Вход
София
Времето в София 6 o C

САМО В ПИК TV! Социологът Андрей Райчев с прогноза за политическите страсти през 2018-а: как ще оцелеят коалицията на Борисов и лидерството на Корнелия Нинова, защо Доган се скара на ДПС, първата година на Румен Радев (ОБНОВЕНА)

САМО В ПИК TV! Социологът Андрей Райчев с прогноза за политическите страсти през 2018-а: как ще оцелеят коалицията на Борисов и лидерството на Корнелия Нинова, защо Доган се скара на ДПС, първата година на Румен Радев (ОБНОВЕНА)

на 03.01.2018
108681
31
САМО В ПИК TV! Социологът Андрей Райчев с прогноза за политическите страсти през 2018-а: как ще оцелеят коалицията на Борисов и лидерството на Корнелия Нинова, защо Доган се скара на ДПС, първата година на Румен Радев (ОБНОВЕНА)
Автор: ПИК
03.01.2018
31
108681

Социологът Андрей Райчев прави разтърсваща прогноза на старта на новата политическа година. След бурята от скандали в края на миналия политически сезон как ще оцелее коалицията на Бойко Борисов в управлението, ще се закрели ли лидерството на Корнелия Нинова или я чакат още по-свирепи атаки, защо Доган се скара на ДПС за нежностите му с БСП, кой е Румен Радев след първата година на президентския му мандат, как ще политиците и партиите ще преминат през ауфтакта на европредседателството или ще то превърнат в терен за самоутвърждаване?

"Казусът с лифта е пределно ясен и не бива да има напрежение по темата. Ясно е, че две трети от българите имат лифт и правителството трябва да вземе адекватно решение  според желанието на хората. Всички проучвания показват, че трябва да има лифт. Борисов не обича една група хора да му викат под прозореца, но трябва да върви към лифта, защото това искат много по-голяма част от хората и това е логично", коментира Райчев. 

По темата с третия пол, той заяви, че България няма много възможности, тъй като ако иска да е европейска страна, трябва да приеме това решение. 

"Това е въпрос на фундаментален избор. Искаш да пътуваш без визи, да получаваш пари, да си сред богатите. Срещу това трябва да приемаш някакви други неща и правила. Едно от тях е за третия пол", обясни социологът. Според него обаче този процес не трябва да е бърз и не бива да се приемат всички точки. Като например тази, че България е длъжна да приема бежанци, ако те са се обявили от третия пол. 

"Развитието на политическата система, идването на ГЕРБ с патоса "Долу ДПС" отстрани Доган от политическата арена. Перспективите им да се върнат във властта за дълго време изглеждаше като съюз с БСП и така стана с Орешарски. Местан оправи това положение и подобри отношенията с Турция, свали и кабинета "Орешарски". Но това доведе до много голяма политическа криза", припомни Андрей Райчев. Според него намесата на Борисов като говорител на ЕС в Турция е спасило страната ни от външната намеса на Анкара.

 "Това, което каза Доган е, че пазят добрия тон с ГЕРБ, защото още нямат сили да управляват. Нито пък БСП имат тези сили. Нинова си представяше голям скок, но няма да стане. Коалицията е достатъчно здрава, няма вътрешни противоречия, нито пък ситуацията в страната е толкова лоша. Представата й, че нещо ще се случи, не е реална. 

Борисов сега има поне 6 месеца спокойствие", категоричен бе Райчев за бъдещето на коалицията и опозицията. Според него бъдещето на Корнелия Нинова в БСП е също толкова сигурно, тъй като тя е удвоила резултата на партията на президентските избори и обновява партията. "Нормално е да има опозиция от тези, които тя изхвърля от партията, за да я подмлади, но те няма да успеят. Тя се радва на подкрепа от избирателите на БСП", заяви социологът.

За пръв път България е слушана на Балканите и прави нещо добро за тях, като се ползва с доверието на всички лидери, благодарение на Борисов.

