САМО В ПИК TV! Николай Бареков с нов прочит на записите с Киро, Асен и Лена: Те са мотив за убийството на Алексей Петров. Задава се война Борисов - Пеевски (ВИДЕО)

Акценти

САМО В ПИК TV! Николай Бареков с нов прочит на записите с Киро, Асен и Лена: Те са мотив за убийството на Алексей Петров. Задава се война Борисов - Пеевски (ВИДЕО)

516029
на 23.05.2024
САМО В ПИК TV! Николай Бареков с нов прочит на записите с Киро, Асен и Лена: Те са мотив за убийството на Алексей Петров. Задава се война Борисов - Пеевски (ВИДЕО)
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Историята със записите в България не е спирала никога. В общи линии медиите и основно тези, които пускат записи, се използват като пощенски кутии. В общи линии този път беше използвана пощенската кутия на "Афера" и на Веселина Томова. Неслучайно според мен и тези, които подават записите, целят да уязвят още един път опонентите си от "Продължаваме промяната" и да девалвират снимките от 2020 година, които същият сайт пусна с голия Борисов в спалнята и с кюлчетата в неговото шкафче.

препоръчано

Така коментира серията от записи журналистът Николай Бареков в предаването "Видеовръзка с Цветан Фиков" по ПИК TV. 

По думите му тези записи са излезли доста неграмотно, защото българската публика не е длъжна да чете и да слуша неразбираеми записи. Според него е трябвало да се обясни, че активисти на ПП взимат пари в торби от олигарси, след което Лена Бориславова, Кирил Петков и Асен Василев се чудят как да изперат тези пари и да ги вкарат в големите телевизии за плащане на кампания. 

"Най-скандалното е, че по това време ПП имат и държавна субсидия. Да не забравяме, че тези записи са правени преди миналите избори. ПП излиза от властта доста обогатена с държавна субсидия, голяма почти колкото е тази на ГЕРБ, но очевидно парите пак не стигат и се стига до това да искат от определени личности да вадят кеш", допълни Бареков.

По думите му Веселина Томова твърди, че тези записи са на Алексей Петров. Журналистът предположи, че има и много по-чисти записи от тези, но те ше бъдат ползвани, за да будат държани с тях записаните хора. 

"Този, който е дал тези записи на Веселина Томова, не си е направил добра услуга, защото тези записи дават някакъв мотив защо е убит Алексей Петров. Оказва се, че така наречения Трактор е бил в доста силна позиция. Те са се събирали при него, очевидно в ресторанта му, в офисите, говорили са пред него такива неща, които са буквално скандални. Говорили са за Борисов как са му извили ръцете, говорят за "Магнитски". Снощният запис представя Петков в много силна светлина. Оказва се, че Кирил Петков е вкарал в "Магнитски" Влади Горанов и Васил Божков, но това са пълни глупости, разбира се", иронизира Николай Бареков. 

По думите му независимо дали тези записи са правени от Алексей Петров или не, го показват в силна светлина. Според него това показва и факта, че цялото ръководство на "Промяната" е ходило при него, за да се отчита какво правят, как събират пари и кого слагат в "Магнитски". 

"Искам обаче да кажа да не вярваме много на тези записи. Кирил Петков в политиката е един патологичен лъжец, както и Лена Бориславова. Каквото и да кажат тези хора пред други хора, аз не бих им имал доверие. А Петков и Бориславова все пак говорят пред други хора и може би Кирил Петков си вдига цената пред Алексей Петров, като разправя колко е могъщ и вкарва и изкарва хора от списъка "Магнитски", аргументира се Бареков.

По думите му, ако ГЕРБ и ДПС не прелеят гласове на Григорова и Москов, те няма да влязат в парламента и това ще стесни възможностите да се направи някаква коалиция извън тази с ППДБ. Според него голямата война в държавата предстои и битката между Пеевски и Прокопиев не е интересна, защото това е стара битка.

"Голямата битка в държавата ще започне, когато дойде войната на тронове между Пеевски и Борисов. Това наближава, защото Борисов няма да направи коалиция с ДПС, аз познавам начина, по който Борисов разсъждава. Борисов ще се опита да направи коалиция в първи вариант с ДПС и Пркопиев, като се опита да дръпне Христо Иванов от коалицията с Кирил Петков. След тези записи и компромати обаче това е абсолютно невъзможно да се случи. Тогава Борисов ще има опция да направи правителство с ДПС и с някоя малка партия и Борисов няма да се съгласи на този вариант. Няма малка партия, която да замести партията на Прокопиев и Борисов се страхува от влизане в списъка "Магнитски" и от друга страна идва и фактът, че Борисов се страхува от улични протести", заключи Николай Бареков. 

Целия разговор гледайте във видеото:

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 25 юли - Близнаците да очакват повишение на заплатата, успехът няма да изостави Скорпионите САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 25 юли - Близнаците да очакват повишение на заплатата, успехът няма да изостави Скорпионите
ПИК TV x
Виктор Димчев със сензационен сценарий пред ПИК TV: Радев ще ни тласка от избори в избори до края на мандата си, когато ще ни се представи като спасителя (ВИДЕО) Виктор Димчев със сензационен сценарий пред ПИК TV: Радев ще ни тласка от избори в избори до края на мандата си, когато ще ни се представи като спасителя (ВИДЕО)
ново
Днес: 114
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК