САМО В ПИК TV: Режисьорът Нидал Алгафари разбива ламтежа за власт у Румен Радев, Корнелия Нинова и партийките на уличните метежници (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)

Интервю

САМО В ПИК TV: Режисьорът Нидал Алгафари разбива ламтежа за власт у Румен Радев, Корнелия Нинова и партийките на уличните метежници (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)

159322
на 08.12.2020
САМО В ПИК TV: Режисьорът Нидал Алгафари разбива ламтежа за власт у Румен Радев, Корнелия Нинова и партийките на уличните метежници (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
Автор:   ПИК

Режисьорът и писател Нидал Алгафари прави безмилостна дисекция на треската за възможно най-скорошни избори и ламтежа за власт на Румен Радев, Корнелия Нинова и маломерните партии на уличните метежници Христо Иванов, Мая Манолова и Слави Трифонов.

препоръчано

Защо обитателят на президентството обяви първата възможна дата за провеждането на парламентарния вот? Как ще го посрещне лидерката на БСП Корнелия Нинова с разкъсваната от противоречия и обсадена от вътрешнопартийните й врагове столетница? На какво могат да разчитат партийките на уличните метежници Христо Иванов, Мая Манолова, Слави Трифонов и чичаците от Отровното трио?

Президентът се опитва максимарно бързо да върне Борисов и ГЕРБ на власт. Те ще спечелят от ранната дата. Малките партии напаравиха много тактически грешки, използвайки целия си ресурс. Те го изчерпаха. Можеше да спечелят преди 6 месеца. Това се отнася за Слави и партията му, той не е и в национален ефир. Други мънички се присламчват към него, а Радев им бае, за да влязат в парламента и той да им влияе, защото вече не може да го прави през БСП.

Мая Манолова, Христо Иванов са участвали в управлението и хората ги недолюбват, но Радев всъщност ще репродуцира статуквото.

Всички в момента се опитват да пренебрегнат големите партии, но не може да има нов голям субект, затова всички се стремят към Слави като отдушник. Четири ще са партиите в следващия парламент, каза Алгафари.

С действията си Христо Иванов успя да консолидира ДПС, той успя да гарантира и неизбирането на Радев за втори мандат заради охраната му, която пазеше сараите на Доган на Росенец. Без гласовете на ДПС и разколебаното БСП Радев няма да види втори мандат, категоричен е Алгафари.

За съжаление, в БСП най-важният стълб е орготделът. Т.е. Кирил Добрев не е успял да се справи. Очакват се големи битки и грозни истории по реденето на листите в партията. Вътрешно БСП се разпада и се люспи. ДПС ще остане единствената силна опозиция, дори втората политическа сила, в Народното събрание.

В ДПС има нормално мислещи политици. Те ще преценят и ще намерят начин да подадат ръка дори на БСП, за да се състави кабинет, който да избута ковид кризата.

Много силният фактор затова ще е ДПС, а Радав ще падне в капана, които си мисли, че залага за Бойко Борисов. Голяма част от излизащите на площадите ще се окажат недоволни. Ще се твърди, че изборите са нередовни и нечестни и това ще даде нова енергия за Велики народни въстания и ще мотивира Радев.

Тези, които са на власт в момента, трябва да са честни към хората, дори да грешат, даде пиарски съвет Алгафари. Според него не трябва да се допуска разнобой като между Мангъров и НОЩ. Защото иначе се стига до обезмозъчаване и махленски кавги.

Алгафари изрази мнение, че водещи медицински експерти трябва да обяснят колко полезни са и може ли да има вредни ефекти от ваксините, защото хората действително имат страхове.

Радев се произнесе, че хората умират от управлението, но това е все едно да се бъркаш в работата на бог. Все едно да твърдиш, че Борисов е бог, каза Алгафари, като даде пример с държави като САЩ, Англия, Германия. Борисов не се отличава като управленец. Наличието на ваксини, за които Борисов се пребори, обаче е шанс и избор. Това е реално достижение на правителството, каза Алгафари.

БСП трябва да си постави човек с акъла си, който да стабилизира организацията, трябва да си намерят и читави говорители с идеи, които да защитават. Тази партия, ако е лява, трябва да е алтернатива на ГЕРБ за баланс, смята Алгафари. Това според него означава повече държава. Самата Нинова няма ляво говорене. На базата на поне 10 точки тя трябва да може да преговаря с всички останали.

Радев се опитва да организира едва ли не гражданска война за разлика от това, което направиха Николай Радев и Георги Първанов, изрази личното си мнение Алгафари. Според него Отровното трио е маргинализирано заради насочени към тях парични потоци. То не би могло да се яви на избори, защото най-малкото нямат харизмата на Царя.

Никой не знае как пандемията ще си отрази на изборите, всички се молим да се смали, но може да се качи още заболеваемостта и смъртността, може да се окаже, че ваксината не помага, песимизъм по спазването на мерките е друг фактор, изрази мнение Алгафари. Може народът да започне да се напива за Коледа, Нова година, Йордановден, Ивановден, това ще доведе до възможност за активиране само на твърдите ядра, смята Алгафари. Според него Цветанов се опитва да откъсне същевременно жива плът от ГЕРБ.

Особено опасно в този момент е появата на изнудвачи за пари, когато държавата прави всичко възможно да овладее ситуацията. Това е изключително грозно. Положението засега е овладяно, категоричен е Алгафари.

Сподели:
Бомба x
4 зодии, които не обичат да привличат внимание към себе си 4 зодии, които не обичат да привличат внимание към себе си
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV: Борисов във Велинград: Милиони дълг завари кметът. Жена от тълпата: Вярваме ви! Корнелия да си ходи на Крушовица (ОБНОВЕНА/ВИДЕО) ПЪРВО В ПИК TV: Борисов във Велинград: Милиони дълг завари кметът. Жена от тълпата: Вярваме ви! Корнелия да си ходи на Крушовица (ОБНОВЕНА/ВИДЕО)
ново
Днес: 132
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това