Свалят употребата на пестициди с къщички за птици

Животът днес

Свалят употребата на пестициди с къщички за птици

19007
на 22.07.2020
Свалят употребата на пестициди с къщички за птици
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Поставянето на къщички за птици или пръчки за кацане на птици (най-малко 10 броя на хектар) ще помага за намаляването на употребата на пестициди и други химикали в растениевъдството. Това е записано в проекта за интегрирано производство на растения и растителни продукти и контрола върху него, пуснат от земеделското министерство за обществено обсъждане, чийто краен срок е 10 август.

WINBET – персонални бонуси всеки ден! (18+)

препоръчано

В проекта е записано още, че стопаните на земеделски площи, които извършват интегрирано производство на растения и растителни продукти, независимо от видовете земеделски култури, които произвеждат, са длъжни да изграждат и поддържат екологична инфраструктура във и около стопанството за подпомагане на биологичния контрол срещу вредителите.

Изискванията за реализацията му предвиждат още около полетата с площ, по-голяма от 10 хектара, да се оставя ивица с широчина 5 метра (път около полето, канал или наклон на канал, гранична площ или площ за маневриране на машините), в която не може да се използват минерални торове и продукти за растителна защита.

Освен това растенията трябва да се засаждат или засяват при оптимална гъстота, съгласно технологията на отглеждане и да използват подходящи устойчиви или толерантни сортове растения, и стандартни или сертифицирани семена и посадъчен материал.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ПЕТЪК: Големи житейски промени за Раците, Близнаците - разсеяни в офиса ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ПЕТЪК: Големи житейски промени за Раците, Близнаците - разсеяни в офиса
ПИК TV x
Викат Бойко Рашков в комисията в парламента, която нищи ОПГ-то в Митниците! Хората на Слави: Това, което чухме от МВР, е скандално! Даваме договора с Боташ на българската прокуратура (ВИДЕО) Викат Бойко Рашков в комисията в парламента, която нищи ОПГ-то в Митниците! Хората на Слави: Това, което чухме от МВР, е скандално! Даваме договора с "Боташ" на българската прокуратура (ВИДЕО)
ново
Днес: 93
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК