САМО В ПИК TV! Проф. Антоанета Христова разбива рекламните акции на Румен Радев насред пандемията от коронавирус (ОБНОВЕНА)

Интервю

САМО В ПИК TV! Проф. Антоанета Христова разбива рекламните акции на Румен Радев насред пандемията от коронавирус (ОБНОВЕНА)

141850
на 10.04.2020
САМО В ПИК TV! Проф. Антоанета Христова разбива рекламните акции на Румен Радев насред пандемията от коронавирус (ОБНОВЕНА)
Автор:   ПИК

Политическият психолог проф. Антоанета Христова разбива пиар акциите на Румен Радев насред пандемията от коронавирус и прави горещ анализ на политическата и социалната криза по време на извънредното положение.

препоръчано

Румен Радев се намира в едно много сложно положение. Той си вярва, че идва и се явява като един абсолютен авторитет, и така ще бъде докрая, което го подхлъзна за поведението, което последва след това. Той дойде, защото е неизвестен и трябва да се бори непрекъснато на поста си, посочи тя.

Той изпусна позицията да бъде избран, защото е неизвестен, да бъде авторитет от позицията на авиоромантиката, да бъдеш изразител на толкова много хора и да можеш да провеждаш идеитте си с протегната ръка, а не с бариера, обясни тя. 

За разлика от него генреал Мутафчийски знае как да си изпълни ролята, знае си мястото и не минава границата. Когато не си знаеш мястотои когато решиш, че ще промениш това място, защото смяташ, че ще допринесеш за егото си, защото така смятат хората и около тебе, тогава попадаш в тази ситуация като Радев. Той щеше да получи своето място и ниша в картината на кризата, щеше да знае нишата си, можеше и КСНС за си проведе, както твърдеше, щеше хората да не отиват там просто да се отчетат. Защото голяма част от срещите при президента са формални. Това се случи благодарение на излизането от функциите му. Той, виждайки, че не може да се впише в управлението на кризата, естествено, заппочва да вижда, че буги рейтинг и почва под краката. Тогава почва да смята, че хора, които са му давали съвети, са го лъгали, заяви Христова.

В крайна сметка нсяко поведение на човека е проекцията на този човек, проекцията вчера беше дали подава ръка искрено. Защото свалянето на бариерите е два вида - едното е проформа, другото е искрено. Първото е, отсече професорът.

Ако не беше първот, той щеше да поеме отговорността за бързи въпроси и щеше да излезе от пространството на кабинета си. Пасивната позиция на Радев и очакването другият да бъде активен означава, че не се подава ръка, а се прави опит за спасяванена рейтинг, смята гостенката в студиото на ПИК TV.

Има коментар, че поведението на президента трябва да е символно, а не да има конкретика. Нека да се съгласим с тази теза, обаче тогава, когато той е в истинската роля на президент. Когато си излязъл от тази роля, символното пада и той е в ролята на политик и се опитва да се отграничи. Но тогава се иска конкретика и алтернатива, но това не се случи. Общо говорене имаше, което не изпълни ролята, ролята, която той си е избрал на политик, отсече той.

Уж имаше интервю, но нямаше интервю, подчерта проф. Христова. 

Не виждаме нито стратегическа, нито тактическа, нито политическа промяна, допълни тя.

Падането на рейтинга на Радев е нещо, което много го е притеснило, зави още проф. Христова, визирайки горещото проучване на "Сова Харис", поръчано от ПИК.

Радев е достатъчно умен и умел да извършва своята професия, а не да бъде президент. Като президент проявява едно много високо его и има един по военному начин да те нареди, да те подреди, като старшината. Този образ не е на президент, а на оперативно активен човек. Но в тази ситуация оперативно активен е премиерът, допълни тя. 

Мисля си, че президентът е събрал доста експерти около себе си и в много голяма степен успеваемостта на лидера е свързана с подбирането на експертите и кого слуша той. Жена му също е говорител до ухото му. Големият и опитен политически лидер може да подбира екип и според мен част от проблемите му са за това, отсече Христова.

Как ще се справим с икономическите и финансовите проблеми тепърва предстои да се види, обясни Христова. 

На тест ще бъдат всички след края на кризата. Но ме притеснява, че икономическите мерки не се обговарят добре и заради това много хора се чувстват неубедени. Разказът трябва да бъде в две посоки - да си отдаден и съпричастен към хората. Когато няма отдаденост и съпричастност, даже да направиш нещо добро, то не може да се разбере. Сега мерките се разглеждат сякаш някой друг е натиснал отнякъде. Изтеглянето на инициативата напред помага за управление на темата. И говорителите на темата да бъдат съпричастни, ако могат, посочи Христова. 

Не беше удачен коментарът на президента за даренията. Да, това са дарения, но те са с определена цел. Хванеш ли тази тема за презентиране, при всяко положение се губи от това, посочи Христова на въпрос за дарението на президента на мартенската му заплата и 10-те хиляди лева дарение от съпругата му.

Сподели:
Бомба x
ИЗСЛЕДВАНЕ: Сексът с космати жени е неповторим ИЗСЛЕДВАНЕ: Сексът с космати жени е неповторим
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV: Борисов и кабинета подпомагат общините с 3.7 милиона лева: Действаме максимално бързо за справяне с щетите от наводненията (ВИДЕО) ПЪРВО В ПИК TV: Борисов и кабинета подпомагат общините с 3.7 милиона лева: Действаме максимално бързо за справяне с щетите от наводненията (ВИДЕО)
ново
Днес: 2
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това