САМО В ПИК TV! Шефът на "Сова Харис" Васил Тончев с горещ анализ на изборните данни - къде отидоха гласовете на ДПС и получи ли ги Слави Трифонов (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)

АВТОРСКИ НОВИНИ

САМО В ПИК TV! Шефът на "Сова Харис" Васил Тончев с горещ анализ на изборните данни - къде отидоха гласовете на ДПС и получи ли ги Слави Трифонов (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)

128493
на 09.04.2021
САМО В ПИК TV! Шефът на Сова Харис Васил Тончев с горещ анализ на изборните данни - къде отидоха гласовете на ДПС и получи ли ги Слави Трифонов (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
Автор:   ПИК

Шефът на социологическа агенция "Сова Харис" разкрива кой какво и от кого получи на парламентарните избори на 4 април.

препоръчано

Къде отидоха 100 000 гласа на ДПС? Откъде шоуменът Слави Трифонов събра над 500 000 бюлетини?

Защо "умните, красивите и образованите" в чужбина подкрепиха най-вече чалгаджията? Къде се дянаха избирателите на БСП? Има ли случайно попаднали партии и политически сили в 45-ото Народно събрание и каква ще е съдбата им, ако се стигне до незабавни нови избори за парламент?

"Защо ги ручахме жабетата. С това изречение се вписва всичко. Партията на Слави Трифонов няма готовност, изненадани са. Пътищата не са трудни и много сложни", започна Васил Тончев.

Това, което знаем, е това от референдума, заяви още гостът в студиото ни.

"Има още един момент - когато направи концерта на "Орлов мост". Той го разпусна, защото се изплаши, че изпуска контрола, ипяха няколко песни и това беше", припомни Тончев.

"Трите партии, които са на вълната на протеста, могат да направят една платформа и да получат подкрепа от една от трите системни партии. Предпочитанията на Трифонов са към БСП", коментира още той. 

"Не мислеха, че цялата отговорност ще стигне до тях. Мислеха, че ще са един проводник на някакви промени. Това, което те искат, е мажоритарен вот в два тура", продължи темата Васил Тончев.

"Много натежава тезата да се отиде на нови избори. Мисля, че възелът така ще се заплете повече. Мисля, че ГЕРБ няма да си намали подкрепата, ще си остане организираната партия. С БСП какво може да стане? Ако Нинова продължава да упорства, това ще е крах. Нинова може да си посочи един заместник, с когото всички ще искат да говорят. Зарков ли ще е, Свиленски ли ще е... Това е нейният силен ход. Тя организационно разруши партията, разруши се изборната структура на партията", анализира Тончев.

"Младите хора излязоха да гласуват, по-възрастните не", коментира избирателната активност Васил Тончев. Младите са били и основният двигател на протесния вот.

Според него, от ДПС не са си изпипали нещата по места и не е бил ангажиран целият вот, на който те са способни. Това обаче нямало да бъде така при следващите избори.

"Това е липса на елементарна липса на политическа култура от страна на Хаджигенов, беше неадекватно доста. Принципът е тези да ги няма, после ще му мислим", заяви още Васил Тончев.

180 000 души са гласували в чужбина, това си е една малка парламентарна група. Там излязоха млади хора. Аз виждам тук един анархистичен елелемент. Това говори за незрялост и политическа неграмотност, отсече Тончев.

"От две неща съм учуден - гласовете за Васил Божков, 94 000 гласа. Не знам някъде в Европа това да се е случило - издирван да се яви на избори и да събере такава подкрепа", сподели социологът.

"Опасенията той да влезе в парламента бяха съвсем основателни", допълни Васил Тончев. 

За мен третият мандат ще бъде безпредметен. Той по процедура няма как да не мине, но за мен няма шанс някой там да направи нещо, прогнозира развоя на събитията той.

"Самият президент няма фиксирани срокове и може да разтегля, но и разтегляне за вариант 2 в 1, ще бъде фиксирано от избирателя. По-вероятно е да се отиде на вариант предсрочни избори и служебен кабинет. Така е, няма полезен ход. Сроковете са август, което не е най-голямото безумие. Тук има двама души, които трябва да решат това - Слави Трифонов и Румен Радев", отново прогнозира социологът.

"Ще иска, това е естествено и мисля, че Нинова това ще се натиска - да се закачи, колко мандата е била в опозиция? Ще има срещи там, това ще се уточни допълнително. Нейната опозиция 4 години беше на инат, хората не повярваха и се видя резултатът", посочи Тончев вариантите пред Корнелия Нинова.

Основната задача на служебния кабинет е да проведе изборите, припомни Васил Тончев.

"Да чакаме действия. Разумен срок са действията на президента, докато връчва мандатите. В Белгия преговаряха с месеци. Времето в момента не се оползотворява", завърши гостуването си в студиото ни Васил Тончев.

Сподели:
Бомба x
5 начина да управляваме емоциите си 5 начина да управляваме емоциите си
ПИК TV x
РАЗКРИТИЕ НА ПИК: В един и същ ресторант - Радев празнува рождения си ден с цигански оркестър, Узунов получава дебелия плик (ВИДЕО/СНИМКИ) РАЗКРИТИЕ НА ПИК: В един и същ ресторант - Радев празнува рождения си ден с цигански оркестър, Узунов получава дебелия плик (ВИДЕО/СНИМКИ)
ново
Днес: 16
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това