"При тази роля, която има, аз го разбирам, че той се дразни от тези вътрешни недоразумения. Той постигна големи успехи за България, за първи път въобще в историята на България ние правим нещо добро за Балканите, а не създаваме проблеми. Освен това е той е любимото дете на Европа, успя да вземе много добро за Балканите. Никога не е било такова положението тук. Да седнат на една маса Гърция, Македония, Сърбия, Албания... Това не е било никога! Това са големи постижения и благодарение на него нито една велика сила не пречи на този процес. Борисов усети, че ЕС има нужда от стабилни Балкани, както и Америка, която не е сигурна в отношенията си с Турция и затова имат нужда от ново югоизточно ъгълче", анализира Райчев. 

 Гледайте цялото интервю на Андрей Райчев пред Ива Николова по ПИК TV:

Сподели:
свързани новини
Напиши коментар »
(31)
1
Новата година започва със скок в цената на основни стоки и услуги. Причината - драстичното поскъпване на тока за бизнеса от 1 февруари. Бизнесът е сериозно притеснен и най-вече фирмите, които произвеждат мляко, месо, яйца, хляб, отбелязва НТВ. Към момента те плащат средно около 70 лева за мегават. От следващия месец обаче цената се увеличава – с между 30 и 60%. Сега вариантите са два, твърдят от бизнеса. Първият е да се съкращават разходи, а вторият – да скачат цените. Средно с около 5 на сто ще поскъпнат продуктите в потребителската кошница. Бизнесът припомня, че с новата година се увеличи и цената на природния газ. Предварителните сметки показват, че месните продукти ще поскъпнат средно с около 5%. Увеличение се очаква и при млечните продукти. Търговците на електроенергия обаче са категорични - цените на тока са скочили в цяла Европа с около 30%. Причината - по-високо потребление. ИНФЛАЦИЯТА ИЗЯДЕ ГРЪМКО ОБЯВЕНИТЕ УВЕЛИЧЕНИЯ НА ПЕНСИИТЕ НА 100 ЕВРО И ЗАПЛАТИ 250 ЕВРО. БЛАГОДАРИМ ТИ ТИКВА, ПРОКЛЕТ ДА СИ БЪЛГАР0УБИЕЦО!
2
ВНОСКАТА ЗА ПЕНСИЯ СЕ ВДИГА С 1%, МИНИМАЛНИТЕ ОСИГУРОВКИ - С 6.8% ..................................................................................................................................................... От тази година вноската за пенсия на всички от трета категория вече е 19.8 на сто. 5 на сто тази сума за родените след 1959 г. отива в универсалните пенсионни фондове. Останалите 14.9 на сто влизат в НОИ за държавната пенсия. Осигурителната тежест продължава да се разпределя в съотношение 60:40 за работодателя и работника. Така при средна заплата от 1000 лв. осигурителната тежест за пенсия ще е 198 лв., от които работникът ще плаща 79.2 лв., а останалата част е за сметка на работодателя. --->> Осигурителната тежест се увеличава и по другото направление - минималните осигурителни прагове се повишават средно със 6.8 на сто. По-голямата част от това увеличение идва от ръста на минималната заплата, а останалото е заради наложения административен ръст от 3.9% върху праговете, защото и миналата година работодателите отказаха да преговарят и провалиха преговорите за минималните осигуровки. ..................................................................................................................................................... МЪЖЕТЕ ЩЕ СЕ ПЕНСИОНИРАТ НА 64 Г. И 1 МЕСЕЦ, ЖЕНИТЕ - НА 61 Г. И 2 МЕСЕЦА --->> ПЕНСИИТЕ ЩЕ СЕ УВЕЛИЧАТ САМО С 3.8% ОТ ЮЛИ --->> И през 2018 г. продължава увеличаването на необходимите възраст и стаж за пенсиониране. От 1 януари мъжете се пенсионират на 64 г. и 1 месец, ако имат поне 38 г. и 6 месеца стаж. И докато за мъжете възрастта расте само с един месец и така ще е, докато стигне 65 години, то при жените увеличението е с два месеца. Жените тази година излизат в пенсия на 61 години и 2 месеца. Необходимият им стаж ще е 35 години и 6 месеца. По-строгите условия ще се отразят на броя на пенсионерите - очакванията са те да са по-малко спрямо миналата година.
3
Дрън дрън бла бла стана ясно, че и миризливата курабия Сланинова, го е налапа на Чалмата, както го лапаше СС Момата, и сега се чудят, как да се върнат на власт, и как и по колко ще крадат, ако дебилното население от башибозука излезе повече от българите..
4
Честит трети пол, дебили!!! "Просто няма друга възможност" за банкянския питек. Скоро ще ни управляват пе/дерунгели и близалки.
5
Червеният отпадък А. Райчев пак се е изходил по въпроса. Даже и не съм му чел брътвежите.
6
След кървавото убийство ,за което е виновна кликата на суджуците,създала непоносимите условия за живот,няма място за герберите.Вън от властта завинаги.
7
От Нови Искър са изселници от Катунци(гоце делчевско) Злобни, невежи и докачливи хорица, които образовахме в университетите. Ако не бяхме ние да подаваме решените задачи под масата щяха да са си още в първи курс, а сега като маймунки са се качили на главите ни имат професии даже се гърмят като мафиотите.
8
ЗАТВОР за ПРЕСТЪПНИЦИТЕ от ГЕРБ
9
Бай СУДЖУК и неговата ПАСМИНА - всички те са от Третия пол и 100 % ДЕБИЛИ!!! ПАТРИДИОТИТЕ ще изчезнат от политическата сцена, защото съдействат за поскъпването на стоките и услугите!! А красивата и корумпирана шайка СУДЖУЦИТЕ 3 ще се провали с гръм и трясък, независимо, че се опитват да подлъжат Европейците, че в България положението е РОЗОВО......и на еднородни. ОСТАВКАТА 3 е спасението за България.
10
Партията на Дебилите БСП - никога няма да дойдат на власт - според прогнозата на комуниста Райчев
11
https://m.youtube.com/watch?v=-793Pw-Zt6c
12
От цялата логорея на Райчев 100% е вярно последното изречение - външно-политическия проект на Борисов за Западните Балкани всъщност е задача поставена му от американските му господари. Целта - изтласкване на Русия.
13
Никъде другаде а САМО в българия ни управлява МАФИОТ
14
КАКВО ОЩЕ ТРЯБВА ДА СЕ СЛУЧИ, ЗА ДА СЕ СЪБУДИШ, БЕДНИ МИ НАРОДЕ. ЦЕНИТЕ НА ОСНОВНИ СТОКИ И УСЛУГИ РАСТАТ, ДОХОДИТЕ НИ СА АФРИКАНСКИ, ЕВРОГЕЙЦИТЕ ИДВАТ ТУК ЗА ДА ОТПОЧИНАТ. НЯКОЙ ПИТА ЛИ НИ ИСКАМЕ ЛИ ТРЕТИ ПОЛ, ИСКАМЕ ЛИ ДА ОБЯСНЯВАМЕ НА ДЕЦАТА СИ, ЧЕ ТОВА Е НЕЩО СЪВСЕМ ЕСТЕСТВЕНО!!! ОТ УТРЕ ЩЕ ЗАПОЧНАТ МАСОВИ НЕДОВОЛСТВА. ВКЛЮВАЙТЕ СЕ АКТИВНО, НЕЗАВИСИМО КОИ НЕДОВОЛСТВАТ - ЗЕЛЕНИ, СИНИ, ЧЕРВЕНИ ИЛИ ЛИЛАВИ. ТРЯБВА ДА СЕ ОБЕДИНИМ ВСИЧКИ СРЕЩУ КРАДЛИВОТО МУТРОКОМУНИСТИЧЕСО ПРАВИТЕЛСТВО. Грабвайте тоягите и излизайте. С камъни и дърве трябва да се измете тази държава от боклука, който е в парламента, в правителството и на служба във всички възлови места на държавата. ДОКОГА ЩЕ ТЪРПИМ ЯВНИЯ ГЕНОЦИД, МИЗЕРИЯТА И НАГЛОСТТА НА МАФИЯТА ГЕРБ. НАРЕЧЕТЕ ГО КАКТО ИСКАТЕ - ВЪСТАНИЕ, РЕВОЛЮЦИЯ ИЛИ ДОРИ ИЗБИВАНЕ НА УПРАВЛЯВАЩИТЕ. ТОВА Е СПАСЕНИЕТО! ЗАБРАНА НА ВСИЧКИ ПАРТИИ, НОВ РЕД И МОРАЛ С БЕЗПОЩАДНИ ЗАКОНИ. И НОВО ВЕЛИКО НАРОДНО СЪБРАНИЕ СЛЕД КАТО СЕ ИЗЧИСТИМ ОТ МРЪСНАТА СГАН, КОЯТО НИ Е ПОРОБИЛА В МОМЕНТА!!!
15
izkriven kapytoshe li gospod ne te e pribral tzal jivot manipolirash horata sega si vzel da se mAZNISH ZASHOTO NAMA NA KADE NAMA GI KOMYNISTITE DA TE HRANAT SMART ZA TAKIVA KATO TEBE I TZALOTO TI SEMESTVO ZASHOTO SE LYPAT NOVI IZRODI TZKRIVENI KATO TEBE KOITO NISHO NE SA DALI ZA BALGARIJA PO SKORO YMIRAITE BOG DA VI PROSTI NA JIVO
16
Когато Райчев те хвали, значи трябва много да се пазиш....
17
И,този ОБЪРНА РЕЗБАТА,какво ли не правят ПАРИТЕ?! Но ,дали и този път "прогнозите" му няма да се окажат ФАЛШИМЕНТО,както до сега? НАРОДЕ????
18
Еквилибрист,меркантилен,нагаждащ се,отначало червен,след което избелява от силното "слънце" Борисов.Този ще се пенсионира отхвърлен от всички нормално мислещи българи,които му знаят и кътните зъби. Андро,издухания киросин до Атина, Скопие,Белград,са една огромна балканска трънка,от която няма да излезе заек.На теб това ти е ясно,но се гънеш като глистей който явно много е огладнял.Имаш се за човек от академичната общност,не те ли е срам да правиш турски тиманета ,само и само да те канят тук,там!?
19
на.лицата обрали народ и държава: Гумен Грипен, Рафалов (Фатмака фърчило), КрадНелия СлаНинова (Импексовата миризлива курабия), СерГея (СС Момата), Драгалевския Мангал (Мавъра), Прокобата, двата му пудела, Гнома и Рада дълбаката, Делян (Шише), Чалмата (Карамърда). ..................................................................................................................................................... ГД.БОЕЦ издаваме настоящата Заповед на основание чл.12а, чл.103, чл.105, чл.321, чл.321а, чл.322 и чл.26 от НК. ..................................................................................................................................................... За.това,че в условията на продължаващо престъпление с изключителна наглост и жестокост ограбват българският народ и превърнаха държавата ни в най-корумпираната и бедна страна в Европа. Стотици селища са превърнати в гробища, десетки градове в сенки, цели региони са обезлюдени и съсипани, милиони българи са прокудени от родината им заради мизерията и зверската корупция. Други милиони българи все още живеещи в България са доведени до отчаяние и безизходица. Заради репресиите спрямо будните и непримирими. Заради това, че превърнаха държават ни в кочина. Заради откраднатите милиарди, заради съсипаните човешки съдби и смачканите мечти и надежди на един цял народ! Заповедта да се приведе в изпълнение от членовете на БОЕЦ. Влиза в сила от 01.01.2018г. Да се използват всики възможни методи и средства за установяване на местонахождението и задържането на лицата. Всички сили и ресурс на организацията да се фокусират върху изпълнението на задачата.. Да се разпространи чрез достъпните независими медии до всеки български гражданин. На основание настоящата Заповед ВСЕКИ БЪЛГАРИН има право да задържи обявените за издирване и арест лица, както и да потърси съдействие от други граждани за извършване на гражданският арест. Без страх, без милост и без прошка. Гражданите останахме единствената сила, която може да се изправи срещу мафията и да си върнем държавата. ..................................................................................................................................................... 30.12.2017г. БОЕЦ - България Обединена с Една Цел
20
Лифт няма да има, Нинова ще бъде сменена с очилат мъж с име на жаба. Борисов ще бъде изгонен до месец март 2018г.
21
Групата на злобните , стари баби Георги Марков, Беновска, Антон Тодоров се увеличи с още една - Андрей Райчев!
22
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
23
На тоя и на червен Кольо останаха да им вярват само червените крет'ени.
24
Кой ще плати Болничен на Безработен Здравноосигуряващ се???На този житейски и важен въпрос да бъдат така любезни да отговорят любимите ни управляващи и тези, които коват законите, работещи за благото на народа.Плащаме Здравни усигуровки, но Не получаване НИЩО!!! Пълен абсурд!!!...
25
24-от 2008 до ден днешен нямат един ден стаж, а завършиха вхххУ, и ние вече нямаме сили, нямат стаж, нямат осигуровки, а вече са над 30 години, а бяха само на 25, а сега след 9 години ???????????????????????????????? ум не ми побира, не ме интересуват партии, но така стоят нещата за мнозина, проверка в нои, нап да направят и ще се уверят, важното е, че по това време им набъбнаха банковите сметки, по няколко жилища, хотели, няма на кого да се оплачеш и арменският поп не може да ти помогне ????????????? за сега се държат, здрави са, но идва момент, когато родителите им няма да са вечни, държавата никога не е губила и няма пак да загуби... ще им отнеме жилища, каквото са им оставили родителите им, и ще ги прати по живо по здраво, кой под влака, кой от етажите, така виждам нещата, макар че не съм ясновидка, а и не вярвам на шарлатани, само на баба Ванга, ходили са, познала им е, нямаха седем години дете и каквото им е казала се сбъдна. хубав ден !
26
Райчев, задай си въпроса, кой върти на малкият си пръст всички- Ахмед Доган се зове, според моята статистика, без образование съм, не е нужно да си еродиран, а повече да виждаш и усещаш нещата, Вива Амет ! Люба колезичц
27
Потресаващо! Аптеките са крили "най-мощния" лек против гъбички по ноктите!Виж крема ,който може да помогне и на теб да се избавиш от досадните гъбички по ноктите на този сайт :http://bit.ly/2BMZArR
28
29
абе пак ли опряхте до това малоумно чифутче, я повикайте и онова другото-пасито.
30
Eh prognozi kray nema.
31
много скоро курни долната крадлива крушарска пачавра мангасарката ще стане постоянен жител на сливенския затвор. компания ще и правят всички крадливи комунета които не са успяли да избягат в любимия си сибир
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
За кого бихте гласували за кмет на София?
Общо гласували: 22717
архив

- Когато стана твоя жена, ще деля с теб всички твои мъки и грижи!
- Но аз нямам мъки и грижи.
- Точно това казвам - като стана твоя жена.

няма нови новини
Днес: 34
hot
най-четени новини в момента
сега
2309
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
САМО В ПИК TV: Папи Ханс в скандална тройка с Галена и Тита - изпълнителят на "Кекс" обещал на пайнерката, но го направил с "антилопата" - ето кое...
x
ПРАЗНИК: Три редки, но много нежни имена черпят днес
x