СБЛЪСЪК В СТУДИОТО НА ПИК TV! Соня Колтуклиева: "Пълен конфуз за ПП!" Недялков и Рашков: Защо ГЕРБ преговаря с клиенти на прокуратурата (ВИДЕО)

ТЕМА

СБЛЪСЪК В СТУДИОТО НА ПИК TV! Соня Колтуклиева: "Пълен конфуз за ПП!" Недялков и Рашков: Защо ГЕРБ преговаря с клиенти на прокуратурата (ВИДЕО)

171642
на 09.11.2022
СБЛЪСЪК В СТУДИОТО НА ПИК TV! Соня Колтуклиева: Пълен конфуз за ПП! Недялков и Рашков: Защо ГЕРБ преговаря с клиенти на прокуратурата (ВИДЕО)
Автор:   ПИК

Горещ спор се разрази в студиото на ПИК между журналистката Соня Колтуклиева, собственика на агенция ПИК Недялко Недялков и главния редактор на агенцията Асен Рашков. Темата - преговорите между ГЕРБ и "Продължаваме промяната".

препоръчано

В ефира на ПИК TV Колтуклиева изрази мнение, че Борисов е натрил носовете на Кирил Петков и Асен Василев, а ГЕРБ води в мача с 1:0. Според нея срещата е била пълен конфуз за "Продължаваме промяната", които били принудени да се извиняват и да питат дали могат да вземат думата.

След като "разговорите" между ГЕРБ и ПП бяха излъчени директно по ПИК TV, Недялко Недялков заяви:

"Скука като чума! Толкова монотонни разговори. Не знам кой има полза от този цирк. Мисля, че тези нарочно нахилени и любезни физиономии вършат лоша услуга. Всеки, който е изгасил телевизора си, е направил добре. Не можеш да преговаряш с фигури, които са клиенти на прокуратурата и трябва да дават показания в следствието, след като съсипаха държавата. За какво преговаряне говорим?! Абсолютно губене на време, симулация, угода на някакви посолства".

Соня Колтуклиева заяви, че ще продължи да твърди, че "Бойко Борисов е господар на положението". "Той не може да участва в рубриката "Кой е по, по, най", на която финансисти си мерят... макрорамките. Сериозното се състои в това, че ГЕРБ наистина успяха да покажат пред българите, които имат очи и са непредубедени, за да видят истината - това, което Бойко Борисов твърди от първия ден на изборите на 2 октомври - аз широко отварям врати за разговори, консултации в името на българския народ".

"Бойко Борисов успя да излезе победител от тази среща. Първо - не присъства на тази читалищна седянка. Второ - той показа, че може да организира срещи на двата лагера от двете страни на Перловската река - между ГЕРБ и ПП. Какво по-добро за него?", допълни тя.

Асен Рашков я попита дали избирателите възприемат образа на Борисов като "националноотговорен политик", след като са станали свидетели на бутафорията, разиграна цял час пред очите на зрителите, а Колтуклиева отговори: "Разбирам вашето желание към повече яснота в позицията на политиците. Но политиката е такава - тя е театър на сенките. Аз казвам, че Бойко Борисов успя с тази среща да наложи през вътрешната и външна публика своето разбиране, че той го играе сега националноотговорен държавник. Той доказа на всички - аз съм готов за преговори, за постигане на споразумения в името на българите, за да преминем през тази тежка зима и всички кризи, които се стовариха върху гърба на българския народ".

Колтуклиева заяви още, че удобните за ПП журналисти - днес са били "мяукащи котета", които са молили "да бъдат погалени по главичките": "Срив на ПП, конфуз на ПП. Те застанаха с ясното съзнание, че оттук нататък ще губят".

"1:0 за ГЕРБ-СДС - пиарски и политически", допълни Колтуклиева и подчерта: "Оттук насетне продължава работата и консултациите по съставяне на правителство. Става все по-ясно, че няма да бъде съставен кабинет нито с първия, нито с втория мандат. Ще се измисли някаква "бутафория", както казва Недялко, за да "преджапа" българинът през зимата... Затова ви моля да приемете тази среща само като един пиар спектакъл. И едните, и другите показваха пред публиката колко много са загрижени за храбрия български народ. Аз обаче искам като гражданка и българка да видя решения, решения, решения. А не презентации и цитати на статистиките на БНБ или НСИ. Искам хора, които казват: мога да реша проблема с високите цени и ниските заплати, с пенсиите, с доставките на газа... Искам да видя такива хора. Не ги виждам още, но очаквам да ги видя".

Колтуклиева опита да се свърже с Делян Добрев по телефона, а после с Бойко Борисов. Добрев й върна съобщение: "Не мога да говоря, панелист съм на конференция", а Недялко Недялков се пошегува: "Той сигурно и Бойко не може да говори, защото е панелист... Всъщност той е пеналтист".

"Българите трябва да благодарят на агенция ПИК за тази работа, която изисква много последователност, много риск. Това трябва да знаят българските зрители и читатели. Когато се появяват публикации, разкриващи секретни доклади, журналистите много рискуват. И това читателите трябва да го знаят. И аз ви благодаря като читател. Ще има възмездие и справедливост, ще има публична оценка. Защото в крайна сметка истината има тази удивителна способност рано или късно да се появява. Вие като рицари на истината... Знам, че ще ме награчат сега, но вие имате способността да не спестявате нищо", заяви Колтуклиева.

"Това е защото ние играем за националния отбор. Никога не сме премълчавали онова, което смятаме, че е обективно правдоподобно като факт, като реалност. Ние не сме партийна медия, не се издържаме от ГЕРБ. Издържаме се от хората, които ни четат и от реклами. Ние не угаждаме нито на Петко Петков, нито на Бойко Борисов. 70% от хората не гласуват. Мачът, който гледахме, е на празни трибуни. Болшинството от хората са отвратени от това лицемерие, което виждаме и то от двете посоки. Затова да говорим за триумф, за победа.. Няма такава в този спектакъл!", заяви Недялко Недялков и допълни, че с днешния "спектакъл" двете партии ще загубят още от доверието на хората.

Следвайте ПИК вече и в Телеграм

Сподели:
Бомба x
ЛЮБОПИТНО: Вулкан ли ще е причината за края на света ЛЮБОПИТНО: Вулкан ли ще е причината за края на света
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV! Борисов след разкритията за манипулация на вота: Това е висша степен на корупция - да откраднеш изборите! Кирил Петков сигурно държи кода в джоба си. Всячески искат да отидат на избори, защото колкото повече време минава, далаверите им излизат (ВИДЕО/ОБНОВЕНА) ПЪРВО В ПИК TV! Борисов след разкритията за манипулация на вота: Това е висша степен на корупция - да откраднеш изборите! Кирил Петков сигурно държи кода в джоба си. Всячески искат да отидат на избори, защото колкото повече време минава, далаверите им излизат (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 65
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК