САЩ откриват консулство в Западна Сахара

Африка

САЩ откриват консулство в Западна Сахара

4259
на 26.12.2020
САЩ откриват консулство в Западна Сахара
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

САЩ започнаха процедура за откриване на консулство в района Западна Сахара в Северна Африка, съобщи в Туитър държавният секретар Майк Помпейо, цитиран от ДПА и БТА.

препоръчано

Наскоро американското правителство призна суверенитета на Мароко над оспорваната територия, извършвайки поврат във водената от десетилетия от САЩ политика в района. Това стана в рамките на договореното с американско посредничество споразумение между Мароко и Израел за нормализиране на дипломатическите им отношения.

Мароко завзе Западна Сахара през 1975 г., след изтеглянето на Испания, и претендира, че богатият на фосфати район е част от неговата територия.

Подкрепяният от Алжир Фронт "Полисарио" се бори за независимост на Западна Сахара, припомня ДПА.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за 6 октомври - успехът обръща гръб на Скорпионите, проблеми връхлитат Рибите САМО В ПИК! Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за 6 октомври - успехът обръща гръб на Скорпионите, проблеми връхлитат Рибите
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Колтуклиева хвана Биршен Ибрямова на къс пас след удобното интервю по бТВ. Жената на Джейхан се скри в палатката след абсурдни обяснения за 100-те бона подкуп (ВИДЕО/СНИМКИ/ОБНОВЕНА) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Колтуклиева хвана Биршен Ибрямова на къс пас след удобното интервю по бТВ. Жената на Джейхан се скри в палатката след абсурдни обяснения за 100-те бона подкуп (ВИДЕО/СНИМКИ/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 2
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК