САМО В ПИК TV! Шефът на столичното СДС д-р Антон Койчев разби доц. Мангъров, антиваксърите и политизирането на коронакризата (ОБНОВЕНА)

ВИДЕО

САМО В ПИК TV! Шефът на столичното СДС д-р Антон Койчев разби доц. Мангъров, антиваксърите и политизирането на коронакризата (ОБНОВЕНА)

105913
на 29.01.2021
САМО В ПИК TV! Шефът на столичното СДС д-р Антон Койчев разби доц. Мангъров, антиваксърите и политизирането на коронакризата (ОБНОВЕНА)
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Шефът на столичното СДС, асистент в Катедрата по обща хирургия в Медицинска академия и хирург в Александровска болница д-р Антон Койчев разби мантрите на доц. Атанас Мангъров и антиваксърите, политизирането на коронакризата и появата на маргинални политици тип Мая Манолова на протестите на ресторантьорите.

препоръчано

Лекарят обясни и позицията на партията си за въведението мерки за борба с COVID-19, удължената извънредна епидемична обстановка и нововъведенията на депутатите за гласуването в нея на изборите на 4 април.

"Призовавам лекарите да се ваксинират. Днес е втората ни ваксинация по план в Александровска болница, не сме имали някакви сериозни оплаквания след първата апликация. Само една лека болка в мястото на обождането за ден-два. След втората ваксина се надявам до десетина дни да имам и антитела. Препоръчвам на колегите да се ваксинират", каза д-р Койчев.

"Нещата вървят, макар бавно и трудно, към пречупване на пандемията", изрази увереност медикът.

"В един известен период имаш антитела, ние не знаем доколко месеца имаш тези антитела. Имунитетът на човек е сложно нещо, никой не може да прави сметки. Имунологията е много сложна специалност, то си е цяла наука", изтъкна д-р Койчев.

"Той е добър специалист. Може би му повлия медийната слава и когато им се обръща внимание те се опияняват. Нека хората едно нещо да знаят - да оставят настрана всички спекулативни твърдения. Знам, че в момента цялата среда, не само в България, в света е така, битуват конспиративни теории. Нека хората да проявят доверие към властите", апелира д-р Антон Койчев.

"Трудно ми е да отговоря. Това е гигантска задача, дори планетарна. Всякакви засечки могат да забавят плана. Подобни предизвикателства ги има и трябва да сме готови, че това нещо може да се случи. Нашият план е добър, той тепърва предстои да се разгръща. Досега той работи стройно и се изпълнява по план. Голямото предизвикателство обаче тепърва предстои", коментира хирургът българския ваксинационен план и това как се развива и върви той на родна почва.

По думите му, бил е направен опит от страна на Русия да представи ваксината си "Спутник V" като политически манифест и този подход не е бил изобщо в случая. 

"Петър Стоянов беше казал за тази категория хора кебапчийски котараци. Дори и Йоло Денев е такъв тип. Аз съм склонен да ги разбира, че те наистина губят много от кризата, но не съм склонен да вярвам, че едва ли не всичко ще се срути. Има известна несправедливост - моловете работят, а "Джъмбо" е отворен. Това нещо, заедно с общата фрустрация, доведе до подобен тип реакции. Трябва да се намери решение, премиерът го загатна. Единственото, което дразни, е прилепването на някои към тях. Ние ли не ги знаем какво минало имаха, че се събудиха все едно са девственици? Те си идват със своя биографичен бекграунд", разби д-р Койчев прилепването на Мая Манолова и подобните й политически трупове и отломки, жадуващи за изява, към протеста на ресторантьорите.

"Ние вдъхваме понякога малко кураж. Ние си имаме мнение, имаме оживен диалог с нашите партньори от ГЕРБ, но понякога вдъхваме кураж", хвърли той повече светлина върху отношенията между СДС и ГЕРБ.

"Премиерът е подложен на много голям натиск. От една страна те държат отговорен за здравето, а от друга те обвиняват, че готвиш манипулации", заяви д-р Койчев за взетите мерки от правителството. 

Според д-р Койчев, дали добрите резултати от последния месец с разпространението на коронавируса ще продължат като тенденция, зависи само от нас. Ако ние се разпищолим, заяви той, то сами ще провалим всичко.

"Винаги ще има хора, които ще оправдаят слабите си резултати с пандемията, промените в начина на гласуване, с епидемиологичната обстановка, в това съм абсолютно сигурен. Сигурен съм, че след изборите ще настане истерия. Предизборна кампания се води и с нещата, които си постигнал във времето", прогнозира д-р Антон Койчев.

"До момента ние не сме имали такива коалиционни партньори. Работим като един истински екип, няма задкулисни номера, ритане по кокалчетата. Като партньор, ние си подреждаме нашата листа, тя отива в общата листа и няма драми. Ние имаме опит, на евроизборите се явихме така, с решаващата позиция на десницата, г-жа Фандъкова стана отново кмет. Ние, както и ГЕРБ, имаме и скрит вот. На 4 април вечерта отново ще бъде някой изненадан", продължи темата гостът в студиото ни.

"Никакви проблеми не сме имали, работим в синхрон и чудесно", отсече Койчев за съвместната работа с ГЕРБ относно съставите на секционните избирателин комисии.

"БСП влиза в кампанията със сериозни вътрешни противоречия. Това ще демотивира част по-ляво мислещите млади хора. Може да се потърси и повод за поредната изборна загуба, която е доста вероятна. Почти съм сигурен, че ще се потърси сметка от вътрешната опозиция, нищо, че е обезглавена", хвърли шефът на столичното СДС поглед вляво.

Д-р Койчев повдигна завесата и, че е възможно към коалицията ГЕРБ/СДС, да се присъедини още някой патриотичен субект. "Почти съм сигурен, че коалицията ГЕРБ/СДС, ще се откъсне с поне 5% пред втория", прогнозира смело д-р Койчев.

"Те са ляво-либерална зелена формация", посече той ДеБъ.

"Има една така група интелегинентни хора, но е съвсем различно да си политически лидер, да се вслушваш в ситуацията. Иванов е спокоен човек, с когото можеш да си изпиеш кафето и да си поговориш за нещата от живота. Какво искаха да покажат с това действие, като напуснаха "Реформаторския блок" и поискаха тази съдебна реформа? Винаги в политиката лицемерието е нещо, което играе срещу теб", коментира д-р Антон Койчев и Христо Иванов-Маджото.

"Опазил ни Бог! Понякога се учудвам, че копаенето на дъното няма край. Самият факт на издигането носи срам на който и да е човек. Интересно е защо от БСП мълчат. Спомняте си как Нинова почти накара президента да се закълне, че няма конфликт с БСП. Не вървят добре нещата за сегашния президент", съсипа мераците на Лупи да събира подписи и издигне Румен Радев за втори мандат.

"За мен по-скоро, аз съм човек, който не е гласувал за него, в началото той имаше шанс да надгради като политик, но тези години заминаха във фиксация във фигурата на министър-председателя. На международната сцена, освен тази неудачна инициатива "Три морета", с друго не е запомнен. Той не успя да излезе от тази среда, която го е формирала като личност. Аз виждам виждам как деградира като качества. Защо беше необходимо като чекист - първо стреляш, после питаш? Казваш една дата, сменяш я, легитимираш някакви маргинали. Дори и да искаш да направииш напук, направи ги на най-късната дата. Нашето място не е там. Очевидно не му харесва, че ние сме му остри критици", продължи той експертно темата "Румен Радев президент".

"Това още веднъж показа изключително слаб съветнически апарат. Нямаше ли кой да му каже, че има и други християни, освен православни. Как ще ги накараш да станат членове на комисиите? Това е проста аритметика да сметнеш датите. Дъното продължава да се дълбае. Ако смята, че с някакви маргинални партии ще командва политическия живот, не мога да намеря дори и това като оправдание", затвори темата д-р Койчев.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за първия ден на май - възможни непредвидени разходи за Скорпионите, новина ще изнерви Стрелците САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за първия ден на май - възможни непредвидени разходи за Скорпионите, новина ще изнерви Стрелците
ПИК TV x
САМО В ПИК TV! Нинова разкри целите на БСП - защо Григорова и Йончева предадоха партията (ВИДЕО) САМО В ПИК TV! Нинова разкри целите на БСП - защо Григорова и Йончева предадоха партията (ВИДЕО)
ново
Днес: 110
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК