САМО В ПИК TV: Георги Харизанов разби психодесните пишман експерти: Киро Харварда и провален служебен министър на Плевнелиев предлагат да хвърлим над 300 млн. лв. на улицата - лобизъм (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)

Интервю

САМО В ПИК TV: Георги Харизанов разби психодесните пишман експерти: Киро Харварда и провален служебен министър на Плевнелиев предлагат да хвърлим над 300 млн. лв. на улицата - лобизъм (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)

181441
на 27.03.2020
САМО В ПИК TV: Георги Харизанов разби психодесните пишман експерти: Киро Харварда и провален служебен министър на Плевнелиев предлагат да хвърлим над 300 млн. лв. на улицата - лобизъм (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Шефът на Института за дясна политика Георги Харизанов разкрива в студиото на ПИК TV кои са заразените с политически коронавирус и каква е симптоматиката на тяхното заболяване.

WINBET – забавление онлайн с над 2000 слот игри! (18+)

препоръчано

Той ще коментира и какви политически вихри бушуват под повърхността на битката за здравето на нацията освен икономическите, както и какви ще бъдат политическите последствия за България след края на пандемията.

"Сега е процес, при който се видяха ползите от възстановяването на националните граници. Ползите от тези политики в момента работят в обществата. Чисто политически, очевидно, че подкрепата за Борисов и правителството е висока. Това показва, че има огромно одобрение към действията, които предприе изпълнителната власт. Ние сме единствената държава в света, защото в навечерието на кризата президентът свали политическото доверие и наруши заповедите, за да си прави дървени шеги с щам 1 и щам 2. В трудни времена се вижда на кой хората могат да разчитат и кой си изпуска нервите и се засрамява и изчезва от политическата сцена.

Не ми харесва, че в момента опозицията липсва. Личният пример къде остана? Ролята на опозицията е да подкрепя смислените предложения и да дава от своя страна смислени предложения там, където тези на управляващите не са добри. Ние в момента като общество тичаме на един крак, на десния", коментира Харизанов.

"В този момент точно социалистите изчезват, появява се някакъв Филип Попов, който иска фиксирането на цените. Това предложение щеше да задуши икономиката по-бързо от коронавируса. От тази криза ще излезем без опозиция и без президент", допълни той.

"Ясно е, че законовата възможност е да се удължи срокът на положението с месец-два. Двете седмици, които минаха, вече показаха, че са тежки за малкия и среден бизнес, показаха, че няма млади хора с тежка форма на болестта. Има определени рискови групи, това показва и световната статистика. Редно е след 13 април, при преразглеждането на заповедите на Ананиев, фокусът на забраните да се измести към рисковите групи. Частният бизнес трябва да се възстанови. Няма причина поради която квартална железария да бъде затворена. 95% от българската икономика се състои от малък и среден бизнес. В момента има ограничение за младите хора до 10:30 часа да не ходят по магазините. Според мен трябва да се обърне пирамидата и ограниченията да се насочат към рисковите групи. На кого помагаме, като не ходят да пазаруват младите хора?", изрази мнение Харизанов.

Според него, младите хора, а и възрастните, не нарушават заповедите, защото не са обхванати от никакви забрани. Той се възмути, че градският транспорт и метрото продължават да работят, а в същото време са затворени спортните центрове, където са тренирали хора с ясното съзнание за здравословен начин на живот.

"Винаги зад всичко седи политика, дори и домати да идеш да си купиш. В България няма хиляди умрели и десетки и стотици хиляди заразени и всеки един член на обществото е допринесъл за това нещо - поемайки риск да си загуби работата, да се лиши от нещо. Хората са с все по-ясно съзнание да не сме част от тази ужасяваща статистика с хиляди болни и умрели", споледи още гостът в студиото ни.

"Дребнотемията се виждат и е изключително важно в кризисни моменти, които по непридвидим начин могат да изникнат по всяко време, че трябва да има едно сигурно управление", анализира той.

"Две седмици след българския се пробва да се плюнчи президентът на Косово, което показва къде се намира Радев", коментира Харизанов поведението да Румен Радев в кризата.

"Жестока реч, той си е писал речта и сам си я изчете. Изказването на доц. Мангъров направи изключително неприятно впечатление. Два дни след това негово изказване го скъсаха него на изпита, защото в Испания тези тестове дават 70% грешни резултати, а в Чехия - 80% грешни резултати. Доц. Мангъров беше скъсан на изпита от факти.

Бивш кандидат за депутат от "Да, България", който търгува с крем от кокичета и един министър от кабинета на Марин Райков, който търгуваше със самолетни билети и скоропостижно фалира. Киро Харварда, тази сутрин те ни предложиха да си купим за 375 млн., да се тестват всички и да се пуснат по улиците. 

Аз не съм доктор, не ми е това силата, коментираме политически процеси. Простата логическа мисъл води до това, че в пика на една епидемия, тестван вчера човек, днес той може да стане приносител на вируса, защото има здрава имунна система, но да зарази друг здрав човек, който обаче има слаба имунна система. Сега категорично не е моментът, след като сме единствените в света, които с физическа дистанция и изолация, държим нисък броя на заразените. И сега да пуснем хората по улиците... Все повече започва да прилича на лобизъм цялата работа. 

Медицинският съвет би бил чудесно допълнение, ако си беше един медицински съвет. Аз не разбрах, защо два пъти в седмицата ще ни дават брифинг. Доц. Мангъров ни излъга за бързите тестове. Кой лъже? Не искам да ги слушам, не искам да ги гледам", разкости гостът ни т.нар. Медицински съвет, който изобилства с психо десни и опозиционно настроени лица.

"Нинова има трудна задача в БСП и си мисля, че това изчезване на опозицията от политическия разговор - тя е активна в политическите разговори, че се бие, че е на първа линия, критикува, а тя липсва. Все повече ще избледнява нейният образ в червените редици и ако Борисов излезе в същата силна позиция, в която се намира в момента, Нинова ще се превърне в мишена, че не е била на място, че не предложила смислени политики, което би отслабило апарата на тази партия. Той симпатизира на Кирил Добрев, има много структури по места, които отчетливо подкрепят т.нар вътрешна опозиция", коментира той ситуацията вляво.

"Беше глупост след глупост неговото - шеставено с ченгетата от ДС, свирканията пред паметника на Левски, нарушаването на забраната, тъпите смешки с щамовете, това, че излъга най-нагло, че бил държан в неведение, изключително слаб човек. Надявам се хората да са си извадили изводите, че когато се гласува напук и резултатите са напук. Моля Манолова да си разчисти катуна, много гнусна история, прилича на "Факултета". Всички кандидат-кметове на БСП за София след изборите вървят по една низкодяща линия - и Кадиев, и Мирчев, и Дончева, сега и Манолова", заяви още той, коментирайки темата с Мая Манолова и истеричните жени, които водени от нея, окупираха сградата на бившия Партиен дом, сътворявайки невиждан цирк.

"В топлите страни няма развитие на този вирус, което дава основание да се вярва на тезата, че при високи температури и засилването на тонуса и укрепването на човешкия организъм, ни дават основание за оптимизъм, че юни месец това няма да е тема на разговор", изрази надежда за близкия край на кризата с върлуващия коронавирус гостът в студиото ни.

"Странно е. Сблъскват се две противоположни тези. От една страна се вижда, че има нужда от общ център и общи решения. Мисля си, че следващите години, ще продължим да живеем в баланс между двете тези. И нуждата от федерализация, и възраждането на националните граници пред лицето на заплахите, ще продължат да са важни, но няма нито едно от тези течения да вземе превес. Федералният проект се отлага за неопределено време", анализира бъдещето на ЕС, след инфантилната му политика в разгара на борбата с коронавируса.

"Днес и той показа, че не е разбрал изказването на г-н Горанов и говори за разни маргинали. Къде се припознаха самоосигуряващите се, адвокатите? Има такива слоеве, преди две години "Тренд" беше показало, че около 250 000 души не желаят да се хващат на работа. Как да наречем тези хора, че градските красиви, адвокатите и Цветанов, да не се обидят? След като са толкова докачливи на думата маргинали, може да издават някакви комплекси. То и на аутсайдер ще има хора, които ще се обидят. Все едно някой да ме обиди на кльощав, ами няма да се обидя", отсече Георги Харазинов за появата от нищото на Цветан Цветанов, който отново прави опити да влезе в политическия живот.

Призивът ми е след 13 април, наистина, да се погледне и обърне фокусът върху рисковите групи. Най-съвестни са тези, за които няма риск, завърши гостуването си в студиото на ПИК TV политическият анализатор Георги Харизанов.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 25 април - успех във всички начинания за Телците, лични проблеми терзаят Скорпионите САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 25 април - успех във всички начинания за Телците, лични проблеми терзаят Скорпионите
ПИК TV x
СУПЕР ШОУ В ПИК TV! Приключиха лидерите на ППДБ с ТОВА ИЗКАЗВАНЕ в парламента (ВИДЕО) СУПЕР ШОУ В ПИК TV! Приключиха лидерите на ППДБ с ТОВА ИЗКАЗВАНЕ в парламента (ВИДЕО)
ново
Днес: 7
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК