САЩ може да закупят от Турция руски системи С-400

Америка

САЩ може да закупят от Турция руски системи С-400

19995
на 30.06.2020
САЩ може да закупят от Турция руски системи С-400
Автор:   ПИК

Съединените щати може да закупят намиращи се на въоръжение в турската армия зенитни ракетни системи С-400 руско производство, съобщава вестник Defense News, цитиран от РИА „Новости”.

препоръчано

Според информация на изданието, това може да стане в рамките на законодателни инициативи, предложени в Сената миналата седмица. Съответната поправка в проекта на закона за бюджетни кредити на националната отбрана за 2021 финансова година предполага закупуването от Турция на комплекси С-400  за сметка на бюджета на американските Сухопътни войски за ракетно въоръжаване.

Стъпката ще даде възможност САЩ и Турция да излязат от ситуацията на застой по въпроса за участието на Анкара в програмата за производство на многоцелеви изтребители от пето поколение F-35 Lightning II, посочват авторите на материала.

Те обаче оценяват като малко вероятно влизането в сила на посочената поправка.

Русия подписа договор с Турция за доставка на системи С-400 през 2017 година на стойност 2,5 млрд. долара. Срещу сделката се обявиха САЩ и НАТО, но това не я спря.

Превод и редакция: ПИК

Сподели:
Бомба x
ВНИМАНИЕ: Денят е опасен и труден - забравете за секса, подстрижката и маникюра! Особено внимателни да бъдат шофьорите ВНИМАНИЕ: Денят е опасен и труден - забравете за секса, подстрижката и маникюра! Особено внимателни да бъдат шофьорите
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV: Депутатите порязаха ГЕРБ за комисията по подслушванията със СРС-та и терора на Бойко Рашков ПЪРВО В ПИК TV: Депутатите порязаха ГЕРБ за комисията по подслушванията със СРС-та и терора на Бойко Рашков
ново
Днес: 165
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това