САЩ пускат ваксините на "Пфайзер-Биотех" и за 12-годишните

Европа

САЩ пускат ваксините на "Пфайзер-Биотех" и за 12-годишните

2293
на 04.05.2021
САЩ пускат ваксините на Пфайзер-Биотех и за 12-годишните
Автор:   ПИК

САЩ одобряват ваксината Covid-19 на Pfizer-BioNTech за тийнейджъри на възраст от 12 до 15 години, съобщи The New York Times, цитирайки федерални служители.Този серум вече е разрешен в САЩ за лица над 16 години. Понастоящем не съществува ваксина за деца, които са по-малко изложени на тежки случаи на заболяването и чиято ваксинация не е приоритет. Те обаче представляват голяма част от населението и поради това според експерти те също ще трябва да бъдат имунизирани, за да ограничат предаването на болестта.

препоръчано

Разрешение за това в Съединените щати от Администрацията по храните и лекарствата (FDA) се очаква силно, тъй като американо-германската лаборатория заяви, че клиничните изпитвания са показали, че ваксината е безопасна и произвежда твърди антитела при пациенти на юношеска възраст. Предварителните резултати от проучването, публикувано в края на март от Pfizer и проведено сред 2260 американски доброволци на възраст от 12 до 15 години, показват, че няма случаи на Covid-19 сред напълно ваксинираните юноши в сравнение с осемнадесет от тези, които са получили плацебо инжекции.

Децата са имали странични ефекти, подобни на тези при млади възрастни, казаха от компанията. Основните нежелани реакции са болка, треска, студени тръпки и умора, особено след втората доза, посочва le monde.Разширяването на ваксинацията до подрастващите може да отвори кампанията за ваксинация в САЩ за още милиони. Според официалните данни степента на ваксинация е достигнала своя връх около 11 април през Атлантическия океан и въпреки че 55% от възрастните вече са получили една или повече дози, все още има дълъг път за постигане на стадния имунитет.

Днес възниква ново предизвикателство: да се ваксинира другата половина, която все още е колеблива. Сред републиканските избиратели 29% казват, че никога няма да получат ваксината, в сравнение с 5% от демократите и 9% от независимите, според неотдавнашно проучване на фондация Kaiser Family.

Сподели:
Бомба x
Седем начина да преборите самотата Седем начина да преборите самотата
ПИК TV x
САМО В ПИК TV: Миро от Биг Брадър строял жилищен комплекс за милиони преди смъртта си САМО В ПИК TV: Миро от "Биг Брадър" строял жилищен комплекс за милиони преди смъртта си
ново
Днес: 41
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това