САМО В ПИК TV: Последни резултати и горещи анализи от редакторите на ПИК: Вместо БСП да консолидира около себе си опозиционния вот, вече е разбита и разядена политическа партия (ВИДЕО)

КОМЕНТАРИ

САМО В ПИК TV: Последни резултати и горещи анализи от редакторите на ПИК: Вместо БСП да консолидира около себе си опозиционния вот, вече е разбита и разядена политическа партия (ВИДЕО)

89793
на 04.04.2021
САМО В ПИК TV: Последни резултати и горещи анализи от редакторите на ПИК: Вместо БСП да консолидира около себе си опозиционния вот, вече е разбита и разядена политическа партия (ВИДЕО)
Автор:   ПИК

Собственикът на агенция ПИК Недялко Недялков, главният редактор Звездомира Мастагаркова и журналистът Симо Русев коментират последните изборни данни от парламентарния вот.

препоръчано

"Има социологически агенции, които дават резултати, според които "Има такъв народ" изпреварва БСП", обяви Недялко Недялков

"Партията на Васил Божков има повече от Валери Симеонов и Веселин Марешки", коментира още той.

"Може да си направим един извод - мутрите и чалгата влизат уверено в Народното събрание. Те ще бъдат силно репрезентативни в следващия парламент и сега ще нареждат бъдещето на България", уточни собственикът на агенция ПИК.

Недялко Недялков и Симо Русев коментираха, че БСП, която е представител на ПЕС, е пометена на изборите.

"Ние сме държавата на чалгата, мутрите, хазартно зависимите и хомосексуалните", заяви главният редактор на ПИК Звездомира Мастагаркова.

"Вместо БСП да консолидира около себе си опозиционния вот, виждаме една разбита и разядена политическа партия", категоричен е Симо Русев.

"През декември 2019 г., когато се приемаше държавният бюджет, същата госпожа Нинова се разбра с ГЕРБ за 8 лева на глас", обясни журналистът на агенция ПИК на въпрос дали е възможна коалиция между ГЕРБ и БСП в следващия парламент. По думите му едва ли ГЕРБ ще си причини такова самоубийство и подобен ход не му звучи много европейски.

"Имат гласове от чужбина и Турция, които може би ще вдигнат още малко процентите на ДПС", уточни Недялко Недялков

"Не знам дали не се разиграва сценарий, при който президентът Радев да развърти парламентарната рулетка и да да даде мандат на някоя майка партия", коментира Симо Русев и каза, че има вариант да продължи да управлява кабинетът на Бойко Борисов, докато се върти тази парламентарна рулетка и накрая се стигне до избори 2 в 1 наесен.

Според собственика на агенция ПИК Радев ще бърза максимално, за да се върнат мандатите и да се направи служебен кабинет. Той уточни, че от всичко това изгода има ДПС, която може при едни предсрочни избори да стане втора партия.

"Не може една партия със 130-годишна история да бъде изместена от една чалга партия", категоричен е Симо Русев.

"Убеден съм, че всеки ще се обяви за победител. Може би само БСП няма как да се обяви за победител", коментира Недялко Недялков. По думите му преди всичко има категоричен победител на изборите и това е ГЕРБ. Разликата е между 8 и 9% и може да се качи още. 

"Вторият голям победител е Слави Трифонов. Третият голям победител е Васил Божков. Четвъртият голям победител е партията на Христо Иванов-Бойкикев. Големите загубили са патриотичните партии, тъй като е възможно дори и ВМРО да не минат чертата", каза още собственикът на ПИК.

"ГЕРБ са победителите, но оттук нататък за тях стои големият въпрос. Това реална победа с опция за продължаване на техните политики ли е. Дали това не е пирова победата", попита Симо Русев.

"Аз виждам една евентуална коалиция - ГЕРБ, "Има такъв народ" и ВМРО. Абсурд е ГЕРБ да направи коалиция с ДПС или с Христо Иванов", сподели мнението си Недялко Недялков. Според него големият печеливш от изборите е Румен Радев.

"Това е човекът, който отдавна искаше да вкара държавата в институционален хаос", добави той.

"Редно е трите системни партии да се коалират - ГЕРБ, БСП и ДПС. Тримата лидери трябва да си преглътнат егото, никой от тях не може да е премиер, да си разделят министерствата според електоралния вот, защото иначе друго какво можем да направим", каза още собственикът на ПИК.

"Проблемът е, че хората не се вълнуват. Няма чуваемост. Говорим на 40% от хората в момента. 60% очевидно не ни чуват, те си чакат турския сериал и "Като две капки вода", отсече Недялко Недялков.

Водещата на ПИK TV Ива Николова също коментира, че основните лидери трябва да си преглътнат егото, да седнат на една маса и да се разберат.

Собственикът на ПИК също се присъедини към мнението, че БСП е трябвало да консолидира целия протестен вот, но сега наблюдаваме ерозия и разпад. Той изрази мнение, че Слави Трифонов е възпитал цяло едно поколение с неконтролируемия си достъп до прайм тайма на една телевизия през последните 20 години.

"Оптимистичното е, че парламентарната група на Слави Трифонов ще се разпадне много бързо, тъй като тези хора не се обединени около някакви цели и идеи и след като влязат, ще се разбягат", коментира Звездомира Мастагаркова.

"Това ще се случи, ако се излъчи правителство. Аз при тези данни не виждам това как ще се случи", добави Недялков.

Главният редактор на ПИК съобщи и данните към 18.30 часа. ГЕРБ получава 24,6%, БСП 16,5%, "Има такъв народ" 14%, ДПС 9,9%, ДеБъ - 9%. Малко над чертата са ВМРО с 5% и "Изправи се! Мутри вън" с 4,9%

Сподели:
Бомба x
Астролог предупреждава: Не купувайте нищо и внимавайте какво си пожелавате на глас Астролог предупреждава: Не купувайте нищо и внимавайте какво си пожелавате на глас
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК: Скандалите в парламента продължават - Мутрите на Манолова искат да върнат политическото номадство (НА ЖИВО) ПЪРВО В ПИК: Скандалите в парламента продължават - "Мутрите" на Манолова искат да върнат политическото номадство (НА ЖИВО)
ново
Днес: 192
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това