарбаев в Казахстан, казахите бяха спокойни с него. Назарбаев е визионер, Борисов също е визионер. Българите не са готови. България и ГЕРБ се заслужават взаимно. Те са си нужни и така ще продължава", коментира поведението на Бойко Борисов по време на кампанията журналистът.

"На първо място ще бъде ГЕРБ, на второ място "Коалиция за България" в стария си вариант, да си гласуват хората както искат, на трето място ДПС, на четвърто - Джамбазки и Шкварек от ВМРО. Активността ще бъде при 2 415 327, това трябва да е активността", прогнозира Георги Коритаров. "Демокрацията е в опаснаст, хората ще зарежат топлото време и ще се втурнат да гласуват. Хора, гласувайте!", завърши той с този призив гостуването си в студиото на ПИК TV.

Сподели:
Бомба x
АСТРОЛОГ: Ден за молитва, алтруизъм, снизхождение, осмисляне на живота и своето място света АСТРОЛОГ: Ден за молитва, алтруизъм, снизхождение, осмисляне на живота и своето място света
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV! Борисов: До края на годината завършваме участъка на АМ Европа от ГКПП „Калотина“ до Драгоман (СНИМКИ/ВИДЕО) ПЪРВО В ПИК TV! Борисов: До края на годината завършваме участъка на АМ "Европа" от ГКПП „Калотина“ до Драгоман (СНИМКИ/ВИДЕО)
ново
Днес: 104
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това